Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
Uiteindelijk wordt je dus wakker van de geur van vest gebakken brood...(en nu nog een man die de bijbehorende koffie zet..) |
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: | |||
| |||
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: | |||
| |||
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Op 2002-12-17 22:58, schreef Selly:Nah, ik bedoelde meer de speciale suiker in het suikerbrood (grollie weet hoe het heet) en de noten in notenbrood. Die kunnen nl de antiaanbaklaag beschadigen.
Euh.. dan wordt het er niet doorheen gemengd?! Dus dan heb je bv krentenbrood met alleen krenten er boven op. Als dingen hard zijn week ik ze eerst even in water en mik ik ze dan er door maar ik laat het wel de 2e keer meekneden.
Apraxia en anderen: ik heb nu ook een broodbakmachine. Destijds dacht ik: zou ik zo'n ding nu wel echt vaak gaan gebruiken, het leek ook op een lichte hype.
heeft er iemand nog andere succesrecepten voor vegan brood?
1 groot nadeel van zo'n broodmachine is dat de deeghaak vrijwel altijd in het brood blijft zitten.
geplaatst door: Apraxia, op: Ma 10 mrt 2003, 23:01:23
'ik' bak altijd 's nachts brood.
Dick, welke strategie zit er achter je driefazenbloemtoevoeging?de eerste twee zijn volgens het boekje en de derde heb ik zelf verzonnen. Je kan ook het zout aan de zijkanten strooien en het gist in het midden doen in een kuiltje of zo.
na aanvankelijk goed rijzen zakken ze in. Dus aan een kant: een kuil.
Waar zit jou Natuurwinkel, dan ik daar aan refereren dat die het ook doen.
Je kan bij de molen zelfs 25 kg zakken bestellen. Dat is dan ook weer iets voordeliger.
Ik zal eens vragen over er een lijst is van molens waar ze meel verkopen.
CitaatWaar zit jou Natuurwinkel, dan ik daar aan refereren dat die het ook doen.
Die zit in Bussum, volgens mij is dat ook een van de grootste Natuurwinkels. De zakken staan niet in de schappen, maar ze kunnen ze gewoon voor je bestellen.
Twee vraagjes:
1. Is het goedkoper (de aanschafkosten er niet bijgerekend) om zelf brood te maken?
2. Maakt zo'n ding veel herrie?
Omstreeks 1945 bestond er een setje van 2 als deksel-helften op elkaar te klemmen ronde bakvormen met gebobbelde bodems, onder de naam "wonderpan".
Leek net een dubbele koekepan (waarvoor je ook elke helft los kon gebruiken, wel erg dun metaal).
Daarmee kon je op ieder fornuis of vuurtje of kachel makkelijk broden, cakes etc., bakken (af en toe omkeren).
Jammer Selly, dat je nu zo lang moet wachten op vers brood. Ik weet hoe verslavend zo'n apparaat is, en hoe snel je gewend bent aan echt LEKKER brood! Als je echt afkickverschijnselen krijgt, wil ik wel een brood voor je bakken, je roept maar!
Ik vergat te zeggen, dat mijn ouders die "wonderpan" ook op het electrisch fornuis gebruikten!
is een aparte broodmachine eigenlijk beter om brood te bakken? (ipv gewone oven?)
Ik heb wel eens gehoord dat het zo naar gist stinkt, klopt dat?Het brood? Nee joh! Gewoon, naar vers brood!
welk merk is het meest aan te raden?
edit:
ow, draad maar ff doorgelezen, inventum lijkt me er het beste uit te komen, of niet?
De Home Electronics broodbakmachine is in de aanbieding bij de Blokker voor maar 39,95.
Heeft iemand (ervaring met) deze machine?... (neg of pos) Aan te raden of juist niet?...
Hij is nl meer dan de helft zo goedkoop als de Inventum...
Er paste een brood in van 1000 gram en met verschillende programma's ook enzow.
Hier foto (http://www.blokker.nl/shop/1_1_artikelDetails.asp?ID=17%2E24%2E790+035&categorie=Folder+Top+18&lokatie=*%20ONZE%20FOLDER%20*)
Klinkt interessant. Hoe groot is zo een ding? Even groot als een frituurpan?
Is het een bekend merk? Meestal ben ik wat huiverig voor dit soort goedkope spullen. Je kunt beter wat meer geld uitgeven voor iets goeds, denk ik dan.
Er staat dat er 10 bakprogramma's zijn? Kan je ook nog meer dan broodbakken? Of ander speciaal brood bakken?
Voor degenen die de aanschaf van een broodmachine overwegen: De Consumentenbond heeft deze maand een test. Voor belangstellenden kan ik het artikel wel scannen.
De Home Electronics broodbakmachine is in de aanbieding bij de Blokker voor maar 39,95.
Heeft iemand (ervaring met) deze machine?... (neg of pos) Aan te raden of juist niet?...
Hij is nl meer dan de helft zo goedkoop als de Inventum...
Er paste een brood in van 1000 gram en met verschillende programma's ook enzow.
groetjes, Isa
Hij was overal uitverkocht, snif
Maar gwoon bij de natuurwinkel brood kopen is misschien ook wel makkerlijker :) En daar hebben ze ook ' luchtiger' brood :)
(of lukte dat ook al met de broodmachine?...)
Maar gwoon bij de natuurwinkel brood kopen is misschien ook wel makkerlijker :) En daar hebben ze ook ' luchtiger' brood :)
(of lukte dat ook al met de broodmachine?...)
De Inventum is weer in de aanbieding bij V&D. 99 euro.Hmmm
Maar ' mijn ' natuurwinkel aan de weteringschans heeft heel veel soorten brood, hoor. (jij woonde toch ook in Adam?) Ook het luchtigere ' supermarktbrood', met veel zaden erin, maar ook gewoon wit. Als je vroeg komt heb je meer keus. Ik neem meestal gewoon het (gist)brood dat het grootst is :)
author=SellyHet brood dat ik laatst in huis had was erg luchtig en had ook niet dat ' breek-effect' . Maar veel broden hebben idd wel het ' breekeffect' en zijn erg compact. Soms lekker, maar niet altijd. Je moet misschien ook wel een beetje geluk hebben en verschillende broodsoorten uitproberen.
Ja o.k. maar dat is toch nog minder luchting dan die sponzen van AH? Het witbrood van Natuurwinkel vind ik ook heel anders dan van AH, dat van natuurwinkel breekt als een sneetje door midden wordt gevouwen, dat van AH veert doormidden. Ik vind van natuurwinkel het keltische brood heel lekker.
Heb de broodmachine nu een jaar, maar ik gebruik hem niet overdreven veel. Heb hem afgeprijst gekocht, het probleem is dat je de ingredienten heel nauwkeurig moet wegen en zo'n digitale weegschaal is zo duur.
Zitten er geen recepten bij? Dan staat er normaal bij welke kant maatschepje je moet gebruiken. Kleintje of grote.
Heb de broodmachine nu een jaar, maar ik gebruik hem niet overdreven veel. Heb hem afgeprijst gekocht, het probleem is dat je de ingredienten heel nauwkeurig moet wegen en zo'n digitale weegschaal is zo duur.
Ik heb geloof ik de duurste broodbakmachine ( zie een van deerste pagina's van deze thread) gekocht
maar hij is nu stuk.
Ik heb inventum net een mail gestuurd, kijken of het eenvoudig verholpen kan worden.
Nu gaat het asje waar de deeghaak overheen geschoven wordt naar beneden, waardoor je het zo uit de broodvorm kan trekken.
Een bezoeker die anoniem wil blijven, mailde me de volgende ervaring:
Er zit dus kennelijk in al die mixen iets belangrijks wat niet in de "gewone" recepten staat, òf de patentbloem danwel de Bruggeman-gist is/zijn uniek.
Uiteindelijk: het in de gebruiks-aanwijzing bijna-afgeraden "snel-programma" (bij mij: programma 5), halve totaal-tijd vergeleken met "2" en totaal anders "schakelend" met 20 minuten lang/herhaald verwarmd mengen/kneden onderbroken door korte rust-momenten en dan 12 minuten rijzen-tot-halfhoog waarna tijdens eerste ca. 6-7 bak-minuten volle rijs-hoogte bereikt wordt: BINGO, prachtig witbrood tot bovenin het blik!
Misschien heeft iemand wat aan mijn ervarinkjes, als er vergelijkbare problemen zich voordoen.
Het antwoord:
Wat ik u kan adviseren is om een nieuwe bakblik aan te schaffen.
Het antwoord:
Wat ik u kan adviseren is om een nieuwe bakblik aan te schaffen.
:o zit er niet nog garantie op?
Ik heb een voorbeeld aangehaald van een ander produkt waar eens rechtelijke uitspraken op geweest zijn, waarbij de fabrikant zelfs na drie jaar door de rechter verplicht gesteld werd het onderdeel te gratis te vervangen.
Maar het klopt wel! (gehad bij een van mijn eerste rechtscolleges)
Zeuren en afdingen (het lukt mij nog wel eens ;) )
Ja, met wasmachines bijvoorbeeld, daar mag je vanuit gaan dat die zeker wel een jaar of 10 ofzo meegaan.
Shit, herinnert me aan het grote geldverdienplan dat ergens nog in de kast ligt. ;D
mijn brood wordt ongeveer zo als dat van de natuurvoedingswinkel. Heel lekker. Maar brood van de gewone bakker (van dat brood dat je kan dubbelvouwen en dat dan niet breekt en stuiteren kan) vind ik heeeel vies.
Maar wel weer lekker eigen brood :thumbsup:Ik wil ook :(
Maar wel weer lekker eigen brood :thumbsup:Ik wil ook :(
Maar ik kan 'm niet meer kwijt op mijn anderhalve vierkante meter keuken. Dat oventje was al te veel eigenlijk, die kan ik alleen gebruiken als ik 'm van de plank af haal en dan uit het keukengedeelte haal. En dan is de enige plek waar nog ruimte en een vrij stopcontact is naast mijn bed.
Later zal ik terugkijken op deze heroische tijd :P
Bij Kassa was vanavond een broodbakmachinetest, dit is de uitslag (http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=298880).
Veel plezier ermee, tis echt geweldig!
<BR>
<BR>Aan het begin van deze topic staan wat linx naar receptensites.
<BR>
Kun je ook brood bakken in de bbm zonder gist eigenlijk?
Kan iemand mij uitleggen waarom sommige soorten niet geschikt zijn voor de broodbakmachine??
Kun je ook brood bakken in de bbm zonder gist eigenlijk?
bedoel je ongerezen brood? Of brood met iets anders dan gist dat het brood doet rijzen?
Blokker heeft weer een BBM in aanbieding voor ik geloof 39 euro.
mijn moeder koopt ook altijd van de soezie-mixen. Die zijn best wel lekker en je hebt ze in allerlei varianten!
Wordt die dan ook minder hard en minder droog? Dat droge kan ook komen omdat die te lang in de oven stond of te weinig water, wist niet hoe lang die de oven in moest dus dan maar op stand 5 ofzo en wat langer, slecht plan blijkbaar.
Online bij Schlecker besteld voor slechts 39,95 euro.
Nu ik ook een digitale weegschaal heb heb de mijne weer voor de dag gehaald en mijn eerste brood is helemaal gelukt. MIJN EERSTE GELUKTE BROOD! Het is een meergranenbrood, dus best zwaar maar super lekker. Morgen werken,maandag ga ik weer lekker een broodje bakken. Ik ga gewoon vanalles proberen.Ben happy nu het lukt en dat terwijl ik helemaa lniet zo'n kant en klare mix van koopmans heb gebruikt dit keer.Als je nu eens een kwart deel bloem gebruikt van de hoeveelheid meergranenmeel wordt het een stuk lichter.
Online bij Schlecker besteld voor slechts 39,95 euro.
Kan dat nog steeds?
Niet goedkoop, maar wel erg lekker zijn de bakmixen van het merk Wright.
Niet goedkoop, maar wel erg lekker zijn de bakmixen van het merk Wright.
Wordt dat niet verkocht bij de Bijenkorf?
Ik ben begonnen aan de 18 pag. over bbm, maar er staat zoveel vervuiling tussen, dat ik mijn vragen maar gewoon even stel.
1. Kan ik gewoon bloem gebruiken, of meel? Of moet het nog iets speciaals zijn?
2. Gist. Ik kan voor 30 cent een blok van 42 gram verse gist gebruiken. Of kan je met de bbm beter droge gist gebruiken? Ik vind droge gist erg duur... is dat nog ergens in grotere verpakking goedkoper?
3. In bijna alle recepten staat boter. Wat doen jullie er in ipv boter? Olie, margarine, water?
1. Kan ik gewoon bloem gebruiken, of meel? Of moet het nog iets speciaals zijn?
2. Gist. Ik kan voor 30 cent een blok van 42 gram verse gist gebruiken. Of kan je met de bbm beter droge gist gebruiken? Ik vind droge gist erg duur... is dat nog ergens in grotere verpakking goedkoper?
3. In bijna alle recepten staat boter. Wat doen jullie er in ipv boter? Olie, margarine, water?
Citaat
Ik vind droge gist erg duur... is dat nog ergens in grotere verpakking goedkoper?
Droge gist duur? Die kleine zakjes van 3 stuks van 7 gram van Oetker ofzo (groene zakjes) wel, maar in de natuurwinkel heb je Bruggeman gist en dat is toch niet zo duur, weet niet hoe duur, zakje van tien van elk 11 gram, met elk zakje kun je ongeveer 2 broden doen..
Ik lust graag brood en lust zeker ook graag bonen. Ideaal, vermoed ik. Dus dat is een leuke combinatie die ik alleen nog niet aandurf.
Er zit nu een brood van Wrights in, met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten.
http://www.wrightsflour.co.uk/
En je huis gaat er ook heerlijk van ruiken
Wat raden jullie me eventueel aan? graag je ervaring met jouw machine.....alvast bedankt Floor.
Bij de biowinkel, een pond voor 4,30.
mijn eerste broodje zit er nu in..Ik doe er altijd wat meer zout in.
ik wilde hem eigenlijk op de timer zetten voor vanacht/morgenochtend: maar ik ben te nieuwsgierig: nu zit ik de hele tijd door het venstertje te koekeloeren ::)
edit: hij zag er goed uit, maar smaakte een beetje flauw, terwijl ik me toch keurig aan het recept had gehouden... ::)
Nee, volgens mij is het niet goedkoper. Maar wel vééééééééééééeéééél lekkerder!Ook niet nu? (nu de prijzen dus nog maar eens gestegen zijn)
Hoelang doet jou baktrommel erover om een brood te maken? In mijn voorkeurstand doet mijn machine er drie uur en tien minuten over. Daarbij nog twintig minuten afkoelen zodat ik heb brood zonder scheuren en verbrande vingers uit de vorm kan halen. Dat is best lang als je met hongergevoel verlangt naar brood.
Ik bak meestal broden op de versnelde stand. Gaat net zo goed als dat ie er 3 uur over moet doen.
in het foldertje van de Trekpleister staat deze week een aanbieding:
Broodbakmachine 600 watt
* ingebouwde timer
* programmeerbaar voor 12 verschillende broodsoorten
* met kijkvenster
* capaciteit 900 gram deeg
* LCD display
* warmhoudfunctie (1 uur)
* compleet met deeghaak en mengbeker
* 2 jaar garantie
Van 49.95 voor 29.95 :D
Voor de kenners: is dat wat?
En hoeveel boterhammen kun je snijden van een brood dat gemaakt is van 900 gram deeg?!
Het lijkt mij wel een mooie aanbieding....
Nu bij KARWEI:
AFK broodbakmachine type BM-2
Met deze machine bakt u thuis eenvoudig diverse broodsoorten.
De machine beschikt over volautomatische deeg- en broodbereiding
Van 49.- voor 39.-
Producteigenschappen:
- kleur: wit
- met LCD display
- met kijkvenster
- met uitneembare bakvorm
- voorzien van cool touch- mantel
- voor maximaal 900 gram brood
- inhoud ca. 1 liter
- timer tot 13 uur programeerbaar
- 12 bakprogramma`s
- bakblik met antiaanbaklaag
- warmhoudfuncie
- fabrieksgarantie 3 jaar
Technische gegevens:
- 230 V
- 50 Hz
- 600 W
- elektronische bediening met led-display en geluidssignaal
Extra informatie:
Na ieder gebakken brood moeten de losse machine-onderdelen schoongemaakt worden met warm water.
Heeft iemand weleens een speltbrood gemaakt? Ik heb net bij de molen speltmeel gekocht maar vraag me af hoe ik dat moet gebruiken.
Volgens mij kan je het als elk ander meel gebruiken... misschien een tip om eens 'acht granen/zaden mix van de Vlijt te kopen en daarvan wat door het deeg te mengen...?
Weet iemand waar ik gist zonder troep kan kopen? Ik kan echt geen grote zak gist vinden zonder 471. Wel kleine zakjes, maar die zijn zo duur...bedoel je E491?
(en bij voorkeur een winkel in Groningen of in Hengelo...)
Hmm waar koop je die gist dan?Bij zo'n ouderwetse molen waar je ook meel kan kopen.
Alls soortren gist die ik heb gezien die niet in een natuurwinkel verkocht werden bevatten E471
Meer vocht toevoegen?
Eeeh... minder lang en/of minder hard bakken?
(ik roep maar wat hoor)
Eeeh... minder lang en/of minder hard bakken?
(ik roep maar wat hoor)
Mm.. nee. Want zo bruin, of doorbakken is het brood niet.
De gebruiksaanwijzing van mijn eigen bbm zegt er niet zoveel over. Maar die van een soortgelijk model wel:
"Gebruik iets minder bloem of voeg 1 eetlepel vloeistof toe."
Ok, dat zal het dan wel zijn. :-\
Scheutje olijfolie?
Misschien meer...
Nee, dan neem ik volkorenmeel, maar ik maak meestal wit, omdat ik het alleen gebruik voor speciale broodjes.
Ok, ik maak dus vooral bruin. Moet ik dan een beetje bloem toevoegen?
Mijn brood is altijd een beetje droog. Wat doe ik daar aan?Zelfgemaakte brood wat ik langer moet bewaren dan een dag vries ik in. Anders wordt het idd wat droog. Ik denk dat je daar niet veel aan kan doen.
Zo. Nou, hier dus: http://www.bakkerswereld.net/forum/, maar je moet jezelf eerst aanmelden om veel onderwerpen te kunnen zien. Onaangelogd en oningemeld zie je bar weinig.
Zo. Nou, hier dus: http://www.bakkerswereld.net/forum/, maar je moet jezelf eerst aanmelden om veel onderwerpen te kunnen zien. Onaangelogd en oningemeld zie je bar weinig.
Maar het is wel de moeite waard om je aan te melden. Want dit forum geeft echt een schat aan informatie en is 'the place to be' voor alle thuisbakkers.
Brood is bezig met kneden enzo... ik ben benieuwd. Ik gebruik het snel bak programma. Ik heb honger :)
Overigens snap ik de handleiding niet zo van die afk. Het is niet duidelijk wat de knoppen doen (zijn in het duits).
Hoe kan ik nou zeggen wat de grootte is van het brood. Ik kan die knop niet vinden. Iemand?
Brood is bezig met kneden enzo... ik ben benieuwd. Ik gebruik het snel bak programma. Ik heb honger :)
Brood is bezig met kneden enzo... ik ben benieuwd. Ik gebruik het snel bak programma. Ik heb honger :)
Overigens snap ik de handleiding niet zo van die afk. Het is niet duidelijk wat de knoppen doen (zijn in het duits).
Hoe kan ik nou zeggen wat de grootte is van het brood. Ik kan die knop niet vinden. Iemand?
Op bakkerswereld.net staat dat sommige types overeenkomen en kun je ook handleidingen downloaden. Ik snap mijn bbm ook veel beter nu ik een handleiding heb van een bbm van een ander merk, maar wel een vergelijkbaar type. Kijk daar eens rond, zou ik zeggen.
Jammer dat het was ingezakt. Kan dat komen doordat het ding een stuk verplaatst is?
Jammer dat het was ingezakt. Kan dat komen doordat het ding een stuk verplaatst is?
Jammer dat het was ingezakt. Kan dat komen doordat het ding een stuk verplaatst is?
Als ik het programma van volkorenbrood volg (duurt meer dan 3 uur) is mijn brood steeds ingezakt. Met het "quick" programma (minder dan 2 uur) heb ik steeds een perfect brood. Een beetje vitamine C (1/5 theelepel per brood) toevoegen helpt ook voor een betere kwaliteit.
Neen, er is sprake van overijs, meestal te wijten aan iets te veel gist of water. Maar als dit probleem zich herhaalt raadt ik je aan om advies te vragen op www.bakkerswereld.net/forum . Daar heb je mensen die aan de hand van je gebruikte ingrediënten en het resultaat exact kunnen vertellen wat je anders moet doen.
Broodbakmachine in de aanbieding bij Kruidvat voor 30 euro
Broodbakmachine in de aanbieding bij Kruidvat voor 30 euro
Is dit een AFK?
Is dit een AFK?
dat is zo te zien die ik heb
http://www.kruidvat.nl/
Is dit een AFK?
dat is zo te zien die ik heb
http://www.kruidvat.nl/
En jij hebt een AFK?
Ik zag al dat het misging bij het kneden. Het bleef erg waterig. Nu nog maar een ander brood aan het bakken.
En bij trekpleister is er eentje in de aanbieding voor €25. Is dat wat?
Welke is dan beter, de AFK bij de trekpleister of deze Princess voor hetzelfde bedrag?...
Wat doe je dan met al dat brood? Opeten of toch naar de eendjes?
Ik dacht dat ik met een dagelijks brood mijn machine liet zwoegen, maar ik erken mijn meerdere nu.
Animal Lover schreef 3 keer per week, niet 3 keer per dag ;)
Bij de Dirk vd Broek is het broodmeel 2 kg voor 1,87, volkoren meel en ook nog lekker!
Als ik het snelprogramma gebruik dan komt er een totaal mislukt brood uit, maar ik zie dat dat bij anderen wel goed werkt, ik vraag me af waar dat aan ligt.
Gefeliciteerd. Kom je goed weg.Dank.. Ik ben gewoon een goede broodbakker :)
Hoe heb je dat gefabriceerd? Welke verhoudingen?
Waarom zou je dat willen
Waarom zou je dat willen
Het apparaat heeft een cake programma en het lijkt me wel handig als je weinig tijd hebt.
Tevens heb ik net de hele collectie van 5 boeken over broodbakken uit de bieb gehaald. En daar hoef ik niet voorzichtig mee te doen hoor, ik hoef met de BBM immers niet met grote deegklonten aan m'n vingers door het boek te bladeren (Bovendien is er mijn keuken ruimschoots plek om het boek op een schoon plekje te leggen tijdens het bakken)
Ben nu een kaas/uien stokbrood aan het bakken!
Ben nu een kaas/uien stokbrood aan het bakken!
Kan dat, een stokbrood? Zo'n broodbakmachine is toch vierkant?
vind ik ook. Maar nóg leuker is wakker worden met versgebakken brood! ;D
Maak brooddeeg, gooi daar een flinke handvol in stukken gesneden vijgen doorheen, laten rijzen, laten bakken. En klaar.
1 pak mix voor bruinbrood
Mijn banaan / kaneel brood is een groot succes, al zeg ik het zelf. Dat wordt eens met andere dingen proberen, zoals mango en avocado.
En hij rees / rijsde goed. Kan banaan, net als ei, een extra steun zijn voor het gist bij het rijzen?
Ik heb een broodbakmachine gekregen voor mijn vjaardag! Hoera! We gaan lekker vers brood eten voortaan (ga over een paar weken al mijn spullen verhuizen om met Vriendje te gaan samenwonen..)
Machine van Vriendje gekregen met vijf grote zakken broodmix erbij :D
Ik heb een broodbakmachine gekregen voor mijn vjaardag! Hoera! We gaan lekker vers brood eten voortaan (ga over een paar weken al mijn spullen verhuizen om met Vriendje te gaan samenwonen..)
Machine van Vriendje gekregen met vijf grote zakken broodmix erbij :D
dan is wel duidelijk wat er na de verhuizing van je verwacht wordt... als vrouw des huizes
Idd lekker walnotenbrood.
Mijn dochter Nikki (bij een enkeling nog wel bekend) wil nu ook graag zelf brood bakken, maar dat moet wel met walnoten.
Mijn chocoladebrood is een succes.
Na de mislukte planken van vorige week waag ik nu toch weer een poging om focaccia te bakken. Ik heb andere gist gebruikt dan de vorige keer (en ook wat meer). Het deegje ziet er dit keer in ieder geval stukken beter uit en is al flink gerezen. Maar dat wil ook wel met deze warmte. ;D Ik ga ze (twee stuks) straks afbakken met olijven, rozemarijn en zout.
Mijn chocoladebrood is een succes.
Recept?
Geen Tomado dus kopen! Tsja over dat afwasmiddel, wat ik al zei volgens de gebruiksaanwijzing kan ie zelfs in de vaatwasser :-\.Tja, dat is wel raar ja, want afwasmachineblokjes zijn nog een stuk agressiever dan gewoon afwasmiddel...
Ik had dus 6 zakken broodmix die tot december houdbaar waren. Nu nog 3, die krijg ik dus nooit meer weggebakken voor alles echt weggooibaar is..
Tot hoelang na de THT-datum kun je zoiets gebruiken?
En kan iemand mij verklaren waarom mijn brood eerst te droog en de keer erna weer veel te nat is? :-\
Geen Tomado dus kopen! Tsja over dat afwasmiddel, wat ik al zei volgens de gebruiksaanwijzing kan ie zelfs in de vaatwasser :-\.
Blijft het probleem van de speling in één van de haken, en dat was bij de vorige ook het probleem.
Kan je een brioche ook in de bbm maken? Dus niet alleen het rijzen, ook het afbakken.
Ik laat het brioche-bakken voorlopig maar even voor wat het is. Iets (de 6 eieren of de 250 gram roomboter misschien?) lag niet zo goed op mijn maag en kwam er 's nachts in grote hoeveelheden weer uit... Ben gelukkig weer een beetje opgeknapt.
Ik kwam een recept tegen met vijgen, maar die had ik niet in huis ;)
Peterselie, oregano en / of komijn door mijn brooddeeg is een succes van groot formaat. Zijn er mensen die mij nog meer van dat soort spul kunnen aanprijzen om eens door het brooddeeg te doen?Geen kruiden, maar wel lekker zijn allerlei soorten zaden. Maanzaad, lijzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten. De laatste zijn een succes van groot formaat ter voorkoming van een vergrote prostaat.
Olijvenbrood van Verbeek is echt heerlijk.
Rozemarijn? Ga ik dat eens kopen bij de toko.
Deze draad bestaat al een paar jaar en ik ben benieuwd of een ieder nog steeds zo enthousiast over zijn/haar apparaat is als in het begin en of het nog net zo vaak gebruikt wordt.
Twijfel, twijfel, zal ik een broodbakmachine aanschaffen? Of is het 8 keer leuk en belandt 't bakbeest dan ergens in een keukenkast om daar lekker in de weg te staan?
Ik heb al even op marktplaats gekeken en schat dat ik voor 15-20 euro wel aan een Inventum of AFK komen, dus financieel is dat wel een gok waard.
Deze draad bestaat al een paar jaar en ik ben benieuwd of een ieder nog steeds zo enthousiast over zijn/haar apparaat is als in het begin en of het nog net zo vaak gebruikt wordt.
Top, Haan! :thumbsup: Ik heb diezelfde AFK en hij bevalt prima. Veel succes en laat je weten hoe je eerste brood geworden is? Hierbij alvast een Super Belangrijk Tip: vergeet het zout niet! Brood zonder zout is echt niet te eten.Ik heb ooit van de bakker een brood gekregen waar iets mee mis was, waarschijnlijk het zout. Bizar vies inderdaad, maar ook heel raar!
Ik haal 'em vanavond op... (die AFK)
Heb er nu al zin in :D
Als je meel en water in de bak gooit, is het wellicht het verstandigst éérst het water in de bak te doen, daarna pas je meel.
Het was alleen even prutsen om het heel uit het bakblik te krijgen. Iemand nog tips?
wat een soepelere uitfloep teweeg zal brengen.dat is er wel een voor de kerst-quiz
AH stuurt toch altijd netjes reacties terug?
Heb hier zat mails voorbij zien komen.
Wat hierbij helpt is om het kneedhaakding na het kneden en vóór het rijzen te verwijderen.
Wat hierbij helpt is om het kneedhaakding na het kneden en vóór het rijzen te verwijderen.
Mijn probleem: de kneedhaak zit bij mij echt muur- en muurvast. Met geen mogelijkheid los te krijgen. Iemand nog ideeen daarvoor?
Wat hierbij helpt is om het kneedhaakding na het kneden en vóór het rijzen te verwijderen.
Mijn probleem: de kneedhaak zit bij mij echt muur- en muurvast. Met geen mogelijkheid los te krijgen. Iemand nog ideeen daarvoor?
Als je meel en water in de bak gooit, is het wellicht het verstandigst éérst het water in de bak te doen, daarna pas je meel. Andersom loop je kans dat het meel niet goed meevermengt wordt en in een hoek blijft plakken. Dan krijg je een brood met droog wit poeder van een goede centimeter aan de randen. Da's goor.
Het brood zelf is wat ingezakt en gebarsten vanboven
Ik volg dit draadje al een tijd en het begint steeds meer te kriebelen ... Is een broodbakmachine echt zo leuk als het klinkt?
In Delft en jij? Lief aanbod in elk geval! Maar waarom gebruik jij hem niet? Mijn opa zegt namelijk altijd dat hij bij buren 10 keer brood rook, en dat het dan weer stopte ...Ik volg dit draadje al een tijd en het begint steeds meer te kriebelen ... Is een broodbakmachine echt zo leuk als het klinkt?
Mijne een poosje uitproberen? Vergeet telkens waar je woont.
Wat hierbij helpt is om het kneedhaakding na het kneden en vóór het rijzen te verwijderen.
Mijn probleem: de kneedhaak zit bij mij echt muur- en muurvast. Met geen mogelijkheid los te krijgen. Iemand nog ideeen daarvoor?
Wat gebeurt er nu dan als je de machine aanzet en het kneden begint?
Ik heb die van mij steeds ingevet voor gebruik, beetje slaolie door 't gaatje van de kneedhaak gieten en over de as smeren. Daar hoop ik mee te voorkomen dat ie bij mij muurvast komt te zitten.
Wellicht dat een tijdje soppen in wat (heet?) water wil helpen.
Ik ben gewoon te lui. Heb het een keer gedaan en het resultaat was goed te doen, kant en klare broodmix. Heb vervolgens mog meer broodmixen gekocht, maar ik ben al niet zo'n brood eter en ook niet een geduld type.
Woonplaats is HHW, kom je wel eens in de buurt van Alkmaar of Amsterdam?
De mijne is officieel van mn ouders, als ze m missen mogen ze m terug maar hij staat hier inmiddels al een jaar ofzo.
In de advertentie staat ook niet dat-ie ooit 70 euro heeft gekost, alleen dat dat de adviesprijs is (ook zo'n lekker vaag begrip...).
Ik zag bij de blokker een aanbieding.
BBM van 70,- voor 40,-.
Zie ook hier: http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?storeId=10001&langId=-104&catalogId=10002&categoryId=10194&productId=33956 (http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?storeId=10001&langId=-104&catalogId=10002&categoryId=10194&productId=33956)
Heeft iemand ervaring met dit apparaat?
Die is heel prima. Maar is volgens mij ook altijd in de aanbieding. ;)
Ook een broodbakmachine gekocht en gisteren m'n eerste brood gebakken (nouja, de broodbakmachine dan). All-in mix van Soezie, water erbij en voila: drie uur later een klein brood. Brood zag er prima uit, maar smaakte klef en had de slappe structuur van supermarktbrood. Niet heel vies, maar ook niet echt lekker. Het zal toch niet zijn dat ik brood van de natuurwinkel, zuurdesem - zwaar - compact, lekkerder vind dan brood uit de broodbakmachine?! :-\
:hungry: Klinkt goed! Recept? ;DWitbrood met ietsje meer (ongeveer tl) olie en suiker, 1 tl kaneel maar dat heb ik ruim gedaan, en bij de piepjes een cupje rozijnen. Hmmmm! :)
En nu een brood met de laatste eetlepels tapenade erdoorheen.Die was trouwens te zout geworden.
En nu een brood met de laatste eetlepels tapenade erdoorheen.En sesamzaadjes
Grappig, daar zou ik nou nooit opkomen. Vind je dat niet een beetje zonde van de stroopwafels?
Verpest m'n plezier nou niet, Aiko.
Mijn broodbakmachine is van het merk K. 100% volautomatisch!:D
Eh nee, het is wel de ambtenaar onder de broodbakmachines.Mijn broodbakmachine is van het merk K. 100% volautomatisch!:D
Doet ie 't ook vier uur voordat jij opstaat en zin in vers, warm brood hebt?
:o Hij bakt alleen van 9 tot 17 uur van maandag t/m vrijdag?Eh nee, het is wel de ambtenaar onder de broodbakmachines.Mijn broodbakmachine is van het merk K. 100% volautomatisch!:D
Doet ie 't ook vier uur voordat jij opstaat en zin in vers, warm brood hebt?
De mijne doet er - lekker puh! - maar drie uur over!Maar dat extra uur(tje)* maakt het brood nou juist extra lekker, maar ik heb er dan weer geen gratis norit bij ;)
:o Hij bakt alleen van 9 tot 17 uur van maandag t/m vrijdag?
Dat is dan mooi op tijd voor de lunch :P:o Hij bakt alleen van 9 tot 17 uur van maandag t/m vrijdag?op vrijdag zijn veel ambtenaren om 13.00 al klaar he ;)
Norit ;D
:o Hij bakt alleen van 9 tot 17 uur van maandag t/m vrijdag?
op vrijdag zijn veel ambtenaren om 13.00 al klaar he ;)
:o met zonnepanelen?De mijne doet er - lekker puh! - maar drie uur over!Maar dat extra uur(tje)* maakt het brood nou juist extra lekker, maar ik heb er dan weer geen gratis norit bij ;)
* Vier uur is het maximum, in de zomer doet hij er waarschijnlijk wat korter over.
8):o met zonnepanelen?De mijne doet er - lekker puh! - maar drie uur over!Maar dat extra uur(tje)* maakt het brood nou juist extra lekker, maar ik heb er dan weer geen gratis norit bij ;)
* Vier uur is het maximum, in de zomer doet hij er waarschijnlijk wat korter over.
Wat had je gemaakt, LL?
Hoe kan ik ervoor zorgen dat al die lekkere pitten en zaadjes wat beter aan het brood geplakt blijven?
Dat is idd. de strategie die ik tot nu toe toepas. Bij het snijden laten er dan alleen wel erg veel pitten/zaden los. Misschien ben ik wel gewoon te gulzig ;DHoe kan ik ervoor zorgen dat al die lekkere pitten en zaadjes wat beter aan het brood geplakt blijven?Voor het bakken insmeren met water of melk en de pitjes een beetje aandrukken.
@RvO:
Je kan je BBM ook als alleen kneedmachine gebruiken. Voor gistdeeg (niet te zwaar, dus geen zuurdesem of roggemeel) werkt dat best goed. Ik maak in mn AFK mn pizzadeeg.
Is dat geen kwestie van een versleten afdichtring vervangen of zo?Maar waar krijg je die? En de tefallaag gaat los. Anderhalf jaar ruim, dus zo'n 550 broden, voor 50 euro.
Anders lijkt me de afschrijving op zo'n machine tamelijk hoog, als je dat per gebakken brood uitrekent.
Je hebt toch meestal 2 jaar garantie? Lijkt mij een fabrieksfoutje namelijk. Die van mij is al 10 ofzo.We zijn de bon kwijt, dus dat wordt lastig denk ik.
Je zou contact kunnen zoeken met de fabrikant. Wellicht is aan het serienummer te zien dat hij nog niet zo oud is.Dat is waar. Maar manlief wil geen dag zonder eigen brood, dus rijdt uit zijn werk straks langs een enorme electronicazaak voor een robuuste panasonic. Voor de zekerheid ga ik wel de bon bewaren.
En een kopie van de bon maken en die erbij bewaren. Bonnen hebben wel eens de neiging enorm te vervagen.Oh ja, ik kan daar maar niet aan wennen. Wil er niet aan wennen, ik vind het belachelijk dat zo'n bewijsmateriaal vergankelijk geleverd wordt, en je zelf aan de slag moet.