Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: alexis op 22 maart 2003, 22:53:46

Titel: Gent
Bericht door: alexis op 22 maart 2003, 22:53:46
Gistrn afgezakt naar het pakhuis om de Prijs der Zintuigen te gaan proeven. De "lauwwarme tatin van tomaat met caviaar van aubergines en basilicum" kon ik terugvinden onder "Pasta en groente".
De andere gerechten die daar onderstonden waren pasta MET groente dus ik had een beetje verwacht dat er bij mij ook pasta zou geserveerd worden (oké ik geef toe ik ben een pastafreak(je))

Toen de ober onze kaarten kwam ophalen vroeg hij of ik niet te veel honger had want dat die tatin maar een klein gerecht is, soms gezien als een voorgerecht.
Heb het maar zo gelaten voor het gemak (ik had de kaart niet verder bestudeerd, had mijn gerecht dus niet onder de "voorgerechten" zien staan dus ging ervan uit dat het een hoofdgerecht was) maar het was idd wel wa te weinig.

Maar fan-tas-tisch lekker! Heel verfijnd. Prijskaartje: 11,80 EUR (wat ik wel veel vond voor de hoeveelheid maar zeker 's de moeite).
Wat ik wel, nog steeds niet, snap is waarom het "lauwwarm" is? Met als gevolg dat na enkele minuten het gerecht koud is (en het dus iets minder lekker is ...).

Vrienden hadden gekozen voor spinazietagliatelle met kip en groenten en gedroogde tomaten (zag er heel lekker uit (zonder kip natuurlijk :p) en bleek het ook te zijn).
Het is er ook zeer chique om te eten, maar om erna nog wa te blijven zitten drinken voor de gezelligheid hebben we nie gedaan, andere plaats gaan zoeken ;) (We zaten ook boven op een soort van "brug" en één van de vriendinnen had wa last van hoogtevrees daar ...)

Bij het afrekenen voegde de ober er trots aan toe dat dit gerecht zondag de prijs der zintuigen van EVA gewonnen had, maar dit wisten we natuurlijk al ... (heb dan maar ff reclame gemaakt :p ).

Het recept is hier (http://www.v-day.be/frames.php?pagina=restowedstrijd) hier terug te vinden.
Titel: Re:Gent
Bericht door: overanalizing op 07 februari 2005, 23:16:50
Vandaag in de Frietketel, gisteren in de Lekker Gec en eergisteren in de Backstage.  :nopompom:
Titel: Re:Gent
Bericht door: Anya op 31 mei 2005, 15:08:38
Ik ben gisteren een dagje naar Gent geweest en heb erg lekkere veggie quiche gegeten in Het Magazijn.
Titel: Re:Gent
Bericht door: overanalizing op 06 juli 2005, 21:55:08
't Magazijn in Gent. Altijd een drietal opties op de kaart en daarnaast nog enkele pasta's. Ik had vandaag een bord met overheerlijke appelchutney (de kaneelstokjes zaten er nog in!), basmatirijst, een slaatje, gebakken champs en twee burgers. Erg lekker, maar zoals gewoonlijk veel te veel. De wijnkaart is ook de moeite.
Titel: Re:Gent
Bericht door: Gabs op 12 april 2006, 22:50:43
ik breng het paasweekend door is Gent en aangezien ik er niet bekend ben wil ik vragen voor enkele restauranttips.

ik heb gehoord dat er een libanees is; ik ben nog nooit bij een libanees gaan eten, aangezien er geen in de buurt is en zou het wel graag willen... dus: adres???

dank u!
Titel: Re:Gent
Bericht door: overanalizing op 13 april 2006, 14:18:57
ik breng het paasweekend door is Gent en aangezien ik er niet bekend ben wil ik vragen voor enkele restauranttips.

ik heb gehoord dat er een libanees is; ik ben nog nooit bij een libanees gaan eten, aangezien er geen in de buurt is en zou het wel graag willen... dus: adres???

dank u!

Die zou in de hoornstraat moeten liggen. Niet te duur en heel lekkere houmos.

Verder in prijsklasse 15 €: Rood, The African Queen...
Titel: Re:Gent
Bericht door: Gabs op 16 april 2006, 10:24:00
Ankara was een goede keuze: lekker en niet duur!
Titel: Re:Gent
Bericht door: eltru op 30 april 2006, 20:28:47
Het is wel ruim na het paasweekeinde maar misschien heeft een ander hier wat aan.
De avonden: aan de ham 39, maar een vegetarisch gerecht die avond met zorg klaargemaakt. Weer eens wat anders dan de geijkte pasta ( Aubergine , met seitan noten saus, en  artisjok, en gemengde groenten). Fijne huiskamer sfeer.
Aba Jour Oudburg 20, Wel weer de pasta's etc, maar wel ok klaargemaakt, Meer een eetcafe-sfeer, je kunt er daarna of ervoor nog lekker blijven zitten en biertjes drinken.
Il Mezzogiorno Baudelokaai 17, Hier hadden we heel hoge verwachtingen van, die helaas niet ingelost werden. Ik vond het voorgerecht nog wel bijzonder, dun gepaneerde aubergine op een bed van rucola sla, mijn tafelgenote vond ook dat te mager.
Als hoofdgerecht hadden we de vegetarishe lasagna, tsja niet echt veel bijzonders, het was ook niet heel slecht. Maar de prijs kwaliteit verhouding kwam niet echt overeen.
Misschien hadden we die avond net pech..
Prima Donna Overpoortstraat 46, zelfs voor een budget pizzeria teleurstellend. Het deeg was helemaal verdroogd, ingedrienten hadden kraak nog smaak. Gelukkig stond er tabasco op tafel, om de laffe smaak mee te blussen.
Echt heel jammer, niet doen..
Titel: Re:Gent
Bericht door: Twilightje op 23 november 2006, 19:25:59
Maandag in 'Komkommertijd' geweest, een vegetarisch buffet restaurant in Gent. Ik had er beter van verwacht, al veel positiefs over gelezen en volledig veggie.. Nogal flauw (of niet) gekruid, warme gerechten eerder lauw.. voor de rest wel ok gegeten hoor, en zeker genoeg natuurlijk.
Titel: Re:Gent
Bericht door: Nick op 25 november 2006, 14:34:07
Gisteren in Il Fût Un Temps in Gent gegeten. Lekker!
Gentenaren zijn echte gelukzakken, zoveel goeie vegetarische restaurantjes!
Titel: Re:Gent
Bericht door: Gwennepen op 03 december 2006, 20:14:11
Vrijdagavond bij Raj in Gent. We hadden met z'n viertjes acht gerechten, waarvan drie vega. Iets met kikkererwten, iets met gemengde groente en iets met aardappel. Erbij zat rijst en twee soorten chutney en raita. Wij dachten dat we ons vriendje en vriendinnetje gingen trakteren, maar zij trakteerden ons.
 :cheer:

Zaterdag bij Pablo's, ook in Gent. Mexicaans. Ik had een tostada met vegavulling, megaveel salade en een maiskolf.

Zaterdagmiddag ook nog een pakske friet (jaha, Sanja ;)) bij frituur Jozef, want die is het allerlekkerst daar.



Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 14 april 2007, 13:36:44
Restaurantboot African Queen, Minnemeers, Gent.
Met warm weer heerlijk buiten zitten op bovendek. Creatieve, smakelijke wereldkeuken. Twee vegetarische voorgerechten (risotto met erwten,
peulboontjes, kaas en lekker-knapperige "goujonettes" (gefrituurde reepjes) van venkel en selder met dipsaus.(ong 7 euro). Drie vegetarische hoofdgerechten (groentetagine,
bladerdeeg met warmoes, champignons en seitan,
en zoete pepers met ricotta.)(15 euro) Verfijnd. Leuk adres
met boeiende vegetarische kok naast een meer klassiek geschoolde : goede fusion. Kom er zeker terug.
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 03 september 2007, 09:21:33
Gisteren in Komkommertijd in Gent. Vegetarisch buffet à volonté tegen 10 euro 's middags en 15 euro 's avonds. In het koud buffet waren er o.a. een pasta met tomatensaus en kappertjes, tsatsiki, rauwkost, sausjes en in het warm buffet lasagne, rode linzensoep, wortelcurry, kikkererwten in smeuiïge saus, rijst met groenten, loempia's... Crumble als dessert. Zeer aparte bieren ook zoals Moinette, van kleine brouwerij in Henegouwen. Aangename, eigentijdse ruimte met jazz-muziek op de achtergrond. Je wordt wel verzocht je bordje helemaal leeg te eten en je behoort zelf af te ruimen. Voor die prijs en die mooie keuze geen probleem. Absolute aanrader.
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 19 februari 2008, 17:06:08
Gisterenavond in Faits Divers op de Gentse Korenmarkt. Druk beklante, eigentijdse, frisse zaak.
Zeer toegankelijk, geen valse pretenties.
Goed te doen voor één gerecht. Interessant suggestiebord, met vega-mogelijkheden vooral in de pasta-sector, maar dan iets origineler dan de eeuwige lasagne of spaghetti met groenten. Op de kaart bvb pasta met pesto en oesterzwammen, op het suggestiebord ravioli met ricotta-vulling op spinazie.
Leuk, jong, vlot adres.
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 01 juni 2008, 12:28:12
In Allegro Moderato aan de mooie Gentse Korenlei. Een beter gastronomisch restaurant met vegetarische mogelijkheden. Leuk dat je de salades als voor-of hoofdgerecht kan bestellen. Zo nam ik de salade Mozart als voorgerecht, wat neerkwam op  luchtige deegflapjes met geitenkaas en een gegrillde aubergine en rauwkost. Bij de als zodanig aangekondigde vegetarische gerechten was er lekkere "lentemie" en een gerecht van bladerdeeggebak met witte en groene asperges en smakelijke mousselinesaus.
De bediening was correct en vlug. Wijnen zijn goed maar iets aan de dure kant.
Ze hebben ook een buitenterras aan het water.
Binnen is het vrij luxueus aangekleed en burgerlijk, maar toch niet stijfdeftig.
Het liep helemaal vol met reservaties, ook van Gentenaars, dus duidelijk geapprecieerd en geen toeristenval, zoals je in dat stadsgedeelte zou kunnen vrezen.
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 24 december 2008, 16:24:59
Op de middag in Gent in Tasty, in de Walpoortstraat. Prettige ervaring voor een lunch of vlugge snack. Jonge, hippe veggieburger-zaak (16 variëteiten!). Grote broodjes met burger, sla en saus tegen 5 euro. Nog niet in onze gids, verdient dat zeker.

's Avonds in Il Mezzogiorno, niet ver van Baudeloopark. Siciliaanse keuken in oud café-interieur. Dus warme, knusse sfeer zonder deftigheid.
Het was de laatste dag van de gerechtenkaart, die met de seizoenen wisselt. Dat geeft afwisseling in de keuken, wat toe te juichen is en meestal van creativiteit getuigt. Het minpuntje is dat dan altijd wel enkele gerechten niet meer verkrijgbaar zijn, zoals nu de auberginerolletjes die we waarschijnlijk zouden uitgeprobeerd hebben.
Als voorgerecht kozen we dan een mooi bord met zeer vele in olijfolie ingemaakte gegrilde groenten, zongedroogde tomaten en Siciliaanse kazen (er lag ook wel een met tonijnmousse gevulde paprika op, maar gelukkig niet de vleeswaren die Italianen ook wel graag afsnijden voor antipasti.)
Er waren enkele vegetarische pasta's, waar nogal de nadruk op kaas en champignons lag, dat laatste hing met het seizoen samen, vermoed ik.
Ik had stracetti di castagna, pasta van kastanjebloem met boschampignons in een een frisse witte wijnsaus met salie.
Dat kruid was ook een smaakmaker in de penette con zucca e funghi ofwel vrij harde
(zeer al dente) kleine deegwaren met pompoen en wilde paddestoelen in een salie-botersaus.
Mijn derde tafelgenoot had crespelle saracene, pannenkoek van boekweitbloem gevuld met champignons in een champignoncrème en met weer salie-botersaus en een slaatje.
Zoals hier nog meer opgemerkt moet je bij een Italiaan meestal op pasta terugvallen om iets vegetarisch te eten. Als je geregeld zelf pasta bereidt en je weet dat een pasta-bereiding een eerlijke eenvoud dient te hebben, zou je bij een Italiaan soms wel eens meer vegetarisch verrast willen worden, bijvoorbeeld met een niet-pastabereiding.
Als je geen huiswijn neemt, kom je aan redelijk hoge prijzen voor de Siciliaanse wijn (rond dertig euro). Hij lijkt echter met zorg uitgekozen en de witte die we dronken was fris, droog en smaakvol.
Alles getuigt hier van authenticiteit en genoeg creativiteit, om het veeleisende Gentse publiek te behagen. De zaak liep dan ook vol (vreemd is dat het restaurant uit twee, voor de bezoeker niet onderling verbonden zaaltjes bestaat).
Ook de warmhartige, intelligente, zeer grappige, theaterzalen vullende  Wim Helsen behoorde bij de gasten.   
 
 
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 26 april 2009, 11:58:16
Nog eens in Komkommertijd in Gent, dat zijn plaats in de vegetarische (veganistische) top zonder meer verdient.
Er is een wisselend koud en warm buffet (all you can eat, maar wel je bordje leeg eten alsjeblief, anders is het verspilling >:(), voor een zeer aantrekkelijke prijs. In het warm buffet waren er deze keer ratatouille, aardappel-en knolseldergratin, linzendahl, rijst met kikkererwten, tofugehakt met groenten in tomatensaus, knapperige soja-wortelkroketjes, loempia...
Door de formule (beperkte personeelsbezetting: (vriendelijk) meisje voor de drank en om af te rekenen en een kokkin - borden zet je zelf weg) kan de prijs laag gehouden worden en is dus voor inwoners van Gent, ook door de zeer gevarieerde, lekkere keuken zeker een aanrader.
Er wordt ingetogen gegeten in een wat ethische sfeer. (Overigens is het interieur modern en fris en weerklinkt prettige jazzy muziek, dus het is geen tempel.)

Zonder kritiek op de zaak die een blijvende waarde is in Gent, zou ik wel graag eens een restaurant zien opduiken in een grote stad dat ook de vegetarische buffetformule hanteert, maar dan in een iets luxueuzer versie. Met dus wat meer bediening en op een of andere manier met wat meer vrolijkheid en uitbundigheid.
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 10 juli 2011, 10:23:28
We aten pizza bij Gülhan Pizza in de Sleepstraat, waar vele goedkope Turkse eethuizen zijn.
Het was een bijzondere ervaring. De zaak draait erg goed, niet in het minst omwille van de zeer lage prijzen: een pizza voor nog geen zes euro.
Vooraf krijg je zelfs een bordje met zwarte olijven en groene piments, achteraf een Turks honinggebakje en een blokje Turks fruit.
De pizza (pide) heeft een andere vorm dan de ronde Italiaanse (ovaal) en wordt handig in stukken gesneden opgediend. Kaas is geen mozzarella maar geitenkaas, die droger is en niet zo kauwgumachtig uitrekt. Op het grote bord ook met een frisse dressing overgoten rauwkost, een prettige aanvulling bij eerder droge pizza.
Bij de voorgerechten zag ik nogal wat leuke mezze, waaronder groentemousses. Bij de pizza is er een ruime vegetarische keuze en bij de stoofpotjes stonden er twee vegetarische.
De bediening verliep ook zeer vlot en vlekkeloos.
Beslist een aanrader om veel, goed en goedkoop te eten, wel in een drukke omgeving door het terechte succes.
(GaultMillau stuntte door pitazaak Finjan in Antwerpen op te nemen, als ze nog eens willen opvallen door een Turkse pizzazaak te vermelden, zou ik hen dit adres aanraden.)
Titel: Re:Gent
Bericht door: karl op 03 oktober 2011, 15:58:13
We waren weer eens in Komkommertijd in Gent, en dat blijft dezelfde vaste waarde. Een uitgebreid koud en warm buffet voor een vaste prijs (zondag is dat 15 euro). In het warm buffet was er, naast heel wat anders, lekkere falafel (van kikkererwten), dat was een prettige meevalller.
Ook de sfeer is aangenaam, ontspannen, met fifties-jazz op de achtergrond.
Prijs/kwaliteit moeilijk te overtreffen.
Titel: Re:Gent
Bericht door: Laurie op 12 mei 2013, 21:43:50
Ik at vrijdag voor lunch bij Komkommertijd, vooraf wortel-champignonsoep en daarna een uitgebreid buffet met ware en koude gerechten, onder andere een lekkere curry, nasi goreng, een roerbakgerecht met witte kook en tofu, polentaballetjes met nierbonen, loempiaatjes, een pastasalade, lekkere gemarineerde champignons. Toe een stukje bananen-kokoscake. Lekker!

's Avonds hadden we niet veel trek en weinig tijd dus aten we een wrap met Syrische kebab van seitan en omdat de tajine op was een clubsandwich met haloumi. Leuke plek met vlotte bediening en het eten smaakte ons bijzonder goed. :)
Titel: Re:Gent
Bericht door: Joske op 06 november 2013, 07:28:47
De favoriete vegetarische restaurants van De Standaard (http://www.standaard.be/cnt/dmf20131105_017), dus niet alleen van Gent.
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 01 oktober 2015, 16:20:54
Ik ben dit weekend in Gent :cheer:
Iemand nog leuke tips? Heb al een heel lijstje hoor maar hoor het graag als iemand nog leuke, hippe (eet)plekjes weet!
Titel: Re: Gent
Bericht door: karl op 01 oktober 2015, 17:54:30
Komkommertijd zal je dus al wel hebben: het buffet is prijs/kwaliteit onovertrefbaar.
Als je echt gastronomisch en met verschillende gangen (en dus wat duurder) wil eten: de eerste vrijdag- en zaterdagavond van de maand is er het gastronomisch diner in Avalon bij het Gravensteen. (Reserveren lijkt me dan zeker nodig.)
Het proberen waard lijkt me het pas geopende Le Botaniste, vestiging van Le Pain Quotidien.
Buiten het centrum, niet ver van het station, is er Lekker Gec met buffet en waar je betaalt naargelang het gewicht van je bord. Helemaal vegetarisch, nogal druk, goed voor lunch.
Voor vlugge hap is Tasty World oké (burgers).
Een aparte, grote zaak met terras boven en behoorlijk hip is De Vooruit, waar ook altijd wel wat vegetarisch op de kaart staat.
Pizza's in de Sleepstraat in een Turks restaurant (even verder dan het Patershol, ook een prettige buurt om even te wandelen).
Veel plezier!
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 01 oktober 2015, 18:11:51
Dankjewel Karl!
Titel: Re: Gent
Bericht door: Joske op 01 oktober 2015, 19:52:50
De superette (http://www.indewulf.be/desuperette/) is ook wel leuk voor ontbijt of tussendoortje. Niet geheel vegetarisch, maar heel lekker brood en gebak!
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 01 oktober 2015, 20:01:52
Die leek me inderdaad ook leuk!
Titel: Re: Gent
Bericht door: Selly op 01 oktober 2015, 21:16:52
de Botaniste lijkt me ook leuk. Op hun site is nog niet veel te zien maar op hun FBpagina al meer https://www.facebook.com/LeBotaniste?_rdr=p
Veel plezier Brenda.
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 01 oktober 2015, 22:06:27
Ja! Die hebben we ook op ons lijstje staan  :) Sowieso lijkt Le Pain Quotidien waar Le Botaniste van is me wel tof.
Titel: Re: Gent
Bericht door: Selly op 01 oktober 2015, 22:49:07
Ja PQ is vaak (die in Gent ken ik niet maar vele andere wel) een hele fijne plek om bijvoorbeeld te ontbijten (of lunchen).
Titel: Re: Gent
Bericht door: karl op 05 oktober 2015, 14:50:34
En waar ben je geweest en hoe beviel het, brenda_lelie?
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 05 oktober 2015, 19:53:57
Het was SUPER! Ik schrijf morgen een uitgebreid verslag hier.

Beste ontdekking: Roomer. Een Gents vlierbloesemapperatief.

edit: mijn verslag komt donderdag, vandaag te druk!
Titel: Re: Gent
Bericht door: Yehudith op 05 oktober 2015, 20:34:20
Ik ben benieuwd waarom het zo super was! :D
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 08 oktober 2015, 13:45:40
Tja, waarom was het zo super. Nou eigenlijk vooral omdat Gent zo'n ontzettend mooie stad is, ik kijk er echt mijn ogen uit. Soms ook mooi van lelijkheid (dingen die echt alleen in Belgie kunnen). Maar de irritante toeristen ontbreken. Heerlijk. En je merkt aan alles dat het een studentenstad is. Zo veel leuke mensen, zo veel leuke (eet)plekjes. Heel fijn.

Wij verbleven in de veganistische B&B Aanaajaanaa (http://www.aanaajaanaa.be/). Heel prima. Lekker ontbijt (goed brood, veganistische smeerseltjes, smoothie, soya-yoghurt met meusli) en een fijne kamer. Wij hadden de kamer aan de voorkant (Suite) en omdat het midden in het centrum is hoor je wel de hele avond/deel van de nacht geluiden van de straat. Was voor ons (zeker met oordoppen) geen probleem maar als je heel licht slaap kun je beter een kamer aan de achterkant nemen.

Het eten:
De eerste dag hebben we eerst gelunched bij Le Botaniste (http://www.lebotaniste.be/). Is een nieuwe plek. Heel leuk maar ook heel vreemd. Een vreemde combi van van alles. Aan de ene kant vrij sjiek (veel wijnen, sjiek pand) maar dan ook wel weer veganistisch (vind ik een rare combi) en het eten is aan de ene kant heel verfijnd en bijzonder maar wordt dan weer geserveerd in kartonnen schaaltjes. Als je in Gent bent moet je er in ieder geval wel echt even heen. Het is ook helemaal niet duur (7 Euro voor een maaltijd) en zit midden in het centrum. 
Savonds hebben we gegeten bij Lokaal (https://www.facebook.com/LokaalGent). Echt een suppertoffe plek (wel in een dubieus maar upcoming straatje). De groente komt uit een pluktuin in Gent en de plek is echt heel gezellig, supertoffe eigenaar (die ons ook nog een heleboel leuke tips heeft gegeven), lekkere theetjes. Deze plek mag je ook echt niet overslaan!
Verder hebben we 2 keer bij Simon Says (http://simon-says.be/) gezeten, een leuk ontbijt/lunch/borrelplekje midden in het centrum. Heel leuk, supertoffe bediening, hele lekkere koffie. Echt tof. En ze hebben er Roomer (http://www.roomer.be/), een lokaal vlierbloesemdrankje (15%) dat echt zoooo lekker is.
Voor overdag is Bidon http://www.barbidon.be/ ook heel tof. Ze hebben er huisgemaakte ijsthee die naar Twister-ijs smaakt, hmmm. En lekkere cheesecake.
Op zondag hebben we gelunched bij het cafe van het STAM-museum. Ook hele toffe plek. Mooi terras. Fijn eten. En savonds aten we bij Eat Love Pizza (http://www.eatlove.be/). Daar hebben ze echt hele lekkere pizza. En je kan ervoor kiezen om twee soorten op 1 pizza te nemen. Ik had een pizza met Scamorza, courgette en aubergine, hmmm. Het is trouwens wel een redelijk dure plek. Maar als je alleen een pizza neemt prima te doen.   
Ook een leuke plek is de Vooruit (http://vooruit.be/). Op zich niet heel bijzonder qua eten maar wel een heeeeel tof gebouw. Ze hebben er ook soms rondleidingen en dat wil ik nog wel een keer doen.
Oja, Avalon hebben we ook nog geprobeerd. Wij hoopten op het diner dat ze de eerste vrijdag en zaterdag van de maand doen. Maar dat doen ze op dit moment niet (meer). Alleen lunch dus. Ze zijn een beetje aan het reorganiseren lijkt het.

Bezoeken:
Wij hebben, naast al het eten, ook nog een boel toffe plekken bezocht. Qua musea: Het huis van Alijn en het STAM. Beide echt mega-aanraders! Heel mooi qua tentoonstelling maar beide ook heel mooi door het gebouw waar ze in zitten. Het STAM ligt op de Bijloke-site (site is echt zo'n tof Belgisch woord), een hele mooie plek. Het is een oud hospitaal/klooster, heel groot, waar nu allerlei kunstige dingen gebeuren (musea maar ook conservatorium). Er is ook een cafe, zijn we niet geweest omdat het alleen doordeweeks open is maar het leek ons heel leuk: https://www.facebook.com/KASKcaf%C3%A9-423681691053142/timeline/
Verder ook heel mooi: de oude Sint Baafsabdij. Een ruïne, zo te bezoeken (in de winter alleen niet geloof ik), heel mooi rustig plekje. De plantentuin (Botanische tuin) met toffe kassen, lekker retro ook. En er zijn twee mooie begijnhoven in de stad die we bezocht hebben. De ene echt nog een afgesloten hof en de andere meer opgenomen in de stad maar toch ook een heel bijzonder plekje.

Wij zijn met de auto gegaan en hebben geparkeerd op P&R Land van Rodelaan. Dat is gratis en je bent met 20 minuten in de tram on het centrum. Je auto staat er droog, het is niet bewaakt maar onze auto stond er in ieder geval nog. Vanuit daar ben je ook zo bij de Bierhalle (http://www.bierhalle.be/). De plek om je bezoekje aan België af te sluiten (zowel voor Belgische biertjes als voor een paar flessen Roomer natuurlijk).

Mijn vriend en ik hebben allebei wat foto's geplaatst via Instagram, voor wie dat leuk vind:
https://instagram.com/brendalelie/
https://instagram.com/twagoo
Titel: Re: Gent
Bericht door: Selly op 09 oktober 2015, 21:49:58
Wow wat heerlijk en leuk om te lezen!
Titel: Re: Gent
Bericht door: karl op 22 november 2015, 09:21:15
Ik at bij de sympathieke buurt-Italiaan, dicht tegen station Dampoort, la Bussola. Alom geprezen als vriendelijke, authentieke Italiaan en dat was ook zo. Gedeelde, voortreffelijke bruschetta vooraf. Mijn tafelgenote een zeer lekkere pizza (waarvan ik ook mocht proeven) en ik paccherini alla sorrentina, met vele verse groenten. Vriendelijk geprijsde, smakelijke rode Montepulciano. Vele pasta's met groenten, uitstekende pizza: ontdekking.
Titel: Re: Gent
Bericht door: bambi op 08 juli 2017, 13:56:43
Ik ga een paar dagen naar Gent, in het centrum. Wij zoeken in elk geval een keer een fijne pizzeria. Alle andere tips ook welkom, ook niet-culinair!
Titel: Re: Gent
Bericht door: karl op 08 juli 2017, 16:34:34
Je weet dat brenda_lelie hier een artikel schreef dat mogelijk inspiratie geeft:  http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/13159-gent (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/13159-gent)

Een trendy, hippe, wat duurdere pizzeria lijkt me  Eat Love Pizza in de Ajuinlei (nog niet geweest). Ikzelf ging al enkele keren naar Gulhan Pizza in de Sleepstraat. Dat is een drukbezochte, zeer voordelige Turkse pizzeria. Gemoedelijk, druk, wat volks, sympathiek. De Sleepstraat bereik je langs de wijk van het Patershol, ter hoogte van het Gravensteen naar rechts afdraaiend. Dat is een prettige buurt met veel horeca en enkel oude straatjes. In de lange straat die rechts van het Gravensteen, en evenwijdig ermee,  loopt is het gekende veganistisch restaurant Avalon (meestal enkel 's middags open.) Mijn favoriet in Gent blijft Komkommertijd, met het grote all-in-buffet. Iets buiten het centrum, maar goed bewandelbaar.
Er is veel vegetarisch in Gent.

Van gebouwen is De Vooruit indrukwekkend, ook om iets te gaan drinken. In de buurt van het Patershol zijn er tijdelijke tentoonstellingen in het Caermersklooster, nu ook weer van schilderkunst en is  het Huis van Alijn op de Kraanlei (folklore) ook de moeite. Buiten het centrum natuurlijk ook Museum van Schone Kunsten met ertegenover dat van moderne kunst, het Smak (tegen Citadelpark). Boottochtje op het water ook altijd leuk om de stad van andere kant te bekijken.

Je weet dat het Gentse Feesten zijn van 14 tot 23 juli: veel te doen maar ook superdruk.
Titel: Re: Gent
Bericht door: brenda_lelie op 08 juli 2017, 21:07:29
Jaaa, Eat Love Pizza was heel leuk!!
Titel: Re: Gent
Bericht door: bambi op 08 juli 2017, 21:09:11
Een Turkse pizzeria is voor mijn allergie niet handig, maar ik zal de Eat Love pizza op het lijstje zetten. En het artikel checken.
Mooi dat we voor de feesten weer weg zijn. ;)
Titel: Re: Gent
Bericht door: bambi op 14 juli 2017, 08:19:04
Voor pizza kozen we Otomat: het zag er veel gezelliger uit dan de Eat Love pizza, en het was ook echt lekker. Leuk uitzicht op het water.
Van de ontbijtjes raad ik vooral Alice aan: leuke inrichting.
Titel: Re: Gent
Bericht door: karl op 22 september 2018, 09:32:34
's Middags geluncht bij Boon, tegenover het Gravensteen, in de straat waar vroeger Avalon (handelszaak nog te huur) was. Bijzondere, ruime lunchroom in art decostijl, die vroeger een bekende ijssalon was. Keuze tussen vier, erg van mekaar verschillende, vegetarische salades die je in een kleine (rond 10 euro) en een grote (15 euro) versie kan bestellen. Vers, origineel en fijn. Goed desembrood bij gerechten, er zijn ook lekkere taarten. Goed doordachte formule (bestellen aan toog, eten en drank worden dan opgediend). Vriendelijke bediening ook, een aanrader, en toch weer bijzonder dat in het volle centrum een volledig vegetarische lunchroom schijnt te kunnen floreren (nog maar open van in september 2017, hoort bij groter project, waar naast de organisatie van vergaderingen ook een appartement wordt verhuurd.)
Aperitief 's avonds in het Moment in de Burgstraat (op vijf minuten wandelen van de eerste zaak). Heerlijk bonbondoosje, oud herenhuis waar de decoratie gelukkig niet grondig werd aangepakt. Ook terras en binnentuin. Heel mooie drankenkeuze, ook van bieren (Saison Dupont, Petrus, een echt lekkere tripel van Wieze).
Avondmaaltijd in de (sinds lang "voorlopige") vestiging van Lekker Gec. Ook weer een prestatie dat een grote, volledig vegetarische zaak vlug gevuld is. Dat heeft natuurlijk ook met de lage prijzen te maken (startprijs 2 euro, 17,5 euro per kg). Een vegetarische refter, met aanschuiven aan toog en wegen van je bord. Keuze uit een zestal warme gerechten in bakken. Je kan blijkbaar ook wat apart bestellen, zag koks met kommetjes frieten of borden spaghetti lopen. Goed om redelijk vlug te eten voor weinig geld, niet onmiddellijk voor de culinaire verfijning. Wel goed dat zo een democratische vegetarische zaak er is.