Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: overanalizing op 17 februari 2003, 14:50:03
-
Heb van die leuke ronde blaadjes (16cm) rijstpapier in de toko gekocht. Maar ik krijg ze niet dicht! Ik wou ze vullen met seitangehakt, om dan te stomen. Daarvoor had ik de blaadjes eerst geweekt in lauw water. Plakken deden ze echter niet.
Iemand tips?
-
misschien van maizena of een ander bindmiddel met wat water een soort lijm maken?
-
bij mij plakt het altijd als een idioot maar ik heb het nog nooit gestoomd.
Kun je niet ze dichtvouwen en ze met de de openkant naar onder in het stoommandje leggen? Ze zijn neem ik aan het groot om ze dicht te binden met iets als bieslook.
-
Mmmh,ja valt te proberen.
Wou eerst wat suikerwater maken, maar suiker en stomen lijkt me niet zo'n goed idee.
Die pakketjes met seitan heb ik trouwens afgebonden met reepjes uit het groen van een prei. Helaas was het rijstpapier inmiddels zo doorweekt dat het begon te scheuren. Toen ze uit de stomer kwamen gaven ze wel een heerlijk geparfumeerde geur af. Teveel rijstpapier geeft, euh, een kwakkelig gevoel in je mond.
-
bij mij plakt het altijd als een idioot maar ik heb het nog nooit gestoomd.
Kun je niet ze dichtvouwen en ze met de de openkant naar onder in het stoommandje leggen? Ze zijn neem ik aan het groot om ze dicht te binden met iets als bieslook.
Het plakt niet beter als het in de stomer zit. Zelfs als je de velletjes hard tegen elkaar drukt blijven ze niet plakken.
Hoe week jij dan de velletjes?
-
ik spoel ze kort (paar seconden) af onder de kraan en dan zijn ze precies o.k. en plakken ze ook nog.
-
:bloos:
Ah, dan lag het daar misschien aan...
-
Wie heeft er smakelijke tips voor vegan loempiaatjes? Keb filodeeg van Easy Bakery gekocht.
-
Wie heeft er smakelijke tips voor vegan loempiaatjes? Keb filodeeg van Easy Bakery gekocht.
mmm. Ik vind tauge-wortel-prei lekker.
of spinazie munt.
Ideeen van de Thaise kookworkshop waren:
Loempia vullingen
-vegetarisch gehakt. (aanmaken en bakken)
-lente-uitjes
(-roerei)
-verse koriander
-taugé, wortel, kool (even kort bakken om lekken te voorkomen)
-rijstnoedels (even koken)
-
gewoon wat roerbakgroenten, en een hoop kruiden en smaakmakers toevoegen. Beetje rijst en tofu.
Zo heb ik ze ongeveer altijd.
-
Kee, thanx!
En hoe zit het met het deeg? Keb nog niet gezien hoe groot de velletjes zijn. Hoeveel laagjes moet ik over elkaar doen, moet daar nog wat tussen en plakt het vanzelf aan elkaar?
-
Je gebruikt één velletje. Dat leg je neer zodat het een ruit lijkt (dus met één punt naar beneden). Daarop leg je dan de vulling - niet te veel - en dan sla je de beide zijpunten naar binnen waarna je het geheel mooi kan oprollen. Als plaksel om het "envelopje" dicht te plakken kan je een papje van zetmeel (maizena, behangplaksel, whatever) in water gebruiken.
-
filodeeg vellen zijn wel groot, loempiavellen (zijn ook vegan) zijn kleiner. Met een filodeeg vel kun je grotere loempia's maken, met meer vulling, dus da's wel lekker.
-
BTW : Laatst die Pangsit gemaakt naar recept van J@N.... LEKKER
Zelfs de vleeseters op kantoor vonden de overgebleven Pangsit de dag erna heerlijk!
Serveer er Pangsit saus bij (te koop bij de toko).
-
In Laos gooien ze er glasnoedels gemaakt van mungbonen in. Te koop in de toko; hoef je alleen maar te laten weken in warm water. Ze zijn vrij taai, waardoor ik ze buiten de loempia niet echt kan waarderen.
-
BTW : Laatst die Pangsit gemaakt naar recept van J@N.... LEKKER!
Zelfs de vleeseters op kantoor vonden de overgebleven Pangsit de dag erna heerlijk!
Serveer er Pangsit saus bij (te koop bij de toko).
Is dat recept nog ergens te vinden?
En gaat het hier om gevulde dingen of niet?
Het is namelijk zo dat ik bij de Chinees om de hoek ook pangsit (tenminste zo noemt ze het) krijg bij mijn bestelling (ik blief de kroepoek niet) en die is niet gevuld. Het zijn net grote gefrituurde koeken. En ik vind dat lekker, ik hoef er niets in.
Iemand enig idee hoe je dat maakt?
groeten,
Nicky
-
Heeft iemand ook een lekker recept voor een vulling van "rauwe"loempia. Dus waarbij je het rijstvelletje even weekt en dan vult en zo rauw kunt opeten.
-
Aja, dat heb ik meerdere keren gedaan. Heel lekker!
De bedoeling is eigenlijk om verschillende bakjes te hebben en combinaties maken:
Geraspte groenten: wortel, komkommer, chinese kool
Geroosterde pitjes
Gebakken Tofu
Kiemen
Zeewier
Mihoen
Gehakte tomaten
kruiden, zoals peterselie of koriander. nhmmmmmm
:yummie:
Ik heb er nog leuke foto's van.
-
En kun je dit ook een paar uur goed houden in de koelkast? Of droogt het dan uit?
-
volgens mij kan t wel in plastic folie in de koelkast, maar weet niet niet 100% zeker.
-
Ik ga het gewoon deze week een keer proberen. Ik dacht aan een vulling van komkommerreepjes, bosuitjes, paprikareepjes, omeletreepje, seroendeng en koriander. Nog een lekker dipsausje erbij verzinnen, iets met ketjap enzo.
-
klinkt heerlijk, en ja met plastic folie afdekken en in de koelkast blijft het toch wel 24 uur goed :)
-
Ik heb het al best vaak geprobeert zonder succes, nu gooi ik de vellen soms in de frituurpan als een soort kroepoek. Misschien toch nog een poging doen..
-
Ik heb het al best vaak geprobeert zonder succes, nu gooi ik de vellen soms in de frituurpan als een soort kroepoek. Misschien toch nog een poging doen..
Niet lekker dus? En waarom niet, precies? Ik ben er deze week nog niet aan toe gekomen, maar ga deze week een poging wagen!
-
Of ze scheurden of ze waren te hard, of kreeg ze niet dicht.
Heb voorlopig de frituur afgezworen dus zit er ff niet in.
-
Ik heb gisteren van die rijstvellen gekocht en daar zoiets (http://www.fatfreevegan.com/appetizers/spring.shtml) mee gemaakt met iets andere ingredienten. Ik heb de ingredienten van tevoren nog wel even snel geroerbakt, dat leek me toch lekkerder. Erbij had ik een sesam dressing gemaakt.
Ze waren erg lekker en eigenlijk best snel klaar te maken. Zeker voor herhaling vatbaar!
-
Ik maak soms loempia's van filodeeg. Ik vind het dan fijn om de vulling even te marineren of te weken, zodat deze niet zo keihard is. Nu bak je natuurlijk het filodeeg, maar met rauwe loempia's lijkt het me ook wel fijn.
Ik doe er meestal een mengsel van julliene gesneden groente (wortel, paprika, kool, lenteui, taugé etc) en kruiden (gember, gemalen korianderzaadjes, pepertje, scheutje ketjap) en geweekte doorzichtige noedels.
-
vanavond: omgekeerde maaltijd.
als dessert/voorgerecht wil ik loempiaatjes met soep maken.
ik ben nog aan het twijfelen: loempia's vullen met chocola en dan een fris vruchtenroomsoepje erbij
of vullen met banaan en dan chocoladesaus (soep dus :))
ik heb rijstpapier dat dringend op moet... hoe stevig is dit om te frituren?
-
met banaan en chocolade geprobeert. heeft iets smoutebolligs maar wel heel lekker.
erbij een dip van perzik, room en een beetje vanillesuiker (fris tegenover het gefrituurde)
eens iets anders :)
-
Wat voor dipsausje kan ik gebruiken bij rauwe loempia's? Niet de zoetzure maar iets anders...
-
pindapoeder (van dat spul voor pindasaus) oplossen in wat kokosmelk en dan limoensap erbij is erg lekker.
Limoensap mengen met lichte sojasaus is ook lekker, evt wat ringetjes rode peper er door of koriander blad.
-
Heb van die leuke ronde blaadjes (16cm) rijstpapier in de toko gekocht. Maar ik krijg ze niet dicht! Ik wou ze vullen met seitangehakt, om dan te stomen. Daarvoor had ik de blaadjes eerst geweekt in lauw water. Plakken deden ze echter niet.
Iemand tips?
Hi Johan, Rijstpapier ga vanzelf plakken
Bekende Vietnamese lente loepia rol
_ rijstvel in warme water doorhalen, haal meteen uit en leg op het aparte bord
- vul verse wortels -, komkomer -, witte kool reepjes, tauge, 2 paar blaadjes mint en dan gebakken vegetarische ham, de rijstpapier begin zacht te worden, rol tot een rol. Leg op zij die gaat vanzelf plakken, deze loempia eet je met soja saus ( mengel van citroen sap, soja saus, beetje gekookte water, suiker, verse gesnipper peper )
- leg de rollen niet naast elkaar, want ze gaan echt plakken of scheuren. zonder al die moeite
- Rijstpapier kun je stomen, gemengde groeten, champigons met veg. vlees of gemarineerde tahu reepjes even wokken met sojasaus, zout, peper en sesame olie, even afkoelen en vul die in 2 natte rijstpapieren tot een rol en leg die op een bord ( even olie van tevoren smeren ) zodat makkelijk om uit te halen. stoom die gaar in 10 min
Hier is mijn vegetarische blog in Vietnamese
http://blog.360.yahoo.com/blog-pPy8FHkyc6cseKN42y6D64VUf3n4?bid=382&yy=2008&mm=2
zie de eerste foto gestoomde rijstpapier met vegetarische groeten, met zoetzure chili sauce, zoetzure verse lotus schrijfjes en mint
Gemarineerde tahu reepjes
-Om tahu extra smaak geven, marineer gebakken tahu reepjes met olie, zout, fijngehaakte gember en - prei, sojasaus, peper een paar uur van te voren
Eetsmakkelijk