Quote: |
|
Quote: |
Van 3 kop tarwemeel en 6 maatjes gruttemeel, gemengd met 3/4 pond krenten, evenveel razijnen, wat muskaatnoot, kaneel en sucade, maakt men, onder toevoeging van een viertal geklutste eijeren en de noodige hoeveelheid boter, met lauwe zoetemelk een stijf beslag, waaronder men een weinig gist doet en het geheel te rijzen zet. Nu braadt men olie naar behooren uit, en laat daar de oliekoeken in gaar bakken. |
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Aangezien ik geen frituurpan heb zal oliebollen bakken niet kunnen :( Weet iemand hier iets veganistisch wat ik wel dan zou kunnen maken?
Hebben jullie in Vlaanderen trouwens ook eettradities rond oud en nieuw?Nee de meesten eten hier uitgebreid die avond. Op kerstmarkten zijn er steeds wel oliebollen te verkrijgen maar ik ken niemand in België die dat zelf maakt met oudejaar. Eten jullie dan nix anders die avond?
En appelflappen ... heerlijke combinatie zeg! Appelflappen met oliebollen, ik denk dat ik 's naar daar ga komen met oudejaar ;D
het is wel grappig, boven de rivieren in NL wordt met appelflappen in combinatie met oudjaar gefrituurde appel in een gesuikerd deegjasje bedoeld (eigenlijk een soort appelbeignets dus) en niet van die bladerdeegdriehoekjes gevuld met appel uit de oven.Ah dan moet ik onder de rivieren zijn want ik eet liever de driehoekjes : )
Horen oliebollen met bier?
me moeder wel es maar mocht niet in de buurt komen want dat vond ze te gevaarlijk, nu maar hopen dat ze het wel goed vindt dat ik oliebollen maak.
Ik mag van me moeder geen oliebollen maken, ze vindt dat het stinkt ::) Ik maak ze gewoon een andere keer als ze eens een weekendje weg is.
Mijn geheim voor goede oliebollen: ga op 31 december zo vroeg mogelijk naar de Nieuwmarkt en sluit geduldig aan bij de lange lange lange rij van bakker Kloppenburg ;)