Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
[...] hete tips?Moet ik 'm nog inkoppen? ;)
Vrijdag was het drie oktober, de nationale (of in ieder geval Leidse) hutspotdag. Nu was ik niet in Leiden, maar dichtbij genoeg om de drang te krijgen hutspot te klussen.
Er is me getipt dat rozijnen erg lekker zijn door een stamppot. Ik durf zelf dat experiment eigenlijk niet aan.
Wat ga je doen in vredesnaam doen met die penen, aardappels en uien?
Spitskool... mag het ook met witte kool?Eigenlijk niet, maar omdat jij zo'n lief meisje bent...
Kerriepoeder door de zuurkool doen? Hmm, misschien dan ook appel.
Kerriepoeder door de zuurkool doen? Hmm, misschien dan ook appel.
Ik ben helemaal gek van stampot zoete appels.
Verhouding is 1kilo aardappelen en 1 kg zoete appels. Als het gestampt is 1 eetlepel stroop erbij.
Wat is er niet goed aan port?
Wat is er niet goed aan port?
Nou, bijvoorbeeld dat het niet verkrijgbaar is in hoeveelheden van 50 ml. en ik dan wel erg veel overhoud waar ik niets mee doe.
Of ik moet de eerstvolgende 20 dagen cranberry-rode-koolstamppot eten ;D
oh okee, maar er zit dus niet iets engs dierlijks in.
Een tijdje geleden hadden ze bij natuurwinkels miniflesjes bioport, maar die zijn er denk ik niet meer.
Misschien ga ik morgen toch nog effe kijken of ze het hebben. Kan ik ook eens ruig koken :)
Ik weet niet of dat zo is, ik heb me daar niet in verdiept omdat ik toch niet zo'n alcoholgebruiker ben, dus uit gerechten laat ik het sowieso weg.
Inderdaad nadeel dat van al die dranken die in gerechten moeten je dan hele flessen overhoudt :-(
Maar alcohol verdampt toch in het gerecht en vaak geeft het wel een smaak aan het gerecht die er goed bijpast, dus waarom zou je het dan niet gebruiken?
Inderdaad nadeel dat van al die dranken die in gerechten moeten je dan hele flessen overhoudt :-(
Voor de Pesco-vegetariërs dan..... ::)
Ik zette het er toch bij: áls je vis eet.
Ik eet zelf heel soms biologisch vlees en zet dit ook mijn gasten voor die wel vlees eten. Vis eet ik ook maar probeer ook dit zo biologisch mogelijk te doen.
Ik beschouw mijzelf als een vegetariër, omdat het voor de omgeving anders te moeilijk word.
Nou, die salade dan maar zonder vis he ;D
Omdat ik straks pas laat thuis was van mijn werk, ben ik niet meer gaan kijken of er ergens een flesje port in een klein formaat te krijgen was en heb de stamppot gemaakt zonder port. Het was lekker, maar ik zou de volgende keer de hele pot cranberrycompote erin gooien, want ik proefde nu weinig verschil met gewone rode koolstamppot.
Of het ligt toch aan de port :)
zoete aardappelstamppot!!Vertel!
Voor de Pesco-vegetariërs dan..... ::)
Ik zette het er toch bij: áls je vis eet.
Ik eet zelf heel soms biologisch vlees en zet dit ook mijn gasten voor die wel vlees eten. Vis eet ik ook maar probeer ook dit zo biologisch mogelijk te doen.
Ik beschouw mijzelf als een vegetariër, omdat het voor de omgeving anders te moeilijk word.
Nou, die salade dan maar zonder vis he ;D
Ja ja, toen was ik nog eigenwijs en na�ef..... :-X
Je kan daar toch de echte goeie zure appelen niet meer voor vinden? ;)Wie nog echt goed zure appels kent, laat het weten! Ik kan inderdaad niks meer vinden dat zuur genoeg is voor hete bliksem, ook goudreinetten zijn niet zuur meer :'(
Alleen spruitjes en aardappelen lijkt me een beetje saai... En verder vind ik het een beetje overbodig om een hele pompoen te kopen voor een spruitjesstampot (voor alleen mezelf)
Alleen spruitjes en aardappelen lijkt me een beetje saai... En verder vind ik het een beetje overbodig om een hele pompoen te kopen voor een spruitjesstampot (voor alleen mezelf)
Satésaus en spruitjes combineren erg goed.
Ben zelf een grote fan van 'Blote billen in het gras".
Witte bonen, snijbonen, aardappelen en blokjes rookkaas. Erg geslaagd...
Hier verkoopt Quorn iets als Bacon style rashers.
Op zich smaken ze heel aardig, al wil ik het niet 'bijna echt' noemen.
Wat me tegenhoudt het vaak te gebruiken, is de nasmaak. Of eigenlijk is het niet zozeer een nasmaak, als wel een smaak die uren later ineens komt bovendrijven (bijna letterlijk, als je begrijpt wat ik bedoel).
Hoe is dat bij 'jullie' spekimitaties?
Maar zuurkool uit zo'n vacuum zakje uit de koeling is toch niet rauw meer?Dat weet ik niet, maar ook uit zo'n zakje wordt het een stuk beter van een uurtje stoven.
Zakje afspoelenIk hoop echt dat je alleen het zakje afspoelt en niet de kool ook. Gewoon, huppetee, alles in de pan. Zuurkool afspoelen is voor Allerhande-moeders.
Ah nee, jij ook?
Bij mijn ouders krijg je ook altijd zo'n fruitmand bij je zuurkool. Blegh!
(De truc met zuurkool is: zuurkool is geen kant-en-klaar iets, dat moet je een uurtje laten stoven. En dan eet je het fruit al toetje.)
Mocht je erg behoefte hebben aan spekjes, AH verkoopt ze in vega-variant. Volgens mijn lief smaken ze bijna als "echte".
Maar appelMeestoven met de zuurkool :thumbsup: Korianderzaad ook. Laurier en salie: ook. Appelsap schijnt ook te kunnen.
Ik zie het verband tussen panne(n)koeken en melk niet helemaal.
Maar in pannekoeken hoeft geen heel flesje bier, dus dat hou je dan ook weer over. Of hebben jullie blikken bierpoeder in huis? (In dat geval ben ik zéér geïnteresseerd, en ik lust niet eens bier!)Voor twee personen gebruik ik twee flesjes bier. (En melkpoeder voor pannekoeken gebruik ik in noodgevallen, realiseer ik me nu. In de middle of nowhere of zo.)
Ik gooi er meestal juist nog wat extra zout overheen, spekjes moeten bremzout zijn, dat hoort! Bij mijn AH hebben ze ze trouwens niet meer in het assortiment (AH XL)Mocht je erg behoefte hebben aan spekjes, AH verkoopt ze in vega-variant. Volgens mijn lief smaken ze bijna als "echte".Heftig zout die dingen!
Wel lekker knapperig te bakken.
Wow, nog meer zout :-XIk gooi er meestal juist nog wat extra zout overheen, spekjes moeten bremzout zijn, dat hoort! Bij mijn AH hebben ze ze trouwens niet meer in het assortiment (AH XL)Mocht je erg behoefte hebben aan spekjes, AH verkoopt ze in vega-variant. Volgens mijn lief smaken ze bijna als "echte".Heftig zout die dingen!
Wel lekker knapperig te bakken.