Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
Op 2002-09-07 16:25, schreef VEMP: |
Quote: | |||
| |||
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
bij de aldi heb je lekker chips, en er zitten niet eens van die rare enge namen in en zelfs geen aroma's! er zit wel kurkuma in, maar dat is geloof ik een kruid, iig wel van een plantje.jep, kurkuma is plantaardig. het heet ook wel geelwortel en daarmee is het meeste wel uitgelegd over wat het is en waarom het gebruikt wordt in producten :)
Ik heb een lijstje gemaakt met de chipsvarianten die hier langs gekomen zijn en vegan zijn.
<BR><!-- BBCode ulist Start --><UL>
<BR><!-- BBCode --><LI>Lays (Super) naturel
<BR><!-- BBCode --><LI>Lays frites naturel
<BR><!-- BBCode --><LI>Lays Light naturel
<BR><!-- BBCode --><LI>Lays wokkels
<BR><!-- BBCode --><LI>Lays Mediteannee met oregano
<BR><!-- BBCode --><LI>Lays The Pack
<BR><!-- BBCode --><LI>Doritos Dipping Chips
<BR><!-- BBCode --><LI>Doritos Hot Spicy Salsa Dip
<BR><!-- BBCode --><LI>Doritos Cool Tomato Salsa Dip
<BR><!-- BBCode --><LI>Pringles naturel en paprika (P&G)
<BR><!-- BBCode --><LI>Bastini Airbags Cool Range
<BR><!-- BBCode --><LI>AH paprika
<BR><!-- BBCode --><LI>C1000 reeks
<BR></UL><!-- BBCode ulist End -->
<BR>
<BR>Misschien is het een idee om deze lijst hier uit te breiden? Als je nieuwe vegan varianten heb dat je die erbij kan zetten.
Omdat ik nog steeds niet zeker weet (jullie wel?) of Croky vegan chips in huis heeft, probeerde ik weer een vraag te stellen op hun site. De teringlijers hebben de site zo veranderd dat er geen emailadres meer instaat. Bij 'contact' staat een adres waar je een brief heent kunt schrijven als je vragen hebt. tss!
Ik heb croky in huis en de naturel is gewoon 'aardappelen, plant. olie en zout' (zijn zulke korte lijsten te vertrouwen?). Neem aan dat deze gewoon vegan is.
Dit zou ik wel geloven hoor. Meer hoeft er in ieder geval niet in NATURELchips te zitten.
Add: Croky Bolognese chips...
Nou de paprika variant van Smithts is met dode varkentjes.
Nou de paprika variant van Smithts is met dode varkentjes.
huh, pardon?!
Vertel hier eens wat meer over?... is dat E435 ofzo?.. Zit die ook in de papr wokkels?...
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Bestaan die nog?
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Bestaan die nog?
ja
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Bestaan die nog?
ja
kzie die nooit meer... Behalve dan die aparte, of waren die ook van smiths/lays?...
En eigen merken?... Ah bijv? of super?...
Is 435 altijd per definitie van dierlijke herkomst?
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Ook vegan? Mis paprika chips best wel, na 2 jaar ofzo wordt naturel chips nogal saai.
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Ook vegan? Mis paprika chips best wel, na 2 jaar ofzo wordt naturel chips nogal saai.
Paprika en bolognese van croky zou vegan zijn. Zit 1 e-nummer in. Dat was E621.
Welke papr chips zijn dan wel ok?... :o
croky
Bestaan die nog?
ja
kzie die nooit meer... Behalve dan die aparte, of waren die ook van smiths/lays?...
En eigen merken?... Ah bijv? of super?...
Is 435 altijd per definitie van dierlijke herkomst?
Welke aparte?
Ik zal even opzoeken. Had een lijst van chips e.d. wat in de Vega! (blad van de NVV) stond.
E 435: Polyoxyethyleen-20-sorbitaan monostearaat
Herkomst:
Synthetisch product, gemaakt uit ethyleenoxide (synthetisch), sorbitol (zie E420) en stearinezuur (een natuurlijk vetzuur).
Functie en eigenschappen:
emulgator
Producten:
zeer veel producten
Acceptabele dagelijkse inname (ADI):
Tot max. 25 mg/kg lichaamsgewicht voor de groep 430-E436; geen vastgesteld voor de individuele componenten.
Bijwerkingen:
Geen bekend in de gebruikte concentraties. Mensen die intolerant zijn voor propyleenglycol moeten ook 430-E436 vermijden.
Dieetbeperkingen:
Deze groep stoffen (430-E436) bevatten vetzuren. Deze vetzuren zijn vrijwel altijd afkomstig van plantaardige oliën. Het gebruik van dierlijk vet (incl. varkensvet) kan echter niet volledig worden uitgesloten. Chemisch is dit niet te onderscheiden en alleen de producent van het product kan aangeven wat de bron is van het vet.
PepsiCo has in-house animal-testing facilities, where it conducts nutritional studies on laboratory rats. It also sponsors experiments to test the safety of certain ingredients.
Ik zag van het weekend dat er op de Pringlesbussen tegenwoordig vakjes staan waar wordt aangevinkt of een smaak vegetarisch en/of veganistisch is! :D
"Suitable for vegetarians"
Ik heb enige tijd geleden een brief geschreven naar de Smiths Food Group.
Het ging namelijk over de snack Ham Kaas.
Op de verpakking staat vermeld dat er aroma's in zitten.
Mijn vraag was dan:" Wat voor aroma's?
Het kan natuurlijk een aftreksel zijn van Varkensvlees, alhoewel dit niet in alle Hamkaas varianten voorkomt.
Bij die van de Aldi hebben ze peulvruchten als aroma gebruikt, dus geen dierlijke producten.
Dus vroeg ik mij af wat Smiths dan precies met Aroma's bedoelde.
Tot nu toe heb ik nog steeds geen andwoord mogen ontvangen, het is inmiddels al 4 maanden geleden.
Angezien zij mij geen antwoord hebben gegeven zou ik het aan jullie willen vragen,
Welk aroma is er nou gebruikt voor deze chips?
Die zijn er allebei in NL niet meer :crying: en ze zijn onwijs lekker.
Die zijn er allebei in NL niet meer :crying: en ze zijn onwijs lekker.
AH naast Magna Plaza had de ketchupchips anders donderdagavond nog gewoon liggen ;)
Heb vandaag gesproken met Smiths; Er blijken helaas dode koetjes in het aroma van de Hamkas verwerkt te zitten..... :'(Keek je daar écht raar van op? HAMkaas.....
Kai
Die zijn er allebei in NL niet meer :crying: en ze zijn onwijs lekker.
AH naast Magna Plaza had de ketchupchips anders donderdagavond nog gewoon liggen ;)
Whoehoe! Daar ga ik misschien maar even langs.
Heb vandaag gesproken met Smiths; Er blijken helaas dode koetjes in het aroma van de Hamkas verwerkt te zitten..... :'(Keek je daar écht raar van op? HAMkaas.....
Kai
Hallo, ik heb een vraagje. Ik ben al een tijdje vegetariër, maar toch vraag ik me iets af. Zit er in Hamka's chips ham? En in de andere chips van Lays, waarbij op de voorkant een ham staat? Op de verpakking staat dat er alleen hamsmaak inzit, en dat lijkt me logisch. Want chips kan je lang goedhouden, maar ham bederft natuurlijk snel. Toch ben ik bang om die chips te eten, kan iemand het misschien uitleggen?
xx
O, die is juist lekker! Van Sainsbury's eigen merk, of...
En limited edition.Limited edition chips?
Ja, limited edition :) Worden maar een korte periode gemaakt, vaak rare smaken, en als het goed loopt heb je kans dat het een regulier smaakje wordt.Ha! Dat is altijd al de praktijk geweest met dat soort produkten (negen van de tien flopt maar de ontwikkelingskosten zijn er althans uit als het eventjes in de supermarkt heeft gelegen), alleen maken ze er nu een feature van!
Er worden overal zoetstoffen in gegooid, en balsamico is natuurlijk ook zoet, dus dat moet er goed uitkomen.
Alleen is balsamico-chips wel een hippig smaakje dat door trendbewuste vrouwen in huis wordt gehaald.
Een bouwvakker vindt per slot paprikachips goed genoeg.
Bewuste trendbewuste vrouwen zijn echter ook lijnbewust, dus er kan geen suiker in die chips gegooid worden, dat zijn allemaal calorieën nietwaar, laten we even vergeten dat ze gefrituurd zijn. Dus moet het wel een zoetstof worden.
Het was ook nog es lightchips ::)Had je het dan eigenlijk niet kunnen weten?
Het was ook nog es lightchips ::)Had je het dan eigenlijk niet kunnen weten?
Ik vind het maar raar, die hamkaas: wat is 'aroma' dan? Dat kan dan van alles zijn? Ook bv peterselie (ben ik allergisch voor)?
Ik stond nl net in de supermarkt en toen leek hamkaas me totaal veilig, in alle opzichten ???
Ik vind het maar raar, die hamkaas: wat is 'aroma' dan? Dat kan dan van alles zijn? Ook bv peterselie (ben ik allergisch voor)?
Ik stond nl net in de supermarkt en toen leek hamkaas me totaal veilig, in alle opzichten ???
Aroma's kunnen van alles zijn en er kunnen allerlei allergenen in zetten (is dit correct Nederlands?). Fabrikanten geven ze vaak niet vrij ivm geheimde receptuur, alhoewel als je ze schrijft en zegt 'voor dit en dit ben ik allergisch' willen ze soms wel antwoorden of die aroma's dan wel of niet problemen geven. Ik ken een dietist en die scheef aan bepaalde mensen met allergie voor dat ze maar alle aroma's moesten vermijden omdat het anders te ingewikkeld werd. Lekker is dat >:(.
Hé?! Volgens mij ken ik die helemaal niet. Lijkt het een beetje op de echte (engelse) salt & vinegar?
Oh, maar ik vind ze eigenlijk wel lekker, de "echte" salt&vinegar.
Oh, maar ik vind ze eigenlijk wel lekker, de "echte" salt&vinegar.
Oh, maar ik vind ze eigenlijk wel lekker, de "echte" salt&vinegar.
Walkers!
2de prijs is voor Golden Wonder.
En het is dus heel jammer dat die niet in Nederland te koop zijn (of misschien blijven ze wel extra lekker doordat ik ze niet zo vaak kan eten).
Gisteren de ambachtelijke chips van de appie gekocht: smaak salt en vinegar! Erg lekker!Voor zeezout & zwarte peper hoef je niet beslist meer slechts naar de Appi: de ALDI heeft ze tegenwoordig ook. Heerlijk en betaalbaar. :)
De zeezout & zwarte peper en de sweet chili vind ik ook heerlijk!
speciaal magnetronhulpstukjeDat ken ik niet... Klinkt als iets met een vrij hoog Tell Sell gehalte ;D
chips uit de magnetron leek me niet echt wat gek genoeg...Mee eens, ik zat ook meer aan een gewone oven te denken.
Heeft iemand hier eigenlijk wel eens een poging gewaagd om zelf chips te maken?Ik heb het héél vroeger wel gedaan. Met een kaasschaaf aardappels snijden en net als patat eerst voorbakken, af laten koelen en nog even nabakken. De eters vonden het geweldig.
Mee eens, ik zat ook meer aan een gewone oven te denken.
Een mandoline helpt ook goed om dun te schaven.
Ik heb uit zelfbescherming geen frituurpan. Ja, je kan natuurlijk ook gewoon een laag olie in een gewone pan gieten, maar uit de oven lijkt me dan toch net wat gezonder.Mee eens, ik zat ook meer aan een gewone oven te denken.
Je wil ze denk ik echt in de frituurpan, want anders wordt het nog niet echt krokant.
Een mandoline helpt ook goed om dun te schaven.
(Enne, frituren kan ook heel goed in een pan op het fornuis hoor...)Stttt, niet zeggen :angel:
Is zo'n mandoline niet vingergevaarlijk?
Die babi pangangs hebben wij in huis, maar ik durf niet. Weet je zeker dat ze vega zijn?
En iemand ze al geproefd?
Heeft iemand hier eigenlijk wel eens een poging gewaagd om zelf chips te maken?
Die bananenchips vind ik niet zo.
Ik ben nu een jaar of 3 vegetariër en ik was vroeger altijd gek op hamka's en chips met bacon smaak. Nu ik vegetariër ben eet ik die niet meer maar nu hoorde ik laatst dat er ook chips zijn met vleessmaak die gewoon vegetarisch zijn omdat er nepvlees gebruikt wordt of bepaalde aroma's en poeders waarbij de smaak nagebootst wordt. Hoe kan ik dat checken want er zijn natuurlijk ook aroma's en poeders waar wel degelijk vlees aan te pas is gekomen.