Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: B@ñ@ñenschuimpje op 19 juni 2019, 17:35:38
-
Eén van de redenen dat knoflook bij mij niet zo heel populair is, komt hiermee (mogelijk) te vervallen:
https://www.ad.nl/koken-en-eten/verbluffende-manier-om-knoflook-te-pellen-gaat-viraal~va44ac3d2/
Wie gaat het proberen?
-
Ik kom (wil) niet langs die koekiemuur. Waar gaat het over?
-
Knoflookbol in de hand, met
vorkje priempje (?) teentje voor teentje eruit wippen, schilletje blijft vast zitten zo te zien. Het kost me sowieso nooit veel tijd, maar ik ga dit eens proberen.
-
Knoflookbol in de hand, met vorkje (?) teentje voor teentje eruit wippen, schilletje blijft vast zitten zo te zien. Het kost me sowieso nooit veel tijd, maar ik ga dit eens proberen.
Ik denk dat het vrij essentieel is dat het geen vorkje is, maar een soort (niet al te scherpe) priem. Anders neem je alsnog het velletje met de vork mee, vermoed ik.
-
Ik snij altijd het topje eraf, kontje eraf en dan snij je net niet helemaal door, dan trek je zo alles er in bijna een keer eraf?
-
Ik snij altijd het topje eraf, kontje eraf en dan snij je net niet helemaal door, dan trek je zo alles er in bijna een keer eraf?
Ik vind het schillen van een knoflookteen ook niet echt een probleem. Inderdaad topje er af en de schil er af ritsen.Theoretisch kan ik de knoflook met de microplane ook mét schil raspen, maar dat vind ik toch net wat meer gedoe dan even het mes er onder te zetten.
Of je schudt de knoflook in een schaal totdat de schil er vanzelf afgaat:
https://www.youtube.com/watch?v=0d3oc24fD-c
-
Ik zet de platte kant van mijn koksmes erop en plet ze even. Ligt het velletje er zo naast. Dat filmpje met dat priempje schijnt nepperij te zijn las ik. Heb het zelf nog niet getest, maar met een beetje fatsoenlijke (niet heel oude) knoflook geloof ik nooit dat dat zo lukt. Die zit veel te strak in het vel.
-
Ik heb het even geprobeerd, maar het lukt niet met een priem, niet met een mesje en niet met een vork. De knoflook is te knapperig en breekt uit elkaar zodra je er een beetje kracht op zet. Als je van te voren het velletje insnijdt gaat het beter maar dat is een enorm gepiel en kost alleen maar meer tijd. Myth busted :)
-
Ik heb precies hetzelfde. Ook met uien ook altijd zo'n gedoe ;D
-
Of je schudt de knoflook in een schaal totdat de schil er vanzelf afgaat
Heb je daar succes mee Eelco? Ik heb het van de week geprobeerd maar het deed totaal niets...
/me probeert alles
-
Ik doe net als Miranda: pletten. Werkt als een trein.
-
Of je schudt de knoflook in een schaal totdat de schil er vanzelf afgaat
Heb je daar succes mee Eelco? Ik heb het van de week geprobeerd maar het deed totaal niets...
/me probeert alles
Nee, nog niet uitgeprobeerd. Staat stond op mijn bucketlist.