Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Eelco op 05 mei 2019, 13:13:22
-
Een broodje met de Beyond meat burger die sinds kort verkrijgbaar is bij AH (lekker!!). Erbij verse maïs en doperwten gebakken in daslookboter.
Vertel! Wat vond je van de smaak en textuur (behalve lekker).
-
Ik vond hem dus inderdaad heel lekker. Qua structuur lijkt het behoorlijk veel op vlees, qua smaak ook. Je bakt het korstje lekker krokant, vind ik ook fijn. En ik proefde geen kunstmatig nasmaakje, wat ik bij veel vegaburgers wel proef.
Denk dat deze vooral een aanrader is voor vegetariërs die de smaak en structuur van vlees af en toe missen. En voor flexitariërs die het als vervanger willen gebruiken.
Hij is wel pittig geprijsd, € 5,99 voor 2 stuks. Dus voor af en toe leuk en smakelijk.
-
Ik at hem vanavond en vond de Beyond meat burger niet zo lekker: vond hem waterig en naar verbrand rubber smaken. Op een broodje met veel saus wellicht niet storend, maar ik at hem zó met aardappel, groente en sla erbij en de smaak stond me niet aan en heb hem steeds met partjes augurk uit de salade gegeten.
De burger is ook veel vetter dan bv de mc2 burger die ik wel lekker vind, en dat vind ik op zich niet erg, maar dan moet ik em wel lekker vinden natuurlijk. Dus ik koop hem niet snel weer.
-
Ik ga 'm vanavond eten (hij lag echt in het vleesschap, OMG!).
-
Wij vonden hem wel lekker, maar ook weer niet verbluffend. Smaak is wat flauw, heb er wat zout op gedaan. Op een broodje best heel prima. Maar vind die van de vegaslager ook best heel prima en die komt niet helemaal uit Amerika hierheen gevlogen.
-
Beyond Meat heb ik nog niet gezien bij Delhaize. Wel de burger van GreenWay en die was best lekker. Ik had hem in de contactgrill gebakken.
-
Lijkt ie op de Mc2 burger vd vega slager of op de nepbiefstuk van Vivera?
-
Hij lijkt iig niet op Mc2 burger vind ik (Mc2 is een burger die ik zelf erg lekker vind). Vivera biefstuck heb ik niet geprobeerd.
Mc2 burger is vrij zout - Beyond meat is echt flauw van smaak.
Mc2 burger is stevig en vast - Beyond meat is erg zacht en los.
-
Ik ken enkel de nepbiefstuk van Vivera en die vond ik niet echt lekker. De burger van GreenWay is er een verbeterde versie van.
-
Lijkt ie op de Mc2 burger vd vega slager of op de nepbiefstuk van Vivera?
Nee, is echt weer anders. Ik heb de indruk dat mensen die ook weleens vlees eten (zoals ik dus) er enthousiaster over zijn dan vegetariërs. Grappig.
-
Ik heb de indruk dat mensen die ook weleens vlees eten (zoals ik dus) er enthousiaster over zijn dan vegetariërs. Grappig.
Op zich is dat goed, want Beyond Meat lijkt ook vooral bedoeld om vleeseters en flexitariërs een vleesloos 'net echt' alternatief aan te bieden. Ikzelf zou de Beyond Meat burger hoogstens uit nieuwsgierigheid of voor een artikel voor Vegatopia eten. Niet eens omdat ik denk dat ik ineens toch echt zou geloven dat ik vlees zou eten en over mijn nek zou gaan, maar omdat ik die burger gewoon 'too much ado about nothing' vind. Liever een degelijke bonenburger dan zo'n 'engineered product' (ik kom even niet op een goed Nederlands equivalent voor die uitdrukking).
-
'Knutselproduct'?
Ik snap wat je bedoelt. Ik vond hem dus erg lekker, maar kocht hem vooral uit nieuwsgierigheid (zou ie echt zo goed zijn als ze zeggen?).
-
Wij hebben hem dus vorige week gegeten en ik ben eigenlijk dus heel enthousiast! Het kan mij allemaal niet vlezig genoeg zijn dus helemaal mijn smaak.
Ik dacht vooraf: 'oh wéér een vegaburger' maar hij was dus echt heel lekker (vond F ook).
Alleen is ie natuurlijk inderdaad helemaal niet duurzaam, ingevlogen uit de USA. Dus totdat ie in Europa wordt gemaakt laat ik m toch even liggen denk ik (nouja soms ben ik in een what-the-fuck-bui, in zo'n situatie koop ik dan ook wel eens groene asperges uit zuid amerika voor 5,- ofzo, ik ben ook maar een mens).
En dat ie tussen het vlees ligt, jemig dat vind ik wel een marketingstunt hoor! Daar verwacht ik nog wel gemekker van de vleeseters van. Of de NVWA. Want je zult toch per ongeluk een vegaburger eten etc etc.
-
Lijkt ie op de Mc2 burger vd vega slager of op de nepbiefstuk van Vivera?
Hij heeft het meeste weg van de nepbiefstuk van Vivera maar dan ruller. Dus niet hetzelfde.
-
Wordt ie echt ingevlogen? Ik nam eigenlijk aan dat ie gewoon met de boot kwam.
-
Wordt ie echt ingevlogen? Ik nam eigenlijk aan dat ie gewoon met de boot kwam.
Ja, ingevroren dan misschien he? Ik weet het niet. Maar echt lokaal is het sowieso niet...
-
Wordt ie echt ingevlogen? Ik nam eigenlijk aan dat ie gewoon met de boot kwam.
Ja, ingevroren dan misschien he? Ik weet het niet. Maar echt lokaal is het sowieso niet...
Ik heb ze een berichtje gestuurd om het te vragen. Wordt vervolgd.
-
Ja, ik neem eigenlijk wel aan dat ie ingevroren per boot komt (ingevlogen was meer figuurlijk bedoeld).
Ben benieuwd wat ze antwoorden.
-
Inderdaad via boot:
"Thanks for reaching out! The Beyond Burger is shipped to our distributors via steam liner and they disperse the product from there. I hope this helps!"
-
https://www.nu.nl/ondernemen/5912901/vegaburgermaker-beyond-meat-gaat-in-nederland-produceren.html
-
https://www.nu.nl/ondernemen/5912901/vegaburgermaker-beyond-meat-gaat-in-nederland-produceren.html
We bouwen een mooi vleesvervangerproducentenimperium op in Nederland!
-
Komende donderdag heb ik een projectetentje in Bergen, Noorwegen. Ik moest alvast kiezen wat ik wilde eten. Na een gazpacho als voorgerecht kon ik kiezen tussen een groentegerecht op basis van gegrilde bloemkool en wat ander spul, en de beyond meat burger. Eens moet de eerste keer zijn, dus ik heb voor het laatste gekozen. Ben benieuwd!
-
Komende donderdag heb ik een projectetentje in Bergen, Noorwegen. Ik moest alvast kiezen wat ik wilde eten. Na een gazpacho als voorgerecht kon ik kiezen tussen een groentegerecht op basis van gegrilde bloemkool en wat ander spul, en de beyond meat burger. Eens moet de eerste keer zijn, dus ik heb voor het laatste gekozen. Ben benieuwd!
Dat was dus vanavond. Een fors belegd broodje met de Beyond Burger, saus en verschillende groenten - in Noorwegen, dus ook met gemarineerde augurk en bietjes. Te hoog om zo uit de hand te eten, dus met mes en vork gegeten. Mijn angst dat de burger te veel op vlees zou lijken werd (misschien helaas) niet bewaarheid: een prima burger qua textuur, maar qua smaak nogal neutraal, afgezien van een sterke rooksmaak. Geef mij dus maar een groenteburger die niet op vlees wil lijken.
-
Erbij een onvolprezen Beyond Meat-burger. Die zijn echt zo zalig!
Ja is dat wat? Ik durf hem niet aan omdat ik naar op vlees lijkende burgers meestal echt vies vindt (de standaard burger van de vega slager kan ik net aan, de bofkip vindt ik vies, net als die vega biefstuk van vivera.)
Hmmm ik kan niet voor jouw smaak spreken natuurlijk, maar ik ben dol op de vleessmaak. Hoe meer hoe beter. Dus misschien is het toch niet helemaal jouw ding, maar als je het niet probeert, dan weet je het niet.
Ik ben best voor het uitproberen van dingen, maar om iets te proberen waarvan je weet dat er een hele grote kans is dat je het echt heeeeel erg vies is? En zo goedkoop is het nou ook weer niet. Dus ik ga hem gewoon laten gaan, ik kom niets te kort.
Ondertussen alweer drie jaar geleden (zie vorige post) heb ik de Beyond Burger gegeten. Ik vond de burger qua textuur prima, maar verder niets bijzonders.
-
Vandaag de Beyond meat gehaktballen gegeten en die vind ik ook al zo zalig. Ik meld het hier maar even.