Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: huberdina op 03 september 2015, 18:38:00
-
Koop een stukje tahoe, snijd het in plakken, van een bij twee cm, 0,3 mm dik, frituur deze. Uit laten lekken. Knoflook in olie doen, even laten staan, lente uitjes (een stuk of drie 4)in 1 a 2 cm hakken. Dan de saus, 1 el zoete soja saus, 1 el rijstwijn (Japanse gebruik ik), 1 el oester saus, mengen. En als laatste kun je kiezen of sesamolie, of verse gember. Dan pak je een koekenpannetje doe je er een beetje olie in(het liefst alleen olie, de knoflook doe je iets later) het pannetje. Dan de tahoe erbij, die je eerst op een papiertje hebt uit laten lekken. De lente uitjes erbij, de saus erbij, en als laatste de sesamolie, of de gember erbij.
-
Bedankt voor je recept. Wanneer je vegetariƫrs op bezoek krijgt, gebruik dan wel vegetarische oestersaus.
-
Bedankt voor de tip, ik wist niet dat dat bestond! Kun jij mij vertellen waar ik dat kan kopen?
-
In Hilversum zou je kunnen kijken bij Toko Mee Sin op de Leeuwenstraat of Toko Roeraade op de Naarderstraat.
-
Ik zal het een keer vragen bij Toko Mee sin.....
-
Ik gebruik daarvoor mushroomsauce.
-
Hoi joske,
Mushroomsaus, klinkt goed, maar zal dat de zelfde smaak hebben al oester saus, dat is echt specifiek vind ik? Maar ik kan het allicht een keer proberen, ik hoop dat ze het bij toko mee sin hebben
-
Je kunt ook vegetarian stir fry sauce nemen van Lee Kum Kee.