Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: B@ñ@ñenschuimpje op 19 november 2014, 17:07:03
-
Bij de Febo.
http://www.nu.nl/opmerkelijk/3932949/snackbarketen-febo-brengt-speculaaskroket-markt.html (http://www.nu.nl/opmerkelijk/3932949/snackbarketen-febo-brengt-speculaaskroket-markt.html)
Ik ga er maar even vanuit dat het vegetarisch is.
-
Vlees (nouja, fijngemalen hoeven, snavels en organen) met slagroom lijkt mij ook een aparte combinatie. Dus denk dat je wel gelijk hebt.
Maar eerlijk gezegd; kroketvormige speculaas met slagroom vind ik ook maar een matige combinatie.
-
Ik vind het maar vies klinken.
-
Het ziet er ook niet zo smakelijk uit... ik laat hem aan me voorbij gaan ;)
(http://i57.tinypic.com/2cf8pbl.jpg)
-
Speculaas en slagroom... ik zeg: kom maar op!
-
Je hebt een perfect product, zijnde speculaas.
Waarom dat dan met alle geweld willen verkloten? ???
Het lijkt me echt supergoor.
-
Ik vind het interessant genoeg om het een keer te proberen maar ik kan niet garanderen dat ik het lekker ga vinden... Omdat ik niet weet hoe ze hem precies maken, kan ik nog niet oordelen.
Kan iemand langs de Febo fietsen? ;)
-
Ja, je hebt gelijk, ik weet het ook niet. Maar een kroket is voor mij iets gefrituurds met een paneerlaagje aan de buitenkant. Als dat het is, zeg ik bij voorbaat nee. Als het een soort banketstaaf is, maar dan met speculaas ipv amandelspijs en bladerdeeg, zou ik hem vast wel lusten, maar dan vind ik kroket een slecht passende naam. Hoe dan ook dus een beetje een kansloze actie dit, als je het mij vraagt. ;)
Overigens, wat slecht dat ze deze kroket dan aan de man proberen te brengen d.m.v. foto's waarop overduidelijk een nepsinterklaas staat! Tsssss, echt schaamteloos hoor! :nooo:
Hee wacht, het is dus niet (per se?) van Febo. (Lees nu pas het artikeltje. Mooi hè, eerst een mening vormen en daarna pas inlezen. 8))
-
Ik heb het even op de FeboFacebookpagina nagevraagd. Er zit gewoon rundvlees in en dierlijke vetten, maar het is ook geen "normale kroket met volle vleesragout, want daar lust ik zelf persoonlijk geen slagroom bij" volgens een van de reageerders.
Wat het dan wel is, is me steeds minder duidelijk... ;D
-
Wat het dan wel is, is me steeds minder duidelijk... ;D
Mij is het duidelijk genoeg: het is :bigeyes:
:P
-
Wat het dan wel is, is me steeds minder duidelijk... ;D
Restjes van de restjes?
-
Ik denk het... Gut, ik houd best van een beetje experimenteren hoor, maar dit?!
-
Ik moet steeds meer aan de kookkunsten van Guust Flater denken....
-
Ik moest toch even het draadje op Facebook bekijken. FEBO heeft net zelf gereageerd: "De Speculaaskroket bevat geen vlees. Gemaakt van slagroom, roomboter, eiwitten, speculaaskruiden."
-
Ik moest toch even het draadje op Facebook bekijken. FEBO heeft net zelf gereageerd: "De Speculaaskroket bevat geen vlees. Gemaakt van slagroom, roomboter, eiwitten, speculaaskruiden."
Ja, meteen gevraagd of het ook geschikt is voor vegetariers. Waarom die andere dan meldt dat er rundvlees in zit ???. Misschien een trol.
-
Gek genoeg kan ik op het internet niet vinden wat er nou precies inzit. Vreemd dat ze zelf dat niet even vermelden. Je zou denken dat mensen het niet wíllen weten, zoals bij de frikandel en de reguliere kroket.
Nou, ik ben benieuwd wie de eerste moedige is hier die er eentje durft te proeven om de inhoud te bevestigen.
Misschien kunnen we met groepsdruk Poek wel zo gek krijgen...!
-
Dit is trouwens het draadje:
https://www.facebook.com/VERSvanFEBO/photos/a.161427430578473.43400.140593952661821/733115796742964/?type=1&comment_id=733173780070499&reply_comment_id=733187213402489&offset=0&total_comments=15¬if_t=photo_reply
De ene zegt dat er rundvlees en dierlijke vetten in zit, dat leest ze van het etiket af.
Als er geen vlees in zit, wil ik het best proberen. Geloof alleen niet dat wij een Febo hier in de buurt hebben.
-
Dat kan nog een geinige discussie worden daar op Facebook ;D
-
;D
-
Heeft die Laura (die, als ik het goed heb begrepen en onthouden, een franchise heeft) haar commentaar dat de speculaaskroket vlees bevat (en daarmee het hele draadje eronder) verwijderd? Op de vingers getikt door FEBO? Of heeft FEBO zelf het draadje 'gemodereerd'? :o
Edit: nu zie ik weer een gedeelte van de draad. Ofwel Facebook doet weer eens raar, of de social-mediajongens van FEBO zijn nog druk aan het prutsen. Of beide.
-
Ik zag het net ook... Dat kan alleen de Febo hebben gedaan, want mijn berichten zijn ook verwijderd. De smeerpijpen :o.
Edit: of stond alles onder haar bericht? Nou, ik ga daar gewoon even door met vragen hoor ;D.
-
Nou, dan gaat de Febo maar even op de zwarte lijst. In plaats van dat ze nu even de ingredienten vermelden,? Posts hierover verwijderen vind ik wel heel sneu.
/me denkt dat de bedrijfsleiding van de Febo hard schrikt van de anderhalve zak patat per jaar die ze nu mislopen... ;D
-
Curtis Harding probeert een sinterklaaskroket. Toch liever de vleeskroket.... (http://giel.vara.nl/media/327034)
(De berichten van Hiziki staan er overigens gewoon nog)
-
Curtis Harding probeert een sinterklaaskroket. Toch liever de vleeskroket.... (http://giel.vara.nl/media/327034)
(De berichten van Hiziki staan er overigens gewoon nog)
Ik zie ze niet meer? Het ging om een discussie met daarin zeker 10 berichten over de inhoud van de kroket.
-
Die zie ik ook niet allemaal, wel een stukje:
Machteld Zijn deze geschikt voor vegetariërs?
Vind ik leuk · Beantwoorden · vrijdag 21 november 2014 om 11:01 Reply
Susan Nee zit rund in
Vind ik leuk · vrijdag 21 november 2014 om 11:13 Reply
-
Nee, er stond nog een hele discussie bij. Waar dus blijkbaar ook een Febo-franchiser bij betrokkken was, die vertelde dat er o.a. rundvlees, dierlijke vetten en gelatine op het etiket stonden.
Op mijn nieuwe vraag hebben ze nog niet geantwoord.
Dat er rundvlees in zou zitten, is vreemd, maar soit, dat zit in het gros van hun producten (of iig iets wat daar voor door moet gaan). Maar geheimzinnig doen over de ingrediënten en daar geen duidelijkheid over geven vind ik not done. En mijn berichten moet je al helemaal niet gaan verwijderen :smeerie:.
-
Ik vraag me ook af waarom FEBO blijkbaar zo geheimzinnig over de ingrediënten doet. Ik heb je vraag maar even geliked en een kort commentaartje eronder geschreven.
-
:thumbsup:
-
Nou, dan gaat de Febo maar even op de zwarte lijst. In plaats van dat ze nu even de ingredienten vermelden,? Posts hierover verwijderen vind ik wel heel sneu.
/me denkt dat de bedrijfsleiding van de Febo hard schrikt van de anderhalve zak patat per jaar die ze nu mislopen... ;D
Wahaha, inderdaad, ik kom dus ook echt nooit bij Febo. ;D
Alleen tot nu toe was dat nog geen principiële keuze, ik ben gewoon niet zo van de snackbars.
Maar inderdaad, de hele discussie met dat meisje uit Friesland is weggehaald, blacklistwaardig indeed, wat een kansloze actie zeg.
Oh, wacht, kansloze actie dit
, ach ja. :P
Of heeft die Laura gewoon een pak standaard Febo-kroketten liggen waarvan ze de ingrediënten las, en dat ze zich vervolgens later schaamde voor haar vergissing, en de reactie geruisloos heeft verwijderd, zonder dat de grote boze Febo er iets mee te maken had?
-
Is er niet iemand die langs de Febo wil om daar even een fotootje te maken van de ingrediënten op de doos?
-
Of heeft die Laura gewoon een pak standaard Febo-kroketten liggen waarvan ze de ingrediënten las, en dat ze zich vervolgens later schaamde voor haar vergissing, en de reactie geruisloos heeft verwijderd, zonder dat de grote boze Febo er iets mee te maken had?
Die Laura uit Sneek had ergens geschreven dat ze 'wel wilde weten wat ze haar klanten verkoopt' of iets van die strekking, wat mij dus doet vermoeden dat ze als franchise-ondernemer een FEBO in Sneek runt.
-
Is er niet iemand die langs de Febo wil om daar even een fotootje te maken van de ingrediënten op de doos?
Inmiddels verwacht ik zo half half dat er een spoedbericht naar alle vestigingen is uitgegaan dat onder geen enkele voorwaarde de ingrediënten van de speculaaskroket mogen worden prijsgegeven. :alien:
Maar dat is onder de aanname dat het verwijderen van die berichten door Febo is gedaan, en dat hoeft niet zo te zijn natuurlijk (dan hadden ze op z'n minst die reactie van die Susan ook wel even kunnen verwijderen, toch?).
Als je (of iemand anders) het echt heel graag wil weten, kan ik dat mogelijk binnenkort wel eens proberen, maar ik doe even geen harde toezegging, ben al anderhalve week nogal irritant verkouden en dus even niet heel actief & uithuizig enzo.
-
Inmiddels verwacht ik zo half half dat er een spoedbericht naar alle vestigingen is uitgegaan dat onder geen enkele voorwaarde de ingrediënten van de speculaaskroket mogen worden prijsgegeven. :alien:
Complottheorieën :cheer:
Misschien willen de Facebookers onder jullie Machtelds commentaar over de verwijderde posts even liken, om de druk op te voeren? ;D
Dit is trouwens het draadje:
https://www.facebook.com/VERSvanFEBO/photos/a.161427430578473.43400.140593952661821/733115796742964/?type=1&comment_id=733173780070499&reply_comment_id=733187213402489&offset=0&total_comments=15¬if_t=photo_reply
-
FEBO heeft net gereageerd: "Wij verwijderen nooit iets. Wij vinden het ook niet erg als men hem niet lekker vindt. Ieder zijn mening toch? Wij hebben ons best gedaan en om een kwalitatief product te maken."
-
En daaronder, een paar minuten geleden:
Vers van FEBO Nee hoor is helemaal vegatarisch.
-
Er zijn zeker berichten weg. Ik heb wat meer berichten gelezen vanochtend, en die staan er niet (meer).
Maar ik doe niet aan Facebook, dus misschien zijn sommige berichten nu op de privé-stand gezet, minder openbaar en niet meer te lezen door mensen die niet behoren tot de Facebooksekte?
-
Er zijn zeker berichten weg. Ik heb wat meer berichten gelezen vanochtend, en die staan er niet (meer).
Maar ik doe niet aan Facebook, dus misschien zijn sommige berichten nu op de privé-stand gezet, minder openbaar en niet meer te lezen door mensen die niet behoren tot de Facebooksekte?
Nee, ze zijn echt verwijderd. Alleen door wie is niet duidelijk. Of door Febo of door die Laura.
-
Vandaag ter plekke nagevraagd en ze zeiden dat het vegetarisch was. Ik heb alleen niet doorgevraagd naar gelatine, bedenk ik me en nu ik hier over dat Facebookgedoe lees vind ik het niet zo geruststellend eigenlijk...
Het is een kleiner kroketje, met een andere paneerlaag dan de anderen daar. Was ietsje taaiere korst, denk doordat het uit de muur kwam. Beetje een nasmaak, de kruiding vonden we beide niet helemaal in balans. Lekkerder dan ik had verwacht, ook met de slagroom erbij. Maar nee, hoef 'm niet nog een keer.
-
Held!
-
Ja, wat goed dat Bast zich opgeofferd heeft voor ons. Nu hoeven wij niet meer te proeven. Dank Bast!
/me wist zich het zweet van het voorhoofd
-
:cheer:
Is de binnenkant een custard?
-
Nou ja, misschien vinden jullie het wel echt lekker? Als je echt gek op kruidnagel bent bijvoorbeeld...
En nee, het is volgens mij toch wel echt op een rouxbasis en geen custard. Lijkt me ook verdraaid moeilijk om zoiets te gebruiken als je geen producten invriest.
-
Excuses, ik bedoelde ook roux. In ieder geval ingedikt met bloem.
Dus eigenlijk roux met speculaaskruiden en een paneerlaagje?
-
Jep.
Via Google kwam dit plaatje van Hendrik Buseman's Twitter boven. Die s-vorm was alleen voor de reclame.
(https://pbs.twimg.com/media/B20wDunIQAArX1F.jpg:large)
-
Die s-vorm was alleen voor de reclame.
Dat was dan waarschijnlijk de banketletterkroket. Niet te verwarren met de chocoladeletterfrikandel.
-
Brrr, lijkt me echt uitermate smerig.