Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 06 januari 2014, 20:30:07
-
Op verzoek van Antje, een draad waar je kunt reageren op artikelen van de voorkant: http://www.vegatopia.com/vega/ :D
-
Om dan toch maar even te zeuren: Zou dit niet beter in het niet-besloten deel van het forum passen?
-
Nogmaals bedankt! ;D
Als reactie op de recensie: Vegatopia test: Lovechock chocoladerepen (http://www.vegatopia.com/vega/producten/kant-en-klaar/12541-vegatopiatestlovechockchocoladerepen):
Leuk dat jullie een recensie plaatsen van dit product! Ik voeg ook mijn mening toe.
Ik heb deze chocoladerepen ook gezien in de biologische supermarkt hier in Gouda en eerder al in de natuurvoedingswinkel in Hulst. Tot nu toe heb ik pineapple/incaberry, cherry/chili en pure/nibs uitgeprobeerd. Mulberry/vanilla, die ook in de recensie wordt genoemd, heb ik nog niet geprobeerd. De smaakkeuze met vanille spreekt mij het minst aan. De eerste reep die ik kocht was pineapple/incaberry. Ik was best verrast door de volle pure smaak van de chocolade die je toch wel proeft ondanks dat er iets aan is toegevoegd. Tegelijkertijd vond ik de stukjes gedroogde fruit een lekkere combinatie. Ook al zijn het kleine repen, wij eten graag elke avond een stukje (pure) chocolade bij de koffie en dan is dit formaat zeer welkom. Het is ook leuk dat er dan iets is toegevoegd, zodat je kunt variëren! Omdat ik en mijn man allebei over de eerste reep enthousiast waren, probeerden we ook cherry/chili (inmiddels meerdere keren gekocht). Ik vind dat deze cherry/chili repen erg verschillen qua hoeveelheid aan ingrediënten. De repen zijn soms pittig en soms niet zo pittig. Ik vind het verrassend en een beetje spannend dat het steeds zo verschillend. Ik vind het lekkerder als het wat pittiger is. En dan als laatste de pure/nibs. Die hebben we gekocht, nadat mijn schoonvader hier was en we hem cherry/chili lieten proeven. Hij was benieuwd naar hoe de chocolade zonder de toevoegingen zou smaken. Dus de volgende keer dat hij hier was hadden we een reep pure/nibs op voorraad liggen. Ik wist tot de recensie van Jol niet dat pure/nibs een ‘bijzondere’ toevoeging was, ik dacht dat dit gewoon de pure variant was. Ik vind de pure nibs lekkere pure chocolade, maar ik vind het niet beter dan sommige andere pure chocolade. Mijn schoonouders daarentegen was erg enthousiast en ik heb een aantal repen pure/nibs met de kerst voor ze gekocht. Voor ons geldt dat wij de varianten cherry/chili en pineapple/incaberry zeker nog regelmatig kopen, dat vindt ik wel leuke variërende smaken die erg goed gaan bij onze dagelijkse espresso’s.
-
Om dan toch maar even te zeuren: Zou dit niet beter in het niet-besloten deel van het forum passen?
Ik dacht dat dit ook openbaar was, maar je hebt gelijk! Ik verhuis het naar Koken.
-
Ricardo lijkt me leuk, is het rolstoeltoegankelijk?
-
Herinner me van niet, maar ze hebben sindsdien wel een verbouwing gehad. Ik zou even bellen of mailen als ik jou was.
-
Die gallo pinto (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12553-gallo-pinto-rijst-en-bonen-als-ontbijt) klinkt erg lekker en ik verzamel graag sausjes, dus die salsa lizano riep mijn naam ;D
Vond hier een recept (http://gormandizewithus.blogspot.nl/2013/02/home-made-salsa-lizano-costa-rican.html), maar de commentaren eronder roepen om meer mosterd, azijn en zout met een toevoeging van veel zwarte peper.
-
Ik heb net de glutenvrije kokosmuffins gemaakt. :D Het beslag is echt supermakkelijk te maken. Toen ik het beslag in de vormpjes deed dacht ik dat het niks zou worden (zo'n dun beslag), maar tot mijn verrassing kwamen er na 25 min. heerlijk geurende, luchtige, goudbruine muffins uit de oven.
Het mag voor mij wel wat minder zoet, maar de suiker zit nu eenmaal in de melk dus dat zal lastig worden om aan te passen denk ik. In ieder geval zeker voor herhaling vatbaar.
-
Leuk om te horen, Monica!
-
De wortel+gorgonzolataart van Anotinette is ook erg lekker met pompoen!
-
Wat leuk, een artikel over de slacentrifuge!
Ik heb net zo'n exemplaar als op de foto en gebruik hem meerdere keren per week. Ik eet vrijwel dagelijks sla maar zelden uit een zak.
Het is me helaas nooit gelukt een slacentrifuge te vinden die groot genoeg is voor elke dag, sommige dagen maak ik zoveel sla dat ik ik inderdaad in porties moet centrifugeren en voor sommige groenten is dat altijd noodzakelijk om ze droog te krijgen. Maar ondanks dat ben ik blij met het apparaat en het is in mijn keuken één van de minst misbare attributen.
-
Sven, mijn complimenten voor je latijns-amerikaanse recepten! Zitten erg leuke en verrassende dingen tussen :D
-
Sven, mijn complimenten voor je latijns-amerikaanse recepten! Zitten erg leuke en verrassende dingen tussen :D
Dankjewel! Voor mij is het ook een ontdekkingstocht. De Braziliaanse keuken kende al wat, de andere waren totaal nieuw voor mij. Ik wil de recepten zo traditioneel mogelijk houden maar tegelijkertijd toegankelijk met ingrediënten uit de gewone supermarkt. Er staan nog een paar recepten in de wachtrij. Daarna wil ook weer met Nederlandse/Belgische dingen aan de slag gaan.
Na september kom er wellicht nog iets over Panama en Costa Rica. Daarnaast broed ik nog op een Peruaanse maïscake en een Ecuadoraanse satésaus...
-
Oe Ecuadoriaanse satesaus klinkt goed en ook fijn dat je naast de originele smaakmakers voor ons wat meer reguliere aternatieven geeft! Bedankt dat je je ontdekkingstocht wil delen :D
-
Ik vind iedere maand het maandoverzicht zo leuk om te lezen :D
-
Oh wat leuk dat er een stukje over La Hardalle op de voorkant staat! Hier wil ik altijd nog eens naartoe, wij aten geregeld bij Enig Alternatief toen ze dat nog runden en aten daar altijd zalig (nu nog steeds trouwens hoor!).
Ze hebben ook zo'n 3-daags wandelarrangement en niet eens zo duur. Misschien lukt het volgend voorjaar om te gaan.
-
Zeker een aanrader, wij gaan van de herfst ook weer een paar dagen.
-
Vreugdemomentje! Rolstoelvriendelijkheid wordt genoemd!
-
leuk stuk over het kookboek Miranda! :D
-
Dank je Jol!
-
Ja, heel leuk om lezen, Miranda, en geeft goed beeld van het vele werk (en gelukkig ook het plezier van het maken) dat er bij komt kijken!
-
Ik reageer nog even op die superlekkere Springrolls van de voorkant van 1-2 weken geleden.
Het rollen gaat nog makkelijker als je de vulling mengt in een kom en deze vervolgens in kleine stukjes knipt.
Een variant op het recept (en een recept voor superlekkere warme pindasaus) staat op het leuke blog van Iris: http://ikbenirisniet.nl/2014/06/09/recept-spring-rolls-met-pindasaus/ (http://ikbenirisniet.nl/2014/06/09/recept-spring-rolls-met-pindasaus/).
-
Oh wat grappig, ik at gisteren die gnocchi van chiks love food. Openbaring dat je de gnocchi niet hoeft te koken! Het was erg lekker. Het originele recept is met parmezaanse kaas ipv amandelschaafsel. Allebei lijkt me nóg lekkerder :-).
-
Ik maakte net een variatie op dit: http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12753-taartjes-met-nectarine-appel-en-kastanjepuree?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
Maar de link naar zelf kastanjepuree maken klopt niet, je moet daar nog vegatopia.com en de haakjes weghalen, anders krijg je een 404. En tussen de ingrediënten staat kaneel, die verder niet meer terugkomt. (En gestructureerde mensen hadden de kaneel dan vast over de appels gedaan na het bakken, maar ik ben niet zo gestructureerd ::))
-
Dank voor het melden. De link heb ik gefixt ende opmerking over de kaneel zal ik even in het redactieforum neerzetten.
-
Thanks, ze mogen zo uit de oven, dan zal ik wel melden of ze toch nog lekker zijn (denk het wel, de losse onderdelen waren prima, ook zonder kaneel.)
-
Wat betreft de kaneel: lees nog eens stap 2 van het recept door :).
-
Oh wow, daar heb ik dus zeker 3x overheen gelezen.
-
Ik had een gooi gedaan naar het gastredacteurschap, maar ben helaas afgewezen. :( Ik kom nu nog steeds op Facebook en Twitter oproepen tegen en vraag me af of ik dan echt zo slecht was. :'(
-
Ach joh, heb je tenminste méér vrije tijd om leuke dingen te doen!
Toen ik net afgestudeerd was en maandenlang maar geen baan kon vinden, heb ik eens gereageerd op open vacatures voor treinconducteur. Ik kreeg eigenlijk meteen te horen dat ze niemand zochten. Ondertussen ging de reclamecampagne op radio, televisie en NS-website dat ze conducteurs zochten gewoon door... Het is soms een vreemde wereld.
-
Ach joh, heb je tenminste méér vrije tijd om leuke dingen te doen!
Ja dat is zeker waar. :D
Toen ik net afgestudeerd was en maandenlang maar geen baan kon vinden, heb ik eens gereageerd op open vacatures voor treinconducteur. Ik kreeg eigenlijk meteen te horen dat ze niemand zochten. Ondertussen ging de reclamecampagne op radio, televisie en NS-website dat ze conducteurs zochten gewoon door... Het is soms een vreemde wereld.
Ja inderdaad, een hele vreemde wereld. Ik dacht zelf namelijk dat ik het wel zou kunnen, maar blijkbaar denken anderen daar anders over en dat komt hard aan. Vooral als je dan steeds die herhaalde oproepen ziet.
-
Hoi Monica. Ik ben net thuis na een lange terugreis uit Milton Keynes, dus niet geheel toerekeningsvatbaar ;). Ik begrijp heel goed dat je teleurgesteld bent :pet:. Zeer binnenkort krijg je wat uitgebreidere feedback.
-
Hoi Monica, ik heb je inmiddels een uitgebreider mailtje gestuurd :)
-
Ik had een gooi gedaan naar het gastredacteurschap, maar ben helaas afgewezen. :( Ik kom nu nog steeds op Facebook en Twitter oproepen tegen en vraag me af of ik dan echt zo slecht was. :'(
Gewoon opnieuw proberen en dan voor het hoofdredacteurschap gaan! En vervolgens Selly ontslaan :devil:
-
Gewoon opnieuw proberen en dan voor het hoofdredacteurschap gaan! En vervolgens Selly ontslaan :devil:
Ik ben geen hoofdredacteur hoor :-*
-
Hoi Monica, ik heb je inmiddels een uitgebreider mailtje gestuurd :)
Bedankt voor de mail! :)
Iedereen bedankt voor de reacties. :roos:
-
Wat een leuk artikel over die mango's! Het recept doet me denken aan Costa Rica en ga ik zeker binnenkort maken. Onrijpe mango's haal ik bij de Surinaamse toko!