Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 06 januari 2014, 20:30:07

Titel: De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Hizikigrrrl op 06 januari 2014, 20:30:07
Op verzoek van Antje, een draad waar je kunt reageren op artikelen van de voorkant: http://www.vegatopia.com/vega/  :D
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: B@ñ@ñenschuimpje op 06 januari 2014, 21:16:22
Om dan toch maar even te zeuren: Zou dit niet beter in het niet-besloten deel van het forum passen?
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Antje op 06 januari 2014, 22:40:35
Nogmaals bedankt! ;D

Als reactie op de recensie: Vegatopia test: Lovechock chocoladerepen (http://www.vegatopia.com/vega/producten/kant-en-klaar/12541-vegatopiatestlovechockchocoladerepen):

Leuk dat jullie een recensie plaatsen van dit product! Ik voeg ook mijn mening toe.
Ik heb deze chocoladerepen ook gezien in de biologische supermarkt hier in Gouda en eerder al in de natuurvoedingswinkel in Hulst. Tot nu toe heb ik pineapple/incaberry, cherry/chili en pure/nibs uitgeprobeerd. Mulberry/vanilla, die ook in de recensie wordt genoemd, heb ik nog niet geprobeerd. De smaakkeuze met vanille spreekt mij het minst aan. De eerste reep die ik kocht was pineapple/incaberry. Ik was best verrast door de volle pure smaak van de chocolade die je toch wel proeft ondanks dat er iets aan is toegevoegd. Tegelijkertijd vond ik de stukjes gedroogde fruit een lekkere combinatie. Ook al zijn het kleine repen, wij eten graag elke avond een stukje (pure) chocolade bij de koffie en dan is dit formaat zeer welkom. Het is ook leuk dat er dan iets is toegevoegd, zodat je kunt variëren! Omdat ik en mijn man allebei over de eerste reep enthousiast waren, probeerden we ook cherry/chili (inmiddels meerdere keren gekocht). Ik vind dat deze cherry/chili repen erg verschillen qua hoeveelheid aan ingrediënten. De repen zijn soms pittig en soms niet zo pittig. Ik vind het verrassend en een beetje spannend dat het steeds zo verschillend. Ik vind het lekkerder als het wat pittiger is. En dan als laatste de pure/nibs. Die hebben we gekocht, nadat mijn schoonvader hier was en we hem cherry/chili lieten proeven. Hij was benieuwd naar hoe de chocolade zonder de toevoegingen zou smaken. Dus de volgende keer dat hij hier was hadden we een reep pure/nibs op voorraad liggen. Ik wist tot de recensie van Jol niet dat pure/nibs een ‘bijzondere’ toevoeging was, ik dacht dat dit gewoon de pure variant was. Ik vind de pure nibs lekkere pure chocolade, maar ik vind het niet beter dan sommige andere pure chocolade. Mijn schoonouders daarentegen was erg enthousiast en ik heb een aantal repen pure/nibs met de kerst voor ze gekocht. Voor ons geldt dat wij de varianten cherry/chili en pineapple/incaberry zeker nog regelmatig kopen, dat vindt ik wel leuke variërende smaken die erg goed gaan bij onze dagelijkse espresso’s.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Hizikigrrrl op 07 januari 2014, 15:05:31
Om dan toch maar even te zeuren: Zou dit niet beter in het niet-besloten deel van het forum passen?

Ik dacht dat dit ook openbaar was, maar je hebt gelijk! Ik verhuis het naar Koken.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: fem fatale op 08 januari 2014, 11:01:43
Ricardo lijkt me leuk, is het rolstoeltoegankelijk?
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Bast op 08 januari 2014, 14:06:37
Herinner me van niet, maar ze hebben sindsdien wel een verbouwing gehad. Ik zou even bellen of mailen als ik jou was.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Bast op 18 januari 2014, 15:45:48
Die gallo pinto (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12553-gallo-pinto-rijst-en-bonen-als-ontbijt) klinkt erg lekker en ik verzamel graag sausjes, dus die salsa lizano riep mijn naam ;D
Vond hier een recept (http://gormandizewithus.blogspot.nl/2013/02/home-made-salsa-lizano-costa-rican.html), maar de commentaren eronder roepen om meer mosterd, azijn en zout met een toevoeging van veel zwarte peper.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Monica op 29 januari 2014, 16:17:02
Ik heb net de glutenvrije kokosmuffins gemaakt. :D Het beslag is echt supermakkelijk te maken. Toen ik het beslag in de vormpjes deed dacht ik dat het niks zou worden (zo'n dun beslag), maar tot mijn verrassing kwamen er na 25 min. heerlijk geurende, luchtige, goudbruine muffins uit de oven.

Het mag voor mij wel wat minder zoet, maar de suiker zit nu eenmaal in de melk dus dat zal lastig worden om aan te passen denk ik. In ieder geval zeker voor herhaling vatbaar.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Hizikigrrrl op 29 januari 2014, 20:19:56
Leuk om te horen, Monica!
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: lennekevg op 24 maart 2014, 11:27:30
De wortel+gorgonzolataart van Anotinette is ook erg lekker met pompoen! 
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: jol op 26 mei 2014, 09:39:22
Wat leuk, een artikel over de slacentrifuge!

Ik heb net zo'n exemplaar als op de foto en gebruik hem meerdere keren per week. Ik eet vrijwel dagelijks sla maar zelden uit een zak.
Het is me helaas nooit gelukt een slacentrifuge te vinden die groot genoeg is voor elke dag, sommige dagen maak ik zoveel sla dat ik ik inderdaad in porties moet centrifugeren en voor sommige groenten is dat altijd noodzakelijk om ze droog te krijgen. Maar ondanks dat ben ik blij met het apparaat en het is in mijn keuken één van de minst misbare attributen.

Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Bast op 17 juli 2014, 21:32:59
Sven, mijn complimenten voor je latijns-amerikaanse recepten! Zitten erg leuke en verrassende dingen tussen :D
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Sven op 20 juli 2014, 00:38:22
Sven, mijn complimenten voor je latijns-amerikaanse recepten! Zitten erg leuke en verrassende dingen tussen :D

Dankjewel! Voor mij is het ook een ontdekkingstocht. De Braziliaanse keuken kende al wat, de andere waren totaal nieuw voor mij. Ik wil de recepten zo traditioneel mogelijk houden maar tegelijkertijd toegankelijk met ingrediënten uit de gewone supermarkt. Er staan nog een paar recepten in de wachtrij. Daarna wil ook weer met Nederlandse/Belgische dingen aan de slag gaan.

Na september kom er wellicht nog iets over Panama en Costa Rica. Daarnaast broed ik nog op een Peruaanse maïscake en een Ecuadoraanse satésaus...
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Bast op 21 juli 2014, 12:41:15
Oe Ecuadoriaanse satesaus klinkt goed en ook fijn dat je naast de originele smaakmakers voor ons wat meer reguliere aternatieven geeft! Bedankt dat je je ontdekkingstocht wil delen :D
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Sam op 01 augustus 2014, 09:20:46
Ik vind iedere maand het maandoverzicht zo leuk om te lezen  :D
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: neleH op 26 augustus 2014, 16:23:31
Oh wat leuk dat er een stukje over La Hardalle op de voorkant staat! Hier wil ik altijd nog eens naartoe, wij aten geregeld bij Enig Alternatief toen ze dat nog runden en aten daar altijd zalig (nu nog steeds trouwens hoor!).

Ze hebben ook zo'n 3-daags wandelarrangement en niet eens zo duur. Misschien lukt het volgend voorjaar om te gaan.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: brenda_lelie op 26 augustus 2014, 18:25:32
Zeker een aanrader, wij gaan van de herfst ook weer een paar dagen.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: fem fatale op 26 augustus 2014, 19:28:07
Vreugdemomentje! Rolstoelvriendelijkheid wordt genoemd!
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: jol op 29 augustus 2014, 09:43:25
leuk stuk over het kookboek Miranda! :D
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Miranda op 30 augustus 2014, 16:28:09
Dank je Jol!
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: karl op 30 augustus 2014, 17:37:28
Ja, heel leuk om lezen, Miranda, en geeft goed beeld van het vele werk (en gelukkig ook het plezier van het maken) dat er bij komt kijken!
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: neleH op 03 september 2014, 13:48:36
Ik reageer nog even op die superlekkere Springrolls van de voorkant van 1-2 weken geleden.

Het rollen gaat nog makkelijker als je de vulling mengt in een kom en deze vervolgens in kleine stukjes knipt.

Een variant op het recept (en een recept voor superlekkere warme pindasaus) staat op het leuke blog van Iris: http://ikbenirisniet.nl/2014/06/09/recept-spring-rolls-met-pindasaus/ (http://ikbenirisniet.nl/2014/06/09/recept-spring-rolls-met-pindasaus/).
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: neleH op 17 september 2014, 11:37:11
Oh wat grappig, ik at gisteren die gnocchi van chiks love food. Openbaring dat je de gnocchi niet hoeft te koken! Het was erg lekker. Het originele recept is met parmezaanse kaas ipv amandelschaafsel. Allebei lijkt me nóg lekkerder :-).
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: fem fatale op 28 september 2014, 19:13:58
Ik maakte net een variatie op dit: http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12753-taartjes-met-nectarine-appel-en-kastanjepuree?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Maar de link naar zelf kastanjepuree maken klopt niet, je moet daar nog vegatopia.com en de haakjes weghalen, anders krijg je een 404. En tussen de ingrediënten staat kaneel, die verder niet meer terugkomt. (En gestructureerde mensen hadden de kaneel dan vast over de appels gedaan na het bakken, maar ik ben niet zo gestructureerd  ::))
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Eelco op 28 september 2014, 19:23:18
Dank voor het melden. De link heb ik gefixt ende opmerking over de kaneel zal ik even in het redactieforum neerzetten.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: fem fatale op 28 september 2014, 19:28:48
Thanks, ze mogen zo uit de oven, dan zal ik wel melden of ze toch nog lekker zijn (denk het wel, de losse onderdelen waren prima, ook zonder kaneel.)
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Eelco op 28 september 2014, 20:04:52
Wat betreft de kaneel: lees nog eens stap 2 van het recept door  :).
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: fem fatale op 28 september 2014, 20:28:02
Oh wow, daar heb ik dus zeker 3x overheen gelezen.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Monica op 08 oktober 2014, 00:35:19
Ik had een gooi gedaan naar het gastredacteurschap, maar ben helaas afgewezen. :( Ik kom nu nog steeds op Facebook en Twitter oproepen tegen en vraag me af of ik dan echt zo slecht was. :'(
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Aiko op 08 oktober 2014, 00:46:42
Ach joh, heb je tenminste méér vrije tijd om leuke dingen te doen!

Toen ik net afgestudeerd was en maandenlang maar geen baan kon vinden, heb ik eens gereageerd op open vacatures voor treinconducteur. Ik kreeg eigenlijk meteen te horen dat ze niemand zochten. Ondertussen ging de reclamecampagne op radio, televisie en NS-website dat ze conducteurs zochten gewoon door... Het is soms een vreemde wereld.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Monica op 08 oktober 2014, 01:00:15
Ach joh, heb je tenminste méér vrije tijd om leuke dingen te doen!

Ja dat is zeker waar.  :D
 
Toen ik net afgestudeerd was en maandenlang maar geen baan kon vinden, heb ik eens gereageerd op open vacatures voor treinconducteur. Ik kreeg eigenlijk meteen te horen dat ze niemand zochten. Ondertussen ging de reclamecampagne op radio, televisie en NS-website dat ze conducteurs zochten gewoon door... Het is soms een vreemde wereld.
Ja inderdaad, een hele vreemde wereld. Ik dacht zelf namelijk dat ik het wel zou kunnen, maar blijkbaar denken anderen daar anders over en dat komt hard aan. Vooral als je dan steeds die herhaalde oproepen ziet.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Eelco op 08 oktober 2014, 02:16:44
Hoi Monica. Ik ben net thuis na een lange terugreis uit Milton Keynes, dus niet geheel toerekeningsvatbaar  ;). Ik begrijp heel goed dat je teleurgesteld bent  :pet:. Zeer binnenkort krijg je wat uitgebreidere feedback.
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Selly op 08 oktober 2014, 09:28:05
Hoi Monica, ik heb je inmiddels een uitgebreider mailtje gestuurd  :)
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Poek op 08 oktober 2014, 10:19:58
Ik had een gooi gedaan naar het gastredacteurschap, maar ben helaas afgewezen. :( Ik kom nu nog steeds op Facebook en Twitter oproepen tegen en vraag me af of ik dan echt zo slecht was. :'(

Gewoon opnieuw proberen en dan voor het hoofdredacteurschap gaan! En vervolgens Selly ontslaan  :devil:
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Selly op 08 oktober 2014, 10:37:56
Gewoon opnieuw proberen en dan voor het hoofdredacteurschap gaan! En vervolgens Selly ontslaan  :devil:

Ik ben geen hoofdredacteur hoor  :-*
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: Monica op 08 oktober 2014, 13:17:07
Hoi Monica, ik heb je inmiddels een uitgebreider mailtje gestuurd  :)

Bedankt voor de mail!  :)

Iedereen bedankt voor de reacties.  :roos:
Titel: Re:De draad voor de voorkant: reacties, vragen en opmerkingen
Bericht door: jol op 15 oktober 2014, 15:29:47
Wat een leuk artikel over die mango's! Het recept doet me denken aan Costa Rica en ga ik zeker binnenkort maken. Onrijpe mango's haal ik bij de Surinaamse toko!