Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Eelco op 05 november 2012, 00:32:36
-
Bij gebrek aan een topic open ik maar een nieuwe.
Ik houd namelijk niet alleen van zondagse brunches, maar ook van lekker knabbelen bij de borrel. In het weekend graag ook iets als stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter (boter beetje verwarmen, vervolgens knoflook, mosterd, zout, pepertjes, kruiden er doorheen gooien, terug in de koelkast) of toast met brie en groente (radijs, paprika, tomaat, wilde spinazie).
Door de week wordt ook geknabbeld, maar dan iets vriendelijker voor de weegschaal. Een bakje pistachenootjes, geroosterde of gepimpte (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11045-gepimpte-pindas) pinda's. Of Lorenz Ernusslocken, chipito's, maar dan lekker.
Wat betreft de toastjes: Melba toast en aanverwanten halen het niet bij de Finncrisp (http://www.finncrisp.com/). En de laatste tijd zijn we ook erg fan van de Wasa crackers (http://www.wasa.com/nl/contact-us/topics-netherlands/topic-4/dunne-crackers-van-wasa/) met rozemarijn en zeezout.
In deze draad is dus ruimte voor tips voor lekkere borrelhapjes, kant en klaar of zelfgemaakt.
-
Voor zelfgemaakte is al een draadje (8 pagina's): http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,9284.0.html
Maar kant-en-klaar inderdaad nog niet.
Ik vind Carrs crackers wel bij lekker bij kaas.
-
Oh er is zoveel lekkers!
Tortillachips met quacamole
Olijven gevuld met roomkaas of gemarineerd met knoflook/kruiden
Toastjes met allerlei kaasjes en/of hummus en/of vega filet americain
Quesadillas
Broad bean snacks uit de toko (de hot versie)
Edamame boontjes met veel grof zeezout
Mini loempia's met chilisaus
....
-
;) Ik ga het liefst voor no-nonsense naturel chips. Geen sjiek-de-friemel gedoe. Lekker graaien :P
-
die salades vd vegt slager die ik bij de deen vond zijn heel lekker op een toastje
-
tivall-sateballetjes met Lidl-satesaus
-
Voor kruidnoten, pepernoten, marsepein en (gevulde) speculaas is het wel de tijd van het jaar. Die kunnen prima als borrelhapje.
Toastjes eten wij het liefst met zelfgemaakte tapenade. Van gegrilde paprika, zongedroogde tomaat, zwarte olijf, knoflook en olijfolie of zo. En dan heel even in de oven.
-
Voor kruidnoten, pepernoten, marsepein en (gevulde) speculaas is het wel de tijd van het jaar. Die kunnen prima als borrelhapje.
Ik heb denk ik toch liever hartige borrelhapjes, en deze zoete dingen bij de thee.
Geroosterde pompoenpitten met wat zout en peper vind ik een lekkere knabbel.
-
tivall-sateballetjes met Lidl-satesaus
Is de Lidl-satésaus wel vegetarisch. Zit daar geen vis in. Want in veel satésauzen zit vis inverwerkt, soms ook als E-nummer verwerkt
-
tivall-sateballetjes met Lidl-satesaus
Is de Lidl-satésaus wel vegetarisch. Zit daar geen vis in. Want in veel satésauzen zit vis inverwerkt, soms ook als E-nummer verwerkt
oh echt? Dat wist ik niet....
Ik ben ook dol op guacamole, olijven en oude kaas( niet echt vegt)
-
Ik kon alleen deze 2 topics snel vinden.
www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,12714.0.html
www.vegatopia.com/smf/index.php?topic=10216.0
www.ciao-shopping.nl/Vitasia_kant_Klare_satesaus__Review_145043 (http://www.ciao-shopping.nl/Vitasia_kant_Klare_satesaus__Review_145043)
Ik kan je helaas niet zeggen of die van Lidl wel/niet vegetarisch is, bij deze product twijfel ik.
Maar er zijn ook genoeg satesauzen die wel vegatarisch zijn en dit ook aangeven.
In satesauzen kunnen vis/garnalen verwerkt zitten als E-nummer of ook wel in de Aroma.
-
Volgens mij is het niet vissaus, maar een product van schaaldieren dat als enummer kan voorkomen. Maar schaaldieren moeten als allergeen genoemd worden, vis trouwens ook, dus als die er niet op staan bij allergenen..
De meeste aroma's zijn voor zover ik weet syntetisch.
-
pepernoten zijn echt heerlijk bij een goed glas rode wijn hoor.
-
pepernoten zijn echt heerlijk bij een goed glas rode wijn hoor.
En pure chocola ook ;D
-
pepernoten zijn echt heerlijk bij een goed glas rode wijn hoor.
En pure chocola ook ;D
;D Alles wat vet en 'ongezond' is, is toch lekker bij wijn?
-
pepernoten zijn echt heerlijk bij een goed glas rode wijn hoor.
En pure chocola ook ;D
;D Alles wat vet en 'ongezond' is, is toch lekker bij wijn?
Ik hoop wel dat het om een vega-wijn gaat. Via de vegaslager heb ik geleerd dat er iets met dierlijks wordt gebruikt om de kleur van de wijn dacht ik minder troebel te maken. Ik had het ooit in een Youtube filmpje van hun gehoord.
-
iets met dierlijks wordt gebruikt om de kleur van de wijn dacht ik minder troebel te maken.
Eh ja, zoek maar eens naar "isinglass" hier op dit forum.
-
pepernoten zijn echt heerlijk bij een goed glas rode wijn hoor.
En pure chocola ook ;D
;D Alles wat vet en 'ongezond' is, is toch lekker bij wijn?
My point exactly ;)
Of het vega wijn was, weet ik niet. Maar ik ben ook (nog) niet 100% vegetariër....
-
iets met dierlijks wordt gebruikt om de kleur van de wijn dacht ik minder troebel te maken.
Eh ja, zoek maar eens naar "isinglass" hier op dit forum.
Gedaan :)
-
Gespot: pittige melbatoast met zwarte peper
Dit keer spotten we pittige melbatoast
Source: Gespot: pittige melbatoast met zwarte peper (http://www.vegatopia.com/vega/gespot/12947-gespot-pittige-melbatoast-met-zwarte-peper)
-
Gespot: pittige melbatoast met zwarte peper
Dit keer spotten we pittige melbatoast
Source: Gespot: pittige melbatoast met zwarte peper (http://vegatopia.nl/vega/producten/kant-en-klaar/12947-gespot-pittige-melbatoast-met-zwarte-peper)