Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: jansen op 11 augustus 2011, 15:24:11
-
Weet iemand of er vegetarische saucijzenbroodjes zijn? Vroeger vond ik saucijzenbroodjes erg lekker en nu vraag ik mij af of deze ook te koop zijn in vega variant? Iemand een idee??
-
Jazeker, seitansijsjes! Zo noem ik ze dan, maar ze heten gewoon seitanbroodjes.
Ze zijn vaak te koop in de biowinkels, onder andere van het merk Zonnemaire, en ik geloof dat de Vegetarische Slager in Den Haag ze nu ook in het assortiment heeft.
-
De seitansaucijzenbroodjes die ze bij biologische winkels ter plekke voor je afbakken zijn echt heerlijk!
Bij Shakie's hebben ze trouwens ook zoiets, maar ik geloof dat ze die tegenwoordig niet meer hebben, maar ik kan me vergissen.
-
Ik at vandaag een saucijzenbroodje van de Vegetarische Slager, vond het bijzonder smakelijk. Alleen zijn deze broodjes maar op weinig plekken te koop, zie hier. (https://www.devegetarischeslager.nl/shop/snacks/lupine-saucijzenbroodje-2-x-110-gram)
-
Je kunt ze ook zelf maken!
Ingrediënten:
ui, knoflook, seitan gehakt, gehaktkruiden, klein blikje tomatenpuree, bladerdeeg
Bereiding:
Laat de velletjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de ui en de gehakte knoflook in een beetje olie tot de ui zacht is. Meng het seitangehakt, de gehaktkruiden en de tomatenpuree door het ui-knoflookmengsel en laat het geheel afkoelen. Vorm er een soort 'worstjes' van. Leg deze op het bladerdeeg en vouw dit eromheen. Plak het bladerdeeg dicht met wat water. Een minuut of twintig bakken in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden.
-
Ik vind het ook erg lekker om zulke broodjes te maken met goodbite gehakt (of balletjes en die pureren) i.p.v. seitan.
-
Oooh dat ga ik eens proberen :)
-
Ik heb ze gemaakt (met goodbite gehakt). En lekker!!
Maare kan ik deze ook invriezen?
-
Je kunt ze ongebakken invriezen, wel snel werken zodat het bladerdeeg zo kort mogelijk ontdooid is, en zo mogelijk luchtdicht verpakken met plastic folie, anders droogt het deeg uit in de vriezer. Voor het bakken even laten ontdooien zodat het folie makkelijk te verwijderen is.
-
Hmm... snel werken ben ik niet zo goed in vrees ik. Mijn werk tempo ligt heel laag, dus dat gaat hem dan niet worden. Dan moet ik alleen de vulling invriezen, dan hoe ik alleen nog maar broodjes te draaien :)
-
Ik vries gebakken saucijzenbroodjes ook gewoon in, in een plastieken bak met deksel. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat nog nooit met vega-saucijzenbroodjes heb geprobeerd, maar dat moet niet uitmaken. Als ik ze invries, doe ik in de bak wel stukken huishoudfolie ertussen. Zo vriezen ze niet aan elkaar.
Als ik de inhoud van de bak wil gaan gebruiken, zet ik gewoon de bak een dag van te voren in de koelkast.
Zo heb ik dat ook met mn verjaardag gedaan. Mn saucijzenbroodjes waren niet vega, maar om die te maken heb ik toch een aardig stuk keuken en gereedschap nodig. Dus die heb ik al een week eerder gemaakt en in doos in de vriezer gedaan. Ik heb daarna wel de keuken en oven (en de rest van het gereedschap) schoongemaakt, zodat het weer vegetariër-vriendelijk was en ik zonder risico op kruisbesmetting plantaardige zaken kon bereiden.
-
Dan ga ik dat ook gewoon een keer proberen :)
-
Je kunt ze ook zelf maken!
Ingrediënten:
ui, knoflook, seitan gehakt, gehaktkruiden, klein blikje tomatenpuree, bladerdeeg
Is er ook een goed recept voor seitan-gehakt? Gewoon seitan maken en in stukjes hakken?
-
Ja, of seitan kopen en in stukjes hakken. Ik doe het altijd in de keukenmachine en gooi dan meteen de rest van de ingredienten erbij.
-
Dat dus. Maar er is anders ook voorgehakt seitangehakt te koop (van De Hobbit, te koop bij natuurvoedingswinkels).
-
Voorgehakt seitangehakt? Dat klinkt alsof je ook gehakt kan kopen die niet gehakt is?
-
Als jullie het zelf maken, doe je dan nog iets bijzonders door de seitan? Ik ben een groot liefhebber van seitan inmiddels, maar ik vind het soms lastig om het goed te laten smaken.