Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Christiaan op 12 maart 2011, 14:39:07
-
Er zijn zo van die dingen die je wel eens op de kassaband in de supermarkt ziet staan, voor of achter je in de rij, waarvan je je afvraagt waarom iemand dat koopt als er ook alternatieven zijn. Champingnons in pot of blik bijvoorbeeld. Ik heb de indruk dat de wijkagenten van de kookpolitie op vegatopia het gebruik daarvan ten strengste zouden verbieden.
Evenzogoed moeten er gerechten zijn waarin ze goed te gebruiken zijn, ondanks het hierboven door mij gesuggereerde verbod. Maar welke?
-
Ik vind vooral de kastanjechampignon (crimini) heel crimineel ;) ;D
Maar serieus: nee, ik vind champignon uit blik zo ontzettend vies, dat ik ook niet begrijp waarom mensen dat ooit zouden kopen. Lange houdbaarheid is het enige dat ik kan bedenken, maar ik zelf vind een gerecht zo vies ervan worden, dat ik het dan liever zonder champignon zou maken. Misschien voor bij een ramp waarbij je maanden niet buiten mag komen?
-
Ha, wat een leuke vraag. Ik heb het antwoord alleen niet. Bij mijn weten heb ik nog nooit champignons uit blik gegeten. Lijkt me heel snotterig. Volgens de site van het Hak Groente Instituut (http://www.hakgroente-instituut.nl/index.php?nav=groenten&id=12) (hahahaha!) wordt in Duitsland een groot deel van de champignons uit pot en blik genuttigd.
-
Ik neem aan dat ze voor champignonsoep niet zo verkeerd zijn. Zou je ze ook kunnen omtoveren naar gemarineerde champignons?
En waarom zie je toch ook nog wel gemengde paddestoelen in pot in Oost-Europese winkeltjes als het eigenlijk niet te vreten is?
-
Ik zou idd voor marineren gaan. A la Bocuse, met witte wijn, bouillon, tomaat en laurierbladeren. Dat maakten we vroeger thuis nog wel eens (met verse champs).
-
Ik heb die dingen bij moeders vaker gegeten, voorgesneden in schijfjes. Die gingen door de pastasaus bv. Lekker is anders idd. Het is een weeiige platgekookte champignonsmaak. Meneer koekje had laatst ook een blikje in zn kast staan. Ik heb het helemaal achterin geschoven.
Moeders kocht ze omdat ze idd lang goed blijven en niet zo duur zijn.
-
Ik neem aan dat ze voor champignonsoep niet zo verkeerd zijn. Zou je ze ook kunnen omtoveren naar gemarineerde champignons?
En waarom zie je toch ook nog wel gemengde paddestoelen in pot in Oost-Europese winkeltjes als het eigenlijk niet te vreten is?
Paddestoelen zou ik sowieso niet kopen in een Oost-Europees winkeltje als je niet weet waar ze vandaan komen, Tsjernobyl enzo (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC202067/).
-
Ik neem aan dat ze voor champignonsoep niet zo verkeerd zijn. Zou je ze ook kunnen omtoveren naar gemarineerde champignons?
En waarom zie je toch ook nog wel gemengde paddestoelen in pot in Oost-Europese winkeltjes als het eigenlijk niet te vreten is?
Paddestoelen zou ik sowieso niet kopen in een Oost-Europees winkeltje als je niet weet waar ze vandaan komen, Tsjernobyl enzo (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC202067/).
Is dat ironisch of ben je nostalgisch naar old-skool Christiaan?
-
Nee hoor, veel wild geplukte paddestoelen uit Oost-Europa bevatten nog steeds veel te veel radioactief cesium als gevolg van Tsjernobyl. Zelfs op sommige plekken in Duitsland (http://www.bfs.de/en/ion/nahrungsmittel/speisepilze.html).
-
Ik heb champs uit pot als student wel eens gegeten (volgens mij gekocht door een andere student). Ze zijn vooral tamelijk zuur en rubberig. Marineren mogelijk het minst slecht, met veel knoflook, beetje witte wijn en platte peterselie als tapa. Maar beter in zn geheel links laten liggen zou ik willen voorstellen.
-
Gevacumeerde maiskolven: megaranzig. Beter zijn verse maiskolven of mais uit blik. Dus ja, vertel maar, wat moeten we met gevacumeerde mais?
-
Gevacumeerde maiskolven: megaranzig. Beter zijn verse maiskolven of mais uit blik. Dus ja, vertel maar, wat moeten we met gevacumeerde mais?
En ik heb wel eens maiskolven uit de vriezer gezien maar die nog nooit durven kopen.
-
Gevacumeerde maiskolven: megaranzig. Beter zijn verse maiskolven of mais uit blik. Dus ja, vertel maar, wat moeten we met gevacumeerde mais?
Voor die ene vega op een bedrijfsbarbecue koop je tien pakken gevacumeerde mais. Daarvan smeert die ene vega één stuk mais dik in met beter, legt het op je aluminiumschaaltje, eet de hele avond stokbrood met aardappel- en koolsalade, om aan het eind van de avond te besluiten dat hij die maiskolf, ondertussen wel warm, toch niet blieft. De overige verpakkingen blijven verder onaangeroerd.
-
Ik vind ze lekker!
Koken en dan opeten met boter, peper en zout. Mais uit blik vind ik weer niks.
-
Dan hebben wij definitely een ander merk/soort op, want die enige die ik ook at was werkelijk niet te hachelen.
-
Dan hebben wij definitely een ander merk/soort op, want die enige die ik ook at was werkelijk niet te hachelen.
Ik ken er 1 die extreem taai en zoet is.
-
En melig en plakkerig?
-
Mais uit blik vind ik weer niks.
+1, met uitzondering van die crispy mais. Ik ben uberhaupt geen fan van mais, maar die is nog wel eetbaar. Als ik een verse kolf opduik, hoe lang kan ik die bewaren eigenlijk?
Ik loer erg graag naar wat andere mensen kopen. Met name light producten vind ik erg crimineel. Ik snap het niet. De smaak is doorgaans best inferieur, om niet te zeggen naar. En lager in calorien, maar omg de compensatie-ingredienten zijn niet mis.
-
...Als ik een verse kolf opduik, hoe lang kan ik die bewaren eigenlijk? ...
Mais m.i. zo vers mogelijk eten. Dus liefst uit eigen tuin en dan direct de pan in. :) mjum.
Iedere minuut die je wacht wordt er meer suiker omgezet in zetmeel, waardoor de mais minder lekker wordt.
Nadeel: je wilt nooit meer maïs uit de supermarkt. (Maar dat is sowieso het probleem van een moestuintje ;) )
Direct blancheren en invriezen schijnt ook te werken, maar dat heb ik zelf nooit gedaan.
-
Ik loer erg graag naar wat andere mensen kopen. Met name light producten vind ik erg crimineel. Ik snap het niet. De smaak is doorgaans best inferieur, om niet te zeggen naar. En lager in calorien, maar omg de compensatie-ingredienten zijn niet mis.
+1 de meeste lightprodukten smaken voornamelijk, eh, naar veel minder smaak. Compensatie-ingrediënten heb ik nooit zo op gelet, want ik koop ze niet. Laatst kregen we ergens 's avonds light-chipito's (Ernußlocken) en daar heb ik een geweldige hoeveelheid van naar binnen gewerkt, voordat ik begreep dat ik door kon blijven eten tot ik een ons (of een beetje meer) weeg, maar niet echt verzadigd zou raken. Light-kaas heeft hetzelfde effect. Beter een beetje echt zondigen dan heel veel weinig zondigen.
Vandaag ook weer voor mij een kar vol lightprodukten, maar 0.0 groente. Dat gaat mijn begrip te boven.
-
(Ernußlocken)
Bedoelt u: Erdnußlocken?
En dan daar een light-versie van?
Beter een beetje echt zondigen dan heel veel weinig zondigen.
Beter maar niet die hele moraal :P
Enfin, deze hele draad was eigenlijk bedoeld om een soort van waardering te hervinden voor van die dingen die echt niet kunnen. Zoals champignons in blik en asperges in glas. Alles waarvan de smaakpolitie aan ingredient zegt: niet doen. Niet om het over bereidde zaken te hebben als chips (tenzij je chips in dipsaus dippen als koken ziet en de chips dus als ingredient? kan hoor). Niet om te mopperen over light-produkten en de dietaire gewoonten van Andere Mensen. Kunnen we anders niet een "wat ik nou bij Iemand Anders op de kassaband zag liggen"-draad beginnen?
-
(Ernußlocken)
Bedoelt u: Erdnußlocken?
Ja, het d-tje had ik blijkbaar al opgegeten.
En dan daar een light-versie van?
Yep.
Enfin, deze hele draad was eigenlijk bedoeld om een soort van waardering te hervinden voor van die dingen die echt niet kunnen. Zoals champignons in blik en asperges in glas. Alles waarvan de smaakpolitie aan ingredient zegt: niet doen.
Diepvrieserwtjes. Van die groene stuiterballetjes zonder kraak of smaak. Dat de Britten te pas en te onpas verse erwten door het eten moeten doen, is hun zaak, maar dat betekent niet dat wij als een slap aftreksel diepvrieserwtjes door de chili, door de curry of door de lasagne moeten gooien.
Of maïs uit blik. Van die zompige, gele stukkies, die nog het best te gebruiken zijn als maagvulling in de chili. Menig restaurant verpest daar verder prima salades mee. En dan heb ik het nog niet eens over de Pizza Vegetariana, waar steevast een blik maïs overheen gekieperd is. Geef mijn portie maar aan Knorretje.
Beter een beetje echt zondigen dan heel veel weinig zondigen.
Beter maar niet die hele moraal :P
Erst kommt das Fressen, dann komt die Moral. 8)
-
En dan heb ik het nog niet eens over de Pizza Vegetariana, waar steevast een blik maïs overheen gekieperd is.
Daar moet ik nog steeds de eerste van tegenkomen. Ik heb dan weer een loeihekel aan de olijven waar die pizza kennelijk niet buiten kan. Of nog erger: stukjes olijf zodat ze ook nog niet eens makkelijk op de rand van het bord te schuiven zijn. En helemaal erg: brokken artisjok. Ik vind dat spul toch al niks (zoals vrijwel alles met een sterke/indringende smaak), maar wat er op de pizza's terechtkomt is hekemaal bedroevend.
-
Ik ben dol op diepvrieserwtjes! Als je ze kort kookt, blijven ze lekker knapperig.
-
Diepvrieserwten lijken qua smaak een stuk meer op verse erwten dan die dingen die je in pot of blik i.c.m. tot smots gekookte wortels kunt vinden :-X
-
Ik vind diepvrieserwten ook het beste alternatief voor verse.
-
Ach ik kan blikjesdoperwten ook nog steeds wel waarderen. Zolang het maar extra fijne zijn, en er vooral geen Bonduel op het etiket staat. Want die roeren er duidelijk proefbaar suiker door. Gatverdegatver. :bigeyes: :waar-is pukey-want-big-barf-is-eigenlijk-wat-overdreven:
ik wil dus graag suiker als crimineel ingrediënt nomineren. :nerd:
-
Ik vind erwten uit
blik de vriezer juist een super uitvinding. Ze smaken als échte erwten, en zien er ook mooi groen uit. Ik vind die fijne erwtjes van AH of AH Eigen Merk echt heerlijk, lekker zoet. Maar ik kook ze nooit, ik laat ze alleen ontdooien, dan vind ik ze het lekkerst.
-
Huh?
Erwten uit blik zijn al gekookt en vaak tot snot ook. Erwten uit de vriezer ontdooi je.
-
Nee, diepvrieserwtjes vind ik wel ok en lekker makkelijk. Een van de weinige groentes die ik uit de vriezer nog te pruimen vind. Je moet ze inderdaad niet te ver doorkoken of bakken, dan gaat het prima. En heel stiekem vind ik die uit blik, samen met worteltjes wel nostalgisch. Tijdje terug bij de Britse winkel nog een blikje mushy peas mee gekregen. Daar zit kleurstof en suiker door heen, maar qua smaak nog wel te doen. Dat ga ik op vakantie maar even culisnob verantwoord maken denk ik.
Bloemkool en witlof met een groentesausje uit een pakje. Beetje oranjeachtige bovenkant, witte onderkant. Knorr? Ik vraag mijn mams er nog weleens naar als ik niet bij haar ga koken. Die vind ik ook nog wel ok.
@RvO
Als ik een moestuintje had...
Maar die heb ik niet. Nu moet ik dus op zoek naar een maisveld. Hoe herken ik een goed rijpe maiskolf? Nog een bepaald procede voor hoe ik die het beste kan tackelen en bereiden?
-
Maar die heb ik niet. Nu moet ik dus op zoek naar een maisveld. Hoe herken ik een goed rijpe maiskolf? Nog een bepaald procede voor hoe ik die het beste kan tackelen en bereiden?
Dan kun je er beter een jatten uit een volkstuin (of er gewoon een vragen), want wat in een maisveld groeit in bedoeld als veevoer. Je kunt natuurlijk straks ook gewoon een exemplaar kopen in de biowinkel;).
-
@RvO
Als ik een moestuintje had...
Maar die heb ik niet. Nu moet ik dus op zoek naar een maisveld. Hoe herken ik een goed rijpe maiskolf? Nog een bepaald procede voor hoe ik die het beste kan tackelen en bereiden?
Niet doen.
De mais die in NL op grote schaal wordt verbouwd is geen suikermais, maar voedermais. Dat is bedoeld voor het vee. Is niet lekker..
Wil je het toch proberen: wacht tot de pluimen die uit de kolf steken net bruin worden en de korrels net geel. De kolf oogsten.
Daarna blad en pluimen eraf. In z'n geheel of een paar stukken koken in iets zout water. Klontje boter erover. En dan afkluiven,
Een paar op balkon of siertuin? Nooit ééntje ivm bestuiving.
-
Huh?
Erwten uit blik zijn al gekookt en vaak tot snot ook. Erwten uit de vriezer ontdooi je.
Oeps... ik bedoelde natuurlijk erwten uit de vriezer, en niet erwten uit blik :)
-
Diepvrieserwtjes. Van die groene stuiterballetjes zonder kraak of smaak. Dat de Britten te pas en te onpas verse erwten door het eten moeten doen, is hun zaak, maar dat betekent niet dat wij als een slap aftreksel diepvrieserwtjes door de chili, door de curry of door de lasagne moeten gooien.
Je moet ook geen erwten in de chili of de lasagna doen. Tenminste niet door een lasagna met rode saus.
Diepvrieserwten zijn best wel te doen. Maar je moet ze echt alleen maar zo lang verwarmen totdat ze ontdooid en warm zijn. Dan kunnen ze (naast andere groenten!) best in een curry of een biryani.
Mais uit blik: ja, je hebt helemaal gelijk dat dat ten onrechte in veel te grote hoeveelheden overal overheen gekieperd wordt. Het is niet alleen zuinigheid dat ik liever de magherita dan de vegetariana heb.
-
@RvO
Als ik een moestuintje had...
Maar die heb ik niet. Nu moet ik dus op zoek naar een maisveld. Hoe herken ik een goed rijpe maiskolf? Nog een bepaald procede voor hoe ik die het beste kan tackelen en bereiden?
Niet doen.
De mais die in NL op grote schaal wordt verbouwd is geen suikermais, maar voedermais. Dat is bedoeld voor het vee. Is niet lekker..
Wil je het toch proberen: wacht tot de pluimen die uit de kolf steken net bruin worden en de korrels net geel. De kolf oogsten.
Daarna blad en pluimen eraf. In z'n geheel of een paar stukken koken in iets zout water. Klontje boter erover. En dan afkluiven,
Boter is helemaal niet nodig. Niet als ie kraakvers is.
-
Je hebt helemaal gelijk, maar traditioneel is het volgens mij met boter, daarom had ik het zo opgeschreven.
Sowieso hebben veel kraakverse groente en fruit (lees: uit eigen tuin) veel meer smaak en die eet ik dan ook met veel minder kruiden, zout, etc.
-
De tuinerwten van AH Bio uit de vriezer zijn wel oke. Idd niet meer dan verwarmen.
Ik vind kakelverse mais met wat boter en zout wel erg lekker hoor.
-
Oeh, over diepvries gesproken, die voorgemaakte 'wokmixen' van de colruyt uit de diepvries...
Ik heb er nog nachmerries over. Vroeger maakte mijn papa dat regelmatig klaar. En dacht dat je dat op smaak kon brengen door liters soyasaus.
Ik heb echt een tijdje een hekel aan soyasaus gehad daardoor. :-X Gelukkig is dat nu beter.
-
Mijn criminele product (geïnspireerd door Greets jeugdherinnering)
gestabiliseerde gesteriliseerde melk en dan ook nog in plastic flessen. Het heette Stabilac, alleen de naam al :nooo:
Ik dacht echt dat ik geen melk lustte. Tot ik op 12-jarige leeftijd een keer bij iemand mocht slapen en ik 's ochtends bij het ontbijt niet tegen desbetreffende moeder durfde te zeggen dat ik geen melk lustte. Dat was dus een beker gepasteuriseerde melk en dat bleek wel gewoon lekker te smaken. Hoezo eye opener?
-
Ja, zo heb je dingen, hé.
-
Mijn criminele product (geïnspireerd door Greets jeugdherinnering) gestabiliseerde melk en dan ook nog in plastic flessen. Het heette Stabilac, alleen de naam al :nooo:
Haha ik krijg Oost-Duitse visioenen.
-
O verrek, stabilac dat was toch gewoon gesteriliseerde (UHT) melk? Die lang houdbare melk had ik vroeger ook de schurft aan, tegenwoordig smaakt houdbare melk wel beter maar het houdt nog steeds niet over natuurlijk.
Ik dacht eerst dat je gecondenseerde melk bedoelde, dat is echt te walgelijk voor woorden. Een nieuwe voordracht dus, wat kan je daarmee voor nuttigs doen? behalve zorgen dat je gasten halverwege het diner dringend worden weggeroepen?
-
Met gecondenseerde melk kun je dulce de leche http://www.vegatopia.com/vega/koken/specials/wk-2006/9488-argentinie-is-nog-een-eh-hele-kluif (onderaan) maken
-
Maar dat moet met gezoete gecondenseerde melk, er is (hier niet maar bij ãn denk ik wel verkrijgbare) niet-gezoete.
En je kunt gecondenseerde melk ook met je berenpoot uit het blikje smikkelen (of vergis ik me en at Winnie de Poeh dat niet graag?)
-
O verrek, stabilac dat was toch gewoon gesteriliseerde (UHT) melk? Die lang houdbare melk had ik vroeger ook de schurft aan, tegenwoordig smaakt houdbare melk wel beter maar het houdt nog steeds niet over natuurlijk.
Ja, je hebt helemaal gelijk, van die vieze, naar stinkplastic ruikende, UHT-troep :-X
-
Ik dacht eerst dat je gecondenseerde melk bedoelde, dat is echt te walgelijk voor woorden. Een nieuwe voordracht dus, wat kan je daarmee voor nuttigs doen? behalve zorgen dat je gasten halverwege het diner dringend worden weggeroepen?
Recept uit China: Kleine vers gestoomde broodjes zonder vulling in de gecondenseerde melk dopen, bij hen als bijgerecht, maar voor mij bij wijze van toetje. Lekker lekker lekker! Het is ook lekker om fudge mee te maken.
Mijn criminele ingredient: Tomatenketchup. Op zichzelf als sausje bij het een of ander vind ik het nog gaan, maar als ingredient in gerechten vind ik het ronduit smerig, zeker in warme gerechten. Ik kom het tegen in recepten voor tomatensaus, zoetzure saus, in plaats van tomatenpuree. Dus als condiment: OK, als ingredient: Boeh!
-
En is er ook een goede reden om gecondenseerde melk ipv verse te gebruiken met een flinke lepel suiker?
Ik associeer gecondenseerde melk eigenlijk alleen maar met de voorraad noodproviand die mijn ouders destijds in de kelder hadden opgeslagen.
En dat is dan ook het enige nut dat ik me voor dat spul kan indenken.
Ik geloof dat mijn moeder ooit eens getracht heeft havermoutpap met dat spul te maken, maar ik heb even last van acute oostindische vergeetachtigheid als ik me de smaak probeer te herinneren. Brrr...
-
Maar dat moet met gezoete gecondenseerde melk, er is (hier niet maar bij ãn denk ik wel verkrijgbare) niet-gezoete.
Gecondenseerde melk is toch gezoet, per definitie? (http://en.wikipedia.org/wiki/Condensed_milk)
-
Maar wordt 'evaporated milk' niet ook als gecondenseerde melk vertaald? Zie http://www.foodsubs.com/Dairyoth.html#evaporated%20milk
-
Evaporated milk is wat wij koffiemelk noemen, is echt iets anders dan condensed milk.
-
Maar het wordt ook wel 'condensed milk' genoemd, zegt foodsubs.
(Ik las een keer in een kookboek van Nigella een kaassausrecept waar gecondenseerde melk in moest, daar was 'evaporated milk' duidelijk verkeerd vertaald.)
-
Key Lime taart wordt ook met gecondenseerde melk gemaakt, mjammie!
En Winnie de Poeh eet toch gewoon honing??
-
Voornamelijk honing ja, maar volgens mij ook af en toe een blikje gecondenseerde melk.
-
Voornamelijk honing ja, maar volgens mij ook af en toe een blikje gecondenseerde melk.
Het is zelfs wetenschappelijk vastgesteld. (https://openaccess.leidenuniv.nl/bitstream/1887/2716/6/Stellingen.pdf)
Het feit dat Winnie-the-Pooh zich in leven houdt met gecondenseerde melk en veel
honing, welke stoffen zowel spiritueel als materieel voedsel verschaffen, laat zien dat
hij een voorbeeld is van de grootse traditie die de opvatting afwijst dat het spirituele en
het materiële elkaar wederzijds uitsluiten.
(zie ook Poek Poeh en de Psychologen.)
Hoe dan ook, mijn achting voor Winnie heeft nu wel een deukje opgelopen.
-
Ik dacht eerst dat je gecondenseerde melk bedoelde, dat is echt te walgelijk voor woorden. Een nieuwe voordracht dus, wat kan je daarmee voor nuttigs doen? behalve zorgen dat je gasten halverwege het diner dringend worden weggeroepen?
Recept uit China: Kleine vers gestoomde broodjes zonder vulling in de gecondenseerde melk dopen, bij hen als bijgerecht, maar voor mij bij wijze van toetje. Lekker lekker lekker! Het is ook lekker om fudge mee te maken.
Oh, dat kreeg ik een keer bij Nam Tin in A'dam (de enige keer dat ik er at, ik wilde er een keer eerder eten met Maartje! maar toen we het lege restaurant binnenliepen werden we weer weggestuurd omdat het vol zat ???) het was het enige vega voorgerecht op de kaart, en er stond alleen gestoomd broodje, niet dat er zoete saus bij zat, en het was nogal sneu als voorgerecht. Het hoofdgerecht was wel oke, maar niet van zulke aard dat ik er vlug terugmoet. Als niet-vega kun je er denk ik beter terecht.
-
Key Lime taart wordt ook met gecondenseerde melk gemaakt, mjammie!
Oh Key Lime pie heb ik echt al in geen tijden meer gegeten, dat kan toch erg lekker zijn!
Eens met Sam wat betreft ketchup als ingredient. De horror als je dan ergens macaroni op tafel zag verschijnen, zonder dat er een pan rode saus kwam. Nee, gewoon een grote ketchupfles en stukjes ham. *ril*
Meeste ketchup vind ik ook niet echt lekker in vergelijking met Heinz. Die van Maartje! was trouwens wel echt uberbriljant lekker!
Heel stiekem vind ik Aromat wel lekker. Zelf kopen doe ik natuurlijk niet, maar als ik het tegenkom wil ik het wel voor nostalische doeleinden van mijn handpalm snoepen. Ooit kwam ik het tegen op mijn bhaji's in een Indiaas-Nepalees restaurant, hier in Amsterdam. Dat vond ik wel raar.
Sandwichspread vind ik ook eens in de zoveel tijd een potje lekker en daarna hoef ik het 3 jaar niet meer te eten (of te ruiken).
En ik wil mijn favoriete chipssmaken (bolognese, niet die van Lays bah, en cheese&onion, die van de huismerken, want Lays heeft 'm aangepast richting sour cream&onion) nog eens als jasje gebruiken voor tofu oid...
-
Eens met Sam wat betreft ketchup als ingredient. De horror als je dan ergens macaroni op tafel zag verschijnen, zonder dat er een pan rode saus kwam. Nee, gewoon een grote ketchupfles en stukjes ham. *ril*
Het is je vaker gebeurd?
Ooit kwam ik het tegen op mijn bhaji's in een Indiaas-Nepalees restaurant, hier in Amsterdam. Dat vond ik wel raar.
Ja, want wij mogen wel kerriesausjes gaan maken maar zij mogen niks van ons overnemen, dan is het niet authentiek meer ;)
-
Ja, helaas wel.
En prima als er dingen worden overgenomen, maar ik ga juist uit eten of afhalen om dingen te eten die ik niet thuis even uit het kastje kan pakken. De Pakistanen hier in de wijk maken zelf een soort kruiderij om over de bhaji's te strooien, dat stelt mijn culisnobisme wat meer gerust :P
-
Gister bij de Aldi had de meneer voor mij 6 (!) potten champignonflubberschijfjes op de lopende band. En twee kroppen ijsbergsla, een pak koeken en nog iets. Dat intrigeerde mij wel.
-
Eens met Sam wat betreft ketchup als ingredient. De horror als je dan ergens macaroni op tafel zag verschijnen, zonder dat er een pan rode saus kwam. Nee, gewoon een grote ketchupfles en stukjes ham. *ril*
Meeste ketchup vind ik ook niet echt lekker in vergelijking met Heinz. Die van Maartje! was trouwens wel echt uberbriljant lekker!
Terwijl een beetje ketchup een enorme oppepper kan zijn voor tomatensauzen en soepen, vind ik. Het zoete en frisse samen, komt in orde. Wel die van Heinz ofzo, er zijn wel een paar mindere merken naar mijn smaak.
En in Peru at ik het altijd samen met mosterd gemengd onder de pasta, dat was alles van veggie smaakmaker dat er was op een bepaalde trektocht. Best lekker, eigenlijk. Op een bepaalde hoogte toch (letterlijk dan, zo'n 3000 m hoogte ;))
Maar met alleen spekjes bij, ik kan er mij spijtig genoeg wel iets bij voorstellen, bah :(
-
Een collega van me vroeg vorige week ketchup voor op haar pizza. Dat is toch raar? ???
-
Ja, dat vind ik ook raar.
-
Die shoarmapizza's met knoflooksaus snap ik ook niet...
-
Die shoarmapizza's met knoflooksaus snap ik ook niet...
Nee dat is lekker, dwz de vega variant met kaas, en dan op zo'n platbrood, opgerold met scherpe rode saus, knoflooksaus en kropsla. Maar nee, pizza is het niet.
-
Nee, pizza's, geen lahmacunvarianten. Daar snap ik 'm wel. Ik krijg er nu trek in eentje zelfs...
-
Nee, pizza's, geen lahmacunvarianten. Daar snap ik 'm wel. Ik krijg er nu trek in eentje zelfs...
Hm lekker ik ook zin in nu!
-
Bezorg je ook :P
-
N.a.v. het preirecept op de frontpage:
Bijzonder crimineel vind ik bruut afgehakte prei, dus alleen een witte steel, die dan zo fijn in het blauwe krat van de groente-afdeling van de supermarkt past. Ik wil prei met al het groen! Dat vind ik nl. lekker! Idem voor knolselderij.
-
Fijn. Ik blijk per ongeluk nog maar eens een extra mopperdraad begonnen te zijn.
-
Nee joh, zie het als een ode voor groente in vol ornaat!
-
Ik vind prei ook crimineel. Maar dan omdat er altijd van die vezeldraadjes uren tussen mijn kiezen vast blijven zitten.
Overigens vind ik het bovengrondse deel van de prei ook veel lekkerder dan het ondergrondse.
-
Traditie hier: Lentepannekoeken. Oftewel pannekoeken belegt met preiringetjes, kaas en ananas. Uit blik ja. Dat blijf ik lekker vinden...
-
Ik zou idd voor marineren gaan. A la Bocuse, met witte wijn, bouillon, tomaat en laurierbladeren. Dat maakten we vroeger thuis nog wel eens (met verse champs).
Volgens mij is marineren niet meer mogelijk, aangezien de champignons al verzadigd zijn met het water en dus geen smaken meer opnemen. Hoe lang je ze ook bakt, het blijven rubberige bolletjes. Jakkes!
-
N.a.v. het preirecept op de frontpage:
Bijzonder crimineel vind ik bruut afgehakte prei, dus alleen een witte steel, die dan zo fijn in het blauwe krat van de groente-afdeling van de supermarkt past. Ik wil prei met al het groen! Dat vind ik nl. lekker! Idem voor knolselderij.
Maar die past niet in mijn koelkasts groentela...
-
Ik zou idd voor marineren gaan. A la Bocuse, met witte wijn, bouillon, tomaat en laurierbladeren. Dat maakten we vroeger thuis nog wel eens (met verse champs).
Volgens mij is marineren niet meer mogelijk, aangezien de champignons al verzadigd zijn met het water en dus geen smaken meer opnemen. Hoe lang je ze ook bakt, het blijven rubberige bolletjes. Jakkes!
Bij het recept van Bocuse worden de verse champignons gekookt.
-
N.a.v. het preirecept op de frontpage:
Bijzonder crimineel vind ik bruut afgehakte prei, dus alleen een witte steel, die dan zo fijn in het blauwe krat van de groente-afdeling van de supermarkt past. Ik wil prei met al het groen! Dat vind ik nl. lekker! Idem voor knolselderij.
Maar die past niet in mijn koelkasts groentela...
Dan bewaar je hem toch buiten de koelkast? Dat kan prima.
-
Of je hakt hem in tweeen, en bewaart beide delen.
-
Het was ook een slecht argument, en ik was het niet eens eens met mezelf!
-
Vandaag ook weer voor mij een kar vol lightprodukten, maar 0.0 groente. Dat gaat mijn begrip te boven.
Echt? Ik koop ook wel eens een kar mandje vol zooi* en geen groente. Die haal ik dan bij de Turk.
*Geen light trouwens.