Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: greet op 03 maart 2011, 20:46:20
-
Ik dronk daarstraks op een terrasje in een windstil hoekje onder de kathedraal een quadruppel trappist van La Trappe. Jullie Nederlanders kunnen er ook wat van :beer:
Daarna was ik erg vrolijk ;D
-
Dat klinkt helemaal niet verkeerd!
Ik geniet nu, na net terug te zijn gekomen van rijles, van een glaasje Gato Negro.
-
Die hebben ze niet meer in de plaatselijke Carrefour, nu drink ik Australische Colombard Chardonnay van Quai Landing.
-
Was er niet al zo'n topic?
-
Nu koffie verkeerd en een mix van jus d'orange, yoghurt en perzik.
Vanavond wijn uit Zwitzerland uit 2005.
-
Water.
-
gisteren was t vooral thee en bier :p Vandaag voornamelijk manderijntjesthee, vanavond vast weer bier ;)
-
Bij het avondeten witte wijn (Kalamundi van Colruyt), op bezoek bij schoonzus glaasje rood (?) en Spaanse koffie (koffie met bananenlikeur en slagroom), nu bosvruchtenthee van de Aldi met een paaseitje.
het verband tussen de banaan en Spanje moet ik dus nog uitvissen, maar zo had zij het ergens gedronken
-
Bananenlikeur of advocaat? Met advocaat, was dat niet hollandse koffie?
-
Ik dacht likeur, maar ik heb de fles niet gezien. Met advocaat heb ik ook ooit gehad, dat was echt vies, door het ei werd het een glibberige boel, jek!
-
Ik lust mijn avocaat ook liever ernaast. Wat mij eraan doet denken, nu onze kippen in een leg-frenzie zijn (gisteren, bij een voorbeeld, hebben ze 6 eieren gelegd. Oké, we hebben wel 11 kippen maar toch) dat ik nog eens advocaat moet maken. Nam.
-
L. had iets lekkers meegenomen:
(http://www.drogisterij.net/producten/231x231/712926_1_Yogi_Tea_Yogi_Chai.jpg)
Koud serveren met melk, lekker!
-
Ik maakte vandaag eindelijk een smoothie :) Perzik-banaan met vanille yoghurt :)
-
Karnemelk met sinaasappel-aardbeiensap.
-
Muntlimo, van zo'n tijdelijke op is op aanbieding bij de Lidl. Anderhalve euri voor een fles siroop, dat is erg netjes. Ze hebben ook nog citroenlimo, en dat komt ook wel mooi uit want dat hebben ze ook nergens in een normale super meer, daar moet het altijd een of ander light meervruchtensiroop zijn.
-
Volgens mij hebben ze bij de biologische winkel wel citroenlimonade of -siroop. Of hebben ze geen biologische winkels bij jou in de periferie?
-
Volgens mij hebben ze bij de biologische winkel wel citroenlimonade of -siroop. Of hebben ze geen biologische winkels bij jou in de periferie?
Ja, daar had ik dus net vorige week een flesje vandaan. Dat zijn wel heel andere prijzen waar je het dan over hebt.
-
Ik dacht dat citroenlimo er nog wel was? Hmm. Drink het nooi meer dus die fles is jaren oud.
-
Zelfgemaakte rodebessenlimonade (met een beetje vanillesuiker erdoor). Lekker, als L niet snel hierheen komt drink ik ook zijn glas leeg!
-
Zelfgemaakte rodebessenlimonade (met een beetje vanillesuiker erdoor). Lekker, als L niet snel hierheen komt drink ik ook zijn glas leeg!
Aaah recept?
-
Zelfgemaakte rodebessenlimonade (met een beetje vanillesuiker erdoor). Lekker, als L niet snel hierheen komt drink ik ook zijn glas leeg!
Jammie! Ik heb vd week erg lekkere ijsjes gemaakt van rode bessen, met Kirsch en met vlierbloesemsiroop.
-
Aliwen 2009 Carbernet Sauvignon & Carmenère van de AH.
-
Zelfgemaakte appelsap (met een beetje peer) van boom uit moeders tuin. Zeer geslaagd.
-
L. had iets lekkers meegenomen:
(http://www.drogisterij.net/producten/231x231/712926_1_Yogi_Tea_Yogi_Chai.jpg)
Koud serveren met melk, lekker!
Yum! Of goed heet met opgeklopte sojamelk of gewone melk (zoals de Bagels 'n Beans het doet)
Hier wordt warm water gedronken, te koud voor kraanwater en te lui voor thee.
-
Doet Bagels 'n Beans koude thee uit een pak verwarmen!?
-
Doet Bagels 'n Beans koude thee uit een pak verwarmen!?
Ja :S Ik geloof het wel tenminste. Heb weleens zo'n Yogitea pak daar gekocht en hun chai latte proberen na te maken. Smaakte nagenoeg hetzelfde.
-
Ik dacht dat citroenlimo er nog wel was? Hmm. Drink het nooi meer dus die fles is jaren oud.
Ja, van Karvan Cévitam is die (http://www.karvancevitam.nl/cgi-bin/kc.cgi?o=product&p=fresh%20citroen) er toch nog wel?
-
Ik heb uit de serie LunaeTerra een biologisch-dynamisch sapje; fruitsap met wortel meegenomen van de Ekodis, want dat was daar in de bonus. Het is erg lekker. Het smaakt naar een bepaald sap dat mn moeder me vroeger gaf. Ik zou bijna zeggen punica, want dat heb ik vroeger wel gedronken. Alleen is punica erg chemisch en dit gewoon lekker.
-
Nestea Peach, zonder prik!! die zonder prik vind ik heerlijk, welke idioot heeft bedacht dat er in ijsthee prik hoort?
-
Nestea Peach, zonder prik!! die zonder prik vind ik heerlijk, welke idioot heeft bedacht dat er in ijsthee prik hoort?
ikke!
Ok, het was niet ikke, maar ik vind het toch wel heel waar...
ijsthee met prik is veel beter :)
-
ieuw!
-
Ieuw indeed, net als zo ongeveer alles met prik.
-
Wordt ijsthee drinkbaar als je er prik doorheen roert? In dat geval moet ik dat spul ook eens proberen!
-
Bruine rum met cola en dat op maandagavond. Lang leve de herfstvakantie :D
-
Bakje koffie met speculaaslikeur.
-
Springbank whisky
-
Ik ben ook aan de whisky vanavond: Old pulteney (single malt)
-
Een pot zoethoutthee met steranijs. Binnenkort schakel ik over op een glaasje rode wijn.
-
Een pot zoethoutthee met steranijs.
Zat er niet ook nog kaneel in?
-
Een pot zoethoutthee met steranijs.
Zat er niet ook nog kaneel in?
Nee. Gewoon zoethout van de toko en een anijssterretje, ook van de toko. Ik had er ook een pijpje kaneel in kunnen gooien (ook van de toko), maar dat leek me niet zo'n goede combi. Tenzij je mij van het tegendeel weet te overtuigen. De thee werkte trouwens zeer ontslakkend, precies zoals ik had gehoopt (maar dat hoort in een andere draad thuis).
-
Een pot zoethoutthee met steranijs.
Zat er niet ook nog kaneel in?
Nee. Gewoon zoethout van de toko en een anijssterretje, ook van de toko. Ik had er ook een pijpje kaneel in kunnen gooien (ook van de toko), maar dat leek me niet zo'n goede combi. Tenzij je mij van het tegendeel weet te overtuigen. De thee werkte trouwens zeer ontslakkend, precies zoals ik had gehoopt (maar dat hoort in een andere draad thuis).
Nou ja, wat ik dus vind is dat die drie niets in thee te zoeken hebben.
-
Nee. Gewoon zoethout van de toko en een anijssterretje, ook van de toko. Ik had er ook een pijpje kaneel in kunnen gooien (ook van de toko), maar dat leek me niet zo'n goede combi. Tenzij je mij van het tegendeel weet te overtuigen. De thee werkte trouwens zeer ontslakkend, precies zoals ik had gehoopt (maar dat hoort in een andere draad thuis).
Nou ja, wat ik dus vind is dat die drie niets in thee te zoeken hebben.
Dan noem je het gewoon specerijenmelange of zo. Probleem opgelost.
-
Gisteren hadden we een geitenkaas met peer en appel, met witte wijn. Die wijn vleit zich nu naast het kaasplankje.
-
De thee werkte trouwens zeer ontslakkend
Je bent toch geen hoogoven?
-
Ik drink eigenlijk de hele dag kruidenthee en niks anders. Ik ben van mijn zelf niet zo fris drinker. En ik neem af en toe in de avond een bloedwijntje van Zonnetura MMM. Die is zo heerlijk. En deze tijd ook glühwein.
-
Warme chocolademelk! En ik was uitgeschoten met de chocola. Heel rot, dat ik dus nu zometeen een restje gesmolten chocola van de bodem van de beker moet snoepen.
-
Heel rot, dat ik dus nu zometeen een restje gesmolten chocola van de bodem van de beker moet snoepen.
Arme, arme jij toch... ;)
-
Rode wijn, meegebracht uit Cahors.
-
Sojamelk met daardoorheen sojavanillepudding, zoooooo heerlijk!
-
Warme chocolademelk met een scheut cointreau.
-
Maltana, een alcoholvrij Turks drankje met prik in een mooi flesje. Te krijgen hier in allerlei smaken. Je moet er, denk ik, niet meer dan eentje willen drinken, maar ik vind het erg lekker!
-
Een scheutje bio-limoensap met water met prik. Zo ongeveer het goedkoopste frisdrankje dat je je kunt voorstellen. En toch lekkerder dan welk merk bitter lemon dan ook. Ik kan me voorstellen dat mijn ouders zoiets ook dronken, in hun eerste zuurverdiende huisje met een tafeltje gefabriceerd van een bananendoos. Tegenwoordig zouden ze zeggen: koop gewoon een pallet bitter-lemon, wat let je. Moeilijk uit te leggen dat de goedkope versie eigenlijk beter is dan de kant-en-klaar.
-
ik dronk net heel stiekem (alhoewel als ik het hier post is t natuurlijk alles behalve stiekem) het laatste beetje champagne van gisteren uit de fles :) gisteren fles soldaat gemaakt ivm met krijgen van de sleutel van ons huisje ;)
-
Sojamelk met daardoorheen sojavanillepudding, zoooooo heerlijk!
Oooh! Dat kreeg ik vroeger wel eens mee naar school van m'n vader, maar dan geen soja, maar melk met vanille vla en dan heel hard schudden. Dat vond ik altijd heel erg lekker. Misschien voor old times sake weer eens doen, maar dan zoals jij doet met soja!
-
Witbier!
-
Rosé!
-
Sojamelk met daardoorheen sojavanillepudding, zoooooo heerlijk!
Oooh! Dat kreeg ik vroeger wel eens mee naar school van m'n vader, maar dan geen soja, maar melk met vanille vla en dan heel hard schudden. Dat vond ik altijd heel erg lekker. Misschien voor old times sake weer eens doen, maar dan zoals jij doet met soja!
[Off topic]
Getsie, iets van sojavla/pudding hadden wij vroeger ook wel eens, ik was de enige die het at, maar werd er altijd misselijk van. Weet nog precies hoe het smaakt: te zoet. Ik vind al vlug iets te zoet, en vroeger kennelijk ook. Ribbelchips daarentegen :yummie:
[/Off topic]
-
Heel, heel .... vroeger maakt ik een vanillevla-fles leeg met een scheutje melk. Flink klotsen en dan had je een soort milkshake.
-
Er dobbert een zakje YogiTea classic cinnamon spice in mn warme havermelk (met wat stevia)... Jummie.
-
Biologische Melk mmmmmmmmmmm
-
Een scheutje bio-limoensap met water met prik. Zo ongeveer het goedkoopste frisdrankje dat je je kunt voorstellen. En toch lekkerder dan welk merk bitter lemon dan ook. Ik kan me voorstellen dat mijn ouders zoiets ook dronken, in hun eerste zuurverdiende huisje met een tafeltje gefabriceerd van een bananendoos. Tegenwoordig zouden ze zeggen: koop gewoon een pallet bitter-lemon, wat let je. Moeilijk uit te leggen dat de goedkope versie eigenlijk beter is dan de kant-en-klaar.
Grappig, ik ben net weer begonnen met sap aan te lengen met bronwater.Op het gebied van drankjes/sapjes ben ik een megazeikerd, ik vind bijna niks echt lekker en deze aanlengcombi is ideaal (zeker als het zo warm is).
-
Veel koffie.
-
Bah! Ik lust geen koffie ;)
-
automaten chocolademelk... de thee is echt vies en koffie mag ik niet meer van de huisarts (beetje overgevoelig) en vind t echt veels te koud voor water
-
automaten chocolademelk... de thee is echt vies en koffie mag ik niet meer van de huisarts (beetje overgevoelig) en vind t echt veels te koud voor water
Eigen zakjes thee meenemen en dan heet water nemen!
-
Doe ik normaal ook ;D maar vandaag vergeten.
-
Vanochtend bleek de suiker op te zijn toen ik al koffie had gezet, en ik had geen zin in ongezoete koffie, dus er honing door gedaan.
Dat ga ik vaker maken, als ik zin heb mezelf te verwennen.
-
Verse muntthee en ik denk dat ik vanmiddag nog zo'n lekkere fruitcocktail maak (zonder alcohol)
-
Bitterlemon. Ik drink het niet vaak (want probeer niet te veel fris te drinken), maar ik vind het stiekem eigenlijk de lekkerste fris die er is...
-
Bitterlemon. Ik drink het niet vaak (want probeer niet te veel fris te drinken), maar ik vind het stiekem eigenlijk de lekkerste fris die er is...
Hmm, maar dan gecombineerd met wat pompelmoessap, zo drink ik het graag :) Erg dorstlessend.
-
Bitterlemon. Ik drink het niet vaak (want probeer niet te veel fris te drinken), maar ik vind het stiekem eigenlijk de lekkerste fris die er is...
+1!
-
Koffie, veeeeel koffie.
En warme chocolademelk van een pak van de Lidl :angel:
-
Gister bij de Makro voor het eerst sinds tijden weer eens een fles vieux gekocht. Daar zit nu een scheut van door de cola. Niet meer zo ultiem lekker als vroegââ, maar het drinkt wel makkelijk weg ;)
-
automaten chocolademelk
Die is een stuk drinkbaarder als je er een blokje chocolade in laat smelten. Minder poederig.
En wat Selly zegt, eigen thee meenemen!
-
Gister bij de Makro voor het eerst sinds tijden weer eens een fles vieux gekocht. Daar zit nu een scheut van door de cola. Niet meer zo ultiem lekker als vroegââ, maar het drinkt wel makkelijk weg ;)
Ik zocht zojuist eventjes op wat dat was, vieux, kende het niet. Klinkt afgrijselijk, nepcognac :P al zijn dat misschien maar vooroordelen.
-
Vraag me niet waarom maar cola-vieux is in mijn geheugen gekoppeld aan vakanties op de eilanden.
-
Het is wel iets typisch Ollands.
-
Cognac vs vieux & gin vs jenever.
-
Vraag me niet waarom maar cola-vieux is in mijn geheugen gekoppeld aan vakanties op de eilanden.
What happens on Terschelling... ;D Eindigt nu natuurlijk op Facebook (maar daar had je toen nog geen last van).
-
ben een echte theeleut en water.
frisdrank drink ik zelden en soms een sapje
-
Ik drink niet
-
Ik drink niet
Je zuipt?
-
Ik drink niet
Je zuipt?
:heehee:
-
Ik ben niet zo'n bierdrinker, maar ik heb vandaag voor het eerst bananenbier (van Mongozo) gedronken, en dat was best lekker.
-
Waar smaakt dat naar?
-
Naar banaan (en daar ruikt het ook naar).
Ook zoeter dan gewoon bier dus.
-
Naar banaan (en daar ruikt het ook naar).
Ook zoeter dan gewoon bier dus.
:-X
-
Zeg het maar!
-
Ik heb gisteren, heel hip, ijsthee gemaakt van koud water. Dat moet heel lang trekken (een nacht) en daarna smaakt het als koude thee...
-
Ik heb gisteren, heel hip, ijsthee gemaakt van koud water. Dat moet heel lang trekken (een nacht) en daarna smaakt het als koude thee...
Maar dan wel hippe koude thee!
-
Nero d'avola uit Sicilia van Epicuro. Heerlijk zacht en smaakvol.
-
Ik dronk een hele week lang heel erg veel rosé wijn, daarvoor was ik er geen grote fan van, maar de niet al te zoete frisse roséwijn uit de provence en de var-streek was erg lekker (en goedkoop, het is in Frankrijk goedkoper om wijn te drinken dan alle andere drinken, denk ik)
-
Een pomtonic met veel ijs in...
-
Dat is met warm weer en als je dorstig bent inderdaad weldadig.
Veel bitter, waar ik van hou.
Om dit uur begeef ik me meestal aan Duvel of gelijkaardig, maar vergenoeg me nu in koele rosé (gris: niet te gekleurd en niet te zoet.)
-
Ik maakte hem met vers pompelmoessap, dan is hij helemaal lekker (en nog bitterder) :D
En voor straks kan het wel eens zijn dat er nog een souvenirflesje van op reis opengaat, er staat er in elk geval eentje te koelen in de ijskast.
-
Ik heb gisteren, heel hip, ijsthee gemaakt van koud water. Dat moet heel lang trekken (een nacht) en daarna smaakt het als koude thee...
Ik maak op zonnige dagen ook vaak ijsthee. Ik pak het wel anders aan dan jij. Zonder zon geen ijsthee! Ik zet een kan koud water met daarin thee in de zon tot die onder gaat achter de daken van de andere flatgebouwen. Dat ceremonietje is niet weg te denken, het proces is belangrijk. Dan gaat het de koelkast in.
Nu drink ik ijsthee van zwarte thee (Full English) gemixt met losse groene sencha thee en wat rozenblaadjes. Dat met die laatste twee erdoor had ik nog niet eerder gedaan. Ik vind 't wel werken. De smaak is verfrissend! En de rozenblaadjes geven het ook een aangename geur.
-
O, ja, dan snap ik wel dat het mis ging, geen flatgebouw te zien hier. En zeker niet met de zon erachter.
Ik was laatst bij Gartine, daar hadden ze ijsthee met vanille en (ik denk) steranijs. Dat wilde ik er ook nog wel een keer doorgooien, door mijn koude thee.
-
In een Duits boek (American Veggie (http://www.bol.com/nl/p/american-veggie/1001004011390808/)) stond de tip om de thee héél sterk te maken (dus met veel minder water dan normaal) en die na vijf minuten trekken meteen 'af te blussen' met een lading ijsblokjes. Daarmee voorkom je dat de koude thee bitter wordt. Het staat nog op mijn lijstje uit-te-testen, trouwens.
-
Mijn thee wordt zowiezo niet bitter als je hem koud laat worden, en ook de met-koud-water-zetten-truc leverde geen bittere thee op. Ik denk dat het een tip is die geënt is op van die smerige groene pickwick...
-
Ik heb ook nooit dat het bitter wordt.
-
Was dat niet iets met de temperatuur van het water? Dat je groene thee met max 80 ofzo moest zetten en dus nooit direct kokend van het vuur erover moest gooien?
Kreeg laatst weer een zakje groene thee met rijst erin. Beetje raar, dat hartige. Maar het heeft wel iets.
-
Witte torrontes uit argentinië uit 2010: http://www.wine.com/V6/Crios-de-Susana-Balbo-Torrontes-2010/wine/107279/detail.aspx
-
Dark roast senseo met een glaasje amaretto en een reepje bonbonbloc.
-
Vier uur: groentebouillon. Dat zou ik vaker moeten doen.
-
Vier uur: groentebouillon. Dat zou ik vaker moeten doen.
Goed idee :D Ik zit aan de vieze cappuchino >:(
-
Ik drink de laatste tijd steeds meer groene en witte thee, vandaag een combinatie met jasmijn, lekker!
-
Straks om 20:00 zetten we de wii aan, ik zet een pot thee op tafel en we hebben een theeleutuurtje :)
-
We hadden nog 1 zakje met 'Goodnight' thee van Pickwick, maar nu is die over 2 koppen verdeeld en alweer op.
-
We hadden nog 1 zakje met 'Goodnight' thee van Pickwick, maar nu is die over 2 koppen verdeeld en alweer op.
Kon je er lekker van slapen?
-
Volgens mij sliep ik niet anders dan anders. Maar ik heb wel lekker geslapen, dus wie weet hoe het anders was gegaan.
-
het weekend wijn met de naam op het etiket :
fat bastard :o
lekker vol, donkerrood, mmmmm
niks mis mee :D
-
Volgens mij sliep ik niet anders dan anders. Maar ik heb wel lekker geslapen, dus wie weet hoe het anders was gegaan.
:angel: Komt door de thee. Ik weet het zeker!
-
omdat de theezakjes nog op het aanrecht liggen en ik daar pas achter kwam toen ik al 3 koppen warm water uit de automaat getrokken had.. en ik te lui was om naar de andere automaat met spoelbak te lopen lauwwarm water :S
-
Thee, thee en nog eens thee. Vanochtend een pot Bünting Ostfriesentee. Vanmiddag een pot Thé sur le Nil (groene thee met citrus) van Mariage Frères uit Parijs. En vanavond kruidenthee (citroengras, gember, brandnetel, steranijs).
http://speld.nl/2015/04/30/nu-ook-thee-voor-mannen-mannenthee/
-
Vanmiddag een pot Thé sur le Nil (groene thee met citrus) van Mariage Frères uit Parijs.
Ah dat is een fijn merk.
Hier vanmiddag een kop Hanami bloementhee van Betjeman en Barton.
En nu een glaasje rode wijn, uit Duitsland!
-
Ik ben echt gek op de thee van Foodelicious. Op dit moment vooral de chai en de passievrucht maracuja.
-
Een IKEA-karaf water. Een pot Ostfriesenthee. Twee potten citroen-gember-citroengrasthee. Nu nog een kleine pot munt-brandnetelthee. En later op de avond waarschijnlijk twee à drie pullen Hefeweizen. Zelfs voor mijn doen belachelijk veel (7 à 8 liter in totaal), maar bij deze temperaturen ook echt nodig.
-
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar 3 koppen choco-cappucino en 4 glazen bubbeltjeswater met citroensap voor mij. En vanochtend een bak yoghurt. Overigens voer ik nu ook bijna niets uit.
-
Veel kamillethee d afgelopen dagen, om een of andere reden vind ik dat erg lekker als het zo warm is.
Eelco, wat voegt de brandnetel toe voor smaak aan de muntthee? Gebruik je verse brandnetel? Interessante combinatie.
-
Met dit weer voornamelijk water. Maar vanochtend een beetje laat opgestaan en in plaats van ontbijt een smoothie van galiameloen, aardbeien en een beetje appel-kersensap.
-
Vanmorgen een bak koffie. Verder water, water en nog eens water. En aan het eind van de middag een koude Hertog Jan ;D
-
Warme appeldrank met speculaas
Sinds een tijdje experimenteer ik met een slowjuicer. Maar waarom zou zo'n sapje altijd koud moeten zijn? Ik had wel zin in iets warms en maakte een lekkere, verwarmende drank met appels, gember en speculaaskruiden.
Source: Warme appeldrank met speculaas (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13189-warme-appeldrank-met-speculaas)
-
Shake met Yannoh, een interessante koffievervanger
Van Lima kregen we Yannoh opgestuurd: een lekkere koffievervanger met een geheel eigen smaak. Wij vinden het lekker om het puur te drinken, maar we maakten er ook een volwassen shake met banaan mee.
Source: Shake met Yannoh, een interessante koffievervanger (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13255-shake-met-yannoh-een-interessante-koffievervanger)
-
Klinkt interessant! Hoe zou je de smaak beschrijven? Steviger dan thee, maar geen koffie, volgens het artikel? Iets in de richting van cacao? Chai? Ovomaltine?
Aanvulling op het recept: "Mix zodra de banaan lang genoeg in de vriezer heeft gelegen alle ingrediënten door elkaar met een krachtige blender of keukenmachine.". Een staafmixer is bij uitstek geschikt voor dit soort drankjes, dus ook zonder blender of keukenmachine heel makkelijk te maken.
-
Vanwaar eigenlijk 'koffievervanger'? Omdat het ook een warme drank is?
-
Lastig uit te leggen waar het naar smaakt. Het heeft ook het bittere van koffie in elk geval. Niet zoet. Dank voor de staafmixertip, voeg ik nog toe!
-
Overdag vooral kraanwater. Op mijn hotelkamer stond een lege karaf met een schattig briefje dat Martigny het beste kraanwater van Zwitserland heeft, direct uit de bergen 8). Nu een glaasje Blauer Zweigelt.
-
Een Chinese student, die bij mij zijn afstudeerproject wil doen en net weer terug uit China is gekomen, had een cadeautje meegebracht: een Chinees theesetje en groene thee (die je in de koelkast moet bewaren, ik moet nog opzoeken wat het precies is).
Eigenlijk heb ik er wat moeite mee als studenten met dit soort geschenken komen, maar wat kun je anders doen dan ze dankbaar aannemen. En dit theesetje ga ik zeker gebruiken.
Trots heeft hij ook laten zien hoe je de thee traditioneel moet bereiden. In een kannetje, iets groter dan een fikse theekop, worden de blaadjes opgegoten (de eerste keer alleen om de blaadjes te laten ontvouwen, het gebruikte water smaakt nergens naar en moet worden weggegooid). Daarna kun je de thee zo vaak opgieten als je zelf wil (na 8 keer opgieten nog steeds geen vermindering in smaak). Twee minuten laten trekken en dan uit je minitheeschaaltje (inhoud een half borrelglas of zo) opdrinken.
Een gezellig gedoe. Je mág de thee wel uit grotere theekoppen drinken, "maar dat smaakt dan toch echt minder"). En bovendien: een bijzonder lekkere thee. Frisser dan de gedroogde groene theesoorten die ik tot dusver heb gedronken. Iets 'bladeriger' en iets ziltigs dat in de verte wat aan zeewier deed denken.
-
Wat zullen we eens drinken deze zomer?
Persbureau's schreeuwen altijd om het hardst om hét zomerdrankje van het jaar uit te roepen. Natuurlijk het zomerdrankje dat zij aan de man moeten brengen. Wij drinken gewoon wat we zelf lekker vinden, maar vinden het uiteraard geen probleem weer eens wat nieuws te proberen. We doen een rondje redactie.
Source: Wat zullen we eens drinken deze zomer? (http://www.vegatopia.com/vega/koken/achtergronden/13421-wat-zullen-we-eens-drinken)
-
Het hele jaar dus ook in de zomer drink ik graag (bruis)water of groene thee (zowel warm als koud). In de thee soms een schijfje citroen en/of een stukje gember. Of ik laat wat extra blaadjes meetrekken: munt of citroenmelisse . In het water wil ik ook wel eens citroen of munt doen maar ook komkommer vind ik lekker.
's Zomerse alcoholische drankjes: :drink: weizenbier, gekoelde wijn met vruchten (sangria maar ook witte of rosé met aardbeien, stukjes perzik of stukjes meloen), goed gekoelde droge sherry - fino of manzanilla :yummie:.
O ja, en vermout niet te vergeten. Dat gebruik ik om zomerse sangria te maken maar lust ik ook on the rocks of als martini :cocktail:.
-
Limoentaartsmoothie met groene thee
Afgelopen week plaatsten we Emma's recensie van het veganistische kookboek Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon en een recept uit dit boek voor chilinacho's met (uiteraard plantaardige) kaassaus. Speciaal voor Zoete Zondag kozen we nog een zoet recept uit dit boek, namelijk de limoentaartsmoothie met groene thee.
Source: Limoentaartsmoothie met groene thee (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13710-limoentaartsmoothie-met-groene-thee)
-
Een goede, stevige Duitse wijn, al aardig wat jaartjes geleden gekregen. Bij het openen versplinterde de kurk helaas, maar ik heb de wijn gered door hem door een kaasdoek te gieten. Zeker de moeite waard, want de wijn is bijzonder rond, met een donker-vruchtige bite. Erbij een paar piepklein gesneden stukjes geitenkaas (met zo'n enge schimmelrand), die ik tijdens het muziekfestival in Frankrijk had gekocht. Misschien is het de wijn, maar het lijkt net alsof elk stukje me 'hallo' zegt als ik het naar mijn mond breng. Een bijzonder goede combinatie.
-
Ik was met Temari naar het Vegan Food Festival in Amsterdam. We namen een coctail met veganistische Baileys (kokosmelk). Lekker!
(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/38931969_10215755429055363_9205289262465941504_o.jpg?_nc_cat=0&oh=33bb6c8c3d790eb853f3892f3289c137&oe=5BCB7057)
-
Dat ziet er goed uit zeg, Poek!
-
Ik was met Temari naar het Vegan Food Festival in Amsterdam. We namen een coctail met veganistische Baileys (kokosmelk). Lekker!
Ziet er leuk uit! We hebben trouwens ook een recept voor vegan Baileys (https://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13221-atholl-brose).
-
Ik was met Temari
Hé, da's een bekende naam van vroeger!
-
's Avonds zet ik steevast een pot kruidenthee van salie, tijm, munt en citroenverbene uit de tuin. Afgelopen weekend heb ik mijn vader verleid om ook een glaasje te proberen. Zijn reactie: "O ja, dat kreeg ik vroeger als kind als ik verkouden was." Ik geloof niet dat ik dat als enthousiast moet interpreteren.