Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 07 december 2010, 22:11:55
-
Rosanne Hertzberger komt er in het NRC openlijk voor uit: zij houdt van kant-en-klaarmaaltijden.
Niks geen ellenlang gedoe met verse groentes snijden en sausjes from scratch maken, maar gewoon je diner nuken in de magnetron. Nog veel lekkerder ook:
"... Mijn voorkeur voor kant-en-klaar voedsel is logisch. Drie van de vier avonden wil ik helemaal geen dertig minuten besteden aan een fantastische, verse maaltijd. Net zoals ik het maken van mijn kleding heb uitbesteed aan Hennes&Mauritz en voor het doen van de was een wasmachine heb aangeschaft, wens ik zo min mogelijk te koken. Ik vind het een ronduit vervelende klus..."
(lees hier het hele stuk: http://www.foodlog.nl/images/uploads/NRC_HBlad_4_12_10_Rosanne_Hertzberger.pdf)
Janneke Vreugdenhil vindt 30 minuten koken geen tijdverspilling. Haar reactie is hier te lezen:
http://www.foodlog.nl/cafe/bericht/30_minuten_koken_is_geen_tijdverspilling/#comment69701
Wat vinden jullie van kant-en-klaar?
Overdrijven al die smaakgoeroe's dat die maaltijden niet te eten zijn? Zijn zij gewoon culinaire snobs die zich beter voelen dan een ander? Of moeten al die gemakszuchtigen gewoon een trap onder hun kont hebben en beter voor zichzelf en hun gezin zorgen?
-
Af en toe een pakje gebruiken of een zak voorgesneden groente vind ikzelf niet zo erg. Gemak dient de mens immers en zoals ze schrijft: het is op dat moment of een zak voorgesneden Italiaanse roerbakgroente met een zakje macaronisaus of een kant en klare pizza.
Aan puree uit een zakje heb ik mij in geen jaren gewaagd en de laatste keer was vermoedelijk tijdens een kampeervakantie. Aardappels schillen vind ik eerlijk gezegd altijd wel een aardig werkje.
Verder doe ik graag aan nuttig koken gedurende de werkweek, dus dat het koken iets oplevert wat de volgende dag nog een keer opgewarmd kan worden. Uiterst effectief!
-
Ik vind pakjes eten meestal ook bleurgh. Maar de mensen die zeggen dat het hun huis niet binnenkomt, hebben niet net een werkweek van gemiddeld 12 uur per dag met nog een paar wachten extra achter de rug...
En je hebt ook pakjes en pakjes, natuurlijk. Een volledig gemaakte maaltijd is nog iets anders als bijvoorbeeld verse voorgesneden groentjes.
-
Zoals janneke al aangeeft is er een verschil tussen voedsel tot je nemen en eten. Ik hou teveel van t laatste om alles kant en klaar te willen kopen. Maar soms is het wel erg gemakkelijk..
-
Over echt kant en klaar gesproken: vriendje eet twee keer per week een magnetronmaaltijd van AH, al jaren en hij krijgt het nog steeds prima weg. Gelukkig weet ie mijn kookkunsten nog altijd wat hoger te waarderen ;D
Ik ben zelf meer van de minisoepjes en brood met gebakken ei/vegaburger als ik niet wil koken wegens moe.
Hoe lossen jullie dat op: moe, lange werkdag achter de rug en dan?
-
Iets simpels als pasta-pesto een linzentomatensoepje, snelle curry of een zelfgemaakte diepvriesmaaltijd van toen ik wel tijd had of toch maar een x een pizzaatje.
-
Meeste K&K maaltijden vind ik te zout, te zoet, te weinig groenten, vaak te vet en daardoor smaakt alles steeds meer hetzelfde.
Natuurlijk ben ik ook wel pragmatisch, een deel van de ingrediënten koop ik K&K. Dus wel bouillonblokjes (maar met minder zout), tomaten(puree), sambal, kerrie e.d., groenten in potjes ('noodvoorraad'), droge pasta (toch nog best wel veel nu ik het zo opschrijf :-[).
Ook op foodlog loopt een discussie nav dit artikel (http://www.foodlog.nl/cafe/bericht/30_minuten_koken_is_geen_tijdverspilling/).
Hoe lossen jullie dat op: moe, lange werkdag achter de rug en dan?
Zelfgemaakte K&K uit de diepvries.
Voorgesneden groente of groente uit potje en dan iets simpels (pasta, chili sin carne, stevig omelet).
Oh ja: ook wel regelmatig soepje van "De Kleinste Soepfabriek".
-
Maar eh, 30 minuten? Je kan toch ook verse groente gebruiken en toch niet (veel) meer dan vijf minuten (netto) kwijt zijn voor een complete maaltijd?
Maar er zijn best lekkere kant-en-klaar-maaltijden.
-
Vertel, Poek, je maakt me nieuwsgierig...
-
Ik mag geen echte kant en klaarmaltijd, maar ik koop wel zoveel mogelijk groenten voorgesneden. Rijst eet ik meestal ook van die 1 minuut in de magnetron dingen, tenzij ik de rijst in iets wil koken.
-
Vertel, Poek, je maakt me nieuwsgierig...
Waarnaar eigenlijk?
-
Vertel, Poek, je maakt me nieuwsgierig...
Waarnaar eigenlijk?
Hoe jij in vijf minuten een maaltijd from scratch in elkaar plugt, dunkt me.
-
Vertel, Poek, je maakt me nieuwsgierig...
Waarnaar eigenlijk?
Hoe jij in vijf minuten een maaltijd from scratch in elkaar plugt, dunkt me.
Mij lukt het in een paar minuten voorbereiden en tien minuten koken dat vooral bestaat uit wachten. Het werk zelf kan ik in minder dan vijf minuten. Je kunt nu eenmaal erg snel en makkelijk erg lekkere soep maken met meer dan genoeg groenten erin verwerkt. En die heb je zo in blokjes gehakt. Terwijl de pan met water en in stukken gesneden groenten (eventueel naar smaak aangevuld met rijst, linzen, pasta, sojabrokken of ander spul voor de extra vulling en smaak) rustig pruttelt kan je alvast de stoel voor de televisie opwarmen en een glaasje drinken om die paar minuten honger nog even te overleven.
Praktisch, snel, lekker, makkelijk, en gezond (nouja, als je niet de gewoonte hebt overal room doorheen te gooien... En zeker als je een voorraadje verschillende groenten hebt in je koelkast waar je wisselend uit kiest om in stukken te snijden en in een pan te mieteren, en rustig aanvult als je eens bij een winkel bent).
-
Kant en klaar is af en toe gewoon lekker makkelijk. Zo simpel is het. En niet alle kant en klaar is echt heel vies. Ik eet wel eens een stoommaaltijd van de AH, vind ik op zich voor een keertje best weg te krijgen, maar ik vind het gewoon te weinig. Dan ben je echt gedwongen er twee te nemen, of nog een groot toetje. Ik eet ze trouwens nooit als ik thuis eet omdat ik geen magnetron heb.
-
Wat Aiko zegt, alleen dan met wokken. Als je dat doet tijdens dingen die je toch al doet (internetten, tv-kijken), dan ben je netto maar een minuut of vijf kwijt.
-
Kun jij internetten tijdens het wokken? TV-kijken lukt me nog wel, maar internetten vind ik lastiger.
-
Eh ja, en ik snap het probleem niet?!
-
Wombat heeft misschien geen enorme touchscreen naast het fornuis hangen, noch een mobiel om mee te internetten gedurende het wokken...
En je laptop te dicht bij je eten houden geeft zooi, zo blijft een mens soepspetters van het toetsenbord vegen...
-
En om de vraag te beantwoorden: je hebt het alleen over kant-en-klaar maaltijden. Die eet ik nooit. Omdat ze te vies en te weinig zijn. Denk ik, want eigenlijk eet ik ze dus nooit.
Alhoewel, ik schrok wel eens een diepvriespizza naar binnen, maar daar krijg ik altijd spijt van: of er zitten nog bevroren dingen op, of je brandt gigantisch je mond omdat het kreng zo loeiheet is. Want als ik haast of honger heb, heb ik dus niet het geduld om na het bakken nog een keer tien minuten te gaan zitten wachten tot mijn eten op eettemperatuur is.
Heel soms eet ik klare soep bij de lunch, en ik gebruik bouillonblokjes en dat soort halffabrikaten, en satésaus uit een zakje (maar Selly noemt dat pindapoeder en doet of het niet k&k is).
-
En je laptop te dicht bij je eten houden geeft zooi, zo blijft een mens soepspetters van het toetsenbord vegen...
Of onbedoelde lettervermicelli uit de soep vissen.
-
Mijn computer woont inderdaad niet in de keuken. En heen en weer rennen om het internetten af te wisselen met het wokken (waarbij ik dus af en toe moet roeren, want wokken=roerbakken) vind ik te veel gedoe. Vandaar.
-
en ik gebruik bouillonblokjes en dat soort halffabrikaten, en satésaus uit een zakje (maar Selly noemt dat pindapoeder en doet of het niet k&k is).
Nietus dat doe ik niet. Maar je hebt K&K pindasaus, da's vies, en dan dat pindapoeder (dat ik dus niet saus noem, want dat geeft verwarring), dat idd een soort halffabrikaat is, en dan kun je ook nog pindasaus maken met pindakaas, ook een halffabrikaat maar dat pindapoeder lukt beter, en je kunt natuurlijk met ongebakken pinda's het from scratch maken, maar dat doe ik zelden.
Maar als ik pindapoeder gebruik, gooi ik er wel nog wat extra smaakmakers doorheen, zodat de saus meer op smaak komt.
-
Ik zie het als een voorbeeld van k&k die wel lekker is. Blijkbaar bestaat dat dat, en het is dus des te erger dat de meeste k&k vies is.
-
Mijn computer woont inderdaad niet in de keuken.
En ook niet in de woonkamer? Voor mij is het in ieder geval geen probleem om vier keer even een paar meter heen en weer te gaan.
-
Mijn computer woont inderdaad niet in de keuken.
En ook niet in de woonkamer? Voor mij is het in ieder geval geen probleem om vier keer even een paar meter heen en weer te gaan.
Soms. Maar tijdens het wokken is het voor mij wel een probleem omdat je daar bij moet blijven om te roeren, want, als bekend, wokken=roerbakken. Tijdens ander koken is het meestal geen probleem om even die paar stappen te zetten en even wat te lezen of te tikken.
-
Ik maak alles vers, behalve die kleine blikjes tomatenpuree & groentebouillon (en vast nog wel wat, maar dat vergeet ik nu geloof ik...)
Kant-en-klaar vind ik ongezond, te zout, naar mijn idee zit er geen vitamientje meer in, het is niet lekker, ik doe niet aan magnetrons, dus opwarmen gaat ook lastig en ik vind zelf koken veel te leuk en lekker.
Enige uitzondering is m'n spinazie pizza verslaving, die eet ik 2x per maand, zo zout en kant-en-klaar als het maar kan :angel:
-
Maar tijdens het wokken is het voor mij wel een probleem omdat je daar bij moet blijven om te roeren,
Dat moet niet. Het mag natuurlijk, maar het kan prima zonder constant te roeren.
-
Niet constant inderdaad, maar wel zo geregeld dat ik niet de tijd heb om te internetten. Anders is het geen roerbakken.
-
Ok, dan is het bakken met groenten en wokproducten in een wokpan, maar het resultaat is voedzaam en superlekker, dat lijkt me het belangrijkst.
-
Mee eens, en dan kan ik het wel. ;D
-
Maar kookt iedereen hier zo goed, dat niemand een bepaalde k&k-maaltijd lekkerder vindt dan zijn eigen (of partners) kooksels en baksels?
Ik eet zelden pizza, maar vind die verse van de AH erg lekker. We hebben hier voornamelijk Turkse pizzeria's die matige pizza's leveren, dus ik prefereer die vd AH. En het is natuurlijk veel minder werk dan zelf een pizza van scratch maken.
-
Maar kookt iedereen hier zo goed, dat niemand een bepaalde k&k-maaltijd lekkerder vindt dan zijn eigen (of partners) kooksels en baksels?
Natuurlijk. :angel:
-
Ik vind een kant-en klaar maaltijd soms ook erg handig. Als ik geen zin of tijd heb om te kopen neem ik nog wel eens een salade van AH of soep in zak. Das nog wel lekker ook.
Ik eet zelden pizza, maar vind die verse van de AH erg lekker. We hebben hier voornamelijk Turkse pizzeria's die matige pizza's leveren, dus ik prefereer die vd AH. En het is natuurlijk veel minder werk dan zelf een pizza van scratch maken.
Ja, die verse pizza's van AH zijn best goed!
-
Een kant-en-klaarmaaltijd vind ik zoiets als een stoommaaltijd of zo'n bak lasagne. Dat eet ik nooit, maar wel halffabrikaten, zoals bouillionblokjes (nee, niet puur), tomatenpuree of satesaus... ook wel eens nasikruiden uit een zakje... maar dat noem je toch geen kant-en-klaar? Net zoals voorgesneden groente, ze zijn dan wel al geneden, maar je moet er toch nog zelf iets mee maken.
-
Ik denk dat ik een culinaire snob ben en ik doe hard mn best om daar trots op te zijn. Er zijn volgens mij geen k&k maaltijden die ik lekker vind. En van die maaltijden is er ook nog eens weinig vega, zonder dat er direct geiten- of blauwe kaas in zit.
Meneer koekje kan niet koken, dus daar krijg ik geregeld een magnetronbakje met pasta van de Sligro (ook vies) of een maaltijdsalade van de Jumbo. Die laatste krijg ik wel weg, maar overdreven lekker is anders.
Diepvriespizza's, magnetronbakjes (met of zonder stoom), soep in zak, dozen met nog zelf te assembleren droge onderdelen; ik vind het allemaal niet lekker. De verse pizza's van de AH vind ik ook niet geweldig en die ik zelf maak, zijn veel goedkoper en smaken echt beter.
Ik gebruik wel half-fabrikaten. Tomatenpuree, bouillonblokjes, droge pasta (ik heb geen pastamolen en deeg kneden is niet fijn), het eea aan conditiments en ik heb meestal ook mayonaise uit de winkel. Mayonaise kan ik ook zelf maken, maar meestal heb ik maar 1 eetlepel nodig en dan pak ik de tube of pot.
Ik doe zo min mogelijk aan voorgesneden groente. Ik heb het idee dat het anders smaakt en soms wil ik gewoon dunne of juist dikke stukjes. Ik heb al heel lang een hekel aan nasi/bami/macaroni/spaghetti-pakketten. Dat wordt snot (want je mikt alles tegelijk in de pan) en er zitten altijd dingen in die ik er liever niet doorheen heb. En voorgesneden groente zijn duur. Ik heb zelf hele goede messen en met groente los kopen, kan ik de kwaliteit beter beoordelen.
Ik hoop dit weekend te leren hoe je zelf goede satésaus maakt, zodat ik niet meer hoef te huilen als ik dat weer eens zelf probeer.
-
Maar kookt iedereen hier zo goed, dat niemand een bepaalde k&k-maaltijd lekkerder vindt dan zijn eigen (of partners) kooksels en baksels?
Soepjes* van De Kleinste Soepfabriek vind ik echt lekkerder dan m'n eigen.
Verder dingen als stukjes tomaat uit blik en sommige kruidenmengsels (maar het ging toch om echte maaltijden / gerechten).
Rest is luiheid of geen tijd (gemaakt).
En bakken die ik eigenlijk nooit.
* = even opletten, zijn niet allemaal vegetarisch / biologisch
-
En bakken die ik eigenlijk nooit.
Juist daarmee kan je meeste culinaire winst op smaakgebied halen.
Stel, je hebt zin in cake. Dan kan je bij de AH er 1 halen, of voor mijn part voor een vergelijkend warenonderzoek gaan (huismerk en euroshoppercake, cake van de groenteturk en keek van de broodkraam van de markt).
En je kan ook zelf een cake bakken. Doodeenvoudig, geeft veel voldoening en is altijd lekkerder. En je kan ermee pochen bij vrienden/familie/collega's: 'kijk eens wat ik heb gemaakt.'
-
En bakken die doe ik eigenlijk nooit.
Juist daarmee kan je meeste culinaire winst op smaakgebied halen. ....
OK ik was te kort door de bocht, bedoelde:
Cake, koekjes, taart, pie etc. eet ik zelden. Die bak ik dus eigenlijk nooit. Soms voor mijn verjaardag.
Wel bak ik af en toe brood. Inderdaad grote smaakwinst
-
Als student at ik wel eens een kant en klaarmaaltijd (bv koken en stomen) maar dat vind ik nu echt vies. Je smaak verandert soms ook, misschien dat ik het ooit niet vies vind.
De pizza's van de supermarkt vind ik ook vies, behalve 1 Amerikaanse panpizza met uit en kaas, die wil ik best 1x per jaar eten ofzo, maar meestal is het minder vaak.
Ik heb wel een jus uit een zakje, die vind ik niet vies.
Groenten uit een zakje vind ik niks, die groente is altijd zo bruin. Heel soms is er hier wel eens sla uit een zakje, maar dat is als er geen krop sla in huis is en er falafel of vega shoarma wordt gegeten waarbij ik dan ook sla wil, en dan haal ik dat (het zakje sla) in de AH to go.
Ik ben wel dol op condiments en die worden meestal niet zelf gemaakt.
In de biowinkel vind ik het soms nog wel leuk om iets nieuws uit te proberen maar meestal is dat eerder een halffabrikaat.
Maar ik vind het niet fout om KK te eten, ik vind het zelf alleen niet lekker, als andere mensen het wel lekker vinden is dat natuurlijk prima.
Eten afhalen ergens bij een afhaalzaakje vind ik dan weer wel lekker.
-
Ik eet dus alleen maar sla uit een zakje.
-
Ik eet dus alleen maar sla uit een zakje.
Ja maar jij hebt moeite met wassen en snijden toch? Dan is het een heel ander verhaal lijkt me.
Ik bedacht nog: sushi eet ik ook wel kant en klaar. De AH heeft alleen geen vega meer, dus die eet ik nu niet meer. In Japan heeft de super wel vegasushi kk. Lekker.
-
Naast snobistisch gedrag, zondig ik ook weleens aan kant-en-klaar. Omdat het makkelijk is. Als het even kan maak ik liever zelf een bakje om mee te slepen, maar dat kan niet altijd. Van huis uit meegekregen overigens, werkende alleenstaande moeder met een flinke vriezer. Zelf heb ik ook een apart diepvriesje, bespaart niet alleen centjes maar is ook handig als ik in de lappenmand zat (moet je wel die bakjes open kunnen krijgen ::)). Makkelijk ook wel als je voor de hobby de markt afstruint en bepakt en bezakt thuiskomt (training;)) met een berg eten dat verwerkt moet worden (ja, ik nodig ook weleens vrienden uit om te komen eten hoor). Dan heb je altijd wel wat te kiezen. Jammer dat invriezen niet jofel voor de textuur is, maar dat is zo'n magnetronbakje ook niet natuurlijk. Sowieso, magnetron is eigenlijk alleen voor erg luie momenten of als ik haast heb. En pappadums trouwens.
Half-fabs gebruik ik ook, daar ontkom ik met mijn liefde voor een goed gevulde voorraadkast en de wat creatievere maaltijd op het werk (met weinig tot geen keukenmogelijkheden) niet aan. Gedroogde pasta, tomatenpasta, couscous, bouillonblokjes, noodles, kruidenmengsels (al dan niet zelf gemaakt) en kruidenolien. En krieltjes. From scratch is lekkerder, maar het is zo makkelijk. Schijfjes en zeker dobbelsteentjes smaken me lang niet zo lekker als die nepkrieltjes. Zelfs al weet ik dat het eerst gewone grote piepers waren. Pappadums heb ik ook graag op voorraad, snel klaar.
Natuurlijk ben ik wel kieskeurig op k&k gebied. Stiekem houd ik van die goedkope margaritha's in zwarte doos. Om de zoveel tijd verandert de receptuur. Ze hebben er twee en eentje heeft mijn voorkeur. Nog sneuer is dat ik 'm net niet helemaal gaar het lekkerst vind. Dr Oetker 4 kazenpizza is een van de weinige waar ik de 'blauwe' kaas niet erg vind. En die Casa di Mama kaaspizza. Alleen eet ik het eigenlijk niet meer, ivm nare associatie. Maar daar kom ik nog wel over heen. De liefde voor panpizza's zal ik wel nooit gaan begrijpen denk ik.
K&k pasta's vind ik vaak naar, vies zoete tomatensaus en melige kaassaus. Maar die wollige 'beschamel' vind ik dan wel weer wat hebben.
Voorgesneden groenten zijn makkelijk, maar wat Koekje zegt, het is onhandig om alles in een zak te doen met verschillende kooktijden voor optimaal gebruik. Soms proef je dat ze al aan het achteruit gaan zijn (zompige paprika, scherpe prei, vocht in het zakje). In de winkel ruik ik het soms door de verpakking heen. Sla vind ik wel handig, maar die lijkt wat droog te worden. Nu zit er sowieso niet enorm veel smaak aan ijsbergsla (of moet ik dringend eens een bio nemen?), dus daar vind ik het niet zo erg. De rest snijd ik zelf doorgaans. Of het moet om die bakjes gaan, maar die zijn ongewassen en dus niet k&k.
Die magnetronrijst gebruik ik alleen als we gaan barbeknoeien tijdens het festivalkamperen. Ik ben te verwend op rijstgebied, dus die kook ik verder altijd zelf.
Van de k&k salades ben ik niet echt kapot, de dressings vind ik doorgaans echt dramatisch vies. Scheelt ook dat de buurman verderop voor ietsje meer geld een heerlijke verse salade voor mijn neus bereidt tot diep in de nacht indien nodig. De soepen probeer ik al niet eens meer, al wil ik die van de Soepfabriek nog weleens proberen. Oh ja, cup-a-soup en aanverwanten doe ik nog weleens, voornamelijk vanuit nostalgisch oogpunt en als makkelijke maaltijd om de boterham in te soppen.
De sushi van AH vond ik niet zo eigenlijk.
Ijs, stukken goedkoper nu jarenlang Italiaans ijs mijn smaak verpest heeft. B&J en Haagendasz hebben wel lekkere smaken, maar de rest hoef ik eigenlijk al niet meer. Een cornetto op zijn tijd. De Magnum Intense in het bakje vind ik echter wel een gemis.
Oh ja, ik heb een zwak voor Poptarts. Die in Nederland schofterig dure chemische broodroosterpakketjes met van dat fijne glazuur.
De echte narigheden op k&k vind ik dan toch het zoutgehalte, die verdikkingsmiddelen en de ellenlange ingredientenlijstjes met dingen waar ik me uberhaupt het nut van afvraag. En dat de verpakking wel magnetronbestendig is, maar niet voor de oven en je dus weer over moet gaan hevelen. Mixdrankjes, ook jammer.
-
In Altijd wat zat vanavond een korte reportage over kant-en-klaar & pakjes versus vers & "echt" koken met een interview met Hertzberger en Karin.
Gelukkig werd de zelfgemaakte puree lekkerder gevonden dan het oplosmiddel uit een zakje.
-
O ja, bindmiddel, toen ik net op mezelf woonde had ik wel graag pakjespuree bij de hand, omdat ik totaal niet kon inschatten hoeveel melk er in de aardappelpuree moest, en dus altijd veel teveel deed. En dan is het best fijn om dat met pakjespuree te kunnen redden.
-
Ik koop nooit kant-en-klaar maaltijden, mijn eigen eten is zo veel lekkerder! Ik gebruik wel gedroogde pasta, groente uit blik zoals bruine bonen etc, en heel af en toe eens magnetronrijst, maar altijd in gerechten van eigen signatuur. Groente koop ik vaak niet gesneden, maar als ik 1 groente nodig heb zoals andijvie, boerenkool of prei ga ik wel voor de gesneden variant. Ik koop wel geschilde aardappelen maar ze zijn een stuk minder lekker dan echte goede verse aardappelen.
De enige prefab producten die ik gebruik zijn de Maggi justabletten, die vind ik heel erg lekker, en af en toe een pot Pataks, maar dat zijn allebei meer kruidenmengsels dan echte maaltijden, je bouwt er een maaltijd omheen.
Ik heb een erg drukke baan en ben pas laat thuis, maar als ik niet lekker eet word ik heel erg gevaarlijk. Als ik echt te moe ben voor wat dan ook, dan wordt het zelfgemaakt soep of restjes uit de diepvries, patat met spinazie, bruine bonen of een andere makkelijke groente. Of Domino's pizza (ja, dat is heeeel erg...)
Ik vind mijn eigen eten eigenlijk altijd lekkerder dan kant-en-klaar, en ik vind het heel vaak ook een stuk lekkerder dan wat ik in restaurants krijg.
-
Zijn er dan echt geen kant-en-klaarmaaltijden (en dan ook vd Chinees, patatboer of pizzeria) of componenten (satesaus, currysaus) te vinden die Vegatopianen lekkerder vinden dan hun eigen brouwsels?
-
Lijkt me niet makkelijk om zo iets te vinden, maar je hebt op Vegatopia natuurlijk een leuke groep mensen te pakken voor je onderzoekje: meer dan gemiddeld geinteresseerd in lekker eten, anders kom je niet zo vaak op een site voor lekker eten. Tel daar bij op dat we allemaal ervaring hebben met creatief koken (je moet wel als je uit de aardappels/groenten/vlees sleur wilt komen als vegetarier) en je hebt een doelgroep die al niet snel naar kant-en-klaar zal grijpen, en zelf een behoorlijk niveau heeft qua koken. Wat allerlei eetbijeenkomsten in het verleden duidelijk onderstreept hebben!
-
Het is geen onderzoekje, voorlopig gewoon nieuwsgierigheid ;).
Ennieweej, ik prefereer toch echt k&k satesaus boven die van mij.
-
Ja, welke veggie k&k-maaltijden vinden jullie wel lekker?
Ik ga even heel hard nadenken, want ik er zo niet een bedenken die ik als lekker zou omschrijven. Hoogstens acceptabel...
-
Pizza van De Natuurwinkel. En Hiziki schrijft een pagina terug dat ze de verse van de AH lekker vindt.
-
de verse van de AH lekker vindt.
Dat is die grote, van Excellent denk ik, met zo'n zakje olie en bailicum erbij.
-
Is die betrouwbaar vega dan?
-
Ja, welke veggie k&k-maaltijden vinden jullie wel lekker?
Ik ga even heel hard nadenken, want ik er zo niet een bedenken die ik als lekker zou omschrijven. Hoogstens acceptabel...
idem hier
-
Er was vroeger een lasagne van de AH, die was zooo lekker. Met heel veel groenten er in, aubergine en courgette. Of ik had toen een andere smaak, dat kan ook. Ik at als student veel meer "troep" dus dan is je tolerantie ervoor ook hoger en ach, ze hebben hem ook niet meer :(
Ik eet wel eens die verse pizza maar verder vind ik alles kant-en-klaar een beetje raar smaken. Vooral van die kruidenmixjes, altijd heel zout en gewoon met een aparte smaak er aan, zit ook in cupasoup. Ik maak het veel liever zelf maar soms ben ik om 8 uur pas thuis en heb ik niets meer in de vriezer qua zelfgemaakte opwarm-dingen, dan ben ik wel heel blij met een pizza :)
-
Ik vind de biologische tomatensoep uit zak van de unox lekker. Hoewel ik nu dus betwijfel of ie wel vega is, met wat ik hier lees over al die aroma's waar ik eigenlijk niet zo op lette. Ik gebruik hem wel als basis en voeg daarna nog zelf dingen toe.
Ik kan best kant en klaar wegkrijgen, maar zelf koken vind ik wel lekkerder. En dan voor 2 of 3 dagen en in de vriezer voor later. Wel vind ik de meeste kant en klare pastasauzen vies. De enige die ik lekker vind zijn die van Bertolli.
-
Vroegah had je van die rieten mandjes met indische boontjes ofzo kk. Die vond ik best behoorliojk te eten.
-
Vroegah had je van die rieten mandjes met indische boontjes ofzo kk. Die vond ik best behoorliojk te eten.
Die waren van tv/kok Lonnie toch? Die zingt tegenwoordig, zag ik bij de voorrondes van TVOH.
-
Ik heb geen magnetron, dat zegt wel iets over mijn gebruik van kant en klare producten ;)
Bijna nooit dus. Restjes die ik zelf over heb van mijn eten vries ik in en warm ik op in een pan, da's ook een soort kant en klaar maaltijd voor luie dagen :P
Wat ik wel eens kant en klaar haal zijn de steenoven pizzabodems van de AH omdat ik ze zelf niet lekkerder krijg en het is lekker makkelijk. Verder koop ik mayonaise en tomatenketchup wel in de winkel omdat ik dat zelf toch niet lekkerder kan maken. En dingen als currypasta en boemboe's haal ik bij de toko; die smaken meestal authentiek en ik heb geen vijzel of keukenmachine dus dan is dat de beste optie.
En ik bak regelmatig cake met een cakemix waar je zelf eieren en boter aan toe moet voegen (bio eieren en boter dus), niemand proeft het verschil met een geheel zelfgebakken cake door mijn toegevoegde citroenschil-en sap en het is zo heerlijk makkelijk :angel:
Die bakjes Indonesisch kant en klaar spul van Lonny waren inderdaad heel lekker, helaas nergens meer te krijgen.
-
En ik bak regelmatig cake met een cakemix waar je zelf eieren en boter aan toe moet voegen (bio eieren en boter dus), niemand proeft het verschil met een geheel zelfgebakken cake door mijn toegevoegde citroenschil-en sap en het is zo heerlijk makkelijk :angel:
Dat snap ik dus echt niet, het maken van een echte cake is zo weinig meer werk, daar zou ik dus geen pakje voor gebruiken.
-
En ik bak regelmatig cake met een cakemix waar je zelf eieren en boter aan toe moet voegen (bio eieren en boter dus), niemand proeft het verschil met een geheel zelfgebakken cake door mijn toegevoegde citroenschil-en sap en het is zo heerlijk makkelijk :angel:
Dat snap ik dus echt niet, het maken van een echte cake is zo weinig meer werk, daar zou ik dus geen pakje voor gebruiken.
Het is het enige waar ik een pakje voor gebruik, en door dat pakje is het nog nooit misgegaan. Ach ja, beetje lui misschien ;)
-
Als je nog zelf eieren en boter moet toevoegen, dan is het gewoon een veredelde versie van zelfrijzend bakmeel en bovenal een goede marketingstunt;).
Wat me herinnert: afgelopen december hadden ze bij de AH 2 soorten oliebollenmixen. Een van ruim 2 euro en 1 van minder dan een euro. Vrijwel dezelfde ingredienten, alleen hadden ze groots op de verpakking van de duurdere geschreven dat het een kant-en-klaarmix was waar alleen nog eieren ofzo bij moesten. Dat gold ook voor de goedkope!
-
Als je nog zelf eieren en boter moet toevoegen, dan is het gewoon een veredelde versie van zelfrijzend bakmeel en bovenal een goede marketingstunt;).
Wat me herinnert: afgelopen december hadden ze bij de AH 2 soorten oliebollenmixen. Een van ruim 2 euro en 1 van minder dan een euro. Vrijwel dezelfde ingredienten, alleen hadden ze groots op de verpakking van de duurdere geschreven dat het een kant-en-klaarmix was waar alleen nog eieren ofzo bij moesten. Dat gold ook voor de goedkope!
Haha, tja, gewoon een marketingstunt dus. Daar zal ik ook wel wat ingelopen zijn.
Wel goed om weer eens alert op te zijn.
-
Zijn de bamboemandjes van Lonny Gerungan nog ergens te krijgen? En is zijn nieuwe merk (Samasaya) vergelijkbaar?
-
Zijn de bamboemandjes van Lonny Gerungan nog ergens te krijgen? En is zijn nieuwe merk (Samasaya) vergelijkbaar?
Een vraag die ik ook heel erg graag beantwoord zie. Het liefst met een ja, heel makkelijk te verkrijgen zelfs bij winkelketen Huppeldepup.
Makkelijk en lekker, nu mis ik ze, damn.
-
Zijn de bamboemandjes van Lonny Gerungan nog ergens te krijgen? En is zijn nieuwe merk (Samasaya) vergelijkbaar?
Ik ga deze week eens een boemboe van hem proberen. Ik laat het nog weten.
-
Makkelijk en lekker, nu mis ik ze, damn.
Ja, toen ik nog echt werkte en ook wel eens avonddienst had, nam ik ze wel eens, wel een van de lekkerste magnetronmaaltijden.
-
Zijn de bamboemandjes van Lonny Gerungan nog ergens te krijgen? En is zijn nieuwe merk (Samasaya) vergelijkbaar?
Ik ga deze week eens een boemboe van hem proberen. Ik laat het nog weten.
durf je niet te zeggen waar je hem gekocht hebt?
-
Straks gaan we ze ook kopen en dan zijn ze uitverkocht, da's natuurlijk niet de bedoeling :P
-
Zijn de bamboemandjes van Lonny Gerungan nog ergens te krijgen? En is zijn nieuwe merk (Samasaya) vergelijkbaar?
Ik ga deze week eens een boemboe van hem proberen. Ik laat het nog weten.
durf je niet te zeggen waar je hem gekocht hebt?
Ik heb nog niks gekocht. Daarom zeg ik niet waar ik hem gekocht heb? Ik zei dat ik hem GA kopen. En bij de Jumbo; daar heb ik n heel assortiment zien staan.
-
Dat wordt weer op safari naar de Jumbo.
-
Dat wordt weer op safari naar de Jumbo.
Er komt er toch 1 in de Westerstraat?
-
Ah, da's mooi, al is het wel aan de verkeerde kant van het centrum.
-
Ah, da's mooi, al is het wel aan de verkeerde kant van het centrum.
Maar altijd nog beter dan Amstelveen!
Ben jij onlangs nog wel eens bij Kingsal geweest? Is dat nog de moeite waard?
-
Waarschijnlijk niet, want ik had er niet eerder van gehoord. Misschien fem?
-
Waarschijnlijk niet, want ik had er niet eerder van gehoord. Misschien fem?
Oh dan ben ik in de war.
-
Nog nooit bij Kingsal geweest, maar hoor mijn klanten er de laatste jaren niet meer over. Tot vijf jaar geleden was het super, blijkbaar, ook al is het best klein.
-
Het is niet mogelijk het assortiment an Jumbo online te bekijken. :(
Daarbij is de winkel het dichtst bij mij in de buurt in Amstelveen, en dan is het geen gemakseten meer, dus helaas.
Let me know als ze het nog hebben, dan haal ik misschien een xtje als ik in Den Haag ben.
-
"Net zoals ik het maken van mijn kleding heb uitbesteed aan Hennes&Mauritz"
Heeft niemand hier nog de kwaliteitsvergelijking gemaakt?
Ik snap niet dat iedereen hier heur gebruik van "halffabrikaten" goed moet praten: ga anders ook maar direct even uitleggen waarom je niet je eigen tarwe zaait en geen geit tweehoog hebt staan (dat laatste natuurlijk omdat je niet voor een moslim versleten wilt worden en je geen PvdD-ers op je balkonnetje wilt hebben klimmen om heur nekje te redden van een roestig bot mes, maar dat terzijde "Neeneenee, het is voor de feta in mijn salade!").
Maar goed: k&k maaltijden: die dingen in een bakje met een ventieltje er op zodat je alleen nog maar een knopje hoeft in te drukken en op ping hoeft te wachten: ik denk dat je je prioriteiten behoorlijk verkeerd hebt liggen als je dat durft te verdedigen als meer dan een noodgreep. Dan mag je die van mij ook nog wel eens in de week maken, en dan geef ik je ook nog de vrijheid om diepvriespizza daar niet onder te scharen, en mag je ook nog eens per week iets afhalen van mij voordat ik je een stumperd ga vinden. Ik snap dat zelf nooit hoeven koken een statussymbool is (je betaalt er genoeg voor), maar het is wel armoe hoor. Tenzij je in goeie resto's eet of de traiteur aandoet. Maar daar gaat het hier niet over, want dat valt vast niet in Hizi's budget ;)
De opmerking zijn, te zout, te zoet, te weinig (neem je er toch ook nog een k&k salade bij, kassa!). Wat zijn de keuzemogelijkheden voor de vega's? Want dat lijkt me nog wel het grootste algemene bezwaar: lang niet alles wat je kan bedenken dat je zou willen eten is ook k&k te krijgen. En hoe fantasievol is het eigenlijk? Boven een bepaald bedrag mag dat best wel. En dan niet dat het "verse pasta" is. En dat kiessysteem in de Appie, is dat wat?
-
Laat ik duidelijk zijn als frequente K&K eter: het is verre van een statussymbool.
Duur ja, maar dat is vers, goed koken ook.
En in tegenstelling tot een heleboel mensen hier geniet ik er niet van om uren achter elkaar in de keuken te zweten en te hakken, snijden bakken om vervolgens bergen afwas te doen.
Niet dat ik nu zo'n bijster interessant en druk leven leidt dat ik nergens tijd voor heb, maar 's ochtends koken voor mn late dienst is voor mij geen hobby. Ik doe het wel hoor, soms, als er een vitaminetekort dreigt of ik iets bedenk waar ik heel veel zin in heb, maar het is gewoon niet handig.
Maar mijn grootste manco met Kant en klaar is toch wel dat het te weinig is.
-
Maar mijn grootste manco met Kant en klaar is toch wel dat het te weinig is.
Die doodenkele keer dat ik K&K koop vind ik dat ook.
-
Duur ja, maar dat is vers, goed koken ook.
Nou, vers en goed koken hoeft voor de hoofdcomponent van je maaltijd echt niet meer dan 1,50 te kosten (dat is het voordeel als je niet enorm kazig bent, of overal pijnboompitten, zongedroogde tomaten of kastagnechampignons door moet keilen), en dan is het er niet minder gezond, vers, of lekker om. Het kost tijd maar het is wel goedkoper dan de 4,50 die je toch wel voor iets dat vers en goed is bij de supermarkt kwijt bent (of zie ik goedkope dingen over het hoofd: dat is: niet pizza's). Daarbij is het meer.
En een afwasje kost ook tijd (alhoewel ik altijd langer bezig ben met inwe... ik bedoel uitstellen dan de afwas zelf), maar bij het koken kan de knop wel om. Ik vind dat wel handig. Persoonlijke voorkeur, dat dus.
-
Als ik het gevoel had dat ik kon koken was het bij mij misschien ook vollediganders geweest.
Gezin klaagt niet en vind het zelfs heerlijk als ik kook (zeggen ze) maar toch is er ergens altijd een drempel bij mij.
Dat zal het wel zijn vrees ik.
Erger nog; aangezien K&K vaak te weinig is bestel ik 9/10 x. Nog duurder, wel lekkerder.
Vandaag betere optie bedacht: vriendje komt zo eten brengen naar mn werk en komt hier gezellig met me eten op mn werkplek :heart:
-
Is het een idee voor je om als je dan wel kookt, enorme weeshuishoeveelheden te koken? Daarna in portie bakjes of voor mijn part in pot (home made tomatensaus bv). Dan kan je vaker genieten van minder vaak koken.
Ik ben best een kookeiland, maar kook ook niet dagelijks. Ik eet vaak een bakje uit de vriezer, dan heb ik het bakje zelf eerst gevuld.
-
Wij hebben tegenwoordig twee koelkasten, 1 inbouw zonder vriezer en 1 tafelformaat met zo'n naar vriesvakje en mijn eigen mooie koelkast met mooie vrieslades staat ongebruikt in de garage. We hebben geen ruimte in de keuken voor een vriezer. Anders was het probleem al heel snel verholpen want voorheen kookte ik dus idd wel voor een
weeshuis mezelf.
-
Wij hebben tegenwoordig twee koelkasten, 1 inbouw zonder vriezer en 1 tafelformaat met zo'n naar vriesvakje en mijn eigen mooie koelkast met mooie vrieslades
???Dat zijn er toch drie? Waarvan een ongebruikt, dat weer wel.
-
Wij hebben tegenwoordig twee koelkasten, 1 inbouw zonder vriezer en 1 tafelformaat met zo'n naar vriesvakje en mijn eigen mooie koelkast met mooie vrieslades staat ongebruikt in de garage. We hebben geen ruimte in de keuken voor een vriezer. Anders was het probleem al heel snel verholpen want voorheen kookte ik dus idd wel voor een weeshuis mezelf.
In de garage zelf dan?
-
Mijn vriezers (koelvriescombi waar 1 lade voor de mensen is en kistje voor kattenvoer en noodopslag voor de mensen) staan ook in de woonkamer. Het kistje staat achter de tv en de combi hangen wat magneetjes op. Ik vind het niet erg storend.
-
(koelvriescombi waar 1 lade voor de mensen is en kistje voor kattenvoer en noodopslag voor de mensen)
Je maakt me nieuwgierig, wat is het verschil tussen de mensen-lade en de noodopslag-voor-mensen-lade?
-
In de combi zitten 2 lades. De ene is voor prooitjes voor Ot en de andere voor het voer voor de mensen. In de kist zit het overige kattenvoer. Natuurlijk is alles (zowel voor mij als voor de katten) goed verpakt in dichte (zip)zakken. Het komt wel eens voor dat ik iets groots heb wat niet meer in mn eigen lade past; een heel brood of een voorgebakken taart in de vorm bv. Als nood, dus liever niet, gaat dat dan in de kist.
-
Kant en klaar gezonder dan gerechten TV-koks! (http://www.bbc.co.uk/news/health-20713985)
-
kliekjes uit de vriezer vind ik vaak toch niet zo lekker..
-
Hangt natuurlijk ook van de soort kliekjes af...
-
kliekjes uit de vriezer vind ik vaak toch niet zo lekker..
Hangt inderdaad zoals Greet zegt van het gerecht af. Een rijst- of pastagerecht is heerlijk. Stampot........wordt soep.
-
Pasta uit de vriezer vind ik juist niet lekker, stamppot gaat geweldig (opbakken of uit de oven met een lekker korstje!)
Kant en klaar uit de winkel vind ik in alle gevallen niet lekker, ik hou een enorm onvoldaan gevoel over na het eten, zo van "en dan nu iets LEKKERS".
Ik vraag me af wat voor recepten ze onderzocht hebben in het onderzoek dat Poek aanhaalt, de dagelijkse kost, of de uitzonderingen. Ik heb wel eens een tv kok aardappelpuree zien maken zonder melk, met alleen maar double cream en vooral heel veel boter. Ja, dat is vetter dan de aardappelpuree van de AH. Maar een puree van aardappel en knolselderij van Jamie met gewoon een scheutje melk en een klontje boter is gewoon gezond en verslaat de AH puree met gemak. Ik kan zo sterrenchef-recepten opzoeken waarvoor geldt dat ze ongezonder zijn, maar ook genoeg recepten waar dat niet voor op gaat. Macaroni cheese: bij de kant en klare is de saus voornamelijk bloempap met een vleugje kaas, bij mijn eigen recept zit er gewoon lekker veel kaas in en dan scoort het meteen als "ongezond" qua verzadigde vetten. Maar ik eet dit hooguit 1 keer per maand, en dan wil ik wel graag echte kaassaus, geen pap.
-
;D Mijn lief kan het niet opbakken in zijn magnetronnetje, ik mag voor hem geen stamppotjes meer invriezen.
-
Maar over kant-en-klaar gesproken: ik heb laatst, naar aanleiding van de lovende verhalen op Aziatische Ingrediënten (http://www.aziatische-ingredienten.nl/laksa/) deze kant-en-klare laksa gekocht:(http://farm9.staticflickr.com/8431/7725939936_e6f0ca8626_n.jpg)
En die was, nou ja, mwah. Het spul loste makkelijk op in water en de noedels waren (erg slim vond ik) in een ronde vorm gedroogd, zodat ze makkelijk in de pan pasten, maar het was me te zout. Ondanks de grote berg gare groenten die ik erin had gedaan. O, en niet vega ook trouwens.
Jammer!
-
Er komt hier geen kant en klaar meer in huis sinds een jaar of 2... het enigste is een zakje sla wat al gemengd is maar daar blijft het wel bij.
Vaka kook ik dubbele porties en vries dan in, als ik dan eens een lange dag heb haal ik het er s'morgens uit en eet ik s'avonds als nog lekker...
Mijn lief is de hele week onderweg en ook hij neemt altijd vers mee van huis, of vanuit onze vriezer..
Ben echt geschrokken van alle toevoegingen die erin zitten.
-
In de UK hebben ze nu van Innocent vier verschillende noodle pots in de koeling, die voor kant-en-klaar best heel erg lekker lijken, en volgens mij alle vier vegetarisch, zonder dat het echt als vegetarisch product gepromoot wordt. Link (http://www.innocentdrinks.co.uk/things-we-make/noodle-pots/vietnam-curry). Hoop dat ze ook in Nederland op de markt komen.
-
Oh ja, ziet er goed uit!
-
Ik heb het gevraagd op Facebook, maar helaas: "Nog geen plannen voorlopig voor veg pots in Nederland, we hebben onze handen nog vol aan de smoothies."
-
Ik eet ook graag zelfgemaakte bakjes uit de vriezer, voornamelijk als lunch, maar soms ook 's avonds.
Qua echte kant-en-klaar heb je als vegan niet zo veel te kiezen. Wij hebben eigenlijk altijd wel een pot Heinz hot pastasaus en een pot bonenschotel van HAK in de kast staan voor als ik geen kookinspiratie meer heb. Even opwarmen, beetje vegagehakt of sojabrokjes erdoor en serveren met respectievelijk pasta of wraps.
Verder eten we wel eens seitan ravioli in tomatensaus van Danival, te koop bij natuurwinkels. Daar doe ik dan wat spinazie en champignons door. Best goed te doen, maar als ik het te vaak eet gaat de smaak me tegenstaan.
AH heeft nu een stoommaaltijd met falafel (http://www.ah.nl/appie/producten/product/ah803460/ah-couscous-falafel). Die moet ik nog steeds een keer uitproberen.
De voorgebakken pizzabodems van AH vind ik ook heel acceptabel voor een luie vrijdagavond. Groente en wat kaasvervanger erop, in de oven, biertje erbij, heerlijk :)
-
In de UK hebben ze nu van Innocent vier verschillende noodle pots in de koeling, die voor kant-en-klaar best heel erg lekker lijken, en volgens mij alle vier vegetarisch, zonder dat het echt als vegetarisch product gepromoot wordt. Link (http://www.innocentdrinks.co.uk/things-we-make/noodle-pots/vietnam-curry). Hoop dat ze ook in Nederland op de markt komen.
Ik heb de Malaysian Rendang bij de Tesco meegenomen.
+ Veel groente
- Vooral erg zuur
- Nauwelijks noedels. Vooral groente. Zou ik normaal geen probleem vinden, maar hier was de verhouding echt zoek.
- Het deed me helemaal, absoluut, volkomen niet denken aan wat ik als randang ken (vroeger mijn favoriete voer, maar het betreft geloof ik wel een familierecept). Tenzij "Malaysian rendang" en de Indische randang echt verschillende dingen zijn, is de naam volslagen verkeerd. Ik zou haast denken dat ze in de fabriek het verkeerde label om het potje hebben geplakt.
Conclusie: Eetbaar maar vooral veel te zuur.
En gezien de normale prijs van bijna €5 (vind ik welhaast prohibitief voor iets wat een snelle lunch moet voorstellen) zal ik die niet opnieuw kopen. Goede hoeveelheid voor een gemiddelde lunch, dat wel.
-
Leuk, een review! Jammer dat het veel te zuur was, het zag er van buiten echt lekker uit, inderdaad met veel groente, daar hou ik wel van. Maar ja, als de smaak het dan niet is, schiet het ook niet op natuurlijk :-(
-
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook erg makkelijk zou vinden maar je het weinig keus als vegetariër vind ik. Heel veel kant en klaar maaltijd is altijd met vlees er in. Dus als ik makkelijk doe dan grijp ik maar een pizza uit de diepvries of ga naar New York pizza’s (zit bij mijn aan de overkand van mijn woning, heel verleidelijk).
-
Gespot: Vegi Mix van Lima
Dit keer spotten we Vegi Mix van Lima
Source: Gespot: Vegi Mix van Lima (http://www.vegatopia.com/vega/gespot/12919-gespot-vegi-mix-van-lima)
-
Ik vind de informatie een beetje summier. Is het een hoofdgerecht? Is het bedoeld als complete maaltijd, of is het 'aangekleed' graan en moet er nog groente naast, of is het bedoeld als snack tussendoor zoals instant noodles? Voor hoeveel personen is zo'n verpakking?
-
Twee personen staat er.
-
Gespot: avocado uit de vriezer
Dit keer spotten we avocadostukjes uit de vriezer
Source: Gespot: avocado uit de vriezer (http://www.vegatopia.com/vega/gespot/13102-gespot-avocado-uit-de-vriezer)
-
Dat klinkt best praktisch voor guacemole! Zouden ze ook door een salade kunnen?
-
Zelf vond ik de smaak heel erg goor, zo naturel. Guacamole durfde ik niet aan.
-
Guacemole was goed te doen. Zo naturel door de salade zou ik, persoonlijk, niet doen. Misschien eerst flink wat komijn en chilipoeder erover, denk ik.
-
Gespot: Dee's groentepotjes
Dit keer spotten we vegan groentepotjes
Source: Gespot: Dee's groentepotjes (http://www.vegatopia.com/vega/gespot/13154-dee-s-groentepotjes)
-
O wauw, ik dacht dat Dee's nogal alleen lokaal in Ierland te verkrijgen was, ook in NL dus!
Ik vind de worstjes overigens juist wel lekker, maar dan wel het 'traditional vegan' type. Bevat Dulce/zeewier.
Er is ook een 'Leek and onion', maar die hoeft van mij inderdaad ook niet. De 'roast garlic & mushrooms' ben ik nog niet tegengekomen. Welk type hebben jullie gehad?
Ik bak ze wel altijd in de oven, als ik de bakpan gebruik dat komt het er meer in gehaktvorm uit.
De Omegaburger heb ik ook wel eens gehad, maar die smaakt ontzettend zoutloos en verder naar niks. Een plak gebraden tofu heeft bij wijze van spreken meer aantrekkingskracht.
De bonenburger deed het bij mij geloof ik ook niet zo, er zijn diverse andere die ik liever eet.
-
Ja nu ook in NL bij Jumbo.
Ik had de paddenstoel/zeewierworstjes. Ik vond het geinig dat ze aan elkaar zaten, maar ze bleven heel erg slap in de pan. Je moest ze op laag vuur bakken maar het deed niets. Dat velletje was ook raar. Oven was wellicht beter maar dat stond geloof ik niet op de verpaking. Mijn tafelgenoot heeft het zelfs niet opgegeten. En de Omegaburger vond ik ook flauw en zacht (heb het met veel ketchup gegeten). (Een plak gebakken tofu vind ik trouwens wel erg lekker).
Maar goed, die potjes waren juist wel weer erg lekker.
-
The Guardian reviewde wat veganistische producten (http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/may/25/vegan-taste-test-from-kebabs-to-wagon-wheels), waarvan een stel ook in Nederland enigszins verkrijgbaar is.