Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: wenche op 15 oktober 2010, 09:22:33
-
Ik ben opzoek naar simpele lunchgerechtjes om mee te nemen naar het werk... We hebben de mogelijkheid tot opwarmen met een magnetron (heleaas geen combi).
Dus moet het of koud, of te verwarmen in de magnetron zijn (tosti's ed vallen dus af)
Wie o wie kan mij helpen aan lekkere, simpele, snel te maken receptjes
-
Aangezien ik het verafschuw om dagelijks boterhammen mee te nemen, neem ik meestal een maaltijdsalade (taboulleh-achtige dingen en koude pasta- of sobanoedelsalades) of een zelfgemaakt geblend soepje (bijv. tomaten-, prei-, broccoli- of pastinaaksoep) in een thermoskan mee naar werk. Met een magnetron zou je bijvoorbeeld ook pasta's met saus mee kunnen nemen?
-
Misschien staat hier (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,15264.0.html) iets tussen voor je?
Ik heb met hetzelfde dilemma geworsteld. En nog steeds weleens.
-
krijg je nu geen bobo's met liefde mee lelle :P Boterhammetjes die vriendje smeert smaken meestal een stuk beter om onverklaarbare redenen..
(of zo het dat lieve briefje erbij zijn dat het hem doet?)
-
Als variatie op de thermosfles kan je bij menig (Aziatische) toko vaak van die (ijzeren) bakjes halen om te stapelen. Als je er je warme eten in doet, blijft dat ook wel even warm. Het lijkt me wel wat om dan je hongerige collega's de ogen uit te prikken met een lekkere home cooked maaltijd met verschillende onderdelen en bijgerechtjes.
Zo kan je in 1 bakje curry doen, rijst in de andere, bakje met rauwkost, bakje met soep (kan natuurlijk ook in de thermosfles), bakje met brood om erbij te eten, etc. Zelf nog een vork, lepel en servet meenemen en je kan lekker tafelen op de arbeid.
-
krijg je nu geen bobo's met liefde mee lelle :P Boterhammetjes die vriendje smeert smaken meestal een stuk beter om onverklaarbare redenen..
(of zo het dat lieve briefje erbij zijn dat het hem doet?)
Haha, nou ik heb alleen zijn bametjes nog gesmeerd, dus dat gaat niet op. Doe ik het briefje er volgende keer wel bij.
Maakt niet uit wie het smeert, brood blijft een naar iets om mee te nemen.
-
krijg je nu geen bobo's met liefde mee lelle :P Boterhammetjes die vriendje smeert smaken meestal een stuk beter om onverklaarbare redenen..
(of zo het dat lieve briefje erbij zijn dat het hem doet?)
Haha, nou ik heb alleen zijn bametjes nog gesmeerd, dus dat gaat niet op. Doe ik het briefje er volgende keer wel bij.
Maakt niet uit wie het smeert, brood blijft een naar iets om mee te nemen.
Mee eens. En S. voor mij bammetjes zou smeren, dan zit daar vast alleen maar pindakaas op :-(
-
Wat ik pas geleden ontdekt heb en nu regelmatig mee neem: sojayoghurt met havervlokken, gebroken lijnzaad en gehakte amandelen.
Ik doe het in zo'n dopjesbeker (geen idee hoe zoiets officieel heet, van die bekers die schoolkinderen vaak gebruiken, met een deksel die je erop draait), en doe dan eerst de sojayoghurt erin, en er bovenop de rest. Een paar minuten voor ik wil eten, roer ik de vlokken en nootjes pas door de sojayoghurt. Op die manier is het niet al uren geweekt, en dus niet zo klef. Erg handige en lekkere maaltijd.
En voor dingen waar ik geen pauze heb om te gaan eten, neem ik ook vaak zo'n beker mee met alleen sojayoghurt en gehakte amandelen, aangelengd met wat sojamelk. Daar drink ik dan van, waardoor ik zonder echt iets te hoeven eten, en toch energie heb. Eten is niet in elke situatie gepast, drinken is veel minder snel een probleem. En door die nootjes erin, geeft het toch aardig wat voeding.
-
Ken je de blog Vegan Lunchbox? Van een moeder die laat zien wat ze haar kinderen mee geeft in hun lunchbox. Erg leuk.
http://www.veganlunchbox.com/ (http://www.veganlunchbox.com/)
En hier zijn nog meer lunchbox-ideeën:
http://www.laptoplunches.com/bento-menus/ (http://www.laptoplunches.com/bento-menus/)
Of die laatste link allemaal vegetarisch zijn, weet ik niet. Ik ben alleen vegetarische tegengekomen, maar heb maar een deel bekeken. Het is in ieder geval handig als inspiratie, met leuke foto's.
-
Wat ik pas geleden ontdekt heb en nu regelmatig mee neem: sojayoghurt met havervlokken, gebroken lijnzaad en gehakte amandelen.
Ik doe het in zo'n dopjesbeker (geen idee hoe zoiets officieel heet, van die bekers die schoolkinderen vaak gebruiken, met een deksel die je erop draait), en doe dan eerst de sojayoghurt erin, en er bovenop de rest. Een paar minuten voor ik wil eten, roer ik de vlokken en nootjes pas door de sojayoghurt. Op die manier is het niet al uren geweekt, en dus niet zo klef. Erg handige en lekkere maaltijd.
En voor dingen waar ik geen pauze heb om te gaan eten, neem ik ook vaak zo'n beker mee met alleen sojayoghurt en gehakte amandelen, aangelengd met wat sojamelk. Daar drink ik dan van, waardoor ik zonder echt iets te hoeven eten, en toch energie heb. Eten is niet in elke situatie gepast, drinken is veel minder snel een probleem. En door die nootjes erin, geeft het toch aardig wat voeding.
Hee, da's een goed idee, zo'n beker! Gelukkig heb ik op werk een koelkast, daar kan het dan gerust in :) Bedankt voor de tip!
-
Als het wat meer werk mag zijn, ik maak regelmatig een soort 'samosas', niet gefrituurd maar gekookt. Eigenlijk een soort pastijtje met linzenpuree of humus erin. Lekker en compact genoeg om mee te nemen, en kruimelt niet zo als brood.
-
Oh ja, nu je het zegt, ik was het zelf ook alweer vergeten: ik maakte vroeger wel vaker een soort van vegetarische worstenbroodjes om mee te nemen. Bladerdeeg vullen met een lekker mengsel van vega-gehakt en kruiden (beetje varieren) en dan even afbakken. Is koud ook erg lekker.
-
Als het wat meer werk mag zijn, ik maak regelmatig een soort 'samosas', niet gefrituurd maar gekookt. Eigenlijk een soort pastijtje met linzenpuree of humus erin. Lekker en compact genoeg om mee te nemen, en kruimelt niet zo als brood.
Gekookte samosa?
Ik kan me het niet helemaal voorstellen, maar ik hou van samosa en zou graag zonder frituren kunnen.
Wil je je recept delen met ons?
-
Die zou je van soezendeeg of een wontonvelletje wat je kunt koken (dat kan met sommige soorten) kunnen maken.
-
Vandaag voor lunch, door gebrek aan tijd.... Een donker volkoren boterham met peperpasta, brie, komkommer een een snufje peper/zout... Een aantal gekraakte walnoten en een appeltje met iets citroensap...
-
Pannekoeken!
-
Een wrap met 'restjes' van je avond eten (bijv tomatensaus en kaas)?
(de losse onderdelen of de gehele wrap kun je zo in de magnetron schuiven..)
-
Kijk uit met de combi wraps-saus-tijd. Het wordt een ontzettend kledderige bende, weet ik toevallig.
-
Kijk uit met de combi wraps-saus-tijd. Het wordt een ontzettend kledderige bende, weet ik toevallig.
Maar als je een slablaadje tussen wrap en vulling doet, scheelt dat al weer wat.
-
Dat waag ik te betwijfelen, tenzij je sla waterdicht en kurkdroog is.
-
Dat waag ik te betwijfelen, tenzij je sla waterdicht en kurkdroog is.
Het helpt echt wel wat :) We hebben het trouwens over ijsbergsla (ja wel droge ijsbergsla), niet krop. En een niet te sauzige vulling.
-
Maken jullie lunchgerechten voor naar werk 's ochtends of maak je extra als je 's avonds kookt?
-
Kijk uit met de combi wraps-saus-tijd. Het wordt een ontzettend kledderige bende, weet ik toevallig.
Maar als je een slablaadje tussen wrap en vulling doet, scheelt dat al weer wat.
Of je neemt de (nattige) vulling los mee in een tupperwarebakkie. Dat is dan weer mijn optie.
Maar ik heb dan ook een onelooflijke hekel aan dingen die klef zijn die niet klef horen te zijn.
-
De keer dat ik die ervaring opdeed was in een vliegtuig, en vliegen met een bakje met iets vloeibaars is lastiger dan een wrap vervoeren denk ik ;)
Bovendien was het best authentiek, met mijn lekkende wraps tussen de Oezbeken...