Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: greet op 10 juni 2010, 15:10:56
-
Wegens een boom met kilo's en kilo's superrijpe kersen en geen idee wat er mee aan te vangen.
Een draad over kersen...
Iemand makkelijke ideetjes? Vorig jaar een deel drank ermee gemaakt, lekker.
Zelfgemaakte confiture is misschien een idee, maar dat wordt hier niet veel gegeten.
-
Lok dan wat extra vogels in je tuin, ben je er ook zo af...
-
Clafoutis!
En op deze site vind je nog meer lekkers:
http://joyofbaking.com/searchresult.html?cx=partner-pub-2951063660288141%3A4hmii6-uup5&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=cherry#1140
-
Clafoutis!
wou ik ook zeggen, maar je bent me voor :)
-
- jam
- saus
- inmaken
- stoken en destilleren (alcoholisch)
- allerlei gebakjes
- paar kilo naar mij brengen
- sap
- diksap
- siroop
-
- kersenstroop moet theoretisch ook mogelijk zijn (wel eventueel paar appels bijdoen)
-
- paar kilo naar mij brengen
Naar mij mag ook. ;D
-
Je mag er altijd een paar komen plukken, hoor :)
En er zitten standaard een stuk of 10-20 vogels op en onder de boom... Ze krijgen ze gewoon niet op. :) Ik schat dat er wel een kilo of 30 hangt te rijpen.
Misschien zoek ik deze keer wel een beter recept voor iets alcoholisch, want vorige keer best wel lekker, maar nu ook niet woooooow, lekker. Gebak ga ik zeker doen, clafoutis is een superidee. Zou daar iets van in te vriezen zijn?
-
Kersen zijn ook in te vriezen, maar krijgen dan na ontdooien wel een andere structuur mogelijk; beetje snotterig. Volledig gemaakt gebak kan je ook invriezen, de mate van succes is wel een beetje deegafhankelijk. Gewoon (zoet) korstdeeg met een (gezoete) kersenvulling, zeg maar een soort vlaai, is het makkelijkst. Da's gewoon taartje bakken, laten afkoelen en eventueel met vorm en al de vriezer in.
-
Clafoutis kan je invriezen.
-
Ja, diepvriesvlaai... Goed plan!
Allemaal wel veel werk... Maar ik kan er altijd nog dingen van maken als ze ingevroren zijn, natuurlijk. Jam en taart en stroop en zo. En we hebben een ontpitter godzijdank.
-
Je mag er altijd een paar komen plukken, hoor :)
Woon je een beetje op de grens, zo boven A'pen zeg maar?
Zo ja, zou ik eventueel een minion kunnen sturen :P
Het goedkoopste dat ik ze hier heb gevonden is nog 3,5 euro voor 500 gram.
-
Je kunt kersen ook wecken, dat lijkt me veel fijner dat invriezen.
-
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.
-
Wecken is veel werk in vergelijking met vriezen...
En ik woon euhm, naar gelang het verkeer een 20 minuten (ultra minimum lees: 'snachts) van Antwerpen. Maar ze zijn wel zelf te plukken!
Ik ga ze dus gewoon verkopen... ;D
-
Clafoutis kan je invriezen.
Hier ook een clafoutis-fan! :D Wow.. invriezen.. komt het dan niet wat zompig uit de vriezer?
-
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.
Ja maar het gaat ook niet om zacht, maar van vriezen krijgen ze een waterige smaak en van wekken niet.
-
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.
Ja maar het gaat ook niet om zacht, maar van vriezen krijgen ze een waterige smaak en van wekken niet.
Is dit uit ervaring? (Hier trouwens toch geen weckpotten...)
-
Mwaoh, dan komen ze er ook zacht uit.
Ja maar het gaat ook niet om zacht, maar van vriezen krijgen ze een waterige smaak en van wekken niet.
Is dit uit ervaring? (Hier trouwens toch geen weckpotten...)
Yes!
-
(Hier trouwens toch geen weckpotten...)
Jampotjes gaat ook prima.
-
Gisteren maakte ik taart, vandaag 2 potjes confituur. Man, er gaat veel werk (plukken, wassen, ontpitten, koken) en veel kersen in 2 kleine potjes.
-
Hier (http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/516113) gaat 500 gram kersen in. Lijkt me ook prima in te vriezen.
Of 100 flessen van dit recept (http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512437)? Dan ben je ook van je 30 kilo af ;D
-
De kersentaart van Greet staat nu ook op de voorpagina!
http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/10984-de-kersentaart-van-greet
-
:)