Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Tania op 10 april 2010, 15:06:30
-
Dag mensjes!
Lang niet hier geweest, heb het momenteel druk met de voorbereiding van de eindexamens.
Maar goed, to the point: wij thuis beseften ons opeens dat we nog vier (kleine) avocado's hebben, die toch echt vandaag gebruikt zullen moeten worden (hoera voor drie infinitieven achter elkaar), maar we weten niet zo snel waarin.
Hebben jullie enkele tips waarbij niet zoveel ingrediënten nodig zijn? Misschien een simpele guacamole? Heb ik wel eens in een café gehad, maar nooit zelf gemaakt.
De avocado's zijn niet heel zacht, maar je kunt ze wel licht indrukken.
Alvast bedankt!
Groetjes Tania
-
zullen moeten worden (hoera voor drie infinitieven achter elkaar)
Ik zou jou wel eens hebben willen zien blijven zitten wachten op een betere kans, eigenlijk.
Avocado: gewoon op brood, liefst met tomatenchutney eronder, of wat zout erop. Schijnt ook goed te combineren met geitenkaas.
Anders fijnprakken en mengen met kleingesneden tomaat en een beetje chilisaus voor een dip (die overigens ook erg lekker is als pannenkoekenbeleg).
-
Anders fijnprakken en mengen met kleingesneden tomaat en een beetje chilisaus voor een dip (die overigens ook erg lekker is als pannenkoekenbeleg).
Oh! Dat ga ik denk ik proberen. Hoe goed kun je dat bewaren? We gaan waarschijnlijk morgen een stukkie wandelen, daarna pannekoeken bakken OwO En als je geen chilisaus hebt, kun je er dan iets anders door doen?
Ik zou jou wel eens hebben willen zien blijven zitten wachten op een betere kans, eigenlijk.
Wauw, wel zes infinitieven achter elkaar. Applaus! *klap klap*
-
ja, je kunt ze gewoon prakken met citroensap, chillisaus (of chillipoeder), een fijn gesnipperd uitje en misschien wat verse koriander. erg lekker hoor met tacochipjes!
op de boterham is ook lekker, met bijvoorbeeld een blaadjes sla, tomaten, geitenkaas, tuinkers, ...
-
Of, ook op brood, met oude kaas en zwarte peper.
-
In stukjes door de sla of (quinoa)salade is ook lekker.
-
Beetje yoghurt door de avocadoprak is lekker fris. Je kan ook een beetje gesnipperde ui, blokjes tomaat en/of stukjes cashewnoot of pijnboompitjes erdoor doen. Of met kidneybonensalade.
-
Anders fijnprakken en mengen met kleingesneden tomaat en een beetje chilisaus voor een dip (die overigens ook erg lekker is als pannenkoekenbeleg).
Oh! Dat ga ik denk ik proberen. Hoe goed kun je dat bewaren? We gaan waarschijnlijk morgen een stukkie wandelen, daarna pannekoeken bakken OwO En als je geen chilisaus hebt, kun je er dan iets anders door doen?
Geen idee, ik eet het altijd meteen helemaal op... :)
En euhm, er kan vast wel wat anders door dan chilisaus, maar dan zal het ook wat anders smaken. Iets zoets en iets pittigs in huis?
-
Ik hoef ze ook nooit te bewaren, maar de beste manier is om de pit erbij te bewaren en ze licht te besprenkelen met citroensap. Afdekken, in de koelkast leggen en de volgende dag op brood met kaas en tomaat.
Als ze nog niet rijp genoeg zijn kun je ze samen met een banaan in een plastic zakje leggen. Dan gaat het rijpingsproces erg snel.
De AH heeft trouwens lekkere zakjes guacamolemix (Santa Maria dacht ik). Avocado pureren, beetje water en de mix. Evt kun je zelf nog van alles toevoegen.
Ook lekker met nachochipjes.
-
Ook lekker met nachochipjes.
Ik las een paar keer nanochipjes. En zeg me nou niet weer dat ik niet best wel kippig begin te worden!
-
Ook lekker met nachochipjes.
Ik las een paar keer nanochipjes. En zeg me nou niet weer dat ik niet best wel kippig begin te worden!
Hanig misschien. Bokkig kan ook. Maar kippig...
Misschien tijd voor een beeldschermbril?
-
Misschien tijd voor een beeldschermbril?
Toevallig heb ik die nog op ook! Toch kippig dus? :kip:
-
Misschien tijd voor een beeldschermbril?
Toevallig heb ik die nog op ook! Toch kippig dus? :kip:
Oef. Tja dan moet ik schoorvoetend akkoord gaan. ;)
-
Ik gok op een mouche volante. Met dank aan Willem uiteraard. ;D
-
Wat leuk, een kipsmiley :kip:!
-
Vrijdag een onrijpe avocado gegeten. Lag al een week op de fruitschaal, dus ik ging er vanuit dat ie wel goed zou zijn.
Niet te eten, bleh.
-
Vrijdag een onrijpe avocado gegeten. Lag al een week op de fruitschaal, dus ik ging er vanuit dat ie wel goed zou zijn.
Niet te eten, bleh.
Je moet ze een beetje kunnen indrukken aan de bovenkant. Als ze niet rijp zijn zijn ze heel smerig inderdaad.
Met die Hass avocado's heb ik veel minder last van onrijpheid. Da's wel heel fijn.
-
Achteraf vond ik het ook wel dom van mezelf dat ik niet even gevoeld had... Zoals gezegd lag ie al een week op de fruitschaal en ik was moe van een fietstocht en had honger...
Zijn Hass die donkeren?
-
Ik kreeg dit recept (http://www.vegnews.com/web/articles/page.do?pageId=2170&catId=11) gisteren in m'n mailbox. Lijkt me ook wel lekker :D
-
Achteraf vond ik het ook wel dom van mezelf dat ik niet even gevoeld had... Zoals gezegd lag ie al een week op de fruitschaal en ik was moe van een fietstocht en had honger...
Zijn Hass die donkeren?
Lekker op tijd met mn antwoord, maar Hass zijn inderdaad die donkere. AH verkoopt ze, maar steeds meer supermarkten stappen over omdat ze langer goed blijven.
-
Ik kreeg dit recept (http://www.vegnews.com/web/articles/page.do?pageId=2170&catId=11) gisteren in m'n mailbox. Lijkt me ook wel lekker :D
WArme avocado... het kan maar niet lekker klinken in mijn oren.
-
Een beetje Mexicaan stopt toch ook avocado in de taco's?
-
Maar die verwarm je toch niet? Die stop je er aan het eind bij.
Althans, die mexicanen en ik.
-
Bij mijn Mexicaan zijn ze mee de oven in geweest.
-
Warme avocado... het kan maar niet lekker klinken in mijn oren.
Lijkt me eigenlijk wel lekker, zal het binnenkort eens maken en dan laten weten hoe het was.
-
Koude avocado-soep.
Vegan chocomousse van Rose Elliot:
avocado's, cacoapoeder, kokosolie, agave/maple syrup, vanille extract, zout. Je schijnt de avocado's niet te kunnen proeven en je kunt maar beter niet tegen je eters zeggen wat de precieze ingredienten zijn.
Voor avocado's die precies rijp zijn:
Rose Elliot (alweer) heeft een recept waarbij je een halve avocado vult met een mix van Brazil nuts, Gruyere, broodkruim, tomaten, tomatenpuree, knoflook, bosuitjes, sherry en tabasco. Dat top je met een mix van broodkruim en Gruyere en vervolgens zet je ze 15 minuten in de oven op 200C. Meteen opeten!
-
In een salade met aardappel, olijf, wortel, tomaat, boontjes, etc etc.