Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: Amarillo op 19 oktober 2004, 02:28:17
-
Betawi in Amsterdam is niet helemaal vegetarisch, maar heeft wel een héél uitgebreide vegetarische kaart (en een aparte vega afhaalfolder ;)), zie de restaurantgids.
Om een of andere reden hebben ze alleen wel steeds net niet de groenten in huis die ik wil bestellen... :-X
-
Zelfde geldt volgens mij voor Indon.Rest. Mulia in Dordrecht
-
De Branding (Koestraat 5, Maastricht) is ook een aanrader. Geen volledig vegetarisch restaurant, wel een goed aanbod en zeker niet duur.
-
Laatst gegeten bij een Indonesisch Restaurant voor m'n verjaardag. Het heet:''Kartika' en zit aan de Overtoom 68 in Amsterdam. Man, wat was dat lekker! Ook een ruime vegetarische keus (gulp :P)...
-
Gisteren weer een fijne nieuwe aanwinst voor Amsterdam ontdekt! Kantjil to go aan de Nieuwezijds Voorburgwal 32 (bij het spui).
Op die plek zit al jaaaren Kantjil & De Tijger, een indonesisch restaurant, maar nu hebben ze ook een meeneemzaakje geopend waar ik heel blij van word.
Je kunt als basis kiezen voor nasi poetih, nasi goreng, bami goreng of lontong (kleefrijst) en daar kun je dan 1 (3,50) of 2 (4,50) gerechten bij kiezen. Er zijn 4 vlees en 4 vega gerechten. de vega's zijn: gado gado, boontjes tjampoer, orak arik en daggroente.
Ik vond het echt heel goed en lekker (en ik ben nogal kritisch want mijn in Indonesie geboren mama kookt ook heeerlijk indisch).
Je krijgt je eten mee in een hip kartonnen doosje. En vervolgens kun je lekker op het Spui in de zon, of thuis of waar dan ook lekker eten voor weining geld!
http://www.kantjil.nl/adam-n/html/content/togo.htm (http://www.kantjil.nl/adam-n/html/content/togo.htm)
-
ik vind het gewone Kantjil restaurant maar zozo. Maar ik wil die to go nog wel eens proberen ja. Ik ben ook nogal verwend met Indonesisch eten, ben er ook meerdere malen in Indonesie geweest. Ik ben wel benieuwd naar die afhaal, Elsbeth was er ook enthousiast over geloof ik en Johannes van Dam schreef en niet al te nare recensie.
Amsterdam en Indonesich eten is sowieso moeilijk.
Blue Pepper aan de Nassaukade schijnt goed te zijn maar serveert geen vegetarisch, belachelijk :bonk:
Selecta aan de Vijzelstraat lijkt me een toeristenfuik.
Bunga Mawar aan de Zeedijk is heel eenvoudig, goedkoop, maar niet bijzonder
Bij Tempo Doeloe in de Utrechtsestraat wil ik nog eens keer gaan eten, maar ik hoor er gemengde verhalen over, het is er vreselijk duur wel en het eten schijnt enorm scherp te zijn.
Betawi aan de Admiraal de Ruijterweg schijnt goed te zijn volgens ik geloof Calimero maar is zo ver weg
Bij Kartika aan de Overtoom ben ik na een enthousiaste recensie hier laatst wezen eten, niet slecht, maar niet goedkoop en ook niet geweldig. Wel okee, maar op zo'n manier dat je denk, zelf kan ik het eigenlijk beter.
Sama Sebo aan de PC Hooft wil ik nog wel eens proberen.
De Orient heeft een goede naam voor vegetariers maar heeft zo'n treurig interieur en trieste bediening.
Bojo aan de Lange Leidse Dwarsstraat is leuk om s avonds laat nog een hapje te eten, maar is niets bijzonders (ook niet slecht hoor)
Toen ik nog in de Indische buurt woonde ging ik wel bij Toko Key halen, dat was eigenlijk heel prima, maar als je er niet woont kom je er niet en dubieus was dat ze er de laatste keer dat ik er was een grote doos ongediertebestrijder hadden staan.
Eigenlijk heb ik grote verwachtigingen van Toko Joyce aan de Nieuwmarkt. Ben jij daar wel eens geweest Renske? Of Piek misschien?
-
ik vind het gewone Kantjil restaurant maar zozo.
Ik vind het gewone Kantjil restaurant ook niet zo bijzonder, maar de meeneemhappen, zijn wat prijs-kwaliteit-verhouding betreft echt prima! Het is niet alsof er een engeltje op je tong piest, maar ik vind het goed te eten. Veel lekkerder dan bijvoorbeeld Wok-to-go in Utrecht (wat overigens helemaal niet Indonesisch is dus deze vergelijking mag ik eigenlijk niet maken)
Betawi aan de Admiraal de Ruijterweg schijnt goed te zijn volgens ik geloof Calimero maar is zo ver weg
Betawi is absoluut het verre fietsen waard! Ik heb er lang geleden een keer met een vriendin eten gehaald en ze zijn supervegavriendelijk! Echt veel keus. Je moet wel even wachten op je eten, dus neem de tijd.
http://www.betawi.nl/page11.html (http://www.betawi.nl/page11.html)
Eigenlijk heb ik grote verwachtigingen van Toko Joyce aan de Nieuwmarkt. Ben jij daar wel eens geweest Renske? Of Piek misschien?
Ik heb goede dingen gelezen over Joyce, maar ben er nog nooit geweest. Ik zal t binnenkort een keer proberen!
-
Amsterdam en Indonesich eten is sowieso moeilijk.
Als je wel eens in de Watergraafsmeer komt: bij Kediri aan de Linnaeuskade (tegenover de Hema, aan de overkant van het water) hebben ze hartstikke veel vegadingen, en ik vond het er erg lekker. (Is wel alleen afhaal) En ik ben ook fan van De Rijsttafel in Haarlem, maar dat is weer niet in Amsterdam...
-
Kediri is niet zo ver van mij, dat zal ik dan ook eens proberen. Jammer dat hun homepage zo onduidelijk is.
-
Kediri, daar ben ik eens boos wegelopen omdat het vega eten veel duurder was dan het niet vega eten.. maar misschien had ik niet zo goed gekeken want ik irl vond ik de menukaart waanzinnig onduidelijk. Maar het eten schijnt wel erg lekker te zijn. En nu woon ik er niet meer in de buurt :-\
-
Ik vind afhalen bij Kantjil to Go af en toe echt prima! Bijv. als ik in de UB zit te studeren of als ik in de buurt ben en druk en ik moet nog eten, dan haal ik daar wat. Ze zijn alleen wel dom, want dan bestel je een vega gerecht zoals gado gado en dan strooien ze er kroepoek over heen standaard (is nu niet meer zo, maar voorheen wel), kunnen ze beter eerst even vragen dacht ik zo.
Maar verder prima hoor! En over het algemeen haal ik vaak afhaal bij een Surinamer in de Javastraat, zo'n veredelde snackbar en dat bevalt ook prima, genoeg keus. Over het algemeen ben ik over de goedkope eethuisjes dus ook wel tevreden.
-
ik heb Kantjil afhaal ook geprobeerd. Prima! Er stond een rij, maar de 2 bedienende jongens hadden die zo weggewerkt. Ik had een XL met nasi goreng, groenten van de dag( lekkere tofu met paksoi) en gadogado. Allemaal erg prima, tempeh zat er ook bij. Het geheel zat een beetje onder de pindasaus, omdat die bovenop kwam en dus naar beneden droop, maar daar was ik voor gewaarschuwd. Bijzonder lekkere nasi goreng ook. En dat voor 6,95. Om een volwaardige maaltijd te hebben moet je vind ik wel een xl nemen en als je echt een mega grote eter bent heb je misschien niet genoeg, maar goed, om in het park op te eten als het warm is, is het helemaal prima vind ik.
Je moet wel zelf in de gaten houden in welke magnetron je eten gaat want als het druk is onthouden die jongens dat niet goed en je wilt natuurlijk niet de verkeerde bak eten terug ontvangen, maar je hebt goed uitzicht op de magnetrons, dus dat gaat prima.
-
Ik kwam er gisteren achter dat je tegenwoordig bij thuisbezorgd.nl eten kunt bestellen bij Betawi, het zeeer vegavriendelijke indonesische restaurant in Amsterdam! :D
Dus nu hoeven we niet meer helemaal naar de admiraal de ruyterweg te fietsen, ze komen gezellig naar je toe.
-
:thumbsup:
Ik had laatst laten bezorgen door Djanoko en dat was ook erg lekker. Die hebben een vega rijsttafel om te bezorgen
-
Ik heb weleens problemen met indonesische restaurants, omdat ze "vegetarisch" vaak gelijk stellen aan "groentegerecht" en veel van de groentegerechten trassi bevatten en dus niet vegetarisch zijn. Zijn de door jullie genoemde restaurants hier een beetje secuur in?
-
Ik heb weleens problemen met indonesische restaurants, omdat ze "vegetarisch" vaak gelijk stellen aan "groentegerecht" en veel van de groentegerechten trassi bevatten en dus niet vegetarisch zijn. Zijn de door jullie genoemde restaurants hier een beetje secuur in?
Oh jee, dat weet ik eigenlijk niet. Ik vertrouw de boel altijd maar gewoon (niet heel verstandig, dat weet ik).
En af en toe eet ik een gerecht waarvan ik weet dat er trassi zit :-[..... Dus ik ben niet helemaal streng wat dat betreft.
-
Ik vertrouw de boel altijd maar gewoon (niet heel verstandig, dat weet ik).
ik ook, als er staat 'vegetarisch' dan ga ik niet vragen: 'is dit , dit , dit en dit erin' dan wel echt vegetarisch? Maar als er alleen staat 'groentengerecht' dan vraag ik wel 'is het een vegetarisch groentengerecht'.
-
Wij hebben vandaag eten besteld bij Betawi en het was super!
Ik bestelde rond 18:50 uur en om 19:15 ging de bel al! Een heel aardige meneer bracht ons heel lekker eten. Helemaal goed.
Ik heb weleens problemen met indonesische restaurants, omdat ze "vegetarisch" vaak gelijk stellen aan "groentegerecht" en veel van de groentegerechten trassi bevatten en dus niet vegetarisch zijn. Zijn de door jullie genoemde restaurants hier een beetje secuur in?
Ik heb tijdens het bestellen even opgelet bij de groentegerechten. In de 'non-vega sectie' staan groentegerechten en in de 'vega sectie' staan 'vegetarische groenteschotels'. Dus ik denk dat Betawi echt vegetarische groenten seveert.
-
En als je het een beetje rijstafelachtig wilt, wat kunt je bij Betawi dan het beste bestellen? Een nasi rames speciaal vega? Want dat vind ik jammer, dat je geen rijststafel kan bestellen, dat kan bij die Djanoko wel, maar ik denk dat Betawi beter is.
-
Ik had inderdaad de nasi rames speciaal vega. Erg erg lekker, maar wel alles in een bak op en naast elkaar. Dus niet makkelijk apart te eten. Als je richting rijsttafel wilt, dan zou je je vega gerechten apart en dan los de nasi moeten bestellen. En dat kan natuurlijk alleen als je met meer mensen bent (of als je een paar dagen achter elkaar Betawi wilt eten ;))
-
ja da's dan het nadeel. Maar ik ga het binnenkort toch een keer proberen! En ik kan iig samen met mn vriend bestellen dus da's al 2 verschillende porties om van te proeven :D
-
Wij (mijn vriend en ik) hadden allebei een nasi rames speciaal en dat was meer dan genoeg, dus jullie kunnen ook kiezen voor 1 nasi en dan wat losse gerechten. Ik vond de vega sate erg geslaagd.
-
Ik vond de vega sate erg geslaagd.
ja daar ben ik ook benieuwd naar. Alleen die merkwaardige vegetarische schnitzel daar op de kaart. Ken jij iemand die dat ooit genomen heeft? Dat lijkt me nou niks.
-
Nee ik weet het ook niet, hihi. Bij die schnitzel moet ik aan tivall en valess denken, niet aan indonesisch eten. Ik ben er ook nieuwsgierig naar, maar was niet dapper genoeg om het te bestellen.
-
Nee ik weet het ook niet, hihi. Bij die schnitzel moet ik aan tivall en valess denken, niet aan indonesisch eten. Ik ben er ook nieuwsgierig naar, maar was niet dapper genoeg om het te bestellen.
vroeger had je van Zonnatura 'gedroogde vegetarische schnitzel' (wie herinnert zich het nog). Die moest je dan weken in kokend water en dan opbakken. Dat is echt lang geleden. Ik herinner me dat ik mezelf had wijsgemaakt dat ik het nog best lekker vond ook.
Maar daar moest ik dus aan denken.
-
Ik heb gisteren eindelijk iets van Toko Joyce gehaald op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Dat wilde ik al eeuwen. Het was lekker: een tofugerecht in heerlijke tomatensaus, prima sajoer lodeh hoewel we een beetje weinig daarvan hadden, tofu en tempeh met lekker pittige sambal, een spercieboontjes gerecht (maar niet met sambal) en nasi goreng die lekker smaakte maar van een soort risottorijst gemaakt leek, was iets te korrelig. Het was op zich lekker, maar niet meega bijzonder en ook nog eens behoorlijk duur: 23 euro in totaal voor 2 personen (en dat voor afhaal).
-
Ik was laatst weer eens bij Kantjil to go en ik was minder blij dan eerdere keren.... Ze hebben andere gerechten en dat is jammer. De gadogado is van het menu geschrapt en dat was nou juist mijn allerfavorietste.. Het was nog steeds goed eten, maar niet meer zo wow als ik het eerder vond... jammer.
-
Ik ga van de week bij Tempo Doeloe in de Utrechtsestraat in A'dam eten. Schijnt erg goed te zijn dus ik ben benieuwd.
-
Ik ga van de week bij Tempo Doeloe in de Utrechtsestraat in A'dam eten. Schijnt erg goed te zijn dus ik ben benieuwd.
Ik ben ook benieuwd! Ik loop er vaak langs en wil er graag een keer eten. Het ziet er wel leuk uit daar en op Iens is iedereen enthousiast!
-
Ik ga vrijdag in Den Haag indonesisch eten. Iemand een tip?
Edit: we zijn uiteindelijk even binnengelopen bij Poentjak (maar daar lag de kok te slapen!!) en bij het naastgelegen Garoeda rook het raar, dus we zijn maar naar de veggie Chinees gegaan. Ik heb inmiddels vernomen dat je Tempat Senang erg lekker kunt eten.
-
Tempo Doeloe op de Utrechtsestraat in Amsterdam is dus echt goed, maar ook een beetje duur dus vandaag naar zijn buurman Soenda Kelappa. Simpele, frisse inrichting, er is ook een zaaltje boven, aardige, jonge maar een beetje onervaren bediening. Veel vegetarisch! Een rijsttafel veggie voor 15 euro, een voor 23 euro en nog een stuk of 5 veggie gerechten die leuk klonken. Op tafel krijg je meteen cassavechips, nog voordat je hebt kunnen zeggen dat je geen gewone kroepoek eet. De rijsttafel voor 23 euro was okee, zeer veel, goed van smaak hoewel sommige gerechten nog wat uitgesproker van smaak hadden gekund. Veel tempeh gerechten.
Ik ga er nog es terug om een definitief oordeel te vormen.
-
Minang Kabau. Indonesisch restaurant aan de Kralingse Plas in Rotterdam. Geen vegetarisch restaurant heeft wel een geweldig lekkere vegetarische rijsttafel voor EEN persoon en voor je (vlees) disgenoot ook een rijsttafel met vlees voor EEN persoon. Heel betaalbaar, vriendelijke bediening, honden welkom.
-
Vorige week bij Istana in Den Haag gegeten. Ze noemen zichzelf de King of Sate, maar je kunt er ook prima vego eten, ze hebben een stuk of tien verschillende vegetarische gerechten. Het meisje vroeg voor de zekerheid zelfs nog even of we wel ei aten, erg netjes vind ik. En ze zijn ook nog eens een keer erg betaalbaar. Aanrader dus.
-
Sadewa. Een Indisch restaurantje in Terneuzen. Heel klein, twee man personeel. Het was een buffet met genoeg lekkere vegadingetjes. Toe hadden we pisang goreng met ijs met pisang ambon, en ook nog een likeurtje (kahlua). Alles lekker en aardig personeel. :)
-
Vrijdag weer in Tempo Doeloe gaan eten (Utrechtsestraat, Amsterdam).
Weer erg lekkere rijsttafel.
Er stonden opeens geen vegetarische voorgerechten op de kaart, maar toen we de vegetarische rijsttafel bestelden, werd meteen geroepen: 'willen jullie dan ook een lekker vegetarisch voorgerecht, ik heb maiskoekjes!' Die waren inderdaad lekker, en de rijsttafel was ook prima. De tofu-sateh is hier erg goed. Het blijft wel prijzig, 26,50 voor een rijsttafel (de man!) en het is misschien niet de allerlekkerste rijsttafel van de wereld, maar wel 1 van de lekkerste van Amsterdam.
En de bediening is hier zeer aardig!
-
Lynnova en ik aten afgelopen zaterdagavond bij Flamboyant in Haarlem. Gezien de sambal die ze er serveren, zouden ze het restaurant beter Vlamboyant kunnen noemen, heet! Maar o zo lekker! Echt een geweldige rijsttafel op, met bovenop de geijkte tofu's en tempehs en boontjes en kokosgroenten en gado gado ook nog aubergine en champignonssaté. Sympathieke bediening, helemaal af.
-
Betawi in Amsterdam is niet helemaal vegetarisch, maar heeft wel een héél uitgebreide vegetarische kaart (en een aparte vega afhaalfolder ;)), zie de restaurantgids.
Om een of andere reden hebben ze alleen wel steeds net niet de groenten in huis die ik wil bestellen... :-X
'Die ene keer dat ik er heb besteld, kreeg ik ondanks de aparte vegakaart, gewoon een bak onappetijtelijke zooi met lappen vlees. De dame aan de telefoon zei beschuldigend dat ik duidelijk de V voor het nummer had moeten vermelden, anders wisten zij niet dat het vegetarisch was. Best knap als ieder gerecht zijn eigen nummer heeft ::)
Ik gooi niet snel weg, maar ook mijn toenmalige carnivoorvriendje kreeg het niet weg.
Eens maar nooit weer...
Toko Massar bij Plein 45 oid zou erg goed moeten zijn en de toko bij Surinameplein in Amsterdam ook.
-
Bij Blue Pepper (http://www.restaurantbluepepper.com/movie.swf)
Mooi restaurant (blauwe muren, orchideeën, LED-lampjes waar Johannes van Dam ongetwijfeld erg blij mee is.
Er zijn drie menu's en, als je erom vraagt, ook een vegetarische (ik snap niet waarom die niet gewoon op de kaart stond, want hij is er dus wel gewoon.)
Als amuse een blokje tahoe, in een jasje gefrituurd, met hele scherpe zoete chiliasua.
Dan een 'open loempia', een gefrituurd bakje met groenten. Met hele lekkere pindasaus.
Vervolgens soep, zout en hartig, met babymais, tahoe en kwartelei. Daarna saté van groenten en tahoe, weer in een deegje gefrituurd. Wat wel erg lekker is. (Dus niet erg dat je wéér gefrituurde tahoe eet.) Met zoetige ketjapsaus.
Daarna een mini-rijsttafel-op-een-bord: een groot bord met een kegel van rijst, hele lekkere aubergine met pittige tomatensaus (beetje pittig zei de Indo in de bediening, en hij corrigeerde zichzelf: beetje pittig voor ons, pittig dus). Heel erg lekker! En gewokte groenten, groenten met klapper en tahoe (weer in jasje) in sojasaus. Jumjumjum :yummie:
Toe een blauwe peer, tikje smakeloos, met lekkere passievruchtenbavarois. En daarna nog thee met spekkoek.
140 Euro met z'n tweeën prima besteed!
-
Bij Blue Pepper (http://www.restaurantbluepepper.com/movie.swf)
Er zijn drie menu's en, als je erom vraagt, ook een vegetarische (ik snap niet waarom die niet gewoon op de kaart stond, want hij is er dus wel gewoon.)
Wat raar, ik heb idd al vaak op hun menu gekeken omdat het me een goed resto leek, maar nooit iets veggie's erop, dus ging ik er niet heen!
Het klinkt inderdaad super!
-
Sadewa. Indonesisch Buffet en volgens internet lekker ... maar daar aangekomen bleek dat we hadden moeten reserveren, we konden nog mee-eten maar sommige dingen waren al op
Jammer dat je daar niet echt terecht kon. Ik heb nog nooit zo lekker Indonesisch gegeten als daar. :hungry:
-
Gisteren eindelijk eens bij Betawi gegeten op de Amsterdamse Admiraal de Ruijterweg.
Het was de fietstocht zeker waard.
Ze hebben hier halverwege de kaart een enorme vegetarische sectie. Er stond alleen geen veggie rijsttafel op de lijst, maar die hebben ze gewoon. En die was erg prima, lekker. Ongeveer 10 verschillende gerechtjes, allemaal erg vers, zelfs verse boontjes. We hadden om de pittige variant gevraagd en die was niet te pittig maar gewoon goed.
Je krijgt er geen sateh bij, dus als je dat wilt moet je dat apart bij bestellen. Helaas zat er ook geen sajoer lodeh bij, dat hebben ze volgens mij helemaal niet (jammer, dat vind ik erg lekker over het algemeen).
Vooraf kregen we overigens een soepje met tofu en groenten en na konden we kiezen uit spekkoek (zo te zien zelfgemaakt en erg lekker, die nam mijn vriend, ), tjendol (die had ik: erg lekker!) en schaafijs met vruchten (die hadden we dus niet). Een heel menu is er 22,50 de man en dat vond ik heel redelijk.
De vrouwen in de bediening waren zeer aardig en er liep nog een beetje een luidruchtige meneer rond. Het was trouwens best vol, dus reserveren kan geen kwaad.
-
Veggie saté bij Istana (http://www.istana.nl/) in Den Haag. Erbij een pittige groentenschotel met petehbonen met gebakken mihoen.
Veel mmmmm voor wénag!
-
Bij Blue Pepper (http://www.restaurantbluepepper.com/movie.swf)
Mooi restaurant (blauwe muren, orchideeën, LED-lampjes waar Johannes van Dam ongetwijfeld erg blij mee is.
Er zijn drie menu's en, als je erom vraagt, ook een vegetarische (ik snap niet waarom die niet gewoon op de kaart stond, want hij is er dus wel gewoon.)
Als amuse een blokje tahoe, in een jasje gefrituurd, met hele scherpe zoete chiliasua.
Dan een 'open loempia', een gefrituurd bakje met groenten. Met hele lekkere pindasaus.
Vervolgens soep, zout en hartig, met babymais, tahoe en kwartelei. Daarna saté van groenten en tahoe, weer in een deegje gefrituurd. Wat wel erg lekker is. (Dus niet erg dat je wéér gefrituurde tahoe eet.) Met zoetige ketjapsaus.
Daarna een mini-rijsttafel-op-een-bord: een groot bord met een kegel van rijst, hele lekkere aubergine met pittige tomatensaus (beetje pittig zei de Indo in de bediening, en hij corrigeerde zichzelf: beetje pittig voor ons, pittig dus). Heel erg lekker! En gewokte groenten, groenten met klapper en tahoe (weer in jasje) in sojasaus. Jumjumjum :yummie:
Toe een blauwe peer, tikje smakeloos, met lekkere passievruchtenbavarois. En daarna nog thee met spekkoek.
140 Euro met z'n tweeën prima besteed!
Hier een anderhalve week geleden gegeten.
Leuk! Aardige bediening, je moet wel reserveren, op een gegeven moment zat het bomvol. Ik had min of meer hetzelfde menu als jij. Ik vond het lekker en bijzonder, maar sommige gerechten misten wel wat smaak en uitgesproken smaken, maar alles zag er erg mooi uit en sommige dingen waren ook bijzonder lekker.
Ik vond het heel leuk voor een keer, maar wel prijzig, wel het geld waard, maar niet iets om nu direct weer heen te gaan. Wellicht nog een keer over een jaar ofzo.
-
Rumah Makan Melati, Bloemendalsestraat 53, Amersfoort. :)
Een Indonesisch restaurant met een Vlees, een Vis en een Vegetarisch menu.
Helaas ben ik zo iemand, die tien keer vraagt of iets echt vegetarisch is, voordat ik het eet.
Het was in ieder geval vegetarisch, maar alles leek op vlees, bijv. tofu, met een gefrituurd jasje, aan een stokje. Maar gelukkig Emping in plaats van Kroepoek.
-
Jaren, maar dan ook jaren gelden heb ik wel eens bij de Orient gegeten. Je kon er toen inderdaad ook vegetarisch eten. Maar tegenwoordig kan je bij veel Chinees-Indische restaurants vegetarisch eten krijgen.
-
Ook lang geleden bij de Orient gegeten, maar de inrichting is zo ouderwets, dat ik dan altijd liever naar Betawi, Blue Pepper of Tempo Doelo ga.
-
Bij Bojo. Best een aardig bord vol, maar niet echt zo lekker dat ik er dringend nog een keer terug wil. Het is wel handig dat ze zo laat open zijn.
-
Nie vandaag, maar afgelopen donderdag bij een afgeladen Garoeda in Den Haag aan de bar Gado Gado gegete. Man was dat lekker
-
Vorige week bij Blauw in Amsterdam gaan eten. Er is a la carte en rijstafel, bij de rijsttafel is er ook een veggie variant, bij a la carte staat niks veggies maar dan is vast wel iets te regelen. Maar we wilden toch rijsttafel (veggie: 24 euro, niet veggie 29 euro; duur, maar dat is tegenwoordig overal zo bijna met rijsttafel). Het was op zich lekker, de tofu met kerrie vond ik niet lekker, de rest wel, er zat ook veggie sate bij. Onhandig is dat ze met shifts werken (in het weekend en net ervoor althans) dus of om 6 u eten of om 9u. Omdat we niet opgehaast wilden worden, kozen we voor de late shift, maar toen werden we op een gegeven moment opgehaast door de bediening die naar huis wilde.
Wel leuk om met een groep heen te gaan, maar Tempo Doeloe vind ik lekkerder.
-
Donderdag bij Kantjil en de Tijger in Amsterdam.
Niet iets waar ik normaal uitgebreid zou eten, maar we waren in de buurt en wilden vlug wat eten. Ze blijken er tot 18.45 een schotel 'Mangkok' te serveren, en dan kun je voor 9.95 kiezen uit:
rijst of nasi goreng of mie goreng
2 van de 3 groentegerechten (uit eigenlijk kies je uit 1 van de 3 niet-veggie gerechten en 1 van de 3 groente, maar het menu veggie maken kan ook).
En dan krijg je er komkommer-atjar bij en iets met ei, en kroepoek of emping.
Ik koos gado gado en orak arik van de groentengerechten. Ik zei duidelijk dat ik veggie wilde, dus dacht dat ze dan ook wel zo slim zouden zijn om met emping te komen, maar nee, er kwam kroepoek. Verder werd het gerecht in een grote kom geserveerd, niet heel praktisch, maar het was best lekker, goed te eten en ook genoeg. Ik at nog wat van de sambal boontjes van mn tafelgenoot en die waren megalekker.
Afijn, wel oke voor een snelle hap zeker gezien de prijs die voor A"dam erg laag is (hoewel het heel lang duurde voor we een tafeltje kregen!).
-
Donderdag bij Kantjil en de Tijger in Amsterdam.
Niet iets waar ik normaal uitgebreid zou eten, maar we waren in de buurt en wilden vlug wat eten. Ze blijken er tot 18.45 een schotel 'Mangkok' te serveren, en dan kun je voor 9.95 kiezen uit:
rijst of nasi goreng of mie goreng
2 van de 3 groentegerechten (uit eigenlijk kies je uit 1 van de 3 niet-veggie gerechten en 1 van de 3 groente, maar het menu veggie maken kan ook).
En dan krijg je er komkommer-atjar bij en iets met ei, en kroepoek of emping.
Ik koos gado gado en orak arik van de groentengerechten. Ik zei duidelijk dat ik veggie wilde, dus dacht dat ze dan ook wel zo slim zouden zijn om met emping te komen, maar nee, er kwam kroepoek. Verder werd het gerecht in een grote kom geserveerd, niet heel praktisch, maar het was best lekker, goed te eten en ook genoeg. Ik at nog wat van de sambal boontjes van mn tafelgenoot en die waren megalekker.
Afijn, wel oke voor een snelle hap zeker gezien de prijs die voor A"dam erg laag is (hoewel het heel lang duurde voor we een tafeltje kregen!).
Ik at kort geleden ook bij Kantjil, met mij vegetarische broer, dus onze gehele bestelling was vegetarisch. En daar zat ook kroepoek op. Mijn indruk is dat daar in de keuken aan de lopende band bakjes volgeschept worden en dat er niet gekeken wordt of een bestelling vegetarisch moet zijn. Het eten smaakte goed voor de snelle hap in de stad, ik vind het er te massaal voor een gezellig etentje.
-
Vrijdag in Betawi in A'dam. Lekker wel, je moet hier alleen niet voor de snelle bediening komen (maar daar kwamen we ook niet voor) en relatief niet zo duur: rijsttafel is 20 euro (inclusief soep voor en toet of koffie na). Er was wel iets geks met mn stroop susu. En nu heb ik het befaamde auberginegerecht nog niet geproefd. Ik heb besloten hier binnenkort eens af te halen met de auto ::) ik heb de veggie afhaalfolder mee.
-
Gisteren at ik in Blauw (http://www.iens.nl/restaurant/23577/amsterdam-blauw-amsterdam), op de Amstelveenseweg in Amsterdam. Indonesisch. De kaart zelf bood niet direct veel typisch vegetarisch, maar mijn collega's bestelden een verrassingspakket, ook geschikt voor vegetariers. Op tafel kwamen een stuk of twintig schalen met allemaal andere inhoud. En ongeveer tweederde was vegetarisch. Meer dan genoeg keuze, lijkt mij zo.
Niet alles geproefd / kunnen proeven, maar al wat ik had was toch wel erg lekker. Vooral de 'gesuikerde friet' (ik weet niet wat het precies was, maar het zag er uit als frietjes [patat] aanelkaargekoekt met een laagje gesmolten suiker.
-
Paar jaar terug begreep ik de hoge notering van Betawi niet na een niet bepaald succesvolle bezorgmaaltijd. Nu herkanst in het restaurant zelf. Vriendelijke en geinteresseerde gastheer die het je echt naar de zin wil maken, de gerechten zijn niet de standaard tokomeuk, nette prijs-kwaliteitverhouding en ze schenken er Duvel :D Hier kom ik nog een keer terug.
-
Vrijdag en gisteren thuis van Toko Jeanny gegeten, echt heel lekker, veel keus in vegetarische gerechten. Niet veel restaurant ambiance, wat kale tafeltjes en oud. Maar het eten maakt alles ruimschoots goed, knapperige groenten, goede varieteit in smaken, varieteit in pittigheid, hmmm. Dan neem ik de oude zooi op de koop toe. Maar gisteren dus niet, toen had D. van alles gehaald zodat we er thuis van konden genieten.
-
Vrijdag en gisteren thuis van Toko Jeanny gegeten, echt heel lekker, veel keus in vegetarische gerechten. Niet veel restaurant ambiance, wat kale tafeltjes en oud. Maar het eten maakt alles ruimschoots goed, knapperige groenten, goede varieteit in smaken, varieteit in pittigheid, hmmm. Dan neem ik de oude zooi op de koop toe. Maar gisteren dus niet, toen had D. van alles gehaald zodat we er thuis van konden genieten.
En dat is in Rotterdam?
-
Ik at kort geleden ook bij Kantjil, met mij vegetarische broer, dus onze gehele bestelling was vegetarisch. En daar zat ook kroepoek op. Mijn indruk is dat daar in de keuken aan de lopende band bakjes volgeschept worden en dat er niet gekeken wordt of een bestelling vegetarisch moet zijn.
Ik ben een tijdje geleden bij een Indonesisch restaurant geweest dat ook kroepoek op mijn vegetarische gerecht deed. Toen ik ernaar vroeg zei hij 'ja, maar garnalen zijn geen vlees, dus het is vegetarisch. Als je dat ook niet wilt, moet je vragen naar veganistisch'
Tja ::)
-
Donderdag bij Kartika op de Amsterdamse Overtoom gegeten. Er zat geen hond. Dat was wel een beetje sneu. Er is allerlei vega eten voor rond de 13 of 14 euro maar wij namen voor 18 euro de vega rijsttafel. Prima, en genoeg, niet super bijzonder, wel lekker.
-
Vrijdag en gisteren thuis van Toko Jeanny gegeten, echt heel lekker, veel keus in vegetarische gerechten. Niet veel restaurant ambiance, wat kale tafeltjes en oud. Maar het eten maakt alles ruimschoots goed, knapperige groenten, goede varieteit in smaken, varieteit in pittigheid, hmmm. Dan neem ik de oude zooi op de koop toe. Maar gisteren dus niet, toen had D. van alles gehaald zodat we er thuis van konden genieten.
En dat is in Rotterdam?
Sorry voor de wel heel late reactie maar ja, dat is in Rotterdam, op de Teldersweg, ver buiten het centrum.
-
Ik wist niet dat je daar ook kon eten!
-
Gisteren bij Blauw (http://www.restaurantblauw.nl/home.html) gegeten. Ze hebben op de kaart niet heel veel vegetarisch staan maar ze hebben wel voor 25 euro een vegetarische rijsttafel. Er stond niet bij wat daar allemaal bij zou zitten dus heb ik gevraagd of het mogelijk was om het zonder ei te krijgen en dat was geen probleem. We kregen een boel groente gerechten, oa gado gado waar ik normaal niet zo van houd maar deze was erg lekker. Verder drie gerechtjes met tofu en een met tempeh, allemaal erg lekker maar vooral de tempeh was echt heel goed en smaakvol. Ook nog een vegetarische saté dat eigenlijk een soort groenten tempura aan een prikker was, wel met erg lekkere satésaus. Al met al echt heel lekker Indonesisch eten.
De hoeveelheden waren goed, ik zat niet propvol maar ik ben ook wel een hele grote eter, ik denk dat een normaal persoon wel behoorlijk vol zou zitten. Wel een beetje boven mijn budget dus ik zal er niet snel weer komen. Op zich vond ik de rijsttafel zelf niet belachelijk duur maar de drankjes waren wel vrij prijzig, en we moesten ook betalen voor de glazen kraanwater die we kregen, beetje flauw. We waren inclusief fooi 45 euro de man kwijt.
-
...en we moesten ook betalen voor de glazen kraanwater die we kregen, beetje flauw.
Dat is in België de gewoonte, hoor... Hier krijg je nooit water bij je eten bij.
-
Ja hier gebeurt het ook regelmatig maar ik vind het toch stom. Geef dan gewoon spa blauw, als je er toch geld voor vraagt.
Oh ja nog vergeten te zeggen: bij de rijsttafel kregen we gebakken rijst en gestoomde witte rijst. In de gebakken rijst zat garnalenpoeder, dat zeiden ze er netjes bij toen het geserveerd werd maar ik vind het toch vreemd bij een vegetarische rijsttafel.
-
Ik at van de week in Sama Sebo in Amsterdam. Het restaurant heeft twee namen: Bodega de Posthoorn en Sama Sebo, en is opgedeeld in twee ruimtes, het bodegadeel, waar het wat rommeliger en café-achtiger is en het restaurantdeel. We hadden gereserveerd in het Bodegadeel en dat was nodig ook: het was flink druk. Er zijn meerdere ingangen, maar wij kwamen binnen in de garderobe, een kleine ruimte, waar we erg joviaal en familiair ontvingen werden. De zeer Amsterdamse obers aan de tap waren ook familiair. We kregen een beetje een beroerd tafeltje, net naast een klapdeur, en dat joviale beviel ons ook maar matig. Er zijn ook Indonesische obers, althans, zo zagen ze er uit, en die waren rustiger en minder familiair.
De kaart heeft drie pagina's. Links een enorme rijsttafel, met uitleg over de gerechten. Die rijsttafel kunnen ze ook vegetarisch maken. Op de volgende pagina staan losse gerechten, met Indonesische naam, zonder uitleg, maar de bediening geeft die graag. Je kunt er op een tapasachtige manier wat gerechten uit bestellen. Rechts staan maaltijd-gerechten: een bord vol met een selectie die zij voor je doen. Er staat bij dat het voor de lunch is, maar 's avonds maken ze het ook. Die maaltijd-gerechten kunnen ook vegetarisch, ik vroeg 'kan dat ook v..' en toen riep de ober enthousiast 'vegetarisch? geen probleem!'.
Het eten kwam vrij vlug en bleek debiel lekker. Ik kreeg een groot bord met daarop bami, enorm lekkere atjar, een echt goed bonengerecht zonder de platgekookte boontjes die je normaal krijgt, een koolgerecht, een soort curry en een apart schaaltje met erg lekkere gado gado en nog een schaaltje met emping. Op de menukaart stond dat een bord-gerecht 16 euro was, maar dat was mogelijk de lunchprijs want we betaalden 20 euro, wat ik geen probleem vond, want dit was echt enorm lekker.
Maar die geinige obers vind ik wel een beetje een bezwaar, dus ik ben benieuwd of ik vlug terug ga. Het zou kunnen dat je in het restaurantdeel wat rustiger zit, dat wil ik nog wel eens uitproberen. Het eten was wel echt heel erg lekker.
-
Bandoeng, Kanaalstraat Oost Souburg (Zeeland). Niet per se vegetarisch maar hebben er genoeg en ze maken even een vega sateetje voor je. Nette uitleg van welke gerechten wel en niet kunnen en noemen dus de gewone kroepoek dus ook niet vega, dus ze snappen het wel. De smaak is erg goed maar het eten is wel aan de koude kant en ik vind ze prijzig voor een buffet (zitten nu al op 25 euro geloof ik).
http://www.bandoeng.nl/
Dan is er in Middelburg nog een indonesisch restaurant, Surubaya. Dat was vroeger top en hij staat ook in de gids van de NVB, maar ik kom daar al jaren niet meer, valt bar tegen.
-
Vorige week nog een keer bij Sama Sebo in Amsterdam. We zaten nu in het wat rustigere restaurantgedeelte, wat beter was, hoewel het erg vol was. Ik nam weer een 'lunchbord' dat ze dus ook hebben met met het diner, en dat ze ook vegetarisch kunnen maken. Ik nam er nasi goreng bij.
Het was een lekker bord, met tofu, diverse groenten, gebakken banaan, wat waterige nasi goreng, ik nam er wat sambal die mijn tafelgenoten geserveerd kregen. Ook weer emping, maar geen atjar dit keer (maar die jatte ik van mn tafelgenoten). Dit keer ook geen gado gado, maar het kan zijn dat de gado gado van mijn tafelgenoten deels bij mij hoorde, ik nam er in elk geval wel wat van.
Mijn 2 tafelgenoten deelden 1 (gewone,niet-veggie) rijsttafel en dat was al erg veel, als je hier elk 1 rijsttafel wilt, is dat wel erg veel denk ik (hoewel je restjes mee kunt nemen, dat biedt de bediening ook aan, erg goed).
Het was wel weer lekker, hoewel ik het gerecht de vorige keer met bami lekkerder vond en ik het idee had dat er toen wat meer op mn bord lag dat ik ook net wat bijzonderder vond dan nu. De obers waren redelijk jolig, in dat restaurantdeel bedienen de Indische obers, en die zijn wat minder jolig dan de Amsterdamse obers in het cafédeel, maar die zijn dan ook wel weer heel jolig.
Ik blijf het een wat vreemde zaak vinden.
En je moet hier reserveren, volgens mij staan ze in Lonely Planet ofzo.
-
Vrijdag weer Indonesisch, maar dan bij Kantjil (Ams). Ik was vergeten dat ik hier eerder over schreef dat de boontjes en nasi goreng heel lekker waren dus die nam ik niet ::)
Wel nam ik zo'n schotel voor net geen 10 euro die je tot 18.45 u kunt bestellen, met mie, gado gado, gebakken groenten, atjar. De serveerster bedacht zelf dat ik emping wilde nu ik vegetarisch at. Heel goed.
Toen het eten kwam was er even verwarring: mijn tafelgenoot had losse gerechten en ook emping. Daarop had de kok niet begrepen of ik nu emping of kroepoek wilde en maar niks over het gerecht gestrooid maar gewoon twee schaaltjes los meegegeven. Ook prima (en aangezien mijn tafelgenoot wel kroepoek at, mocht die ook blijven staan).
De pindasaus van de gado gado was erg scherp, vond ik heel lekker, maar ik was wel verbaasd want ik dacht dat het eten hier niet zo scherp was. Het eten was lekker, maar ik kreeg echt heel veel mie, er bleef enorm veel over. Het was niet superbijzondere mie, dus ik had ook niet zo'n zin een doggy bag ervoor te vragen, bovendien moest ik nog ergens heen. Maar voor 10 euro: prima.
Volgende keer ga ik wel echt a la carte bestellen. Voor 2 personen hoef je trouwens ook maar 1 kommetje rijst te bestellen, want dat is ook weer veel zag ik. En ze hebben leuke cocktails en huisgemaakte tropische ijsthee.
-
We dineerden bij DjaDjan in Bergen-dorp en dat was een zeer aangename ervaring. Het is gevestigd in een oude koeienschuur die heel mooi opgeknapt is. Het eten wordt ook in de Rode Michelin terecht geloofd.
Er waren gefrituurde sojaballetjes in satésaus als hartig voorgerecht (er zijn ook loempia's) en van de hoofdgerechten proefden we gesauteerde groenten in een soja-knoflooksaus en lekkere, frisse gado gado. Verse ingrediënten, fijn bereid. Bijgerechten waren sperzieboontjes in een zeer pittige rode saus en twee rijstbereidingen (witte en met kurkuma).
Vriendelijke, betrokken bediening, aanrader.
-
Even dit topic opdiepen. Wie kan mij een Indonesisch restaurant in Amsterdam aanraden?
Ik organiseer een etentje voor een groep (ong. 15) grotendeels buitenlandse collega's en het leek me leuk om Indonesisch te gaan eten. Liefst enigszins in het centrum van Amsterdam, met een beetje sfeer en niet belachelijk duur (maar dat lijkt moeilijk te zijn? Ik zie veel rijsttafels van boven de 30 euro p.p.)
Heeft iemand een tip voor mij?
-
Ik heb een paar jaar geleden een prima vegetarische rijsttafel gegeten bij Indrapura (http://indrapura.nl/rijsttafels/vegetarisch/) op het Rembrandtplein. En over een paar dagen kan ik je vertellen of Kantjil & de Tijger (http://www.kantjil.nl/diner/dinerkaart) wat is (degene die heeft gereserveerd, schijnt een beetje ervaring te hebben met vegetarisch eten, restaurants en Amsterdam 8) ).
-
En over een paar dagen kan ik je vertellen of Kantjil & de Tijger (http://www.kantjil.nl/diner/dinerkaart) wat is (degene die heeft gereserveerd, schijnt een beetje ervaring te hebben met vegetarisch eten, restaurants en Amsterdam 8) ).
Jijzelf toevallig? (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,6685.msg646937.html#msg646937)
Selly raadt in hetzelfde draadje Kadijk (http://www.cafekadijk.nl/) aan, niet duur, weet niet of zo'n grote groep past daar?
-
En over een paar dagen kan ik je vertellen of Kantjil & de Tijger (http://www.kantjil.nl/diner/dinerkaart) wat is (degene die heeft gereserveerd, schijnt een beetje ervaring te hebben met vegetarisch eten, restaurants en Amsterdam 8) ).
Jijzelf toevallig? (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,6685.msg646937.html#msg646937)
Nee, ikke niet. Maar goed dat je mijn geheugen weer even hebt opgefrist. Weet ik meteen weer wat er ons te wachten staat.
Selly raadt in hetzelfde draadje Kadijk (http://www.cafekadijk.nl/) aan, niet duur, weet niet of zo'n grote groep past daar?
Selly is de hoofdstadtrut, ik ben slechts een Duitse-provinciestadbewoner (maar wel een provinciestad met een retegoeie toko, echter ook met een Indiaas restaurant dat ijsbergsla als voorgerecht serveert).
-
Kantjil is prima voor groepen vind ik. Het is heel groot, dus er is veel plek.
Rijsttafels zijn meestal pas vanaf 24 euro in Ams te krijgen. Je kunt evt ook nasi rames nemen, dat is vaak wat goedkoper, maar wel alles op 1 bord dan.
Blauw is ook een optie maar minder in het centrum.
Kadijk is te klein.
Sama Sebo is ook goed, maar ook te klein voor groepen groter dan een man of 8 schat ik
-
Bedankt voor de tips! Het lijkt erop dat Kantjil een goede optie is. Kadijk wil ik zelf wel een keer uitproberen, misschien dat ik mijn vriend daar dit weekend mee naartoe sleep ;D