Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Anneke op 03 januari 2010, 14:54:07
-
Sinds een aantal jaren eet ik geen vlees meer. Ik mis eigenlijk niets, behalve de gehaktbal. Ik ben al een tijdje op zoek naar een vegetarisch alternatief, maar kan het niet vinden. Heeft iemand een recept? Jaren geleden heb ik bij AH wel eens vegetarisch gehakt gezien, maar dat is er niet meer (behalve het kruimige gehakt).
Alvast bedankt!
-
Vegetarisch gehakt wordt nog steeds verkocht in de Albert Heijn, maar dan waarschijnlijk net niet bij jouw vestiging? Misschien kun je een medewerker vragen in Dasa te kijken ;) Er zijn ook gehaktballetjes van o.a. Tivall.
Een vegetarische grote gehaktbal heb ik volgens mij wel eens bij De Natuurwinkel (met hoofdletters) gekocht. Ik weet alleen niet hoe een echte gehaktbal smaakt, dus of het een goede vervanger is weet ik niet.
-
Dat prutje dat ze bij AH verkochten vond ik ook al niet lijken op echte gehaktballen, hoe je het ook kruidde. Het is 20+ jaar terug maar nog mis ik ze dus een heel herkenbaar probleem.
Bij AH hadden ze vroeger ook twee grote gehaktballen, ook nooit meer gezien.
Maar waar verkopen ze dat prutje dan nog, Poek, want heb dat deze eeuw niet meer gezien. (Wij gaan ook niet verder dan een AH XL, Misschien dat je er een AH XXL voor moet hebben, stomme formules).
-
Quorn gehakt, Tivall gehakt, tofugehakt, dat allemaal niet? Misschien vragen of iemand het in de Dasa kan opzoeken? En dat eerst op je hand opschrijven, zodat er geen verwarring met crackers ontstaat?
-
Ik bedoel net als Anneke denk ik zo'n homp gehakt, dat je zelf nog kan kneden en kruiden. (Tivall???)
En er moet toch echt een man met pistool achter me staan wil ik naar de AH gaan en semi intelligent met termen gaan smijten die ik niet ken. Maar ik kan het wel gewoon navragen zonder crackers te gebruiken natuurlijk. Daar ging het eigenlijk niet om, want vond het spul niet echt lekker, maar was benieuwd waar jij het dus nog gezien had.
Edit: Hee ik kan weer drie vraagtekens neerzetten!
-
Edit: Hee ik kan weer drie vraagtekens neerzetten!
Zolang je er geen spatie voor zet, heeft dat altijd gekund. Wellicht kluts je ?? met !! ?
-
De aller, aller allerbeste gehaktballetjes zijn die van nutana, te koop in Belgische 'bio shop' winkels. Man, man man, die smaken naar gehakt. En als je er iets mee kookt, dan doet de buitenkant ook zoals gehakt. Heel m'n vleesetende familie is er ook dol op ::)
-
Ik ben even de naam van het merk kwijt, maar bij bestelbio (webshop/bestelservice) hebben ze kneedbaar gehakt.
-
Uhh, ik dacht, even checken en ik kan het niet meer vinden, heb er ook al een tijd niet besteld.. Ze hebben wel ballen, en heel veel andere lekkere dingetjes, maar daar vroeg je niet om!! ::)
Het merk is/was trouwens healthy planet.
-
Herkenbaar! Ik miste de gehaktbal ook maar sinds ik kaasgehaktballen maak, is dat gemis ver te zoeken. Een dag later koud op je brood ook zeer lekker. Aangezien ik recept net een aantal keer gepb-t heb, zal ik het gewoon hier plaatsen voor eenieder die op zoek is naar een (calorievolle!) maar waardige vervanger:
Kaasgehakt a la Joyce
2 oude sneetjes bruinbrood ( verkruimeld)
2 zakjes geraspte kaas
1 rode ui ( fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook ( fijngesnipperd of met de knoflookpers fijngeknepen)
1 bosje peterselie ( fijngesneden)
2 eieren
1 theelepel paprikapoeder
peper, zout
paneermeel
boter/olie
Meng alle ingredienten in een mengkom met uitzondering van het paneermeel. Goed alles door elkaar kneden en er ballen van vormen. De ballen door het paneermeel rollen.
In een pan boter of olie verhitten en de ballen bakken tot er een krokant korstje vormt.
- Je kan natuurlijk naar eigen smaak allerlei andere kruiden en/of specerijen toevoegen. Zo voeg ik weleens fijngesnipperde rode peper toe en een paar eetlepels edelgist
-
2 zakjes geraspte kaas
Hoeveel is dat in grammen? Zo ongeveer?
-
- Je kan natuurlijk naar eigen smaak allerlei andere kruiden en/of specerijen toevoegen. Zo voeg ik weleens fijngesnipperde rode peper toe en een paar eetlepels edelgist
Wat is edelgist eigenlijk? En waar smaakt het naar? Ik zag het ook al voorbij komen in je recept voor soja-flapjes.
-
Quorn gehakt, Tivall gehakt, tofugehakt, dat allemaal niet?
De AH in de Wibautstraat verkocht die alle drie gewoon nog. Dat zal buiten Amsterdam vast ook wel het geval zijn.
-
Quorn gehakt, Tivall gehakt, tofugehakt, dat allemaal niet?
De AH in de Wibautstraat verkocht die alle drie gewoon nog. Dat zal buiten Amsterdam vast ook wel het geval zijn.
Alle AH's en andere winkels denk ik wel.
Vandaar ook dat we vroegen naar die hompen (of kneedbaar gehakt zoals Eefje het wat beter formuleerd), maar die ken je dus niet?
Jij als Amsterdammer hebt toch wel toegang tot een AH XXl, me dunkt?
-
Zou je fem moeten vragen, maar ik vermoed dat het meer iets voor de provincie is, Amsterdammers hebben geen auto.
-
In Muiden is een xl, in Amsterdam zijn wij de grootste, maar wij zijn een wijkwinkel. (Wij willen wel een deel van de winkel als xl inrichten, maar dat is gewoon omdat er dan meer voorraad in de winkel past, en we niet steeds de halve vrijdag en zaterdag niets kunnen verkopen omdat alles op is). Zou er niet op de site staan waar xls zitten?
-
Ja het staat op de site, en op het osdorpplein zit een xl.
-
Kaasgehakt a la Joyce
Hoei, dat lijkt me inderdaad lekker! Misschien morgen met gekookte aardappelen, rode kool en veggie jus.
Het lijkt me dat je, voor de 'authentieke gehaktsmaak', ook gehaktkruiden (Silvo en co) kunt gebruiken. Via Google vond ik op een of ander vaag forum (http://forum.numix.nl/viewtopic.php?t=1629) een mixreceptje:
4 zout
3 gemalen of vers geraspte nootmuskaat
2 gemalen witte peper
1 gemalen foelie
1 gemberpoeder
1 uipoeder
1/2 gemalen koriander
1/2 knoflookpoeder
(eventueel 1/2 gemalen kruidnagel, maar niet iedereen houdt daarvan)
-
2 zakjes geraspte kaas
Hoeveel is dat in grammen? Zo ongeveer?
Ik gebruik meestal anderhalf zakje en dat zou dan neerkomen op ehm, 350 gram ofzo?
@ Eelco: ik doe er ook weleens kant& klare gehaktkruiden in, smaakt prima.
@ Natura : Edelgistvlokken koop ik bij de natuurwinkel. Bevat veel vitamine b en is goed voor huid&haar. Veganisten gebruiken dit heel vaak om kaas te vervangen want het geeft een wat hartige smaak. Op de bus staat : Natufood edelgist bevat van nature vitamines van et B-complex zoals b1, b2, b3, b6 en foliumzuur.Extra vitamine b, ter aanvulling op je voeding heeft een positieve invloed op je zenuwstelsel en helpt je om aan te sterken.Bovendien helpt vitamine b jelichaam van binnenuit voor een stralend uiterlijk.Dagelijks gebruik bevordert een mooie huid, glanzend haar en sterke nagels.
-
Dat homperige gehakt van Tivall is jaren geleden toch uit de handel genomen?
-
Ja het staat op de site, en op het osdorpplein zit een xl.
De Xl s weet ik wel te vinden, het ging mij om de XXL's. die zitten hier niet in de buurt.
Ik zal ook eens zelf op de site neuzen ipv alles aan jullie over te laten.
Edit; bestaan ze soms niet meer, er staat alleen xl op de site.
@Hiziki, ik denk dat je gelijk hebt, ergens vorige eeuw.
-
Ik heb nog nooit van een xxl gehoord zelfs, dus denk niet dat die ooit bestaan hebben.
-
Nou het is heel apart want kan er idd niks meer over vinden behalve in andere fora. Maar de AH medewerker zelf zei mij niet zo heel lang terug nog, dat ik voor een bepaald artikel in een XXL moest zijn, en de dichtstbijzijnde was zaandam of amsterdam ofzo.
Zou toch raar zijn aangezien hij zelf in een XL werkt.
-
Bedankt voor de reacties allemaal! Ik ga de recepten eens uitproberen. Ik ben zo ongeveer bij alle AH's in Groningen langsgeweest, maar nergens is het kneedbare (oftewel de "hompen" ;)) gehakt te krijgen.
-
Tivall maakt het nog wel, maar AH verkoopt het niet meer. Het is er jaren wel geweest, toen een paar jaar niet, toen ineens weer wel, ik heb een jaar geleden ofzo nog eens een keer een pak of zes kunnen kopen bij een AH XL, maar daarna is het weer uit het assortiment gehaald. Jammer, jammer, jammer.
-
Vanavond waarschijnlijk Djooiss's gehaktbal op het menu :)
Nu al zin om het te maken.
-
Was heel erg lekker, dank Djoois :) Vooral het korstje en de extreme vettigheid :yummie:
Het zijn wel burgers geworden. Is er een truucje om ze rond te houden? Ik had er wat weinig ei in gedaan, denk ik, en meer kaas. Ook chapelure in plaats van brood, dus die hoeveelheid was gegokt.
Kan je ze ook heel klein maken en in de soep gooien?
-
Was heel erg lekker, dank Djoois :) Vooral het korstje en de extreme vettigheid :yummie:
Het zijn wel burgers geworden. Is er een truucje om ze rond te houden? Ik had er wat weinig ei in gedaan, denk ik, en meer kaas. Ook chapelure in plaats van brood, dus die hoeveelheid was gegokt.
Kan je ze ook heel klein maken en in de soep gooien?
Ik maak meestal een mengsel van zowel brood als chapelure ( of paneermeel, zoals wij Ollanders dat noemen ;) ). En rond hou/krijg ik ze nooit, dan worden ze meestal vierkantig haha. Hartjes lukt dan weer wel :D
-
Allememachies, wat is dat kaasgehakt toch lekker! Ik heb Djooiss' recept zo ongeveer aangehouden, daarbij echter de rode ui weggelaten, qua kruiden nog komijnzaad en chilikruiden toegevoegd, alsmede wat havervlokken voor de bite en een scheutje melk. Ook heb ik minder kaas gebruikt (ca. 175 gram) - voor drie flinke kaasgehaktballen.
Het mengen van het spul en het vormen van de ballen voelde aan en rook net als 'the real thing', kleverige derrie, bah. Na het rollen door het paneermeel bleven de ballen verrassend in vorm. En na het braden: een fijne goudbruine rand en lekker sappig/vettig van binnen (ik zou bijna zeggen, een sponsachtige structuur, maar dat klinkt niet lekker genoeg).
Kristof wil dat ik die ballen (veel) vaker ga maken!
-
Kristof wil dat ik die ballen (veel) vaker ga maken!
Jemig.. wat een enthousiaste reacties :) Heel erg leuk dat jullie het zo lekker vinden en dat het in de smaak valt! Heb het recept al eerder met vleesetende vrienden gedeeld en daar staat het ook met enige regelmaat op het menu. En Wilbert wil inderdaad ook dat ik ze veel vaker maak!
Leuk!
-
De reacties hebben mij ook enthousiast gemaakt. Misschien een ideetje voor morgen.
Ik laat het weten!
-
Ja, havervlokken zijn inderdaad een heel goed idee, Eelco :)
Zo gaan ze bij mij volgende keer zijn, denk ik.
En nog een deel kleintjes voor in de soep te gooien :yummie:
-
Heb zaterdag de ballen van Joyce gegeten ;). Lekker hoor! Ik heb er ook minder kaas ingedaan en de volgende keer doe ik er ook wat minder ui in. Maar geslaagd!
-
Kristof wil dat ik die ballen (veel) vaker ga maken!
Jemig.. wat een enthousiaste reacties :) Heel erg leuk dat jullie het zo lekker vinden en dat het in de smaak valt! Heb het recept al eerder met vleesetende vrienden gedeeld en daar staat het ook met enige regelmaat op het menu. En Wilbert wil inderdaad ook dat ik ze veel vaker maak!
Leuk!
Snel patent op aanvragen, voordat je ze dadelijk opeens in de winkel ziet liggen!
Wie weet heb je een gat in de markt gevonden :D
-
Dat denk ik niet, google maar eens, kom je nog een paar of recepten in de aard tegen...
Maar die zien er niet zo lekker uit als die van Djoois wel ;)
-
de vegetarische gehaktballetjes van garden gourmet zijn best lekker
-
Dat klinkt lekker, en de reakties zo positief, dat ik komend weekend ook maar eens gehaktballen ga maken volgens bovenstaand recept. Ben benieuwd.
-
Hier ook uitgeprobeerd en goed bevonden, ik had er bruccettakruiden ondergemengd. Zeker voor herhaling vatbaar. Misschien als ik waldkorn gebruik, dat ze dan wat donkerder uitzien?
-
Natuurlijk nooit zo lekker als zelf maken, maar ik vond de 'gehaktbal' van Healthy planet (verkrijgbaar bij biologische- en natuurvoedingswinkels, wordt vervaardigd voor Udea) ook altijd wel lekker.
Wel een beetje aan de dure kant ( 3 euro nogwat voor twee) en je moet het niet te vaak eten, maar wel vegan en biologisch.
http://www.udea.nl/nl/assortiment/product.html?hoofdgroep=3276&id=8711521023172
-
Hier ook uitgeprobeerd en goed bevonden, ik had er bruccettakruiden ondergemengd. Zeker voor herhaling vatbaar. Misschien als ik waldkorn gebruik, dat ze dan wat donkerder uitzien?
Ik gebruik zelf bijna altijd donker brood, zien er zelden heel donker uit.
Blijft leuk hoor, al deze positieve reacties :)!
-
Heb wel het gevoel dat ik twee kilo ben aangekomen, maar ze waren idd erg lekker.
Volgende keer gaan ze over de spaghetti. Ergens komende week nog denk ik ;)
-
Dank je wel Djooiss,
Vanavond staan deze vegagehaktballen hier op het menu, ben benieuw!
Een groet van New-newbie MissTries
-
Gemaakt en gegeten. Ik had ze net als een echte gehaktbal groot en (min of meer) rond gemaakt.
Ze waren wel lekker maar ik denk dat ik ze kleiner en platter toch lekkerder vind.
Ze gingen hier wel allemaal op. Zoon S. van 14 at er 3!
Dus wel een succes :D
-
Mijn eerste echte vega gerecht was een succes dankzij de ballen van Joyce ;)
-
Volgens mij heb ik dat vanochtend al gelezen, kan dat? ;)
-
Volgens mij heb ik dat vanochtend al gelezen, kan dat? ;)
Maak ik een opmerking die vandaag al eerder is gemaakt ?
-
Nee, ik las vanochtend een bericht van iemand die blij verrast was omdat haar vriendje voor het eerst vegetarisch voor haar had gekookt. Met een vega/kaasburger van deze site. Maar misschien is het toeval.
-
Haha, nee mijn vriendje heet geen Bjorn ;)
-
Dat zegt niets, ik heet offcieel ook geen Kiwi. :P
-
Het zou ook wel eh.. apart zijn als je echt zo heette ;) Bjorn daarentegen...
-
Dat zegt niets, ik heet offcieel ook geen Kiwi. :P
Maar het is wel een mooie acronym, toch?
-
:yes: (al zou ik acroniem dan weer met een ie schrijven i.p.v. met een y (om nog maar even in de taalstruikelsfeer te blijven :P).
-
Braziliaans bonengehakt (http://www.livrodereceitas.com/vegetarianas/vege1695.htm)
2 kopjes bonen, gekookt en op smaak gebracht
6 el paneermeel
2 el bloem
1 kopje gekookte rijst
2 el fijngehakte peterselie
olie om te bakken
zout naar smaak
2 eieren
Doe de rijst en de bonen in een kom en prak ze met een vork. Meng er de eieren, de peterselie en bloem onder. Breng op smaak met zout, indien nodig. Roerbak het geheel om steviger te maken. Laat het mengel afkoelen en maak er balletjes van. Rol de balletjes in het paneermeel een bak ze goudbruin in de olie.
Het recept zegt niet welke bonen je moet gebruiken, maar ik heb zelf een blik zwarte bonen gebruikt. Deze zijn ook het meest gangbaar in Brazilië. Bruine bonen moet volgens mij ook lukken. Doe er gerust ook wat extra kruiden bij.
-
Vond de vorige ballen die ik had gemaakt een beetje te kazig ;). Heb nu een zakje geraspte kaas vervangen door twee bolletjes mozzarella. Wat mij betreft een succes, de smaak was een stuk milder
-
Ik heb gisteravond van de ballen van Joyce mogen genieten. Ik at met een paar studiegenoten en eentje er van had ze op 'topia aangetroffen. Goed spul.
Deze jongen had er munt in gedaan, dat was erg goed.
-
Die kaasgehaktballen, moet het brood fijngekruimeld zijn of grof? En kan het ook met paneermeel van crackers?
-
Die kaasgehaktballen, moet het brood fijngekruimeld zijn of grof? En kan het ook met paneermeel van crackers?
Ik heb er heel oud droog brood voor verkruimeld, gewoon oud brood ( dat nog niet uitgedroogd was), crackers in stukken verkruimeld, het kan eigenlijk allemaal maar ik vind het zelf het lekkerst wanneer het gewoon 'medium' verkruimeld is.
Jeetje.. Ik vind het wel heel erg leuk dat dit recept zo vaak wordt uitgeprobeerd :)! Bedankt voor al jullie leuke reacties
-
Ik heb het vd week gemaakt met Wasa vezelcrackers (minder carbs) voor zowel de binnenkant als de buitenste paneerlaag en dat ging uitstekend!
-
Bij de natuurwinkel gekocht: vegetarisch gehakt dat ook door Tivall werd verkocht, maar nu niet meer.
Mengen met bruin-stokbrood binnenste en ei tot de juiste substantie is bereikt. Kruiden met veel komijnzaad en evt. wat kaas. Dan het uitgeholde bruine stokbrood van ong. 15 cm lang vullen met het mengsel en een half uur afbakken in een oven met 200 graden. Je kunt de stukken afsnijden op de lengte die je wilt, zelfs zo dik als een stokbroodsneetje of in langere versie voor ergens bij. De beet van dit gerecht is geweldig. Kruiden maken de smaak compleet.
-
Bij de natuurwinkel gekocht: vegetarisch gehakt dat ook door Tivall werd verkocht, maar nu niet meer.
Merk?
-
Het was al een tijdje geleden gekocht. In de diepvries gedaan en gisteren klaargemaakt. Verpakking weggegooid en vuilnis opgehaald. Ik zal er zo meteen even langs fietsen om te kijken of ze het nog hebben en welk merk het is.
-
Het was al een tijdje geleden gekocht. In de diepvries gedaan en gisteren klaargemaakt. Verpakking weggegooid en vuilnis opgehaald. Ik zal er zo meteen even langs fietsen om te kijken of ze het nog hebben en welk merk het is.
Volgens mij weet ik het alweer, heb het een poos geleden ook gehad... De naam is me alleen even ontschoten.
-
Begin nu wel heel nieuwsgierig te worden natuurlijk.
-
Ik was zaterdag bij de natuurwinkel. Ze hebben het niet meer. :'(
-
Oh ja, ik was zaterdag ook bij de biowinkel en het is van Viana!
Heb het gekocht en het staat denk ik wel voor deze week op het programma, met biogehaktkruiden van Silvo.
-
Nu je het merk noemt, komt die naam mij ook bekend voor.
-
Oh ja, ik was zaterdag ook bij de biowinkel en het is van Viana!
Heb het gekocht en het staat denk ik wel voor deze week op het programma, met biogehaktkruiden van Silvo.
Hey dan is het zeker ook wel veganistisch?
Wat gek, kan me niet herinneren dat ik dat ooit heb zien liggen!
-
Jep, vegan.
-
Viana (weekdier), een geslacht van longslakjes (slakken) familie Helicinidae
Brrrrr nare associatie.
Maar dit is de echte: http://www.viana.de/unsere-produkte/
Wonen jullie aan de duitse grens toevallig, want ik heb het nog nooit gezien.
-
Gelderland hier, maar volgens mij is het door het hele land te koop. Ik heb het gekocht in een winkel van de Estafette, maar heb het merk ook bij andere zaken zien liggen: http://www.estafettewinkel.nl/pagina.php?sectie=winkels&titel=winkels
-
Heuj! En het opent meteen met Estafette alkmaar. Ik ken hem nog niet, maar het is het langsrijden vast een keertje waard.
-
Heuj! En het opent meteen met Estafette alkmaar. Ik ken hem nog niet, maar het is het langsrijden vast een keertje waard.
Ik ken alleen deze hier en dat is een erg mooie winkel, ruim opgezet, ziet er wat luxer uit, prachtige boodschappenmandjes. Een groot verschil met de biowinkels die ik hier gewend was.
-
De discussie over Veggiedeli-producten staat nu in Producten (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,16705.msg555852.html#new).
-
Ik heb Djooiss' recept zo ongeveer aangehouden, daarbij echter de rode ui weggelaten, qua kruiden nog komijnzaad en chilikruiden toegevoegd, alsmede wat havervlokken voor de bite en een scheutje melk. Ook heb ik minder kaas gebruikt (ca. 175 gram) - voor drie flinke kaasgehaktballen.
Dit keer heb ik de kaasballen zelfs zonder ei gemaakt (want geen ei in huis ivm vakantie). In plaats daarvan melk, bloem en havervlokken. Het omkeren in de pan was wat lastig (tip: wacht tot de onderkant écht krokant is), maar het resultaat was perfect - zonder ei krijg je nog meer 'gesmolten-kaasstructuur'. Lekker pittig met knoflook, pepertje en mosterd door de mix.
-
Bij veggiedeli rund zonder rund gekocht. Prima gehaktballen van gemaakt. Zelfde manier als die van de Tivall substantie.
-
Ik had laatst het standaard kikkererwtenburger-recept gemaakt uit de dikke vegetarier, maar dan met kipkruiden in plaats van chilipoeder, en met nog 2-3 lepeltjes tomatenpurree. Burgers van gemaakt, en het smaakte naar iets wat ik kende... na lang nadenken kwam ik erachter dat dat waarschijnlijk gehaktbal was! (meer dan 4 jaar niet gehad, dus zeker weet ik het niet). Daar kan je dus ook een gehaktbal van kneden, ik had eindelijk weer eens gehaktbal met jus ^^ Heb het recept alleen niet hier, kookboek ligt ergens anders.
-
Wat fijn dat deze draad nog eens naar boven komt, heb nog eens zin een een Djoois-gehaktbal. Hmmmm, misschien maak ik ze vanavond wel klaar.
-
Het rund zonder rund spul van Soyes/Veggiedeli heb ik gebruik voor een gehaktbal. Prima. Goede beet, goede smaak.
-
Wat fijn dat deze draad nog eens naar boven komt, heb nog eens zin een een Djoois-gehaktbal. Hmmmm, misschien maak ik ze vanavond wel klaar.
Haha dat had ik nu ook toen ik deze draad zag. Ga ik donderdag op het menu zetten, als mijn vriendin komt eten :)
-
Nog eens omhoog, want ze zijn inderdaad erg lekker ! Vanavond ga ik ze maken voor bij de boerenkool !
-
:)
Ik heb ze inmiddels regelmatig mogen ( moeten ;) ) maken voor allerhande feestjes en ze vallen ook hier in mijn nieuwe 'habitat' zeer in de smaak. Ik gebruik geen ei meer en gooi er vaak havervlokken in ter bite-bevordering. Laatst met mijn eigen verjaardag de balletjes gemaakt op een ouderwetse 'gehaktbal' manier, met een schep mosterd& stroganoffkruiden en ze vlogen wederom de schaal uit.
-
Ik ga morgen met het hele gezin bij onze ouders eten en mijn zus komt ook met haar gezin. Nu heb ik aangeboden mee te helpen. Zal ik vegetarische gehaktballen maken. Vond me moeder helemaal prima. Ben ik even blij want iedereen eet daar door vegetarisch.
Maar nu natuurlijk een lekker recept om ze klaar te maken. Natuurlijk kan je het niet als vlees laten lijken maar wel dat ze super lekker zijn. Als ik Google kom ik wel verschillende tegen maar nog niet geprobeerd. Dus heeft iemand een tip om vegetarische gehaktballen te maken?
-
Wil je het van vegetarisch gehakt maken van bv Goodbite of de Vegaslager (of heb je al vega-gehakt in huis zelfs?) of zoek je meer in de sfeer van bonengehaktbal oid?
-
Die winkels zitten bij mijn niet in de buurt dus gewoon bij de supermarkt dus ik denk iets met bonen of linzen.
-
Of falafel :yummie:
-
Of met noten?
-
Ik zou gewoon dat recept van Djooiss gebruiken: het is echt ekker, heeft de smaak en structuur van gehakt zonder dat er een soja of linzensmaak aanzit (die niet vegetariers niet gewend zijn en meestal niet zo lekker vinden) (in vergelijking met echt vlees) en ze zijn nog vrij simpel en snel te maken ook !
-
Ik zou gewoon dat recept van Djooiss gebruiken: het is echt ekker, heeft de smaak en structuur van gehakt zonder dat er een soja of linzensmaak aanzit (die niet vegetariers niet gewend zijn en meestal niet zo lekker vinden) (in vergelijking met echt vlees) en ze zijn nog vrij simpel en snel te maken ook !
Had ik dat maar eerder gezien. Want ik zelf had een resecept met linzen gevonden op smulweb. Wat een mislukking. Kwa gezicht zag het er mooi uit. Net een gehaktbal. Maar het was niet te pruimen. De hele familie vond het maar helemaal niks. Alleen me opa at het op. Zijn reactie; ik eet alles. Zucht mijn held!
-
Ai, niet fijn... Maar laat je niet ontmoedigen, de kaasgehaktballen zijn écht wel vreselijk lekker, hoor, dat vinden alle carnivoren die ik ze al gegeven heb.
-
Bedankt Greet. Volgende keer maak ik gewoon die kaas ballen. Klinkt ook veel lekkerder.
-
Even een oude draad reanimeren, want ik ben op zoek naar ervaring met balletjes voor in de soep.
Is het lekker om bijvoorbeeld van dat rauwe gehackt van de Vegetarische Slager te gebruiken of kan het ook met het makkelijker verkrijgbare en goedkopere rulle gehakt van andere merken? Moet er ei doorheen of kun je het gewoon in elkaar kneden, zonder dat ze later oplossen in je soep enzo?
-
Met rul gehakt gaat het niet goed, is mijn ervaring. De structuur wordt niet goed en het blijft uit elkaar vallen, ook met ei en maizena als bindmiddel.
-
Met dat gehakt van de Vegaslager kun je prima ballen maken!
-
toch nog even een reactie op Joyce haar ballen ;)
maar hier vallen ze ook heel erg in de smaak bij verstokte vleesch eters,
echt een aanrader
en misschien ook bruikbaar in soep als je de balletjes bakt en op het laatste moment toevoegt aan de soep (bij het opdienen?)
ga ik eens proberen :j
-
In de soep gebruik ik zelf wel es gewoon die vegetarische balletjes maar ik vind ze zo groot. Maar ja, als het alleen voor mezelf is dan maakt mij dat ook niet heel veel uit. En in groentesoep smaakt dat rulle gehakt ook best vind ik persoonlijk :P