Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Guido op 25 november 2009, 15:48:59
-
Hallo allen,
Omdat ik graag een gezond tussendoortje voor de kinderen wil gaan bereiden zou ik graag een mix van fruit en yoghurt toewillen voegen aan een koekje. Echter blijft de mix van fruit en yoghurt nogal vloeibaar waardoor het consumeren niet echt van harte gaat. Ook denk ik dat het lekkerder zou zijn als de substantie wat steviger zou zijn.
Dus hoe kan ik ervoor zorgen dat de mix van versfruit en yoghurt steviger wordt?
(Graag een zo eenvoudig/snel mogelijke manier en dan zonder er suikers oid aan toetevoegen waardoor het tussendoortje verantwoord blijft.)
Ik hoop dat er mensen zijn die mijn vraag zouden kunnen beantwoorden!
mvg,
Guido
-
Vroeger kruimelden we beschuit door de yoghurt. Daar dikt het aardig van in. Maar of ik het nu nog zou lusten, geen idee.
-
Misschien met agar-agar? Zelf nog nooit geprobeerd, hoor, is maar een ideetje.
-
Hangop is dikker, dus steviger.
-
Wat Wombat zegt: Een schone theedoek in een kom leggen, een pak yoghurt erin leegkieperen, de punten van de theedoek bij elkaar pakken en met een touwtje aan het keukenkastje hangen en een paar uur wachten.
(Ik vraag me ineens af hoe mensen met zo'n hippe greeploze keuken hun hangop maken.)
-
Je kunt ook Turkse yoghurt kopen, voordelig bij de... (pas op, inkoppertje) Turk. Turkse (Griekse of Bulgaarse) yoghurt is een stuk steviger dan dat wat uit een standaard AH-pak komt.
-
Wat Wombat zegt: Een schone theedoek in een kom leggen, een pak yoghurt erin leegkieperen, de punten van de theedoek bij elkaar pakken en met een touwtje aan het keukenkastje hangen en een paar uur wachten.
(Ik vraag me ineens af hoe mensen met zo'n hippe greeploze keuken hun hangop maken.)
ik hang de handoek niet op maar doe de theedoek in een vergiet dat samen op een kom ;)
-
Natuurlijk, in een vergiet kan, maar het gaat echt veel sneller als het hangt.
-
Ja maar in een vergiet kon ik het willekeurig ergens neerzetten in mijn ieniemini keukentje een ophangen dan kon ik niks meer in mijn keukentje
-
Je kan het ook twee dagen naast de koelkast laten staan, maar daar heeft Guido vast niks aan. :footinmouth:
Ik vraag me af, tijdens een vastenkuur gebruik ik weleens ColonClean, phluxzaadvezels of zoiets. Als je het per ongeluk een minuut laat staan is je glas water niet meer vloeibaar, je zou het dus in principe als bindmiddel kunnen gebruiken.
Beschuit deden wij vroeger ook inderdaad.
-
(Ik vraag me ineens af hoe mensen met zo'n hippe greeploze keuken hun hangop maken.)
In de douche!
-
Wat Wombat zegt: Een schone theedoek in een kom leggen, een pak yoghurt erin leegkieperen, de punten van de theedoek bij elkaar pakken en met een touwtje aan het keukenkastje hangen en een paar uur wachten.
(Ik vraag me ineens af hoe mensen met zo'n hippe greeploze keuken hun hangop maken.)
Met het pastadroogrek. ;D
-
Is een pastadroogrek daar sterk genoeg voor?
(Mijn zusje heeft zo'n sapuithangconstructieding, maar omdat ik geen idee heb hoe zo'n ding heet, kan ik er ook geen plaatje van zoeken, maar dat zal ook wel werken...)