Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: LelleL op 14 november 2009, 20:44:17
-
Gezien mijn recente rijgedrag moet ik maar eens ergens op gaan besparen, niet meer elke dag in de pauze naar de AH tot Go, maar zelfgesmeerde bammetjes mee naar mn werk.
Nou is mijn probleem dat ik een boterham kaas heel af en toe wel lekker vind, maar uren van te voren gemaakt en in een zakje gepropt gaat de lol er wel heel snel vanaf.
Wie weet wat ik voortaan mee kan nemen naar mn werk, dat niet klef wordt en niet na twee dagen al verveelt?
-
Hmmm... als ik er aan denk om echt iets klaar te maken, neem ik soms wraps mee (in folie), salades of iets anders met een blaadje sla; ik heb het gevoel dat brood langer vers smaakt daardoor. Ik weet niet waar je werkt, maar als er een tosti-ijzer ofzo is, kun je ook je brood met kaas daarop leggen.
-
:)
Er is een tosti ijzer.
De kaas van de vorige gebruiker krijg je er gratis bij. Brrr.
Maar op zich geen slecht idee, ik kan natuurlijk mijn eigen tosti ijzer meenemen.
Wat het blaadjes sla betreft heb je volgens mij gelijk, het lijkt er verser mee te blijven, maar wat doe je dan nog meer op je brood?
Volgens mij hadden we een wrap draad, ik zal die eens doorpluizen, worden die niet klef?
-
Nou is mijn probleem dat ik een boterham kaas heel af en toe wel lekker vind, maar uren van te voren gemaakt en in een zakje gepropt gaat de lol er wel heel snel vanaf.
Oh, dat vind ik altijd wel lekker. Zeker met plakjes komkommer erbij, dat gaat zo lekker soppen.
Kun je er anders geen hagelslag opdoen? Zelfs gesmolten moet dat nog steeds lekker blijven?
Of neem een homp komkommer, een hele tomaat en dat soort spul mee, en snij het ter plekke in plakjes om op brood te doen. En een blok kaas met kaasschaaf. Heb je een koelkast op je werk waar je het veilig kunt opbergen?
-
Moet het per se brood zijn? Ik neem zelf meestal rijst- pasta- of couscoussalade mee, snel gemaakt de avond ervoor en vaak maak ik dan genoeg voor twee dagen.
-
Ik heb standaard op mijn werk een pot jam en ander beleg. maandags haal ik altijd een halfje vers brood en soms nog wat andere beleg en leg dat in de kast. zo kan ik op dat moment beslissen wat ik op mijn brood wil en is het ook vers ;) en kost niks extra's want thuis smeren is net zo duur.. ;)
-
Als thuis het brood op is, race ik langs de bakker op weg naar werk, met een pot pindakaas en hagelslag in mijn tas. Ten eerste: men vindt het heel gek. Ten tweede: eigenlijk altijd wel vraagt iemand een boterham. :)
-
Ik heb op het werk ook altijd jam, pindakaas en crackers staan, voor de dagen dat ik geen salade maak.
-
Ik heb meestal ook pindakaas of nutella in mijn kastje liggen, hagelslag kan ook, heb ik al heeeel lang niet gegeten. :kwijl:
Maar het is allemaal zo ongezond voor dagelijkse kost. (Daarom ben ik ook geen fan van brood, beleg opties zijn zo miniem).
Salades klinken lekker, Dot. Dat koop ik normaal ook altijd bij de AH. Nog recepten?
-
Heb je ook een magnetron? Dan kan je thuis ook soep maken en die meenemen en opwarmen. Ik heb zelf ook niet altijd zin in brood met wat voor beleg dan ook, zeker niet zo 2 van die bruine sneetjes met zweterige kaas.
Wat helpt:
- boterhammen schuin doorsnijden en sla en tomaat apart in een bakje mee. Ter plaatse tussen je schuine boterhammen doen. Echt waar schuine boterhammen zien er lekkerder uit
- kiemgroenten (alfalfa oid) tussen je brood met kaas. Je kunt vele soorten kopen en thuis binnen 5 dagen kweken, net als tuinkers
- zachte bolletjes halen. Dus varieer met je broodsoort. Wij hebben in de vriezer meestal 4 broden liggen, alle 4 wat anders en soms haal ik bolletjes.
- bruin bolletje met ei, tomaat en mayo en peper en zout.
- schuine boterham met cottagecheese, avocado en tomaat (of tapenade voor meer pit)
- pasta koken, kleine bolletjes mozarella er door, zwarte olijven, rucola, pijnboompitjes en kerstomaatjes. Dressen met olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout (dressing meenemen in een apart bakje)
- couscous koken, mengen met munt, feta, verse peterselie, tomaatjes, komkommer en rozijnen. Evt. een yoghurtdressing erdoor.
- thuis groenten grillen (courgette, paprika, aubergine) en in een bakje met marinade leggen: olijfolie, balsamico, knoflook, italiaanse kruiden en peper en zout. Dit in de koelkast bewaren en meenemen naar je werk, daar tussen brood met kaas doen.
- plakjes tofu krokant bakken en marineren met sojasaus, kerrie, knoflook, sambal en peper en zout. Lekker op een broodje met gegrilde groenten
- wrap besmeren met (kruiden)roomkaas en bestrooien met ijsbergsla, reepjes (gegrilde) paprika en geraspte wortel en oprollen
Heb zelf ooit bij de witte boekhandel dit boek (http://www.bol.com/nl/p/boeken/de-lunchbox/1001004002728275/index.html) gekocht en daar staan echt heel veel lekkere ideeën in. En anders kun je altijd nog voor de Bentobox (http://www.flickr.com/groups/vegetarianbento/) gaan!
(hè ik moet zelf ook weer lekkerder gaan lunchen!)
-
Ik heb vrij eentonig broodbeleg.
Zes (3 x 2) boterhammen met marmite en pindakaas, of marmite en appelstroop.
En ik eet deze vrijwel altijd om 09:00, 12:00 en 15:00 uur op.
-
Ik heb vrij eentonig broodbeleg.
Zes (3 x 2) boterhammen met marmite en pindakaas, of marmite en appelstroop.
En ik eet deze vrijwel altijd om 09:00, 12:00 en 15:00 uur op.
Ik weet niet of dit de tip is die ervoor gaat zorgen dat Lelle niet meer naar de AH gaat tussen de middag.
-
Ik hou van lekker fris, ik hou van lekker anders, ik hou van lekker anders lekker fris.
Ik hou van bruin, ik hou van wit, ik hou van brood waar fris op zit.
-
Maar ik snap niet als je het afwisselt waarom het dan gaat vervelen? Heb je ook Tartex en ander veggiespul van de Natuurwinkel geprobeerd?
Hutenkase is ook lekker en niet zo ongezond en daar kun je nog van alles opgooien.
Als je overstap van brood op de salades moet je wel even opletten dat je nog genoeg jodium binnenkrijgt.
Kant en klaar noodlesoep is wellicht ook nog wat.
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_kantenklaar.php?subaction=showfull&id=1175526253&archive=&start_from=&ucat=31& Hier en hier http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,10293.0.html en hier http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,11449.0.html staat ook nog een en ander.
-
Maar ik snap niet als je het afwisselt waarom het dan gaat vervelen? Heb je ook Tartex en ander veggiespul van de Natuurwinkel geprobeerd?
Hutenkase is ook lekker en niet zo ongezond en daar kun je nog van alles opgooien.
Als je overstap van brood op de salades moet je wel even opletten dat je nog genoeg jodium binnenkrijgt.
Kant en klaar noodlesoep is wellicht ook nog wat.
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_kantenklaar.php?subaction=showfull&id=1175526253&archive=&start_from=&ucat=31& Hier en hier http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,10293.0.html en hier http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,11449.0.html staat ook nog een en ander.
Omdat ik niet genoeg afwissel. Ik kwam niet verder dan kaas, zoet of tartex. Kaas is saai, zoet is slecht en tartex is ook maar een hoopje gist, dat lijkt me ook niet al te gezond.
(Maar wel heel lekker).
@Monique; leuke tips, dat boek ziet er ook leuk uit, is wel een goeie om via topia te kopen! (Even het linkje opzoeken).
En schuine bterhammen zijn inderdaad lekkerder! Sneed mn avodaco sandwich gisteren schuin door en werd er helemaal vrolijk van. (Hmm misschien een goie kicks voor niks)
@arno; val jij niet om van verveling dan, elke dag hetzelfde? Ik kan dat niet hoor.
-
Ik hou van lekker fris, ik hou van lekker anders, ik hou van lekker anders lekker fris.
Ik hou van bruin, ik hou van wit, ik hou van brood waar fris op zit.
Volgens mij is dat het enige eten dat er precies hetzelfde uitziet dat er nog precies hetzelfde uitziet als je het weer uitkotst.. :-X krijg t trouwens ook gewoon echt niet weg...
Ik moet zeggen dat ik zelf ook last heb van afwisselingsproblemen met brood. Gelukkig ben ik wel dol op brood met kaas ;D
Vegasmeerseltjes (pate enzo) vind ik wel eens een x lekker maar meer dan 1x in de maand een rolletje vind ik meer dan genoeg. Met de soorten kaas wissel ik wel regelmatig af. (geitenkaas, feta, port salut, jonge, oude, komijn etc.) Maar al het andere ben ik na een paar dagen gewoon beu..
wat neem je meestal bij de ah to go?? dat zegt ook iets over wat je lekker vindt...
wat ik graag doe:
- kliekjes meenemen voor in de magneton vind ik ook altijd fijn (ik ben ook geen brood meisje, ik eet liever 3 x warm ;D krijg t zelfs voor elkaar om als ik koude pasta meeneem naar mijn werk het voor 10 al aangebroken te hebben)
- tosti met kaas en tomaat of met kaas ananas en en snufje paprikapoeder ;) (of met kaas en pepertjes ;D) (je kan natuurlijk ook aluminiumfolie gebruiken voor tussen t tosti-ijzer als je je eigen thuis wilt laten)
-ik heb van die kruiden opkikkertjes op mijn werk liggen. restje verse groente van de dag erin klein gesneden :D hmaakt een snel minisoepje.
die bentobox vvind ik geweldig maar daar merk ik dat mijn inspiratie te kort schiet :-\
-
Volgens mij is dat het enige eten dat er precies hetzelfde uitziet dat er nog precies hetzelfde uitziet als je het weer uitkotst.. :-X krijg t trouwens ook gewoon echt niet weg...
Ik moet zeggen dat ik zelf ook last heb van afwisselingsproblemen met brood. Gelukkig ben ik wel dol op brood met kaas ;D
Vegasmeerseltjes (pate enzo) vind ik wel eens een x lekker maar meer dan 1x in de maand een rolletje vind ik meer dan genoeg. Met de soorten kaas wissel ik wel regelmatig af. (geitenkaas, feta, port salut, jonge, oude, komijn etc.) Maar al het andere ben ik na een paar dagen gewoon beu..
wat neem je meestal bij de ah to go?? dat zegt ook iets over wat je lekker vindt...
wat ik graag doe:
- kliekjes meenemen voor in de magneton vind ik ook altijd fijn (ik ben ook geen brood meisje, ik eet liever 3 x warm ;D krijg t zelfs voor elkaar om als ik koude pasta meeneem naar mijn werk het voor 10 al aangebroken te hebben)
- tosti met kaas en tomaat of met kaas ananas en en snufje paprikapoeder ;) (of met kaas en pepertjes ;D) (je kan natuurlijk ook aluminiumfolie gebruiken voor tussen t tosti-ijzer als je je eigen thuis wilt laten)
-ik heb van die kruiden opkikkertjes op mijn werk liggen. restje verse groente van de dag erin klein gesneden :D hmaakt een snel minisoepje.
die bentobox vvind ik geweldig maar daar merk ik dat mijn inspiratie te kort schiet :-\
Ik ben ook van de warme maaltijden! Heerlijk. At vroeger de overgebleven indische rijsttafel van mn mama 's ochtends koud op. En maar naar de knoflook meuren.
Bij de AH to GO valt het assortiment ook iedere keer weer tegen, bedenk ik iedere keer weer als ik er ben, maar ik ga meestal voor de maaltijdsalades. Vroeger nam ik nog wel eens zo'n cheddarwrap,
maar het gevoel van kleffe ingepakte hap weerhoudt me de laatste jaren.
Ook zwicht ik nog al eens voor de drie chocolade koekjes, brownies of blokjes oude kaas.
Met lekker fris, lekker anders heb ik dezelfde associatie als jij. Dat en ze vinden het geweldig dat het zonder mayo gemaakt is, maar ik mís juist vaak de mayonaisse smaak.
Verder neem ik voor de harige trek ok heel vaak zo'n 20 kruiden groentesoep pakje. Die zijn zooo lekker (heb laatst de aanbiedingsstelling leeggekocht).
Heel heel soms neem ik de eiersalade, maar die is niet bio en ik hou er altijd een rotgevoel aan over. Misschien dat ik die van te voren thuis moet gaan maken.
En een lunchtrommel aanschaffen, dat scheelt ook veel.
-
Is het bij jou niet net als mij ook gewoon luiheid? :-[bedoel merk dat ik sochtend gewoon geen zin heb om brood te smeren (waarvan ik ook weet dat ik t smiddags niks meer vind) Kliekjes zijn die moeite wel waard!
morgen neem ik de overige tortilla's van gisteren mee met het restje kaas en wat pepertjes :) even in de magnetron en dan smikkelen ;D
-
voor de harige trek
;D
En een lunchtrommel aanschaffen, dat scheelt ook veel.
Ik vind het niet meevallen om een beetje handige trommel te vinden. Meestal gewoon van die stomme curverbakjes, maar handige lunchtrommels met bakjes en bestek zoals deze (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_0_6?url=search-alias%3Doutdoor&field-keywords=laptop+lunch&x=0&y=0&sprefix=laptop) vind je hier niet. Misschien toch maar bij Amazon kopen, zo duur is het verzenden niet. En dan bestel ik denk ik gelijk dit boekje (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_1_7?url=search-alias%3Daps&field-keywords=vegan+lunch+box+around+the+world&x=0&y=0&sprefix=vegan+l) ook mee. (Als ik ooit weer geld te besteden heb :-\)
-
Aangezien ik vrijwel geen koolhydraten eet neem ik steevast groente of salade mee naar het werk. Nu werk ik vanuit huis als gezinstherapeut en dan is een af te sluiten saladeschaal erg handig. Ik heb er één met een vork en een apart vak voor dressing in de uitsparing van het deksel. Bijenkorf volgens mij.
En op fotoshoots zijn altijd enorme verantwoorde lunches met veel groente en fruit.
-
voor de harige trek
;D
En een lunchtrommel aanschaffen, dat scheelt ook veel.
Ik vind het niet meevallen om een beetje handige trommel te vinden. Meestal gewoon van die stomme curverbakjes, maar handige lunchtrommels met bakjes en bestek zoals deze (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_0_6?url=search-alias%3Doutdoor&field-keywords=laptop+lunch&x=0&y=0&sprefix=laptop) vind je hier niet. Misschien toch maar bij Amazon kopen, zo duur is het verzenden niet. En dan bestel ik denk ik gelijk dit boekje (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_1_7?url=search-alias%3Daps&field-keywords=vegan+lunch+box+around+the+world&x=0&y=0&sprefix=vegan+l) ook mee. (Als ik ooit weer geld te besteden heb :-\)
collegaatje van me heeft van die ikea bakjes die in elkaar passen... is dat niks? kan je ook meerder combi's mee maken afhankelijk van wat je wilt meenemen
-
Ikea bakjes zal ik een tsjekken, die ken ik niet.
-
Ik ga straks lang ikea, misschien kom ik ze wel tegen. Leuk idee, wel :)
-
deze serie (http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60166733)
-
Salades klinken lekker, Dot. Dat koop ik normaal ook altijd bij de AH. Nog recepten?
Sorry, nee. Ik gooi meestal maar wat bijelkaar van wat ik nog heb liggen...
-
Ik smeer 's ochtends altijd brood. Vaak 2 met hagelslag, 2 met pindakaas, 2 met kaas of sandwichspread ofzo. En dan met een kruidenbouillon erbij opeten.
Saai he.
Ik kan beter 's avonds lunch klaarmaken voor de volgende dag! Broodje ei, of iets met advocado (wordt dat niet bruin als je dat meeneemt??) Ook koude wraps is een goed idee. Maar voor mijn gevoel ben ik dan al een avondmaaltijd aan het eten, is dat niet juist slechter dan zoet brood beleg?
-
Aangezien ik vrijwel geen koolhydraten eet neem ik steevast groente of salade mee naar het werk. Nu werk ik vanuit huis als gezinstherapeut en dan is een af te sluiten saladeschaal erg handig. Ik heb er één met een vork en een apart vak voor dressing in de uitsparing van het deksel. Bijenkorf volgens mij.
En op fotoshoots zijn altijd enorme verantwoorde lunches met veel groente en fruit.
Groenten en fruit bevatten toch aardig wat koolhydraten.
-
Ben geen grote broodeter, al heeft mijn mams met grote moeite het wel geprobeerd voor elkaar te krijgen met de taartjes bouwen techniek. Zij leukte al haar boterhammen op. Lekker kliederen met tube ketchup enzo (al moet ik echt niets meer hebben van die zoete Zaanse tomatenketchup haha).
Voor de gezondheidsfactor neem je volkorenbrood. Meergranen zegt alleen maar dat er meer granen inzitten, niet over de hoeveelheden of hoeveel van de korrel gebruikt is. De kleur wordt tegenwoordig ook vaak genept door granen te branden, dus dat is ook niet de beste indicatie.
Ga naar een leuk bakkertje en vergeet dat goedkope zoetige en niet zo lekker vullende supermarktbrood. De 'saaie" boterham met kaas kun je eindeloos varieren. Neem een lekker bruin zuurdesempje met een wat oudere kaas en mosterd (broodje Eelco :heehee:). Of neem een plakje Pecorino met wat rinse appelstroop. Of haal eens een stuk harde kruidenkaas. Knoflook-fenegriekkaas is heerlijk met avocado en geroosterde pijnboompitjes. Of een wat jongere kaas in de broodje gezond opstelling of met een beetje ketchup en zilveruitjes. Neem een potje aardige mayonaise als basis voor een sausje. Beetje selderij of koriander erdoor bij tomaat, bieslook bij ei. Beetje citroen maakt het lekker fris, of maak het wat pittiger met mosterd of wat drupjes tabasco. Wat fijn gesneden ringetjes lente ui maken het wat knapperiger. Echt, je kan het zo gek maken als je zelf wil, leg gewoon een voorraadje aan in je koelkast met ingelegde augurk, geroosterde paprika, artisjokken, etc. Dan voel je je hopelijk ook verplicht om het te gebruiken en kun je zelf experimenteren wat je lekker vindt.
Zelf ben ik een condimentsmeisje, dus ik ga los met sausjes en smeerseltjes bij elke gelegenheid indien mogelijk. Ook omdat ik niet van boter op brood (ja, kruiden- of knoflookboter of de onovertroffen Choba :D, maar gewone echt niet) en margarine vind ik echt naar.
Maak op je vrije dag een bakje pesto en zet die onder een laagje olie in de koelkast. Niet alleen kun je er een pasta pesto mee maken of een pesto salade. Je kan er ook een broodje mee maken met mozzarella en tomaat, koud of tussen de grill. Verder kun je er een aardappelpuree met opfleuren. Variatie? Vervang de basilicum door rucola. Lekker als tosti met een wat hardere kaas en plakjes tomaat. Of maak tomatenpesto. Lekker met een smeltkaasje als taleggio tussen de grill of met zwarte olijfringetjes en paprikablokjes met een stevige pasta soort als salade. Een lepeltje door de soep is ook leuk. Kun je het niet verwarmen in de magnetron, dan kun je misschien een ingedikte smurrie maken en die met de waterkoker tot leven brengen op je werk.
Het kost, net zoals een bentobox, enige voorbereiding, maar met een beetje planning valt het reuze mee en maakt het resultaat het ruim goed. En qua prijs eet je lekker en gezonder dan wat je collega's to go weg knagen. Mocht je last hebben van een suf vega imago, dan is dit je redding ;D
Arthur, waarom eet je geen koolhydraten als ik vragen mag? En hoe zit dat met ketose eigenlijk?
-
Klinkt goed Bast, en met brood van de bakker heb je een punt ;)
Zal daar zaterdag eens heen gaan. Supermarktbrood is puur uit gemak...
-
Zelf ben ik een condimentsmeisje
Wat mooi. Ik ook! Die term mag in mijn CV.
-
Je kan natuurlijk ook kleine groentetaartjes of quiches bakken. Invriezen en dan los meenemen naar de arbeid. Quiche kan je ook goed koud eten.
-
Dank je Lona, ik ben gewoon food-obsessed ben ik bang :heehee:
Avocado kun je het beste snel na aansnijden opeten. Met een beetje citroen kun je het bruin worden voorkomen of je kan de pit erbij laten. Heb zaterdagochtend nog een restje avocadosushi naar binnen gewerkt en ondanks dat het esthetisch niet je van het was, smaakte het best (ok, niet volledig nuchter ook, maar toch).
Ook lekker is om een avocado open te snijden, beetje kruidenolie, peper en zout erover en leeg lepelen maar. Simpel en doeltreffend...
Om nog even terug te komen op bakjes. Ik heb een handig dingetje uit de US meegenomen, inclusief handig vakje voor het plastic bestekje. Beetje klein formaat alleen, maar ik eet nu eenmaal veel. Als ik het weer tegenkom (mijn huisraad staat nog verspreid over 2 locaties in dozen en ik weet niet zo denderend wat waar is), zal ik het merk eens checken.
Ik wil alleen nog wel een leuke en handige bentobox. Nu heb ik wel een mooie, maar die is niet handig. Online kopen vind ik stiekem nog een beetje eng en ik houd graag dingen in mijn handen voor ik het mee naar huis neem ook...
-
Maar als je altijd zo lunched he, worden we dan niet hartstikke dik? Ik schuif nu toch met gemak 6 boterhammen naar binnen, verdeeld over 3 momenten van de dag...
Moet zowiezo 's ochtends ook eens de tijd gaan nemen fatsoelijk te gaan ontbijten ipv alleen een kommetje muesli.
-
En op fotoshoots zijn altijd enorme verantwoorde lunches met veel groente en fruit.
Dat heb ik precies nog niet vaak meegemaakt. ???
(ik bedoel de enorme lunches)
-
Het afgelopen jaar is mijn eetlust wat moeilijk geweest, maar doorgaans eet ik kennelijk echt absurd veel voor mijn tegenwoordige vrij ranke frame. Aankomen doe ik eigenlijk alleen bij mijn buik als ik dingen eet waar ik niet zo goed tegen kan. Als ik twee weken lang iedere dag brood eet ('s ochtends en 's middags kom ik zeker op 6 tot 8 boterhammen uit), lijk ik een beginnend zwangerschapje te hebben, maar verder niet. Met name de collega's op kantoor zijn stomverbaasd om te zien wat er op een dag zoal in gaat en zeker de dames storen zich eraan. Zij dieeten en fitnessen erop los, terwijl ik in hun ogen alles wat los en vast zit op vreet en er wel een goed figuur op na houdt terwijl ik niet een vaste sportactiviteit heb in hun ogen. Klanten snappen het ook niet, eentje kijkt me weleens vuil aan als het dieet-technish weer eens tegenzit en roept dan "You should be fat!". Ik weet het, maar mijn lijf gelooft gewoon niet in calorieen volgens mij.
Ach, wie weet hoe ik eruit zou zien als die voorbewerkte e-nummermeuk dagelijks zou eten, die de meeste mensen gedachtenloos wegwerken. Ik eet veel en soms niet al te gezonde dingen, maar ik eet in andere hoeveelheden en combinaties dan de mensen om me heen. Denk ook dat je instelling er ook mee te maken heeft en ieder lichaam is natuurlijk ook weer anders.
Muesli vind ik 's ochtends wat koud. Te koud voor in de winter iig.
Arthur zat vast in vast in de fashion ;D
Heb een keer iets met chocolade moeten doen. De ganache was niet helemaal goed gegaan en te vloeibaar. Toen kwam iemand op het lumineuze idee dat ik het er maar sexy met een soeplepel in moest gieten. Wordt niet snel misselijk, maar dat was wel even doorzetten zeg...
-
Zelf ben ik een condimentsmeisje
Wat mooi. Ik ook! Die term mag in mijn CV.
Ik ben dól op Condiments!
-
Oeh! Ik als avocado fan heb aanhagers gevonden denk ik. Lekkere ideeen hier.
Met het fruit zit het trouwens wel goed, we hebben nog steeds bedrijfsfruit. Heb vandaag een banaan, een appel en een peer van de baas weggewerkt. Jammer dat de kiwi's altijd keihard zijn, anders zat ik helemaal goed.
Ik heb toevallig net alles in huis gehaald voor een quiche en het restje gaat morgen mee naar mn werk, strak plan!
En nu online shoppen naar lunchboxjes. Dat bento gebeuren snap ik nog niet helemaal, ik zie alleen maar eten in de vorm van stripfiguurtjes?
-
Ik heb vrij eentonig broodbeleg.
Zes (3 x 2) boterhammen met marmite en pindakaas, of marmite en appelstroop.
En ik eet deze vrijwel altijd om 09:00, 12:00 en 15:00 uur op.
Ik weet niet of dit de tip is die ervoor gaat zorgen dat Lelle niet meer naar de AH gaat tussen de middag.
@arno; val jij niet om van verveling dan, elke dag hetzelfde? Ik kan dat niet hoor.
Tja, eenvoudig doch voedzaam al eeuwen op Allinson Meergranen (speciaal besteld bij Appie).
Als ik kook, druipt de saaiheid er ook van af.
Alleen als mijn dochter kookt, worden alle pannetjes en schaaltjes gebruikt.
-
Ik heb vrij eentonig broodbeleg.
Zes (3 x 2) boterhammen met marmite en pindakaas, of marmite en appelstroop.
En ik eet deze vrijwel altijd om 09:00, 12:00 en 15:00 uur op.
Ik weet niet of dit de tip is die ervoor gaat zorgen dat Lelle niet meer naar de AH gaat tussen de middag.
@arno; val jij niet om van verveling dan, elke dag hetzelfde? Ik kan dat niet hoor.
Alleen als mijn dochter kookt, worden alle pannetjes en schaaltjes gebruikt.
Daarom mocht ik vroeger nooit (helpen met) koken ;D Véél te veel afwas.
-
Ik neem tegenwoordig wel vaak salades of noodles mee omdat ik 'gewoon brood' ook een beetje zat was. Afgelopen zomer had het Kruidvat handige lunch boxes, zie hier (http://www.bramli.com/?cat=1000&products=5). Ik heb de lunch break en salad break, en helaas 'breakt' ;) de vork wel snel maar ben verder heel tevreden (ze kostten meen ik €2,50 per stuk dus ach ja). Het vegan lunchbox boekje heb ik ook, maar er nog niks uit gemaakt. In de BBC vegetarian Good Food staan ook wel regelmatig handige lunch recepten.
-
Neem een lekker bruin zuurdesempje met een wat oudere kaas en mosterd (broodje Eelco :heehee:).
:kwijl: ;)
En ja, het begint inderdaad met lekker brood. Gelukkig hebben we een ouderwetsche Duitse bakker om de hoek, die heerlijke soorten volkorenbrood met rogge en fijne granen bakt. En daarnaast heb ik ook een hobbybakker in huis, die onlangs een fantastische 'Roggenbrot' met anijs-, karwij en korianderzaad heeft gebakken. Ik varieer ook graag met beleg, hoewel de basis vrijwel altijd iets kazigs is (belegen, komijn, brie, camembert, smeerkaas). En dan krijg je dus iets als brie met bieslook en gemalen peper, belegen kaas met paprika en mosterd of pesto, smeerkaas met karwijzaad, komijnkaas met rucola of ijsbergsla, camembert met olijven, pepertje en peterselie. Wel op het werk - indien mogelijk - in de koelkast bewaren. Met tomaat heb ik slechte ervaringen, die maken het brood nogal zompig na verloop van tijd (om dezelfde reden ook niet teveel condimentjes).
-
Omdat ik niet genoeg afwissel. Ik kwam niet verder dan kaas, zoet of tartex. Kaas is saai, zoet is slecht en tartex is ook maar een hoopje gist, dat lijkt me ook niet al te gezond.
(Maar wel heel lekker).
Nou volgens mij is tartex echt niet zo ongezond en zoet ook niet. Zolang je maar 2 boterhammen met 1x beleg besmeert. En afwisselen dat is idd ook belangrijk. Maar hoe komt het dan dat je niet genoeg afwisselt of ga je nu met deze tips wel afwisselen :-)
-
Oh ja en werd deze http://veganlunchbox.blogspot.com/ link al ergens genoemd? Geeft wellicht ook inspiratie
-
Ohh die zien er wel leuk uit allemaal! Dan is de mijnes maar saai :-\
Wil wel uitgebreider meenemen maar weet nooit van te voren waar ik eet.. In de auto, in een filiaal..
Surprise surprise :hungry:
-
Maar hoe komt het dan dat je niet genoeg afwisselt of ga je nu met deze tips wel afwisselen :-)
Dat is wel wat ik hoop.
De quiche is helaas opgegaan, dus geen overgebleven restje voor morgen. Was wel leuk geweest.
Morgen neem ik dus brood uit de vriezer (voor de leuk thuis alvast schuin doorgesneden ;) ), kerstomaatjes uit de groentela thuis, van die smul paprika's uit de bedrijfsfruitschaal en van dat groene sprieterige spul mee.
Ben de naam van het groene sprieterige spul even kwijt maar het is heel gezond en leukt elke boterham op. De kaas moet nog steeds bij de ToGo gekocht worden.
Morgenmiddag ga ik actief richting supermarkt met deze draad in gedachten en zorg ik voor iets leuks voor overmorgen.
-
Oh ja en werd deze http://veganlunchbox.blogspot.com/ link al ergens genoemd? Geeft wellicht ook inspiratie
Dit is echt een geweldig leuke site! Heb er ook regelmatig gebruik van gemaakt toen ik nog werkte :)
Ik nam ook regelmatig salades/rauwkost mee, los beleg en een beker sojayoghurt ofzo. Wraps doen het ook prima, die kun je de avond van de voren al klaarmaken.
-
Aangezien ik vrijwel geen koolhydraten eet neem ik steevast groente of salade mee naar het werk. Nu werk ik vanuit huis als gezinstherapeut en dan is een af te sluiten saladeschaal erg handig. Ik heb er één met een vork en een apart vak voor dressing in de uitsparing van het deksel. Bijenkorf volgens mij.
En op fotoshoots zijn altijd enorme verantwoorde lunches met veel groente en fruit.
Groenten en fruit bevatten toch aardig wat koolhydraten.
Uiteraard bedoel ik de geraffineerde zoals alle witte koolhydraten. Brood eet ik sporadisch en dan enkel de meest zware soort vol granen. Nu bakken we zelf ons brood dus lichter dan donkerbruin is er bij ons niet te vinden. Daarnaast eet ik veel rauw.
-
zelf bruchetta maken ;D ook een aanrader!
-
Oh ja en werd deze http://veganlunchbox.blogspot.com/ link al ergens genoemd? Geeft wellicht ook inspiratie
Dit is echt een geweldig leuke site! Heb er ook regelmatig gebruik van gemaakt toen ik nog werkte :)
Hele leuke site, ga ik later nog eens een beter kijkje nemen.
-
Morgenmiddag ga ik actief richting supermarkt met deze draad in gedachten en zorg ik voor iets leuks voor overmorgen.
Waarom doe je niet voor de hele week boodschappen voor je lunch (en de rest)?
-
Dat zou zoveel beter zijn, maar ik ken mezelf te goed. Heb er de discipline niet voor om werelijk mijn boontjes op te eten als ik opeens toch trek heb in witlof. Ik kan nu eenmaal niet van te voren bedenken wat ik wil eten, want dat wil op de een of andere manier niet. En de ervaring leert dat als ik trek heb in boontjes én witlof en ik heb beiden in huis dat ik dan die dag twee maaltijden eet omdat ik het niet uit mn hoofd krijg.
Ja, ik ben een rare. Maar ik tracht het steeds wel een beetje meer te doen.
Supermarkt heb ik overgeslagen vandaag overigens. Doodmoe. Zou nu ook allang in bedje moeten liggen, eigenlijk.
-
Er zijn bij allerlei huishoud- en kookwinkels kleine bakvormpjes te vinden. Gewoon een paar van kopen en deegje maken (zorg dat je standaard bloem en een ei in huis hebt voor het deeg). Als vulling kan je allerlei kanten uit; restjes bv, maar ook kan je de hoeveelheid voor een grote quiche maken en dan verdelen over meer kleine quiches. Dan afbakken en af laten koelen en ze 1 voor 1 invriezen. Dan allemaal los in een zak in de vriezer, of eventueel labelen. Als je dan moet arbeiden, kan je een losse quiche er makkelijk uithalen en meenemen.
Het is handig op de dagen dat je vrij bent alvast veel voorbereidingswerk te doen. Inkopen zodat je een goede voorraad hebt, maar ook alvast deeg maken, quiches bakken, pesto maken en ook eventueel wat brood bakken.
Alfalfa (ik neem aan dat je dat groene spul bedoelt) kan je ook makkelijk zelf kweken, is ook te doen voor mensen die geen groene vingers hebben. Tuinkers is hetzelfde principe.
Als je een toaster-oven op de arbeid hebt, kan je eventueel daar ook nog wel iets in bakken. Plakje bladerdeeg in een klein ijzeren taartvormpje (wel invetten, kan ook met bakspray), plakje beetje bevochtigen met water of insmeren met ei, in de holte wat dingetjes zoals een tomaatje in plakken, schijfje courgette, beetje geraspte kaas er op, beetje zout, peper en kruiden, etc. Even bakken in het geval, af laten koelen en dan opeten. Je zult erg populair worden bij je collega's.
Als variatie kan je ook eens iets met champignons, hele dunne plakjes aubergine, paprika's, artisjokharten uit blik of pot doen.
-
Tuinkers! dat was het. Vraag me soms af of ik me zorgen moet maken over dat gatenkaas geheugen van me, tuinkers is toch een heel normaal woord?
Ik word wel heel blij van je ideeen koekje, en da's ook fijn voor middagdienste.
Realiseerde me opeens waarom dit plots een issue was, maar had voor het eerst in maanden weer eens 7 vroege diensten op een rij. Morgen lekker thuis ontbijten gelukkig, misschien meteen wat ideetjes voor proberen.
-
HA!
Kaiserbroodjes met ijsbergsla, geitenkaas-brie en advocado! :hungry: Ik heb de lunchtips in de praktijk gebracht!!
Zo direct is er taart. Kan ik vast toch weer niet eten: gelatine.
-
Aangezien er hier niks meer van mij ligt.. (oh jawel een pot blauwe bessen jam) zo toch maar even aan de lunch inkopen..
maar nu heb ik zin in allerlei dingen die ik eigenlijk gisteren al had moeten maken :-\ Ik ga toch echt een lijstje maken met dingen die ik moet doen voor ik naar bed ga savonds ;) op nr. 1 lekkere lunch verzorgen!
-
Aangezien er hier niks meer van mij ligt.. (oh jawel een pot blauwe bessen jam) zo toch maar even aan de lunch inkopen..
maar nu heb ik zin in allerlei dingen die ik eigenlijk gisteren al had moeten maken :-\ Ik ga toch echt een lijstje maken met dingen die ik moet doen voor ik naar bed ga savonds ;) op nr. 1 lekkere lunch verzorgen!
Dat lijstje ligt bij mij al. Er stond alleen niet op eerst de keuken schoonmaken, dus werd er ook weinig lunch gemaakt aangezien ik om 11uur nog de afwas stond weg te werken.
dus vandaag 3 rijstwafels, 2 plakjes ontbijtkoek en een fruitkwarkje mee. Is ook al erg lekker.
-
op mijn lijstje stonden al: tas inpakken, kleren en schoenen klaarleggen en zooi opruimen.. wordt wel een lang naar bed gaan ritueel zo ;) ik ga boodschappen doen denk ik ;D
werden wraps met kaas en sla :) ketchup geleend van een collega die er toch niet is ;)
-
Vandaag saaie boterhammen met pindakaas, appelstroop en anijshagel.
Op geen lekker brood.
Morgen weer salaris. ::)
-
mijn collega vindt me raar ::) omdat ik 2 potjes uit mijn tas haalde naast de broodjes :D peppertjes en hummus ;D lekker ;D
-
Ik ga zo een pasta salade maken voor morgen. had vandaag (ontbijt én lunch) een fruitkwarkje, twee zonnatura rijstwafels en vier boterhammen slankie met tomaat en mini paprika erop gesneden.
Werd hier al vrolijk van, laat staan van mijn pasta salade morgen.
Nu nog even een leuk recept googlen.
-
Als je een soepmens bent kan je ook een goede thermosfles kopen (type Stanley) en daarin lekker een portie soep in meenemen voor de lunch. Dit doe ik nu al een tijdje en ik vind het altijd heerlijk. Broodje erbij, eventueel een stukje kaas en klaar !
Bovendien kun je als je een vriezer hebt altijd soep in voorraad hebben, gewoon ééns in de zoveel tijd een flinke pan koken en in porties invriezen.
-
Soep is ook lekker, heb een volledige keuken op mn werk dus thermos is niet echt nodig.
Het invriezen is wel een goed idee maar meestal is de pan aan het eind van de dag pardoes leeg ;)
Ben de hele week al helemaal blij geweest met al mijn lekkere lunchjes!
-
Maar hoe doen jullie dat, als je zulke dingen meeneemt? Wat ik neem meestal om 9 uur een boterheam, om 11 uur, 0m 13.00 twee, en dan rond 3 de laatste twee...
-
of het is om half 11 idd al opgesnoept en ik ga alsnog broodjes halen, of er liggen nog crakers op mijn werk :P
-
Vandaag heb ik zelfgebakken brood mee, en net een lekker schaaltje kwark met peer gehad.
Ik denk dat ik bij ander eten dan boterhammen toch nog teveel associaties met warm eten heb ofzo.
-
Vandaag heb ik zelfgebakken brood mee, en net een lekker schaaltje kwark met peer gehad.
Ik denk dat ik bij ander eten dan boterhammen toch nog teveel associaties met warm eten heb ofzo.
Die associaties zijn bij mij zeer welkom, Lona. Eet liever drie keer per dag warm dan brood.
Op het werk moet ik me ook verschrikkelijk inhouden anders is mijn hele lunch om half negen al opgesnoept. (begin om 630)
Vandaar dat meerdere kleine porties me zo bevalt.
-
Heuuj ik sta op de voorpagina! Klik. (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/10528-de-lekkerste-vega-broodtrommel)
-
Heuuj ik sta op de voorpagina! Klik. (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/10528-de-lekkerste-vega-broodtrommel)
Ik zie jou niet!
-
Heb m uitgeprint en ben er op gaan staan.
Lekker he vakantie, kan je zo lekker lang opblijven:)
-
Heb m uitgeprint en ben er op gaan staan.
Vroeger vaak de Eppo of het Donald Duck-weekblad gelezen, toevallig?
Zag wel een interessante link naar iets dat Choba heet. Eens kijken waar we die smeerprut kunnen vinden (dat vertellen ze natuurlijk weer niet op de site). Onovertroffen, benoemt onze Claire het. Dat schept hoge verwachtingen. En grote verwachtingen.
-
Ik ken Choba nog uit een ver verleden dat het nog als roomboter verpakt zat, werkelijk verrukelijk. heb het later wel eens in kuipje gekocht en vond er niks meer aan.
Misschien was dat echter van een ander merk?
En ik heb vroeger idd vaak de Eppo en de DD gelezen. Alhoewel ik de link niet snap, maar heb er weinig herinneringen aan. Bij DD denk ik tegenwoordig toch alleen maar aan Harrie Jekkers, veel leuker.
-
Vergeet de Bobo, Okkie en Taptoe niet!
-
Zag wel een interessante link naar iets dat Choba heet. Eens kijken waar we die smeerprut kunnen vinden (dat vertellen ze natuurlijk weer niet op de site). Onovertroffen, benoemt onze Claire het. Dat schept hoge verwachtingen. En grote verwachtingen.
weet dat ze het bij de Bas (of heet ie bij jullie al dirk) het iig hebben.
-
Vergeet de Bobo, Okkie en Taptoe niet!
Je vergeet de Jippo.
-
En ik heb vroeger idd vaak de Eppo en de DD gelezen. Alhoewel ik de link niet snap, maar heb er weinig herinneringen aan. Bij DD denk ik tegenwoordig toch alleen maar aan Harrie Jekkers, veel leuker.
Brieven van lezers, die zeggen "ik zit al zus en zoveel jaar op de Donald Duck". Waarna een grap volgt van een puppeke die bovenop Donald Duck staat. Heerlijk hergekauwd, en zelfs nog eens als grap de Sigmund heeft gehaald.
-
Bij DD denk ik tegenwoordig toch alleen maar aan Harrie Jekkers, veel leuker.
Hoeveel abonnees heeft Harrie Jekkers? En hoeveel de Donald Duck? Dus!
-
Heb m uitgeprint en ben er op gaan staan.
Vroeger vaak de Eppo of het Donald Duck-weekblad gelezen, toevallig?
Zag wel een interessante link naar iets dat Choba heet. Eens kijken waar we die smeerprut kunnen vinden (dat vertellen ze natuurlijk weer niet op de site). Onovertroffen, benoemt onze Claire het. Dat schept hoge verwachtingen. En grote verwachtingen.
Vreemd genoeg heb ik het afgelopen week ook nog met iemand over die op-de-DD-zit-grap gehad. (Voor het eerst sinds, euhm, twintig jaar ofzo.)
En Chobaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :D :D :D Ja! Dat aten wij vroeger ook graag! Opa en Oma B. hadden dat altijd in huis, hoezee! Een paar jaar terug heeft m'n zus het nog eens gekocht en als verrassing meegebracht toen we bij m'n ouders thuis waren allemaal. Het spul is nog vegan ook, had ik niet verwacht. Heb het sindsdien niet meer gegeten. :( Overigens heeft de Dirk wel een soort chocopasta die relatief Chobaächtige kwaliteiten bezit.
Mijn favo broodje voor als ik tijd genoeg heb, is overigens de laatste tijd een broodje met avocado en een beetje tomatenchutney. Als er ooit nog eens iemand zou willen stellen dat vegan broodbeleg niet heeeeul erg lekker kan zijn... da's dus klinkklare onzin!
-
heb t van de week nog bij de dirk zien liggen... t ligt alleen bij de boter en niet bij de chocopasta ;)
-
Vandaag had ik een lunchpakketje, gemaakt door mn vriend, allemaal lekkere broodjes+ idem beleg :-*
-
Vroeger was Choba inderdaad lekker maar las je 't nu weer eet...... Bah! Net zoiets als een koetjesreep, de herinneringen zijn heel veel beter dan de smaak.
-
Ik maak vanavond hummus, dat en een halfje volkoren mee naar ut werk en ik kan weer vooruit deze week.
-
Zag wel een interessante link naar iets dat Choba heet. Eens kijken waar we die smeerprut kunnen vinden (dat vertellen ze natuurlijk weer niet op de site). Onovertroffen, benoemt onze Claire het. Dat schept hoge verwachtingen. En grote verwachtingen.
En Chobaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :D :D :D Ja! Dat aten wij vroeger ook graag! Opa en Oma B. hadden dat altijd in huis, hoezee! Een paar jaar terug heeft m'n zus het nog eens gekocht en als verrassing meegebracht toen we bij m'n ouders thuis waren allemaal. Het spul is nog vegan ook, had ik niet verwacht. Heb het sindsdien niet meer gegeten. :( Overigens heeft de Dirk wel een soort chocopasta die relatief Chobaächtige kwaliteiten bezit.
Choba in een kuipje bij de Dirk gescoord :D
Jammer genoeg is de textuur idd anders en hebben ze nu ook lactose toegevoegd. Koud op beschuit is het een duidelijk verschil, maar op een warm geroosterde boterham valt het best mee.
Mijn collega herkende het in eerste instantie als Ukkie, chocospul (pasta?) van de Natuurwinkel. Is dat een aanrader?
-
Choba in een kuipje bij de Dirk gescoord :D
Jammer genoeg is de textuur idd anders en hebben ze nu ook lactose toegevoegd. Koud op beschuit is het een duidelijk verschil, maar op een warm geroosterde boterham valt het best mee.
Mijn collega herkende het in eerste instantie als Ukkie, chocospul (pasta?) van de Natuurwinkel. Is dat een aanrader?
Wat goed! Ik vond deze week bij de Dirk speculoospasta; ik had dat bij LL een keer geprobeerd en nu blijken ze het bij ons in de stad ook te verkopen, jeej! :)
-
Dat lijkt me zo smerig!
Ik liep van de week al langs een stelling met allemaal 'tubes' voor op brood, zag er verschrikkelijk uit.
Mijn eerste gedachte was wel; als klein kind had ik om het hardst geschreeuwd om het te mogen hebben.
Goeie marketing blijkbaar.
-
Speculoospasta wilde ik laatst wel meenemen, maar heb het niet gedaan. Boterhammen eet ik niet zoveel en ik had nog niets verzonnen waar ik het wel voor kon gebruiken.
@Calimero, is het echt speculaasachtig of lekker in de categorie chemisch?
-
Er is een draadje (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,13501.msg453224.html#msg453224) over.
Mijn pot is laatst kapot gevallen. Heel erg vind ik het niet, maar als Calimero weer komt, zal ik wel een pot halen.
-
vind de koekjes lekkerder dan de pasta.. koekjes kun je ook op boterham doen :)
-
ja idd maar dan wel pas op mijn brood als je gaat eten, anders worden ze te zompig, ieeh!
-
Vroeger was Choba inderdaad lekker maar las je 't nu weer eet...... Bah! Net zoiets als een koetjesreep, de herinneringen zijn heel veel beter dan de smaak.
Ja koetjesreep! Vroeger kreeg ik die altijd van mn opa en oma...dat was een echte traktatie...Laatst nog eens een hapje gehad, gewoon voor het jeugdsentiment...maar nee vies zoet spul. Als kind zijnde was dat natuurlijk een feestje;)
-
vandaag een minestronesoepje van gisteren met een pistoletje..
-
Vroeger was Choba inderdaad lekker maar las je 't nu weer eet...... Bah! Net zoiets als een koetjesreep, de herinneringen zijn heel veel beter dan de smaak.
Ja koetjesreep! Vroeger kreeg ik die altijd van mn opa en oma...dat was een echte traktatie...Laatst nog eens een hapje gehad, gewoon voor het jeugdsentiment...maar nee vies zoet spul. Als kind zijnde was dat natuurlijk een feestje;)
Hahaha wat kunnen smaken toch verschillen. Ik ben alles behalve een zoetekauw maar als ik ergens een zak koetjesrepen zie liggen ( wat zeldzaam is, ik vind ze enkel bij het Kruidvat tegenwoordig) schaf ik die aan en eet ik die meestal in een ruk leeg. Ik vind het alleen heel jammer dat ze niet meer in de oude, vertrouwde verpakking zitten ( al jaren). Overigens koopt mijn oma nog steeds speciaal koetjesrepen voor mij :)
-
Ik vond ze vroeger ook super lekker, blijer dan met een Koetjesreep kon je me niet maken. Maar nu... bah! Er heeft misschien ooit een keer een cacaoboon overheen gevlogen, maar dat is ook de enige associatie met chocolade die ik er bij krijg.
-
Hahaha wat kunnen smaken toch verschillen. Ik ben alles behalve een zoetekauw maar als ik ergens een zak koetjesrepen zie liggen ( wat zeldzaam is, ik vind ze enkel bij het Kruidvat tegenwoordig) schaf ik die aan en eet ik die meestal in een ruk leeg. Ik vind het alleen heel jammer dat ze niet meer in de oude, vertrouwde verpakking zitten ( al jaren). Overigens koopt mijn oma nog steeds speciaal koetjesrepen voor mij :)
Inderdaad typisch hoe smaken kunnen verschillen. Ik vond ze vroeger echt super lekker, daar kon je me snachts voor wakker maken!
Helaas nu niet meer. Je mag de rest van de zak koetjes repen wel hebben hoor! Ze zijn inmiddels voor de helft op...er waren er meer die ivm jeugdsentiment het toch nog eens wilden proeven ;)
-
Met name de collega's op kantoor zijn stomverbaasd om te zien wat er op een dag zoal in gaat en zeker de dames storen zich eraan. Zij dieeten en fitnessen erop los, terwijl ik in hun ogen alles wat los en vast zit op vreet en er wel een goed figuur op na houdt terwijl ik niet een vaste sportactiviteit heb in hun ogen. Klanten snappen het ook niet, eentje kijkt me weleens vuil aan als het dieet-technish weer eens tegenzit en roept dan "You should be fat!". Ik weet het, maar mijn lijf gelooft gewoon niet in calorieen volgens mij.
Ik denk dat mensen (voornamelijk vrouwen) tegenwoordig een heel fout idee hebben van wat ze per dag moeten/mogen eten. Als je hele normale porties eet, denken ze dat je veel eet en dan noemen ze (vriendelijk) vreetzak. Ik zie het overal om me heen, van die vrouwen die muizenhapjes eten, daar kan ik echt niet op leven hoor! Dan krijg ik aan het einde van de dag trek in de meest afgrijselijke caloriebommen en ga ik daarna dus helemaal over de schreef. Ik denk dat ik niet de enige ben en dat mensen meestal hierdoor falen met hun dieet. Je kunt mij niet wijs maken dat mensen die 's ochtends weinig tot niets ontbijten en bij de lunch 2 boterhammen eten, en die zich 's avonds dan ook inhouden, niet afvallen. Dat bestaat gewoon niet (en ik ken een paar diëet experts / professionals die het met mij eens zijn).
Ik neem nu lekker elke dag 4 boterhammen mee, yoghurt of liga en een banaan voor tussendoor. Ik ontbijt stevig en ik eet ook goed 's avonds en ik val toch af. Ik maak mijn brood zelf, zodat ik niet in de verleiding kom en zodat ik niet alleen maar dure broodjes kaas hoef te eten. Lekker met vegetarisch broodbeleg voor de afwisseling. Ik vind speculaas op brood ook heel erg lekker. Ik denk er eigenlijk niet over na of het eentonig is of niet, elke dag ongeveer hetzelfde eten. Ik eet niet omdat ik het lekker vind, ik eet om in leven te blijven...
-
Oh maar ik ben ook echt een vreetzak hoor, die eet omdat het nodig is, maar vooral ook omdat het zo lekker kan zijn ;) Maar het zijn voornamelijk de vrouwen die jaloers zijn. De mannen hebben eerder respect voor de hoeveelheid haha.
-
Zolang je dagelijks je dosis lichaamsbeweging krijgt, en bijbehorende energieverbranding, hoef je eigenlijk niet groots te letten op wat je binnenpropt. Nouja, zolang het niet allen ijs en frituursel is, natuurlijk... Gewoon 'normaal' en dan kun je een hoop eten in hoeveelheid en compenseren met bewegen.
-
Zolang je dagelijks je dosis lichaamsbeweging krijgt, en bijbehorende energieverbranding, hoef je eigenlijk niet groots te letten op wat je binnenpropt. Nouja, zolang het niet allen ijs en frituursel is, natuurlijk... Gewoon 'normaal' en dan kun je een hoop eten in hoeveelheid en compenseren met bewegen.
Klopt ja. Bewegen is ook gezond, en ik loop en fiets wanneer ik kan. Maar andersom beredeneerd, als ik ga sporten gaat mijn lichaam ook om meer calorieën vragen. Dus om af te vallen kan ik het wel tegen elkaar wegstrepen. Als ik een dag niet genoeg eet, gaat het lichamelijk namelijk heel slecht met me. Dus als ik ook nog b.v. zou sporten, zou ik meer moeten eten om op de been te blijven. Dan bespaar ik me liever die 40 euro per maand. Ik heb door een diëtiste laten berekenen hoeveel ik per dag zou moeten eten om op gewicht te blijven en mijn maag is niet groot genoeg. Gelukkig wil ik afvallen, dus ik hoef mezelf niet elke 2 uur van voedsel te voorzien om aan mijn dagelijkse hoeveelheid calorieën te komen.
-
Toen ik begon met afvallen moest ik eerst leren meer te eten :o
echt veel meer dan ik normaal at.
een auto verbrand niks wanneer je er geen bezine in giet.
-
Ik hoopte eigenlijk ergens een leuke bentobox te vinden, want ben weer met allemaal ideetjes bezig en binnenkort krijg ik veel dagdiensten.
Maar kan de doosjes zelf nergens vinden.
Iemand anders misschien een idee waar je hele kleine afsluitbare doosjes kan kopen voor in een bestaande lunchbox? (voor sauzjes of kleine stukjes fruit bijvoorbeeld).
-
www.j-list.com en www.ebay.com
-
Bij de blokker en xenos en dat soort winkels heb je allerlei bewaarbakjes in allerlei maten. Okeej, het zijn geen officiele bento-boxen, maar dat weten die bakjes toch niet.
-
ikea had hele leuke bakjes die in elkaar te stapelen waren.. mijn collega heeft een boel bakjes van de raritet-serie (http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/categories/series/14413/). Maar als ik nu op i-net kijk zie ik er niet meer zoveel soorten in.
-
Bij Blokker vond ik het assortiment tegenvallen.
Toko's hebben soms bentoboxen. Die van mij heb ik bij Dun Yong vandaan, maar dat is meer een showmodel. Het is een vrij grote platte doos, dus niet echt handig mee te nemen.
Misschien in Amstelveen, bij winkels daar?
-
En nu wil ik wel eens weten wat jullie zoal tussen de middag (door de week en/of op het werk) eten. Gewoon brood met kaas oid uit de trommel; brood met lekker/zelfgemaakt beleg (sla, paprika, hummus, ...); broodje/soep/snack in de kantine; uitgebreide maaltijd in dat leuke restaurantje om de hoek ?
Mijn collega's eten normaalgesproken in de mensa (in Duitsland eet men tussen de middag warm, 's avonds brood). Ik hoef om twaalf uur nog geen uitgebreide maaltijd, het mensavoer is mij te machtig en vet, ik vind het op den duur ook nogal prijzig (elke dag ca. 5 euro) en het duurt me te lang (erheen lopen, in de rij staan, eten, teruglopen).
Ik neem dus gewoon brood mee in de trommel - op dat punt ben ik nog niet geïntegreerd. Als ik tijd heb, maak ik er wel iets lekkers van: brie met paprika en komijnzaad; kaas met sla en mosterd. Vaak ook niet (vijf minuten langer slapen is wel heel verleidelijk).
-
Mijn collega's eten normaalgesproken in de mensa (in Duitsland eet men tussen de middag warm, 's avonds brood). Ik hoef om twaalf uur nog geen uitgebreide maaltijd, het mensavoer is mij te machtig en vet, ik vind het op den duur ook nogal prijzig (elke dag ca. 5 euro) en het duurt me te lang (erheen lopen, in de rij staan, eten, teruglopen).
Dat is op mijn werk ook zo. Kost teveel, plus dat ik de kantine helemaal niet leuk vind om te eten. Dan zit ik liever achter mijn eigen bureautje de telefoon te bewaken terwijl mijn collega's richting de lunch zijn. Plus dat ik met mijn eigesgebakken en eigesmeegenomen brood ook kan eten wanneer het mij uitkomt. Hoef ik niet op de beperkte openingstijden van de kantine te richten, en mijzelf op een stoel proppen tussen vijfhonderd andere mensen rond lunchspitsuur.
-
Ik hou van brood waar fris op zit.
-
Dat zei je al, (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,15264.msg520047.html#msg520047) ja.
Niet te kanen dat spul, maar dat zei ik ook al.
-
Morgenochtend weer zeven broodjes smeren voor het hele weekend!
-
Worden ze tenminste lekker zompig van.
je hebt zojuist mijn culinaire nachtmerrie beschreven.
Van te voren bedacht en klaar gemaakt (ik kan voedsel niet verder dan 12uur vooruit plannen), sandwichspread en sich én zompig brood.
-
Brood-met-kaas dat al uren in je tas zit wordt er anders ook lekkerder op. Zeker als het warm is!
-
Brood-met-kaas dat al uren in je tas zit wordt er anders ook lekkerder op. Zeker als het warm is!
Uren? Vroeger liet ik dat wel weken in mijn schooltas om te rijpen! Diverse zakjes zaten er op een gemiddelde dag in mijn verzameling. Yummie, smullen! :kwijl: :yummie:
-
Brood-met-kaas dat al uren in je tas zit wordt er anders ook lekkerder op. Zeker als het warm is!
Uren? Vroeger liet ik dat wel weken in mijn schooltas om te rijpen! Diverse zakjes zaten er op een gemiddelde dag in mijn verzameling. Yummie, smullen! :kwijl: :yummie:
Ik heb ooit een lunchtrommeltje gevonden dat na opening heel fijn groen poeder bevatte.
Ik wist op de een of andere manier nog dat dat ooit een broodje pindakaas was, dat ik voor de zomervakantie was vergeten weg te gooien en af te wassen.
-
Ik heb ooit een lunchtrommeltje gevonden dat na opening heel fijn groen poeder bevatte.
Lunchtrommeltjes ben ik dan ook maar wijselijk van afgestapt. Dan worden de smaakjes van verschillende soorten beleg teveel gemixed, dat vond ik maar niks. En ik had niet genoeg ruimte in mijn schooltas voor zeg een stuk of tien lunchtrommeltjes.
-
Ik heb ooit een lunchtrommeltje gevonden dat na opening heel fijn groen poeder bevatte.
Ik wist op de een of andere manier nog dat dat ooit een broodje pindakaas was, dat ik voor de zomervakantie was vergeten weg te gooien en af te wassen.
Oeh ja, hier ook groen poeder na de zomdervakantie! Ik at sowieso nooit boterhammen in de pauze, ik ging liever naar het pompstation voor een ijsje of snoep.
-
En nu wil ik wel eens weten wat jullie zoal tussen de middag (door de week en/of op het werk) eten.
De ene helft van de week met mijn collega's aan tafel, die als een oud-hollandse ontbijttafel gedekt is. Dubbele boterhammen met kaas of eiersalade, hagelslag, muisjes en af en toe een beschuit dus.
De andere helft van de tijd is er een kantine, waar ze heel dikke boterhammen (van dat pas-afgebakken brood) hebben. Daar eet ik bijna altijd soep en twee boterhammen, de ene met (smeer)kaas en de andere met vlokken.
Er gaan weleens stemmen op om op kantoor 1 met die gezamenlijke lunch op te houden. Ik ben daar niet voor, omdat ik het wel makkelijk vind. Maar aan de andere kant zou dat me wel de kans geven om écht lekkere kaas in de koelkast te leggen, en andere hapjes die beduidend beter zijn dan wat we nu hebben.
Ik heb een hekel aan mensen die zeggen 'ik eet wel achter mijn bureau'. Omdat je bureau daar viezig van wordt en vooral omdat ik het leuk vind om mijn collega's te leren kennen op een ander dan werkgebied. Dus wil ik tijdens de lunch suf met ze kletsen.
-
Eigenlijk lunchen al mijn collega's altijd achter hun bureau, en ik dus meestal ook, en ik vind dat ook stom. Als er wel voor lunch afgesproken wordt probeer ik dus altijd wel mee te gaan. Ik haal bijna nooit iets omdat het gebouw waar ik zit geen echte lunchgelegenheid heeft (een soort counter met afhaalbroodjes) en wat ze in de dichtstbijzijnde kantines hebben is ook saai. Ik probeer m'n lunchpauze dan maar zelf op te vrolijken met een lunchsalade (sla, pasta, komkommer, paprika, tomaat en afhankelijk van wat er in huis is blauwe kaas en peer, of geitenkaas, olijven, walnoten). Ook lekker: bulgur of quinoa salade met tofuballetjes, een pitabroodje, wat rauwkost en een beetje beschaafde knoflooksaus. Soms maak ik wraps (humus, ijsbergsla, paprika, olijven, beetje ajvar) of ik neem een omelet mee op lekker brood. Nadeel is wel dat ik 's ochtends ongeveer 20-30 minuten met de lunch bezig ben en eerder moet opstaan. Een dag van te voren maken is niet altijd haalbaar en lekker, maar ik heb inmiddels zo'n routine dat het te doen is. :)
-
Wij eten hier eigenlijk nooit meer gezamelijk (de collega die altijd van mijn eten wil mee-eten niet meegerekend, want die heeft dan geen pauze), dat is wel jammer. We hebben dan ook geen echte kantine ofzo. Soms spreken we af dat we lekkere dingen meenemen die we dan delen, maar dat gebeurt de laatste tijd jammer genoeg weinig. Met het mooie weer kan ik bij een werkplek om de hoek heerlijk op een bankje in de zon zitten, wat ik graag doe. Aangezien ik vaak veel moet praten, vind ik het juist lekker om in mn pauze even mijn mond dicht te houden en fijn met mijn mp3speler even bij te kunnen komen.
Het wisselt enorm wat ik meeneem, aangezien ik een beetje chaotisch leven erop na houdt en graag inspring op impulsieve en dringende behoeftes aan bepaalde dingen. Zo zit ik nu weer in een avocadoperiode.
Ben niet zo'n boterhammen-broodjeseter eigenlijk, dus dat wissel ik af met salades (aardappel, rijst-, pasta-, bonen-, couscousalade, etc.), knackebrodvarianten of gewoon warm eten/kliekjes. Al houd ik niet zo van eten uit de magnetron... Voor de foute trek wil ik nog weleens de grill onveilig maken met een veggieburger oid. Soep vind ik ook fijn of warme couscous mbv de waterkoker. Wraps en omelet trouwens ook.
Meestal zijn het hele snelle dingetjes, of het kan snel op werk gemaakt worden. Uitgebreid dingen doen is voor thuis en niet voor vroege diensten. Ik ben geen ochtendmens, al helpt het vooruitzicht op lekker eten wel ;)
-
Ik ga vrijwel altijd tijdens de lunch een half uurtje wandelen met een collega. We genieten dan van het prachtige industrieterrein.
-
Ik ga vrijwel altijd tijdens de lunch een half uurtje wandelen met een collega. We genieten dan van het prachtige industrieterrein.
Bij mij op de afdeling is er een heel wandelclubje, van variabele samenstelling en grootte (2 tot 10 ofzo). Daar doe ik meestal ook aan mee. We hebben drie routes, die allemaal langs een supermarkt komen, heel praktisch.
Soms heb ik rond lunchtijd een overleg waar we broodjes bij krijgen. (Met meestal 1 en soms 2 op de 6 broodjes vega, dus dat is best een uitdagende aangelegenheid.)
-
Ik werk in een supermarkt, dus ik haal mijn eten altijd daar. Gewoon goedkoop, en toch lekker vers! Vroeger haalde ik altijd broodjes met kaas, maar sinds we een nieuw bestelsysteem hebben kan je geen losse plakjes kaas meer kopen, dan moet je het hele pakje nemen... dus is het wat vaker een droog broodje. Soms koop ik ook weleens een heel pakje kaas of salade en dan neem ik wat over is mee naar huis.
En af en toe koop ik een bakje van die yoghurt met muesli, vooral als het afgeprijsd is :p. In de zomer neem ik ook nog weleens een nectarine, maar toen ik dat vorig jaar zo'n 2 maanden minstens eens per week deed begon ik er steeds meer last van te krijgen... ik ben een beetje allergisch. Misschien ga ik deze zomer voor de perzikken ofzo, en als ik er dan last van krijg switch ik weer terug naar nectarines.
-
Ik heb ooit een lunchtrommeltje gevonden dat na opening heel fijn groen poeder bevatte.
Ik wist op de een of andere manier nog dat dat ooit een broodje pindakaas was, dat ik voor de zomervakantie was vergeten weg te gooien en af te wassen.
Oeh ja, hier ook groen poeder na de zomdervakantie! Ik at sowieso nooit boterhammen in de pauze, ik ging liever naar het pompstation voor een ijsje of snoep.
Misschien ben ik éigenlijk wel vega geworden door die ene keer dat ik na een aantal dagen/weken mijn broodtrommel opende en daarin een broodje aantrof met iets dat ooit ham/leverkaas/iets anders dat na een aantal dagen/weken in een ongekoelde broodtrommel echt heel erg ranzig wordt. :pukey: Ik heb die broodtrommel noit meer willen gebruiken. Te jammer, want het was een prachtige, in lila en mintgroen en met twee vogels erop... :P
Anyway, ik kwam in deze draad terecht op zoek naar ervaringen met bentoboxachtigen. Zijn er hier mensen die bakjeslunches maken met allerlei leuke flups erin à la het Vegan lunchbox weblog? En is zoiets een hopeloze missie voor een, hoe zal ik het zeggen, wat minder matineus type?
Ik hoopte eigenlijk ergens een leuke bentobox te vinden, want ben weer met allemaal ideetjes bezig en binnenkort krijg ik veel dagdiensten.
Maar kan de doosjes zelf nergens vinden.
Iemand anders misschien een idee waar je hele kleine afsluitbare doosjes kan kopen voor in een bestaande lunchbox? (voor sauzjes of kleine stukjes fruit bijvoorbeeld).
Lelle, ben jij nu inderdaad over op leuke, crea, gezonde, afwisselende [insert hier nog enkele louter positieve adjectieven naar keus] lunches zoals je van plan was? Of is zoiets vooral een leuk plan dat je dan drie keer uitvoert alvorens weer terug te vallen in je oude patroon?
(In mijn geval is dat bammetjes smeren; niet per se ongezond of niet lekker, maar het lijkt me geen verkeerd plan als ik eens wat minder brood zou gaan eten en wat meer fruit/groente.)
-
Nou ik heb een periode gehad met heel veel dagdiensten en toen was ik best crea, ik had een excel bestandje met allerlei lunch ideetjes en nam dat steeds mee. Beviel prima. Maar inmiddels ben ik weer volop in de wisseldiensten en is het weer volledig weggezakt. Helaas.
Maar ik ga het wel weer oppakken al vraag ik me af of ik t excelletje nog heb.
-
@Calimero
Als je het een beetje voorbereid, kan het best makkelijk volgens mij. Eentje bentoblog gaf aan dat hartige muffins en tofuzakjes bijvoorbeeld ook makkelijk in te vriezen zijn. Dat heb je ook met pannekoekjes e.d. lijkt me.
@Lelle
Heb je nog ergens een makkelijke bentobox gevonden?
-
Zo ja dan wil ik graag een tip, maar wel in een echte winkel en niet op inet :-[
-
+1
Die van mij is niet zo handig en letterlijk meer een showmodel...
-
@Calimero
Als je het een beetje voorbereid, kan het best makkelijk volgens mij. Eentje bentoblog gaf aan dat hartige muffins en tofuzakjes bijvoorbeeld ook makkelijk in te vriezen zijn. Dat heb je ook met pannekoekjes e.d. lijkt me.
Ja, ik had dus heel fijn al eergister extra veel pastasalade gemaakt zodat ik gisteren ook een bakje kon meenemen naar m'n werk. Maar ik heb alleen grote lompe dozen en niet van die ieniemienie, dus had ik nu een doosje salade en een doosje fruit. Vandaag had ik alleen maar tijd voor brood smeren eigenlijk.
Ik heb wel toevalligerwijs net bananen-chocomuffins gebakken en verwacht dat ook zoete muffins zich laten meenemen naar het werk... ;) Tofuzakjes weet ik niet, wasdah?, nooit gehad. Nadeel van mijn werk: geen mogelijkheid iets te verwarmen (zelfs geen magnetron), dus ik wil alleen voer mee dat op kamertemperatuur lekker is (ik houd zelf niet van eten op koelkasttemperatuur).
Ik vind het doosjes-in-een doosje-idee wel handig (lijken, althans). als ik nu eens wat meeneem in een doosje, loop ik altijd met plastic tasjes te frutten omdat ik bang ben dat het gaat lekken in m'n tas. Een doos vind ik dan wat stijlvoller. Aan de andere kant wel ook groot en nog lomper, qua 'past dat eigenlijk nog wel in mijn tas erbij?'.
-
Bentobox niet, maar Action had een tijd geleden wel iets handigs.
Hema heeft iets dat er leuk uit ziet (drie etages met vrolijke kleurtjes, kan het nu online niet vinden) maar dat mij te groot en lomp lijkt om mee te zeulen.
-
ik zal nog eens een rondje doen door de stad, toch een nieuwe niet-lekke-thermos-beker nodig.
-
De boxjes met lepel heb ik ook wel bij de euroshopper en dergelijke winkels gezien. Misschien hebben ze ze daar nog?
-
Omdat ik nog steeds geen leuke/handige/mooie/geweldige bentobox heb zat ik net nog eens een rondje te doen:
dankzij leuke lunch vond ik deze:
hier (http://www.japanistic.com/kitchen-bento-chopsticks-c-33_17) hebben ze leuke voor je kleine nichtje/zusje/buurmeisje, maar weer in t buitenland :( en deze (http://www.beetjeblij.com/c-488029/lunchboxjes-drinkflesjes/) voor leuke snacks (voor eten te klein vrees ik)
Daarnaast zag ik deze (http://puurspeelgoed.nl/goodbyn-goodbyn-broodtrommel-groen-p-1655.html) nederlandse winkel, maar maar 1 soort
deze (http://www.lunchboxes.com/go-green-lunch-box.html) van go green, vond ik er ook tof uitzien (zitten leuke hoesjes bij) alleen wat groot, en natuurlijk niet in Nederland verkrijgbaar :(
Een hippe strakke versie (http://www.cookstore.be/nl/assortiment/p/detail/keukenartikelen-in-de-kijker/bento-lunch-box-06l-blauw) en zo ziet die er leeg uit! (http://www.kookwinkel.nl/webshop/38746-aladdinbentolunchbox06lgroen.asp)
En toen ineeeeens Jeeeee....:
deze van laptoplunches (http://www.laptoplunches.nl/?menu=category&categoryID=397546) en deze van lunchbots (http://www.greenjump.nl/Merk/LunchBots) vond ik ook niet onaardig (maar maar 2 vakjes) maar bij greenjump (http://www.greenjump.nl/Categorie/Eten-en-Drinken/Bewaren-en-meenemen) hebben ze sowieso hebben ze nog meer leuks!
-
En welke gaat het nou worden?
-
Nou de zoektocht was nog niet over... Uiteindelijk ben ik gestrand op de site van casbento (http://www.casabento.com)
hoewel ik graag iets in mijn klauwtjes hou gaat et hem niet worden vrees is...Weet nu wel graag wat ik wil.. Maar er is er dus nog steeds geen (30 euro voor lunchbox betalen vind ik een beetje veel) Maar als ik wat koop show ik t graag (incluis inhoud)
-
Tofuzakjes weet ik niet, wasdah?, nooit gehad. Nadeel van mijn werk: geen mogelijkheid iets te verwarmen (zelfs geen magnetron), dus ik wil alleen voer mee dat op kamertemperatuur lekker is (ik houd zelf niet van eten op koelkasttemperatuur).
Bij de toko kun je tofuvellen of -zakjes halen om te vullen met bijvoorbeeld rijst. Dat noemen ze inari.
Heb je wel zo'n tosti ijzer of een waterkoker?
De ANWB scheen ook een soort bentoachtigs iets te hebben, maar ik vond het er niet zo gezellig uit zien...
-
Wie helemaal de blits wil maken op zijn/haar werk, zou eens een vegaversie kunnen meenemen van deze Angry Birds Bagel ;):
http://www.trendhunter.com/trends/angry-bird-bagels#!/photos/112168/1
-
Die is leuk hehe, al vind ik bagels eerlijk gezegd maar niets.
Op die website kwam ik dit ook nog tegen: Candwich (http://www.trendhunter.com/trends/candwich1)... Ik moet er niet aan denken...
-
Brrrr...
-
Doet me denken aan een fenomeen uit Stephen Fry's The Liar: Toast by Post ;D.
-
Mijn kindjes krijgen natuurlijk brood e.d. mee naar school (doorlopend rooster), en wij doen het of in broodtrommels of in diepvriesbakjes. Diepvriesbakjes kun je in setjes kopen, lekken niet en passen IN elkaar bij naar huis gaan. Als je salade meeneemt en een dressing apart wil meenemen kun je bijvoorbeeld kijken naar die kleine plastic potjes voor kruiden die in die 'geweldige' picknickmanden zitten die ooit een hit waren als kerstpakket of (tip van een mama, gebruikte ik om borstvoeding in te vriezen) als ze er nog zijn: doosjes van fotorolletjes (vast wel te krijgen bij een fotovakhandel), die lekken ook bijna niet. Ikzelf vind 1 broodtrommel met meerdere vakjes niet zo handig omdat je dan soms de hele broodtrommel moet omkeren om er iets uit te krijgen.
En als je houdt van een kinderlijk decor: er zijn van die broodtrommels met een los bakje erin.
Mijn kinderen krijgen trouwens meestal gewoon brood mee, soms met krentenbol of eierkoek oid. Maar vooral de oudste houdt nog al van experimenteren, dus die krijgt ook regelmatig sla of lofsla van de dag daarvoor mee. En als papa een pak zalm heeft opengetrokken krijgt ze wel eens een weekje zalm met kruidenboter mee. Broodjes gezond hebben we ook al gehad. En dan te bedenken dat de juf heeft gezegd dat een krentenbol met kaas te luxe is ::). Wij zijn dus op zoek naar nog luxere lunchpakketten ;D.
-
In de zomer neem ik ook nog weleens een nectarine, maar toen ik dat vorig jaar zo'n 2 maanden minstens eens per week deed begon ik er steeds meer last van te krijgen... ik ben een beetje allergisch. Misschien ga ik deze zomer voor de perzikken ofzo, en als ik er dan last van krijg switch ik weer terug naar nectarines.
perziken en nectarines lijken wel heel veel op elkaar.
-
En dan te bedenken dat de juf heeft gezegd dat een krentenbol met kaas te luxe is ::). Wij zijn dus op zoek naar nog luxere lunchpakketten ;D.
Amaai, heeft die juf de 2e Wereldoorlog nog meegemaakt ofzo? Laat haar maar eens schrikken met sushi of zo'n geweldige broodtrommel met lekkernijen van Leuke Lunch: http://www.vegatopia.com/vega/koken/achtergronden/11479-leuke-lunch-soep-mee
-
Ach, wat zal ik zeggen. Als je light-frisdrank aanbeveelt aan 9-jarigen kan ik je onmogelijk meer serieus nemen op voedselgebied.
Overigens vond ik dat boterhammetje zalm met kruidenboter toch wel iets decadenter ;D
-
Als je light-frisdrank aanbeveelt aan 9-jarigen kan ik je onmogelijk meer serieus nemen op voedselgebied.
:o :frusty:
-
Kom op, schooljuffen kunnen al amper netjes rekenen. Denk je dan dat ze daar verstand van kunnen hebben?
-
Het probleem zit hem erin dat de juf een autoriteitsfiguur is en ik dus nu die autoriteit weghaal. Dat vind ik eigenlijk niet de bedoeling.
-
Deze schooljuf vindt van
zichhaarzelf dat ze prima goed genoeg kan rekenen en uitstekend kan spellen, maar de tijd dat schooljuffen een autoriteit waren, ligt ver, ver achter ons ::)
-
Het probleem zit hem erin dat de juf een autoriteitsfiguur is en ik dus nu die autoriteit weghaal. Dat vind ik eigenlijk niet de bedoeling.
Later gaan ze zich toch niks aantrekken van autoriteitsfiguren, dus dan kan je ze maar beter leren dat op de juiste gronden te doen :P
-
Ik wou iets kwijt en ik dacht het het beste hier te kunnen plaatsen. Ik zag van de week iets nieuws in de Super, nl. vegetarische VLEESsalade ( ja ik kan er ook niks aan doen ) van Vivera. Ik moet zeggen het is erg lekker ! Het deed me dus een beetje denken aan de echte vl--ssalade die ik heeel vroeger wel eens bij de Aldi kocht. Er zit precies zo'n vies smaakje aan. En dat vieze smaakje bedoel ik dus eigenlijk positief, een beetje zo van tikkeltje vet maar wel verslavend lekker. Helaas zijn de bakjes nogal aan de kleine kant, haha. Maar goed, voor op broodje in je lunchtrommel dus wel echt lekker!
-
Is dat een huzarensaladeachtig iets?
-
De Super, is dat een supermarktketen of bedoel je daarmee iets als Super de boer of een willekeurige supermarkt?
Ik zou wel even op het etiket willen speuren.
(Ben de vis in het vegetarische broodbeleg nog niet vergeten :-\).
-
De Super, is dat een supermarktketen of bedoel je daarmee iets als Super de boer of een willekeurige supermarkt?
Ik zou wel even op het etiket willen speuren.
(Ben de vis in het vegetarische broodbeleg nog niet vergeten :-\).
http://www.vivera.com/producten/salades/
-
Thanks!
Niet bij een supermarkt waar ik in de buur kom, helaas. Maar misschien dat ik er eens voor om rijdt.
Verdere ervaringen?
Ik vind de namen toch afschrikken btw.
-
Tofuzakjes weet ik niet, wasdah?, nooit gehad. Nadeel van mijn werk: geen mogelijkheid iets te verwarmen (zelfs geen magnetron), dus ik wil alleen voer mee dat op kamertemperatuur lekker is (ik houd zelf niet van eten op koelkasttemperatuur).
Bij de toko kun je tofuvellen of -zakjes halen om te vullen met bijvoorbeeld rijst. Dat noemen ze inari.
Heb je wel zo'n tosti ijzer of een waterkoker?
De ANWB scheen ook een soort bentoachtigs iets te hebben, maar ik vond het er niet zo gezellig uit zien...
En kun je die tofuzakjes dan zo eten? Of moet dat nog garen op de een of andere manier?
Tosti-ijzer heb ik niet; waterkoker wel.
-
Je hebt losse tofuvellen, daar mag je zelf nog het eea mee doen. Tofuzakjes van de Japanse afdeling zijn al klaar en kan je zo eten. Vullen met sushirijst en bijbehorende dingen (omelet als je dat eet, nori als je dat niet vies vindt, sushigember, andere Japanse pickles, snufje Japans pepermengsel, etc) is wel aan te raden, anders eet je gewoon een flapje plakkerige tofu. Die zakjes zijn gekookt met een mengsel van mirin, beetje sojasaus en ik dacht nog iets. Ze zitten met nat en al in een gesealde zak. De velletje kan je voorzichtig openpeuteren tot een zakje/kleine pouch en dan vullen. Ik vind ze erg lekker.
-
Inari-zushi is echt lekker! Maar het plakt wel. Wat ook lekker is, is een beetje sesamzaad door de sushi rijst mengen voordat je de tofu buideltjes vult.
-
Inari-zushi is echt lekker! Maar het plakt wel. Wat ook lekker is, is een beetje sesamzaad door de sushi rijst mengen voordat je de tofu buideltjes vult.
Dat is ook leuk en lekker met zwart sesamzaad.
-
Volgens mij is deze nog niet gemeld:
De V&D heeft allerlei verschillende bento methode bakjes. Yoghurt met muesli/fruit en een lepeltje, verschillende grootten bakjes met meerdere vakjes etc. Ik heb 2 super roze bakjes meegenomen en ben er zo blij mee! :D
-
Zie www.sistemaplastics.com