Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Thoebers op 29 oktober 2009, 14:41:23

Titel: Marineren Tempeh zoals bij het bekende Babby op de voorstraat te Utrecht
Bericht door: Thoebers op 29 oktober 2009, 14:41:23
dat dametje wil me het recept nooit vertellen,

het is een indonesisch recept iig, iemand tips?
Titel: Re:Marineren Tempeh zoals bij het bekende Babby op de voorstraat te Utrecht
Bericht door: Laurita_27 op 30 oktober 2009, 11:47:15
Ik ken de betreffende tempeh niet, maar ik heb wel een lekker recept om tempeh te marineren....

- blok tempeh, formaat naar keuze
- tenen geperste knoflook, aantal ook naar keuze
- plens zoete ketjap
- verse, geraspte gember
- snufjes ketoembar
- snufjes djinten
- zout en peper
- evt rode peper naar keuze

In een afsluitbare bak de in stukjes gesneden tempeh doen. Alle andere ingredienten erbij en goed mengen.
Lekker een nacht in de koelkast laten marineren. Dan bakken in een hete wok, in zonnebloemolie, tot bruin en knapperig.
Ik bestrooi het daarna vaak nog met geroosterde sesamzaadjes en verse koriander.
Errug lekker!

Succes!
Titel: Re:Marineren Tempeh zoals bij het bekende Babby op de voorstraat te Utrecht
Bericht door: Agnesje op 15 januari 2010, 08:35:49
ik ken die tante ook niet...
mijn pa marineert de tempeh en tahoe in:

Heet water, citroensap, knoflook, zout, en ..shit nu kan ik niet op het woord komen...oh ja asem oftewel tamarinde. ik krijg zelf dat tamarinde gedoe nooit zo goed voor elkaar, maar alleen met die eerste ingredienten is ook al lekker.