Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Xiara op 10 oktober 2009, 18:03:36
-
Ik kon zo snel geen oud topic hier over vinden, maar die is er vast al wel eens geweest.
We zitten namelijk met het volgende. We werken nu allebei fulltime, hebben ons hondje die als we thuis komen heel veel tijd kost (willen we ook hoor!!) en daarnaast ook nog de nodige dingen waar we 's avonds mee bezig moeten.
Vooral de woensdag begint nu een probleem te worden. Ik ben dan ongeveer 17.20 thuis en moet 17.45 in de auto zitten naar cursus. Ik moet dan in die tijd eten, naar de wc, tanden poetsen en de laatste dingen in mijn tas gooien.
A heeft voor ik thuis maximaal 20 minuten, eerder een kwartier om eten klaar te maken.
Elke woensdag brood eten in de auto zie ik eigenlijk niet zo zitten. Dus wie heeft er leuke en lekkere dingen die we heel snel in elkaar kunnen draaien?
-
Ik zou, als het voor maar een keer in de week is, voor twee dagen koken en opwarmen. Lekker en makkelijk.
Verder is verse pasta met pesto en tomaat supersnel.
-
Pasta met rode saus is ook snel. Saus voorbereiden/overhouden en diepvriezen lijkt me dan ook zeker een optie.
Soep.
-
Pasta met rode saus is ook snel. Saus voorbereiden/overhouden en diepvriezen lijkt me dan ook zeker een optie.
Soep.
Pasta met rode saus en mozzarella inderdaad. En natuurlijk: pasta, spinazie en brie (en eventueel ui, kappertjes, olijf, gedroogde tomaat). Nou, dan heb je al 2 a 3 dagen van mijn week gehad. Soms nog gebakken ei, rijst, zelfde tomaten uit blik en dan met vruchtjes en sojasaus.
Want een dag geen haast is een dag niet geleefd! ;D
-
Kant-en-klaar van de supermarkt? ;)
-
Kant-en-klaar van de supermarkt? ;)
Ja liefst pizza! :hungry:
Doe je mij even een merk zonder selderij en peterselie? ;)
-
Doe je mij even een merk zonder selderij en peterselie? ;)
Ik eet bijna nooit pizza, dus ik zou het niet weten :(
-
Doe je mij even een merk zonder selderij en peterselie? ;)
Ik eet bijna nooit pizza, dus ik zou het niet weten :(
Je bent het woord 'meer' ertussen vergeten. Er was volgens mij een tijd dat je 4 dagen pizza at en 3 dagen Poek uit een pakje.
-
Couscous met een simple saus.
-
Poek uit een pakje.
Huh?
-
Als in hier (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,10158.msg284512.html#msg284512) bijvoorbeeld
-
Ik was niet ingepakt hoor!
OT: wokken en dan alles van tevoren klaarzetten.
-
Doe je mij even een merk zonder selderij en peterselie? ;)
Ik eet bijna nooit pizza, dus ik zou het niet weten :(
Je bent het woord 'meer' ertussen vergeten. Er was volgens mij een tijd dat je 4 dagen pizza at en 3 dagen Poek uit een pakje.
hihi, ik vond het ook al een beetje een rare zin.
-
Ik zou, als het voor maar een keer in de week is, voor twee dagen koken en opwarmen. Lekker en makkelijk.
Verder is verse pasta met pesto en tomaat supersnel.
Maar dat kan niet meer nu het herfst is.
Chili maken voor meerdere keren en invriezen. Snel in een taco of buritto gooien, kaas erover en in de magnetron. Met een lepel zure room.
-
Couscous met een simple saus.
Jep. En groenten erbij :) Binnen een minuutje of 5 a 6 wel klaar te maken.
-
Bamisoepjes. Kan echt heel lui met een waterkoker, een keukenschaar (lenteuitjes), hard gekookt ei en een zakje taugé ofzo.
Grote aardappels inprikken met een vork en +- 10 minuten in de magnetron voor een snelle pof.
Je hebt ook van die slowcookpannen (tagine in de oven kan ook) en rijstkokers met timers, maar dan moet je geen problemen hebben met het apparaten aan laten staan als je buitenshuis bent.
-
Als ik weinig tijd heb maak ik tortilla's met roerbakgroenten, beetje chilisaus erbij, klaar.
In 5 min gemaakt. :)
-
Kijk, allemaal lekkere ideeën!!
Deze woensdag wordt het idd een opwarmprutje.
Donderdag is ook zo'n lekkere haastdag, ga dan voor de pasta :D
-
pasta met spinazie en gorgonzola
en op haast dagen werd er hier nogal vaak een snelle curry gemaakt met een zakje roerbakgroentjes
-
tortilla's in de pan opwarmen en aan tafel vullen met kidneybonen, ijsbergsla, paprikareepjes, mais, chilisaus, yoghurt met komijn erdoor (of zure room) en geraspte kaas.
rijst koken en in een pan prei (en eventueel tauge) roerbakken, dan wat tomaat en ketjap erdoor, zout en peper, en helemaal op het laatst ei erdoor klutsen. Erg lekker.
Schijfjes aardappels (kant en klaar uit zakje) in een grote pan bakken met een ui, een bakje kerstomaten, en paprika, ei en een beetje kaas.
Met van die pittige tofureepjes kun je ook wel het een en ander.
-
Bulgur met sperziebonen, paprika Op smaak gebracht met... dingen die op moeten.
Morgen chili.
-
Ik heb ooit gelezen dat de meeste mensen maar een stuk of 10 gerechten in hun 'repertoire' hebben zitten, dwz die ze regelmatig maken (met allerlei variaties daarop). Ik zou zeggen dat je kijkt naar wat je normaal gesproken al eens maakt, wat dus 'in je systeem' zit, en dat zodanig versimpeld dat je het heel snel kunt maken. Bijvoorbeeld groente kun je al eerder snijden en dressing of saus kun je ook al eerder maken. Ik ken het probleem, ik moet ook vaker wel dan niet de deur uitrennen terwijl er nog peterselie tussen m'n tanden zit (bij wijze van spreken dan ;))