Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Janice op 27 juli 2009, 15:07:54
-
Wie weet welke van deze twee het gezondst is: zilvervliesrijst of wilde rijst (eigenlijk geen echte rijst)?
Nu ben ik wel een echte zilvervliesrijsteter maar mijn vriendin raadt mij wilde rijst aan.
-
Anders combineer je die twee gewoon?
-
Ja, neem een mix. Ik heb bij Gimsel weleens zo'n mix van verschillende soorten rijst (wit, rood en wilde) en granen. Erg lekker.
-
Ja, neem een mix. Ik heb bij Gimsel weleens zo'n mix van verschillende soorten rijst (wit, rood en wilde) en granen. Erg lekker.
Heeft wilde rijst niet een veel langere kooktijd dan andere? En geldt dat ook niet voor varianten van rijst?
-
Wilde rijst is strikt genomen geen rijst, maar de zaden van een moerasgras. Schijnt duurder te zijn dan zilvervliesrijst. Voedingswaarde is mij niet bekend.
-
Ja, neem een mix. Ik heb bij Gimsel weleens zo'n mix van verschillende soorten rijst (wit, rood en wilde) en granen. Erg lekker.
Heeft wilde rijst niet een veel langere kooktijd dan andere? En geldt dat ook niet voor varianten van rijst?
Bij die mixen is de wilde rijst vaak voorgestoomd geweest, zodat deze een minder lange kooktijd nodig heeft.
De voedinsgwaarden van 100 gram gekookte zilvervliesrijst en wilde rijst:
http://www.nutritiondata.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5707/2
http://www.nutritiondata.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5752/2
Op veel dingen ontlopen ze elkaar maar weinig en ik zie niet echt in waarom je vooral wilde rijst zou moeten eten. Gewoon afwisselen, zou ik zeggen.
-
Ja, neem een mix. Ik heb bij Gimsel weleens zo'n mix van verschillende soorten rijst (wit, rood en wilde) en granen. Erg lekker.
Heeft wilde rijst niet een veel langere kooktijd dan andere? En geldt dat ook niet voor varianten van rijst?
Bij die mixen is de wilde rijst vaak voorgestoomd geweest, zodat deze een minder lange kooktijd nodig heeft.
Ja, maar als je zelf aan het mixen gaat dan is het different koek.
-
Ja, neem een mix. Ik heb bij Gimsel weleens zo'n mix van verschillende soorten rijst (wit, rood en wilde) en granen. Erg lekker.
Heeft wilde rijst niet een veel langere kooktijd dan andere? En geldt dat ook niet voor varianten van rijst?
Geloof dat je die mix iets van 45 of 50 minuten moet koken.
-
lk heb een zak gemengde rijst van Ekoland in de kast liggen. Heb even naar de kooktijd gekeken: 40 minuten. Bestaat uit zilvervliesrijst, rode rijst en zwarte rijst. Ik weet overigens niet of zwarte rijst hetzelfde is als wilde rijst...
-
Nee, dat is weer wat anders. Die mix had ik vroeger ook vaak!
Kijk, we hebben zelfs een draad over zwarte rijst! (mocht je je vervelen en alle zwarte korrels eruit willen selecteren)