Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Joram op 23 juli 2009, 01:32:59
-
Ik maak af en toe graag pizza, omdat ik graag pizza eet.
Maar ik heb een beetje problemen met die pizza.
-Mijn pizzabeleg, hier bedoel ik vooral de kaas mee en ook eigenlijk ook de saus schuift nogal makkelijk van de pizzabodem af, wat zeer irritant is tijdens het eten ::). Is er een mannier om ervoor te zorgen dat die er dus niet afglijd?
-De kaas op m'n pizza brand nogal gemakkelijk aan wanneer de bodem nog niet helemaal klaar is, en een pizza met zwart/bruine aangebrande kaas is niet echt smakelijk.
-Weet er misschien nog iemand een recept voor pizza saus die niet te zoet is maar wel nog naar echte pizza saus smaakt?
Ik hoop dat er iemand hier al m'n problemen kan oplossen :D
dan kan ik eindelijk nog eens lekkere pizza's maken zonder mankementen.
-
-Mijn pizzabeleg, hier bedoel ik vooral de kaas mee en ook eigenlijk ook de saus schuift nogal makkelijk van de pizzabodem af, wat zeer irritant is tijdens het eten ::). Is er een mannier om ervoor te zorgen dat die er dus niet afglijd?
De saus eerst iets indikken? Hoe kleiner de viscositeit, hoe makkelijker het van je pizza afdruipt.
-De kaas op m'n pizza brand nogal gemakkelijk aan wanneer de bodem nog niet helemaal klaar is, en een pizza met zwart/bruine aangebrande kaas is niet echt smakelijk.
Op een lagere temperatuur bakken zal allicht al helpen (van 180 naar 150 graden Celsius, wellicht?).
-
-De kaas op m'n pizza brand nogal gemakkelijk aan wanneer de bodem nog niet helemaal klaar is, en een pizza met zwart/bruine aangebrande kaas is niet echt smakelijk.
Dunne bodem maken en een pizza-steen gebruiken?!
-
Ik denk dat je eerst moet vertellen hoe je het nu maakt, voordat we je vragen kunnen beantwoorden.
Hier in ieder geval twee artikelen over pizza:
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_keukens.php?subaction=showfull&id=1184953844&archive=&start_from=&ucat=37&
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_gerechten.php?subaction=showfull&id=1193241477&archive=&start_from=&ucat=32
-
Minder saus op doen, en de pizza onder in de oven zetten, zodat hij vanonderen gaar wordt en vanboven niet te heet wordt en dus verbrandt?!
De italiaan legt ook niet zoveel saus erop. Als je rauwe champignons gebruikt komt er nogal veel water uit, dus die eerst even aanbakken in pan, kruiden en zouten en bakken tot vocht eruit komt, en dat niet mee op de pizza kieperen.
-
Champignonprobleem heb ik nooit!
Ik gebruik eko kastanjechamps en zet mijn oven zo heet mogelijk, 250 graden.
-
Wellicht een gruwel voor de echte pizzabakkers maar ik bak ook wel eens eerst de bodem af, en dan nog een keer met beleg. Maar de allerlekkerste pizza vind ik nog steeds zonder rode saus maar met mozzarella, knoflook en olie, en dan verse tomaat en rucola erop. :kwijl:
-
Ik heb een pizzabakapparaat. Nooit gezeik mee.
Niet te dikke bodem en niet te veel saus lijkt me een goede optie.
-
ik heb zelf ook ff verdergezocht op internet en ik heb gevonden dat het wel eens zou kunnen helpen om de bodem eerst in de oven wat voor te verwarmen en daarna het beleg erop leggen en trg ff in de oven steken.
Zou dit werken of niet?
-
Klap hem dubbel en bij de naden het deeg vastmaken. Ik krijg bij je naam allerlei associaties anders dan pizza, trouwens. Ben je wel vegetarier? ;)
-
ik heb zelf ook ff verdergezocht op internet en ik heb gevonden dat het wel eens zou kunnen helpen om de bodem eerst in de oven wat voor te verwarmen en daarna het beleg erop leggen en trg ff in de oven steken.
Zou dit werken of niet?
Ja want dat doe ik dus ook wel eens. :)
-
ik heb zelf ook ff verdergezocht op internet en ik heb gevonden dat het wel eens zou kunnen helpen om de bodem eerst in de oven wat voor te verwarmen en daarna het beleg erop leggen en trg ff in de oven steken.
Zou dit werken of niet?
Is op zich niet nodig.
Vertel nou 's hoe je de pizza maakt:
Hoe maak je je bodem?
Welke saus gebruik je?
Welke oven, ovenstand, temperatuur?
-
Hahaha toen ik de titel van deze topic las:
"Pizza maak Probleem" moest ik denken aan die reklame van vroeger:
Mario de pizzaman, pizza vaak karton!
http://www.youtube.com/watch?v=nUhd6eUWqXA
Jammer genoeg start het filmpje niet op bij mij ???