Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: LelleL op 20 juli 2009, 19:16:29
-
De chinees bij ons in t dorp vond altijd dat het ongezond was dat ik vega was. Verdenk hem ervan bewust telkens een verkeerde (met vlees dus) loempia te hebben meegegeven.
Maar sinds ik de smaakpolitie heb gezien is Chinees volledig van mijn etenskeuze lijstje geschrapt.
-
ik heb afhaal chinees gewoon afgezworen! te vaak per ongeluk... kip in mijn vega tomatensoep etc.
-
Nu hier dus ook hoor. Ik at het al zelden omdat ik het wat fantasieloos vind, maar nu ben ik er zo klaar mee.
Maar in een groep is dat soms wel wat lastig
-
Bij 'onze' chinees is het wel altijd vega, maar veel keus is er niet dus het is altijd vega nasi goreng en van dat roerei met groente (hebben ze ook niet-vega varianten van, maar nooit vlees in gevonden). Saaaai. En dat terwijl chinees of eigenlijk indonesisch vaak zo makkelijk zelf te maken is. Zoals gado-gado (heeft onze chinees niet).
-
de alleen afhaal chinees waar ik in rotterdam kwam was wel prima hoor.. maar idd weinig creatief. In utrecht heb ik eens een x bij een chinees gegeten waar ik wel heeeeeeeeeeeel blij van werd!! was de enige vega in t gezelschap en kreeg gewoon een hele aparte rijsttafel met allerlei heerlijke dingetjes!
-
De chinees bij ons in t dorp vond altijd dat het ongezond was dat ik vega was. Verdenk hem ervan bewust telkens een verkeerde (met vlees dus) loempia te hebben meegegeven.
Maar sinds ik de smaakpolitie heb gezien is Chinees volledig van mijn etenskeuze lijstje geschrapt.
Was het zo erg dan? Nu ben ik benieuwd!
Ik vind zo'n gerecht met mais en veschillende paddestoelen altijd wel lekker. geen idee hoe het heet....
Laats compleet fantasieloze mihoen gehad. Jammer.
-
Bij "onze" chinees (nu voel ik me net een soort Frans Bauer) Kun je bijna alles vega krijgen.
Nog nooit een foutje gehad (wel dankzij een foute bestelling van manlief..)
Af en toe best lekker, vooral de casavekroepoek!!
-
Wij gaan tegenwoordig alleen nog maar naar De Oude Plek als we Chinees eten willen afhalen. Ideaal! :D
-
Bij "onze" chinees (nu voel ik me net een soort Frans Bauer)
:heehee:
-
Maar kijkt dan niemand smaakpolitie?
En ziet dan niemand dat Chinezen die gast pertinent de deur wijzen?
En áls hij dan een keertje binnenkomt...... owhh bah.
En dat is dus het restaurant dat denkt 'awh, bij ons valt het wel mee, kom ik laat hem binnen', hoe moet de rest dan zijn, vraag ik me keer op keer af.
Nee Lelle doet niet meer aan Chinees.
-
Maar ook Chinese restaurants worden bezocht door de keuringsdienst van waren? En die kunnen ze niet weigeren.
-
Ik heb een sterke maag.... ;D
-
Maar ook Chinese restaurants worden bezocht door de keuringsdienst van waren? En die kunnen ze niet weigeren.
Dat vraag ik me dus ook iedere keer af. Al die wantoestantden die je ziet, hoe dat dan daarmee zit.
Maar ja, je weet dus niet hoeveel boetes of dat die gasten krijgen.
-
Maar ja, je weet dus niet hoeveel boetes of dat die gasten krijgen.
Het geven van boetes houdt ook een keer op. En reken er maar op dat als je eenmaal gepakt bent je nog snel wel eens gecontroleerd wordt. Als er dan niet snel wat verandert gaat de keet dicht, al was het omdat de boetes steeds verder oplopen.
-
Tja, en als elke Chinees altijd boetes kreeg, dan zou er wel meer over bekend zijn natuurlijk.
Maar ik zie telkens die beelden voor me van al dat vlees dat werkelijk overal lag (verklaart een deel van mijn walging) en die vieze koelkasten. Krijg t niet uit mn hoofd, en adn kauwt ook niet smakelijk natuurlijk.
-
De chinees bij ons in t dorp vond altijd dat het ongezond was dat ik vega was. Verdenk hem ervan bewust telkens een verkeerde (met vlees dus) loempia te hebben meegegeven.
Maar sinds ik de smaakpolitie heb gezien is Chinees volledig van mijn etenskeuze lijstje geschrapt.
1. Welke Chinees is dat? (Ik heb HHW-connecties...)
2. Wat zei de smaakpolitie dan? Heb inmiddels de rest v/d draad ook gelezen. ;)
-
Geen idee hoe die heet, maar hij zit aan de middenweg.
Heb er altijd heel goed gegeten hoor, maar bij het afhalen wilde hij me altijd kroepoek laten eten en vroeg hij of ik echt echt geen vlees wilde. Het was allemaal heel lief bedoelt, hij dacht echt dat het heel ongezond ws om geen vlees te eten.
Maar bij af te halen loempia's kreeg ik altijd meestal een vlees loempia mee. Vond ik verdacht.
-
Wij gaan tegenwoordig alleen nog maar naar De Oude Plek als we Chinees eten willen afhalen. Ideaal! :D
Ik ook! De rest vertrouw ik voor geen meter :o
-
Wij gaan tegenwoordig alleen nog maar naar De Oude Plek als we Chinees eten willen afhalen. Ideaal! :D
Ik ook! De rest vertrouw ik voor geen meter :o
Zou ik ook wel willen maar is een beetje ver. Hmm misschien kan ik halen als ik bij m'n ouders ben en het thuis invriezen... Of zou het dan z'n doel voorbij schieten?
-
Zou je kunnen doen maar dan zou ik bijv. wel de Kow Lo Yuk (hoe spel je dat eigenlijk) en Pang Gang achterwege laten (terwijl die nou net zo lekker) want dan gaat het krokante korstje eraf (en dat is heerlijk).
-
Komende vrijdag ga ik met wat familie naar Yuan in Lelystad. Een vegetarische Chinees ;D, maar ik weet niet of dat een afhaalchinees is (vast wel). Meet me there.
-
Ook bij Yuan kun je afhalen (en da's nog dichterbij voor Monique ook :P).
-
Naar aanleiding van
Gister verplicht bij een Chinees gegeten :-X
Verder dan rijst met groente durfde ik niet te gaan. Nou ja groente.. Taugé taugé taugé, 1 peultje, 3 stukjes paprika, taugé, oh ja en er zat ook nog taugé in. Het was vet en zout en 's avonds zat ik met een knorrende buikje. Niet geslaagd dus.
Ik heb al jaren niet meer bij (of beter gezegd, van) de Nederlandse Chinees gegeten en ook toen ik nog in Enschede woonde, heb ik sporadisch wat bij de lokale afhaalchinees gehaald (volgens mij alleen bij de verhuizing naar en verhuizing uit; snel en goedkoop). Misschien twee, drie keer in mijn leven zo'n all-you-can-eat buffet gehad (familiefeestjes, nog voor mijn vega-tijd). Voor zover ik me kan herinneren was het gewoon het hele assortiment afhaalchinees (nasi, bami, sateh + saus, tjap tjoy, babi pangang, foe yong hai, dat soort werk), maar dan gewoon alles.
Ik neem aan dat dat nog steeds het geval is? Het menu van de roemruchte Chinatuin in Hengelo doet het wel vermoeden. Een aardig contrast met de Chinezen in (o.a.) Engeland, Canada en Duitsland, waar je steevast lekker plakkerige rijst of dampende mie en goed gekruide, versgewokte groente krijgt. Charlie Chiu en consorten komen al wat in die richting, dus ik kan me voorstellen dat ook de traditionele kaaskopchinezen met hun tijd mee zijn gegaan.
Is dat zo? Ken je fatsoenlijke Chinezen bij je in de buurt en eet je er af en toe of haal je er af? Of heeft de Chinees voor jou dezelfde status als de snackbar om de hoek?
-
Vroeger gingen we weinig Chinezen, mams kookte bijna altijd authentiek spul thuis. En nadat ik uit huis ben gegaan heb ik alleen sporadisch dim-sum gehad hier en daar, nooit meer afgehaald of in een Chinees restaurant gegeten.
In Rotterdam heb ik wel met succes afgehaald bij Tai Wu op de Mauritsweg, daar kun je trouwens ook binnen eten. Authentiek, niet al te vet, genoeg variatie, al weet ik niet of het genoeg variatie biedt voor de vegetariër, want dit was nog voor mijn vega-tijd.
Sinologen in Leiden gaan nog weleens naar Woo Ping, dat zal dus ook wel te doen zijn.
Idem Cheung Wing in Den Haag.
-
Chinees eten vd Chinees zie ik niet als culinair, maar meer als feel good-eten. Net als patat, dus voor die 2 keer per jaar dat ik het eet, kan het mij niet schelen dat ze (hoogstwaarschijnlijk) geen verse groente gebruiken. Ik ben allang blij dat er geen trassi inzit!
-
Ik vind Chinees eten heerlijk, alleen eet ik het bijna nooit, omdat ik me er niet bepaald fit of energiek door ga voelen. Weinig groente, veel vet, witte rijst of pasta, dat zijn dingen die mijn lichaam niet echt fijn vind.
Jammer, want het is zo lekker om te eten.
-
Vorig weekend eten besteld bij Soy Utrecht, ook een Aziatisch eet restaurant maar dan geheel vegetarisch/veganistisch. Dat was echt heel, heeeeel erg aan te raden, echt heerlijk gegeten.
Ik had de Tjap Tjoy met vega kip + rijst en vega satéstokjes (ook met vega kip).
De service was ook geweldig en iedereen die in het restaurant zat te eten zaten foto's te maken van hun eten, leuk om te zien. Dus als jullie ooit een goede chinees willen vinden en zeker willen weten dat er geen ham in je vegetarische rijst drijft dan raad ik dit restaurant zeker aan. Ze hebben een hele uitgebreide kaart en heel duur is het niet. De volgende keer ga ik voor de vega kip met cashewnoten!
Ik eet ook wel eens van de normale Chinees, als ik op zondag bij m'n vriend eet.
Deze Chinees is overigens niet heel slecht (Bamboo Inn in Hapert), dan neem ik altijd de vegetarische schotel met vegetarische rijst en de gebakken banaan. De schotel bevat altijd een ruime hoeveelheid tofu, peultjes, champignons, taugé, rode en groene paprika. :)
EDIT: Ik moet er bij zeggen dat de chinees hier in de buurt, in Woerden, niet aan te raden is. De enige keer dat we daar iets gehaald hadden dreef er een stuk ham in onze vegetarische rijst! Not good dus!
-
Ik merk een verschil tussen de afhaalchinees in BoZ en Amsterdam. In BoZ smaakt het anders dan in A'dam, terwijl de Sligro overal hetzelfde verkoopt. Vooral de afhaalchinezen in BoZ hebben een friettent-status. Vega staat niet bij allemaal standaard op de kaart, maar moet bij een aantal wel mogelijk zijn bij van te voren goed aangeven.
De afhaalchinezen in A'dam proeven gezonder (minder vet, meer verse groente, minder smaakversterkers) en staat wel standaard iets vega op de kaart. Hier om de hoek zit een Maleisier die ook standaard afhaalchinees-gerechten heeft en toch wel erg lekker is. De gemarineerde gebakken tofu (bijgerecht) is er erg lekker, alleen de Javaanse bami (kan je niet in BoZ eten) vind ik niet zo lekker.
Bij de bel-turken in BoZ kan je dan weer wel standaard vega eten, wat daar ook nog eens erg lekker is. En ze verkopen er hele lekkere vegetarische pizza's en soms zelfs falafel.
-
Zo, even dit topic samengevoegd met de discussie van vorig jaar over de afhaalchinees.
Ook wel belangrijk is te bedenken of je het over het klassieke Chinees-Indonesische restaurant hebt, waar ze door immigranten in Nederland uitgevonden keuken voeren, of de echte Chinees. En waar komt die echte Chinees dan wel vandaan? HongKong? Sichuan? En waarom wacht ik nog steeds op een Shanghaiees restaurant in Nederland?
-
Zo, even dit topic samengevoegd met de discussie van vorig jaar over de afhaalchinees.
Ook wel belangrijk is te bedenken of je het over het klassieke Chinees-Indonesische restaurant hebt, waar ze door immigranten in Nederland uitgevonden keuken voeren, of de echte Chinees. En waar komt die echte Chinees dan wel vandaan? HongKong? Sichuan? En waarom wacht ik nog steeds op een Shanghaiees restaurant in Nederland?
Vandaar dat ik al niet meer snapte waarom er ineens zoveel posts voor en na mij waren ;) Ik heb het hier niet over de "klassieke" afhaal-Chinees/Chinees-Indisch restaurants, maar over de echte Chinees. Vermoed, maar weet het niet zeker, dat het komt omdat er vooral Wenzhounezen en Kantonezen in Nederland wonen en niet per se Shanghainezen. En die willen vooral specialiteiten uit hun eigen keuken eten?
Al herinner ik me nu Orient Plaza in Nijmegen, die serveert wel eten uit diverse regio's, waaronder Shanghai. Iemand daar al geweest? LL misschien?
-
In onze gids staat ook Golden Leaf aan de Dennenweg in Den Haag, dat vele vegetarische mogelijkheden heeft. Lijkt me uit te steken boven de doorsnee-Chinees.
Een zeer aparte, duurdere Chinees met gangenmenu door de chef bepaald is Memories of Asia in Arnhem.
-
Toen wij nog in Apeldoorn woonden, hadden wij een afhaalchinees op loopafstand (en een cafetaria en een bezorgpizzeria). Je kon er ook zitten om te eten en dat hebben we een keer gedaan. Was best lekker en als we bestelden, vroeg het meisje achter de toonbank of er vegetarische bami/nasi bij moest. We haalden vaak foe yong hai toen ik nog ei at en tjaptjoy. Nu hebben we geen (afhaal)chinees in de buurt, maar er zit wel een goede in de binnenstad van Zutphen: Tong Ah. Er zijn vier vegetarische gerechten, waarvan twee met tofu en twee met groenten, en die zijn ook vegan, voor zover wij hebben kunnen nagaan. Er komen meer vegetariërs eten. Dat hoor je aan de tafelgesprekken en de menukeuzes. En je krijgt er cassavekroepoek en geen garnalenkroepoek. Ik weet niet of ik een kijkje in de keuken zou willen nemen, maar we zijn er nog niet ziek van geworden en we zitten er toch best vaak. ;)
-
En je krijgt er cassavekroepoek en geen garnalenkroepoek.
Kijk, dat klinkt nou fijn :D
-
In onze gids staat ook Golden Leaf aan de Dennenweg in Den Haag, dat vele vegetarische mogelijkheden heeft. Lijkt me uit te steken boven de doorsnee-Chinees.
Een zeer aparte, duurdere Chinees met gangenmenu door de chef bepaald is Memories of Asia in Arnhem.
Oh ja, niet aan gedacht, maar dat zijn idd twee restaurants waar ik nog heen wil :yes:
-
En waarom wacht ik nog steeds op een Shanghaiees restaurant in Nederland?
Geen idee, waarom? :)/me heeft nog nooit echt lekker gegeten in Shanghainese restaurants
-
Ik merk een verschil tussen de afhaalchinees in BoZ en Amsterdam.
Wat is BoZ?
-
En waarom wacht ik nog steeds op een Shanghaiees restaurant in Nederland?
Geen idee, waarom? :)/me heeft nog nooit echt lekker gegeten in Shanghainese restaurants
Hm ik heb in HongKong belachelijk lekker gegeten in Shanghaiese restaurants. Het kan natuurlijk dat ik toen geluk had.
Als het goed is zit in komend voorjaar in Shanghai, zal daarna nog eens berichten :)
-
Ik merk een verschil tussen de afhaalchinees in BoZ en Amsterdam.
Wat is BoZ?
Bergen op Zoom
-
Al herinner ik me nu Orient Plaza in Nijmegen, die serveert wel eten uit diverse regio's, waaronder Shanghai. Iemand daar al geweest? LL misschien?
Lang geleden ben ik daar wel eens geweest, maar was toen niet vega vriendelijk wat ik me ervan herinner (de soep die je vooraf kreeg was niet vega). Ik zie dat ze nu in het Chinees-Kantonees resto wel drie vega hoofdgerechten op de kaart hebben staan, maar ik was toen veroordeeld tot het wokbuffet.