Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: IneN op 02 april 2009, 14:59:59
-
Binnenkort organiseren vriend en ik een housewarming party. Thema: Mexicaans.
Met wat voor lekkere, uiteraard vegetarische, hapjes kan ik de genodigden verrassen?
Ik denk alvast aan tapas:
- olijven
- nachos met guacamole en salsasaus (eventueel één schotel in de oven met kaassaus over)
- vegetarische mini-wraps met mais, tomaat, sla, guacamole en room (is dit moeilijk te maken?)
- ...?
-
- nachos met guacamole en salsasaus (eventueel één schotel in de oven met kaassaus over)
- vegetarische mini-wraps met mais, tomaat, sla, guacamole en room (is dit moeilijk te maken?)
Hier maar alvast:
-Tortilla's (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_keukens.php?subaction=showfull&id=1232670217&archive=&start_from=&ucat=37&)
-Salsa en guacemole (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_keukens.php?subaction=showfull&id=1233100039&archive=&start_from=&ucat=37&)
Binnenkort vast meer ideeën.
-
En een pinata (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1ata) mag natuurlijk ook niet ontbreken.
-
En een pinata (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B1ata) mag natuurlijk ook niet ontbreken.
Haha, die wilde ik ZOWIESO maken. Heb ik altijd al gewild :P
-
- nachos met guacamole en salsasaus (eventueel één schotel in de oven met kaassaus over)
- vegetarische mini-wraps met mais, tomaat, sla, guacamole en room (is dit moeilijk te maken?)
Hier maar alvast:
-Tortilla's (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_keukens.php?subaction=showfull&id=1232670217&archive=&start_from=&ucat=37&)
-Salsa en guacemole (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_keukens.php?subaction=showfull&id=1233100039&archive=&start_from=&ucat=37&)
Binnenkort vast meer ideeën.
Ben benieuwd naar je ideeën, je kan zó goed koken volgens mij :)
Guacamole maak ik wel vaker, lukt ook altijd erg goed, maar de salsa wordt nog proberen. Moet lukken.
Die tortilla's maken lijkt me ook best te doen. Het feestje is 18 april pas, dus heb nog wel wat tijd om te oefenen en meer kook-ideetjes uit te werken..
Edit: Mmmm jalapeno's!
Moet er geitenkaas in? Ik heb de indruk dat als ik ze gevuld eet dat er andere kaas in zit.
-
Verse jalapenos zijn ook lekker met feta en munt of idd geitenkaas.
Salsa van sinaasappel en tomaat is ook erg lekker.
Een quesedilla met bv ananas en kaas.
Ananaskoriandersalsa.
Gevulde sinaasappels met een Mexicaanse salade.
Maiskolfjes met limoenboter.
Op topia staat ook nog een fijn recept voor nacho´s uit de oven.
-
chili con seitangehakt?
-
en alle soorten coctails ;D hoe kon ik het vergeten..... ;D
(maar dat wist je zelf ook al wel, wss ;))
-
Verse jalapenos zijn ook lekker met feta en munt of idd geitenkaas.
Salsa van sinaasappel en tomaat is ook erg lekker.
Een quesedilla met bv ananas en kaas.
Ananaskoriandersalsa.
Gevulde sinaasappels met een Mexicaanse salade.
Maiskolfjes met limoenboter.
Op topia staat ook nog een fijn recept voor nacho´s uit de oven.
En huppa, de koningin van de lekkere kleine hapjes heeft gesproken!
-
Verse jalapenos zijn ook lekker met feta en munt of idd geitenkaas.
Salsa van sinaasappel en tomaat is ook erg lekker.
Een quesedilla met bv ananas en kaas.
Ananaskoriandersalsa.
Gevulde sinaasappels met een Mexicaanse salade.
Maiskolfjes met limoenboter.
Op topia staat ook nog een fijn recept voor nacho´s uit de oven.
En huppa, de koningin van de lekkere kleine hapjes heeft gesproken!
zij de koning van de kruiden. ;) (en ja, ook mosterd :P)
-
Moet er geitenkaas in? Ik heb de indruk dat als ik ze gevuld eet dat er andere kaas in zit.
In Costa Rica heb ik ze gegeten met een vulling van roomkaas met geraspte belegen 'goudse' en geraspte 'cheddar' op smaak gemaakt met tabasco en fijngehakte korianderblaadjes. Daarbij niet teveel roomkaas gebruiken, het moet net een beetje aan elkaar plakken. Zelf vind ik het het lekkerst als de jalapeño's van te voren bijna gaar gegrilld zijn, afgekoeld, gevuld en daarna nog even onder de grill (om af te garen en de kaas te laten smelten maar ook omdat ze warm het lekkerst zijn)
En wat dacht je van
- (zwarte) bonensoep;
- cassavekoekjes (puree maken, geraspte kaas er door, koekjes van bakken)? Als vulling zijn kleine pittig gekruide sojabrokjes ook heel geschikt.
- met groenten, rijst en bonen gevulde bananenbladeren?
- gebakken platanos (bakbananen, groene voor hartige koekjes en bruine voor zoete koek)
Voor veel wereldse ideeen: http://www.ivu.org/recipes/index.html
Heel veel succes met de hapjes en dat het een geslaagd feestje wordt. Ik herinner me ineens dat ik nog een zak zwarte bonen heb staan, die kan ik vanavond mooi in de week zetten om van het weekend weer eens lekker gallo pinto te maken! :P
-
Hmmmm klinkt allemaal héél erg lekker. Het moeten allemaal wel kleine hapjes zijn die makkelijk te eten zijn (dus bonensoep en hele salades is niet zo handig), maar ik hou wel van gezond.. Dus groentjes in de vorm van hapjes is wel leuk.
Waar koop je bananenbladeren? Lijkt me wel leuk! Ik vind van die groene omhulsels ook fijn, met vanalles in (maar weet niet wat het is, een blad, maar wat voor blad? Het is niet Mexicaans geloof ik).
Voor drank dacht ik zowieso aan tequila, Corona en margarita (kan je die op voorhand in grote hoeveelheid maken en in de koelkast stockeren? Of wordt-ie daar slap/vies/... van?)
-
Bananenbladeren (oneetbaar) en allerlei soorten eetbaar blad koop ik bij de Surinaamse toko.
Marguarita's :P kan je met containers tegelijk maken en in de koelkast zetten, goed koud serveren en natuurlijk dat randje zout niet vergeten.
Voor saladewraps werken dunne tortillas het prettigst vind ik. Als je zelf tortillas bakt kan je kleintjes maken voor de miniwraps, maar ja, grote kan je natuurlijk gewoon na het oprollen in stukken snijden.
-
Hmm.. Het lijkt me wel een heel werk om de tortilla's allemaal zelf te maken. Met die pannen enzo.. (ik ben ook helemaal geen keukenprinses, maar ga alles op voorhand uittesten ;)).
Goed dat die margarita's op voorhand kunnen. Ik ga waarschijnlijk strawberry maken... Mmm. En uiteraard !! Het zoutrandje!
Misschien ook sangria > goedkoop en makkelijk.
Surinaamse toko... In België... :) (ben er nog nooit één tegengekomen).
-
Das jammer van die toko. Dan zou ik zo gauw niet weten waar je bananenbladeren vandaan moet halen.
En hoe zit het met turkse winkels, dan kan je in elk geval daar grote dunne tortillas (maar dan heten ze Durum) kopen.
-
In A'pen moeten er wel Afrikaanse toko's zijn. Daar kan je vast ook bananenblad enzo halen. Met een beetje geluk heeft je lokale Marokkaanse winkel ook wel durum's in zn assortiment.
-
Die Nachos http://www.vegatopia.com/kokenenzo/zoeken.php?misc=search&subaction=showfull&id=1209289457&archive=&cnshow=news&ucat=32&start_from=& staan hier onderaan zijn er makkelijk te maken.
-
Ik maak vaak van die nacho chippies (cool mexican) met tomaat, lente ui en heel veel kaas erover(gewone en cheddar), hup de oven in en dippen met creme fraiche en guacamole.
Jammie jammie
-
Ik maak vaak van die nacho chippies (cool mexican) met tomaat, lente ui en heel veel kaas erover(gewone en cheddar), hup de oven in en dippen met creme fraiche en guacamole.
Jammie jammie
Ik doe bijna hetzelfde, al doe ik er nog gesnipperde jalapenopepers, stukjes zwarte olijf door en de creme fraiche gaat mee de oven in :)
-
Ik maak vaak van die nacho chippies (cool mexican) met tomaat, lente ui en heel veel kaas erover(gewone en cheddar), hup de oven in en dippen met creme fraiche en guacamole.
Jammie jammie
Ik doe bijna hetzelfde, al doe ik er nog gesnipperde jalapenopepers, stukjes zwarte olijf door en de creme fraiche gaat mee de oven in :)
OEHHH Ideeeeee....
-
Het voorlopige lijstje is:
- Nacho's met als dips guacamole en tomatensalsa
- Quesadilla's (met kaas en pepertjes)
- Olijfjes
- Halfgedroogde tomaatjes
- Patatas Bravas
- Tortilla
- Enchilada's (we gaan op het kookeiland een klein buffetje zetten zodat de gasten die zelf kunnen vullen, is wel leuk) met guacamole, zure room, mais, sla, versnipperde ui, stukjes tomaat, vegetarische reepjes
- [voor de mensen die niet zooo Mexicaans zijn ingesteld: gevulde kerstomaatjes en mini-pizza'tjes]
Nu vraag ik mij nog steeds af of ik margarita op voorhand kan maken en in een grote emmer in de koelkast kan bewaren. Of zou de limoen daarin gaan schiften?
-
Dat klinkt heerlijk!
Ik mis alleen iets met ananas :P Ik doe die altijd graag in quesedilla's :D
-
In hele kleine stukjes ertussen doen? (verse toch he?)
Ik ben gek op ananas :)
-
In hele kleine stukjes ertussen doen? (verse toch he?)
Ik ben gek op ananas :)
:yes:
oeh als je ananas over hebt, kun je er ook nog dit mee doen: http://www.chezpim.com/blogs/2008/05/chili-salt-a-fr.html dat is briljant lekker
-
Ongeloefelijk! Dat heb ik vandaag gemaakt!! En ik was op zoek naar het recept vanmorgen (maar vond het niet en heb dan geïnproviseerd). Het was SUPER.
-
Ik kreeg superveel complimentjes over de hapjes zaterdag. Alles was goed gelukt, de patatas bravas hebben we zondag nog gemaakt en opgegeven (omdat ik de friteuse na een paar margarita's niet meer wilde overlaten aan mijn lieve en toen al redelijk beschonken vriend :)).
De tortilla's, die op het kookeiland stonden als soort van buffetje waren allemaal op, net als de zelfgemaakte guacamole en de (zeker een kilo!!) tomatensalsa.
Kan je eigenlijk zelf artisjokken grillen? (als ze uit een blik komen)
Want die dingen zijn zó duur, maar in een blik/potje valt het nog wel mee in prijs.
-
Kan je eigenlijk zelf artisjokken grillen? (als ze uit een blik komen)
Want die dingen zijn zó duur, maar in een blik/potje valt het nog wel mee in prijs.
Ja maar dat heeft niet zoveel meerwaarde. Artisjokken uit blik zijn meestal vies, maar uit pot (hier in NL te krijgen van het merk Sacla) zijn goed te doen, ook niet gegrilld.
En leuk dat je feestje geslaagd was :D
-
Hmm.. Ik koop ze vaak uit een pot (in Delhaize) en uit blik (in GB), vind ze ok best eetbaar hoor.
Soms heb ik gemarineerde artisjokken.. Is ook wel lekker. Kan dat nog met potjes/blikjes-artisjokken?
-
Kun je doen ja.
Er zijn merken artisjokken in blik die echt afgrijselijk zijn, maar een paar zijn te doen. Maar toch heb ik liever de zachte uit pot of van de markt.