Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: mail op 16 januari 2009, 11:49:57
-
hoe kan ik suiker vervangen ? geen aspartaan enz...
bedankt voor de info
-
Ligt eraan waarom je het wilt vervangen?
-
ligt idd heel erg aan waar je het in wil vervangen
stevia, honing etc kan in vanalles en nog wat
in baksels kun je een hoop met appelmoes en geprakte banaan etc
-
bedankt voor de snelle reactie.
ik las net dat stevia enkel voor uitwendig gebruik is en niet binnen de eu-zone.
is er enkel een winkel in Wilrijk of nog elders ?
ik mag ook geen honing, banaan (téveel suiker).
stevia zou dus een oplossing zijn maar ja, medisch dus niet goeggekeurd dan ?
zou dus moeten gebruikt worden in allerlei gerechten én ijs (soja/tofu) want deze van het ijsboerke bevat suiker.
-
Stevia is officieel alleen voor uitwendig gebruik goedgekeurd in de EU, maar in landen als Japan en Brazilie is het wel ok als zoetstof. Het is vooral een politiek iets van de suikerlobby. Hier vind je meer info: http://www.vegatopia.com/smf/index.php?topic=14421.0 + verkoopadressen online.
Hier een recept van kokosijs met stevia. Ook met room, maar die zou je kunnen vervangen door sojaroom:
http://www.vegatopia.com/kerst2008/kerstmenus.php?subaction=showfull&id=1228255419&archive=&start_from=&ucat=60&#trifle
-
is diksap wellicht een optie voor je?
gr
buufje
-
In het boek smikkelen en smullen van annemarie Reuzenaar heb ik nog meer suikervervangers gevonden.
maismoutsiroop
rijststroop
appel perenstroop
ahornsiroop
stevia, maar dat was al vermeld.
gr
buufje
-
Mocht het om suikerziekte of hypoglycemie gaan, dan is stevia de beste oplossing; die is als enige niet van invloed op je bloedglucosespiegel, dit in tegenstelling tot alle andere zoetstoffen/vervangers.
Nadeel aan stevia is dat het geen volume heeft :-\
-
Mocht het om suikerziekte of hypoglycemie gaan, dan is stevia de beste oplossing; die is als enige niet van invloed op je bloedglucosespiegel, dit in tegenstelling tot alle andere zoetstoffen/vervangers.
En tagatesse dan?
-
Mocht het om suikerziekte of hypoglycemie gaan, dan is stevia de beste oplossing; die is als enige niet van invloed op je bloedglucosespiegel, dit in tegenstelling tot alle andere zoetstoffen/vervangers.
En tagatesse dan?
Dat bevat nog altijd een hoop koolhydraten (vermoedelijk) en dat heeft bij mensen met diabetes of hypoglycaemie vaak een negatief effect. Als je daar geen last van hebt, dan is er idd kans dat het je bloedsuiker stabiel houdt.
-
Hm, als ik zo google op tagatose diabetes vind ik dat diabetes-patienten het gewoon (met mate) kunnen gebruiken.
-
Hm, als ik zo google op tagatose diabetes vind ik dat diabetes-patienten het gewoon (met mate) kunnen gebruiken.
Er zijn ook nog wat verschillende opvattingen over het dieet voor diabetespatienten. Sommige researchers vinden dat het koolhydraatarm moet (geeft zeer goede resultaten in onderzoeken), anderen houden zich aan het al bestaande dieet waarbij meer koolhydraten zijn toegestaan.