Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Christiaan op 09 december 2008, 22:14:58
-
Oftewel: dipreceptjes. Die was er toch nog niet?
Een buitengewoon vreemde zat op mij te wachten:
1 ui
20-25 walnoten
2 eieren
400 gram groene bonen
zout en peper
Ui snijden. Bruin bakken in een beetje olie. Walnoten pellen. Eieren hard koken. Alles behalve de uien in de food processor. Uien er bij.
Klinkt vreemd, is eigenlijk best wel lekker.
-
Is dit nu troosteten of eten dat net niet helemaal gelukt is?
-
Of eten waar je iets in kunt dippen.
-
Calimero zit spot on.
Nog een aardige: Cashewnoten, olijven, parmezaan en misschien een beetje olie of majo. Knoflook op eigen risico.
-
Oh. Ik moest er even enkele minuten over denken, maar toen snapte ik 'm.
-
Ehm, aangezien het toch niet enorm loopt dit, geef ik er maar een andere wending aan:
Ik vroeg bij de biogroentenkraam om witte perziken. Ik mocht ze zelf pakken, vond ze er al verdacht gelig uit zien van buiten. Checkte nog even of dat wel echt de witte waren. Ja dus, en bij thuiskomst: nee dus.
-
Dun Yong is verbouwd. Allemaal heel leuk, iets grotere winkel, meer plek voor koeling en bevroren dingen lijkt het, maar ik kan niets meer vinden :(
Geen rijst gevonden (wel 20-kilobalen, maar das teveel voor een 1-persoonshuishouden en ik ben niet zo'n rijsteter), bouillonblokjes leken foetsie, net als de chemische cakejes. Bij de kookspullenafdeling zag ik wel een heel groot thee-ei, maar dat was een kleine voetbal. Dat is weer te groot. Over 2 weken zouden ze weer anderen hebben, voor zover ik de verkoopster begreep.
Ik had wel even naar de Chinese supermarkt ernaast (Wan Kee?) kunnen gaan, maar de Zeedijk lag opengebroken en ik had er hele zere pootjes van.
-
Ik wilde er vanmiddag nog even langsgaan, ik hou mijn ogen open voor normale verpakkingen rijst. Ik dacht eerst ook dat ze mijn favoriete noedels niet meer hadden, maar dat is niet zo, alleen liggen ze nu in een kleiner schapstukje.
-
Ik vond het ook vrij sovjetachtig aanvoelen, best veel lege schappen. Mss ben ik net op een onhandig moment geweest, ze waren ook redelijk wat schappen aan het vullen. De noedels liggen nu niet allemaal meer in 1 schap, maar het lijkt wel verdeeld op land. Soba-noedels in het Japanse gedeelte, etc.
Volgens mij gaan ze binnenkort de kelder verbouwen. De wokken stonden bij de rijstkokers, ipv om het hoekje.
-
Even terug naar de oorsprong van deze draad: een pak silken tofu in het hakmolentje met een klein potje rode pesto.... :hungry: :vork: :kwijl:
en ook diezelfde tofu met look en geraspte komkommer en kruidenzout (vega tzatziki dus)... :kwijl:
-
Dat is toch niet balen?
-
Da's ook niet de oorsprong van de draad.
Culinaire baaldraad = dipreceptjes. (Doordenkertje, maar wel een leuke.)
-
Aha! Had het eerste bericht niet gelezen. ;D
-
mijn favoriet:
kwark met veel knoflook, klein geneden ui, eventueel wat geraspte komkommer, olijfolie, witte wijnazijn, peper, zout en verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie, munt en bieslook. jummie!
-
Ja hey maar we hebben ook een draad dipsauzen!
Het zijn toch meer recepten als je in een dip zit. Comfort food enzo? Hoewel het laatste recept erg comforterig klinkt, yum!
-
Ja hey maar we hebben ook een draad dipsauzen!
Ja, maar bijv. hummus is toch geen dipsaus?
-
Hummus is in sommige landen wel een dipsaus, dunner dan hier, waar we het meer als een smeersel gebruiken toch? In Arabische landen heb ik het in een aantal vormen en smaken voorbij zien komen. In de UK en US staat het ook bij de dips en gebruiken ze het om groente in te dippen. Hummus is trouwens perfect anti-dip spul!
Mijn comfort food bij uitstek sinds mijn ontdekking drie weken terug: toutons. Men neme gerezen (wit)brooddeeg, een koekenpan met een laagje olijfolie, andere olie, half olie/half roomboter of reuzel (volgens het originele niet vega-recept) en men bakke platgedrukte stukjes deeg langzaam tot ze uitgerezen, gaar en bruin aan twee kanten zijn. Loeiheet opeten met stroop, maar boter, appelmoes of jam kan ook. Hartige variant: bakken in olijfolie met wat zout waar een minuutje flink wat knoflook in mee is gebakken,verse peper erover malen.
De volgende dag ook nog lekker uit de magnetron (als er iets overblijft...)
Het is niet echt gezond maar dat moet ook niet bij anti-dip voer, je slagaderen slaan al dicht als je er alleen maar naar kijkt, maar LEKKER! :D
-
Het is niet echt gezond maar dat moet ook niet bij anti-dip voer, je slagaderen slaan al dicht als je er alleen maar naar kijkt, maar LEKKER! :D
:heehee:
-
Comfort food lijkt me meer iets voor een nieuw te openen Culinaire Draad Voor Den Vrouw (http://www.vegatopia.com/smf/index.php?action=post;board=8.0).
-
;D leuk linkje.
-
Het is trouwens wel degelijk een dip-recept, want je scheurt stukken van de touton af en doopt die in de stroop. Zo eet ik het tenminste. Wat me ook heel lekker lijkt: dopen in die gecondenseerde gezoete melk in blik van friesche vlag :D
-
Nog een hele lekkere vieze dip: Uitje snipperen en fruiten, jalapeno pepertjes uit een potje in kleine stukjes snijden en even meebakken, uitgeperst teentje knoflook erbij, kaasfondue uit een pakje (of een eenpersoonspotje) erin laten smelten. paar tomaten (zonder de pitjes) in blokjes snijden, meewarmen met een klein beetje extra water erbij en dan met een grote bak chilichips op de bank (en een grote kan koud water, hoe groot de kan is ligt aan hoeveel chilipepers je erin gedaan hebt).
-
Comfort food lijkt me meer iets voor een nieuw te openen Culinaire Draad Voor Den Vrouw (http://www.vegatopia.com/smf/index.php?action=post;board=8.0).
Comfort food hoeft helemaal niet culinair te zijn.
-
Ik vind op de bank liggen met een grote bak met iets om mee te dippen en een nog grotere bak met met iets om in te dippen meestal ook niet zo culinair, maar ik dip dan ook nooit netjes aan tafel met mes en vork.
Ultiem dipspul blijft natuurlijk zure room in alle verschijningsvormen. Liefst aangeleverd in emmers ipv in bakjes :yummie:
-
Alles waar avocado in verwerkt wordt kan mij vrolijk stemmen.
En lekker dipje voor bij chipjes; zeer fijn gesneden komkommer, tomaat en sjalotje, knoflook poeder (en andere kruidjes naar smaak) met yoghurt en evt een beetje mayo. Ik vergeet een ingrediënt geloof ik, maar het is erg lekker en geliefd.
-
Ik word ook gelukkig van avocado. Ik prak het wel eens en dan met fijngesneden tomaat erdoor en een beetje chilisaus, evt citroensap en / of verse koriander. Het oorspronkelijke recept staat geloof ik in het-kookboek-met-de-asperges als beleg voor een hartige pannenkoek ofzo.