Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Joske op 05 november 2008, 17:58:57
-
We denken erover om een wijnproefavond te organiseren, L kent een importeur van Portugese wijnen. Nu wil ik er allerlei kleine begeleidende liefst warme hapjes bij maken. Tips of bestaat er al een draad hierover?
-
Als het echt om wijn proeven gaat hoort er alleen brood bij, droog, om de smaak van de wijn die je geproeft hebt te neutraliseren voor de volgende smaaksensatie.
-
Ik denk dat het van joske best wat bourgondischer mag zijn.
-
Leuk hoor.
Maar wel lastig te weten wat bij de wijnen past zonder te weten welke wijnen jullie gaan drinken!
Iets vettigs als kazen (blauwe, witte, roodschimmel) is wel wat.
Evenals zoetige dingen (plakjes biet evt met cottage cheese er op, noten- of krentenbrood, druiven, kweeperengelei, rabarbercompote, perencompote).
Reepjes ingemaakte paprika. Selderijstengel.
Diverse brood en crackersoorten.
-
Ik denk dat het van joske best wat bourgondischer mag zijn.
:yes:
-
niets op tegen natuurlijk. kaas, heerlijk bij wijn.
-
Ik werk binnenkort ook mee aan eentje, maar onze wijnexpert wil neutrale knabbeltjes of brood vrees ik ...
-
De wijndegustatie was een succes, de invoerder raadde brood, een assortiment kaas en chorizo aan (L en ik waren de enige niet-vleeseters). Voor de rest nog champs met kruidenkaas (en iets anders warm met vis). Hij voert ook koffie en olijfolie in. Dus ook een schaaltje olie met kleine stukjes brood. Voor bij de koffie maakte ik tiramisu.