Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: blingda op 25 oktober 2008, 19:06:53

Titel: Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: blingda op 25 oktober 2008, 19:06:53
hoi kookgekken!

hier een vraagje over het smelten van chocolade e.d zonder het aan te laten bakken,
wat voor soort pan moet ik hiervoor gebruiken? Ik weet dat het een dikke bodem moet hebben, maar geen anti-aanbaklaag toch?

Titel: Re:met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Selly op 25 oktober 2008, 19:25:06
hoi kookgekken!

hier een vraagje over het smelten van chocolade e.d zonder het aan te laten bakken,
wat voor soort pan moet ik hiervoor gebruiken? Ik weet dat het een dikke bodem moet hebben, maar geen anti-aanbaklaag toch?



Au bain marie gaat het best en dan kun je 2 normale kookpannen gebruiken. Zie hier voor meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Au_bain-marie
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Anand op 31 oktober 2008, 11:29:05
Ik vind voor chocolade een niet anti aanbak pan fijner, als het wel iets zou aanbranden blijft het in de pan zitten, ipv dat het meegaat met de rest.
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Wombat op 31 oktober 2008, 11:53:22
Ik dacht dat het ook in de magnetron kan. Weet ik niet zeker, en ik kan het niet uitzoeken, want ik heb geen magnetron.
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Selly op 31 oktober 2008, 12:31:21
Ik dacht dat het ook in de magnetron kan. Weet ik niet zeker, en ik kan het niet uitzoeken, want ik heb geen magnetron.

Dat kan maar het gaat erg vlug veel te hard
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Hizikigrrrl op 31 oktober 2008, 12:38:53
Ja, in de magne verbrand het snel en het wordt dan korrelig. Als je het doet, check dan om de 10 sec. en laat het niet volledig in de magne smelten; die laatste klonten smelten ook buiten de magne wel doordat de rest vd choco zo warm is.

Zelf doe ik het ook altijd au bain marie.
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: blingda op 31 oktober 2008, 22:00:57
hoi allemaal, bedankt voor de suggesties. Ik heb inmiddels een sauspan/steelpannetje gekocht met een dikke bodem.
Ik had nl. een recept van nigella waar ik zowel chocolade als marshmellows moest smelten in een pan,
en au bain marie wist ik niet zeker of dat ook daarmee zou lukken. Nu maar kijken of het lukt!
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Selly op 01 november 2008, 21:36:04
hoi allemaal, bedankt voor de suggesties. Ik heb inmiddels een sauspan/steelpannetje gekocht met een dikke bodem.
Ik had nl. een recept van nigella waar ik zowel chocolade als marshmellows moest smelten in een pan,
en au bain marie wist ik niet zeker of dat ook daarmee zou lukken. Nu maar kijken of het lukt!

Je kunt aubain marie ook hele grote hoeveelheden doen. Ik heb eens voor 200 man chocoladetaart gemaakt en het was ff een werkje maar het au bain marie smelten ging prima
Titel: Re:Met welke soort pan chocolade smelten?
Bericht door: Buufje op 14 april 2009, 15:00:32
Bij ikea hebben ze voor ik dacht 3,95 een RVS aubainmarie inzet, die kun je boven een pan kokend water hangen, erg handig dus..


gr
buufje