Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Bast op 18 oktober 2008, 19:43:54
-
Op internet zijn er ladingen recepten te vinden met champagne, maar heeft hier iemand misschien nog leuke vegetarische suggesties?
-
Oh, en lekkere dingen bíj de champagne zijn ook welkom!
We hebben nog 3 flessen. ;)
Voor andere mensen schijnt aardbeien met slagroom erg lekker te zijn.
-
Ja, kwam dus een aardbeienrisotto tegen met champagne, maar in november aardbeien :-\
Slagroom vind ik eigenlijk alleen lekker op warme chocolademelk.
Aardbeien gemarineerd in balsamico en dan geserveerd met mascarpone en honing is dan wel weer heel fijn.
Maar goed, daar heb jij natuurlijk weer niets aan...
-
Gewoon opdrinken is geen optie? Of kir royal, dat is helemaal lekker met bramen- of frambozenlikeur ipv zwartebessenlikeur.
-
Champagne komt hier niet zo vaak over de vloer, cava daarentegen wel. Zeker zo goed, veel goedkoper.
Laatst een mochito royal gemaakt, in plaats van spuitwater met cava dus :fles wijn zuipende smiley: gaat wel enorm vlug je hoofd in.... :monstereye:
-
Gewoon opdrinken, he wat saai ;)
Die kir royal met bramen- of frambozenlikeur klinkt wel lekker!
Cava zou ik normaal drinken, maar het is een speciale dag dus een champagne ontbijt leek me wel leuk.
Saillant detail, in de boekhouding van de uitvinder van champagne, was de allereerste bestelling op dezelfde datum als mijn geplande champagne ontbijt. De bestelling kwam destijds uit Engeland, waar Prins Charles in het heden op diezelfde dag zijn verjaardag viert...
-
Wij gaan met oud en nieuw weer een fles openmaken, maar wat is er lekker bij? Oliebollen niet zo, namelijk ...
-
Sushi
Salade
Salade wraps
Frisse dingen
-
http://www.champagneinfo.nl/Serveren/ChampagneSabreren/tabid/106/Default.aspx
Heeft A. wel met kerst gedaan, maar nu met de laatste fles ga ik hem tegenhouden. :)
Er komt in elk geval een salade met lichte dressing en misschien croutons.
-
Ik vind Champagne (of Cava) zelf het lekkerste als apéritif of eventueel avondvullend als begeleiding bij andere prettige bezigheden. Dus niet om te drinken bij een groot gevuld bord. (Er worden door Champagnehuizen soms wel diners met niets dan Champagne als begeleiding georganiseerd, mij lijkt dat wat saai en vermoeiend, voortdurend die bubbels.)
Omdat de drank zo licht en fris is mag er niets zwaar of smaakbedervend bij.
Dus opteer ik voor luchtige toastjes met één of lekker smeersel als een niet te pikante tapenade, van artisjok bvb of courgette, of lichte kaasmousse.
Aardbeien met slagroom zijn er ook lekker bij.
-
Ik vind het ook niet iets voor bij het eten, maar het is een hele fles voor twee man. ;D
En niks bij mijn drank vind ik niet lekker, ik hou van afwisseling.