Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: animal lover op 22 augustus 2008, 14:06:29
-
Soms kijken we wel eens naar dit programma en eigenlijk wel jammer dat er nog geen aflevering is geweest met als thema vegetarisch. Of ik moet het mis hebben, want ik heb niet heel veel afleveringen gezien.
-
ik geloof dat in het begin een raw food persoon erbij zit.
Maar ja als je 1 veg hebt, moet je er eigenlijk meteen 4 hebben, want anders kan die ene bijna niks proeven
-
In het begin zat er idd een rawfoodist bij.
Een zeer enthousiaste vrouw, kwam energiek over. Zij deed het goed. Alleen de vleeseters waren dit eten toch niet zo gewend. Al waren er wel complimenten.
Beoordeel zelf:
Wie is de chef (http://www.rtl.nl/(vm=/huistuinkeuken/wieisdechef/home/)/system/video/html/components/huistuinkeuken/wieisdechef/miMedia/2008/week28/di18.Wie_Is_De_Chef_08-07-2008.xml)
-
De rest van de uitzendingen met de rawfoodist.
Ze drink geen alcohol, hooguit 1 ei per jaar en zeer voorzichtig met zuivelprodukten.
7 juli (http://www.rtl.nl/(vm=/huistuinkeuken/wieisdechef/home/)/system/video/html/components/huistuinkeuken/wieisdechef/miMedia/2008/week28/ma18.Wie_Is_De_Chef_07-07-2008.xml)
9 juli (http://www.rtl.nl/(vm=/huistuinkeuken/wieisdechef/home/)/system/video/html/components/huistuinkeuken/wieisdechef/miMedia/2008/week28/wo18.Wie_Is_De_Chef_09-07-2008.xml)
10 juli (http://www.rtl.nl/(vm=/huistuinkeuken/wieisdechef/home/)/system/video/html/components/huistuinkeuken/wieisdechef/miMedia/2008/week28/do18.Wie_Is_De_Chef_10-07-2008.xml)
De uitslag (http://www.rtl.nl/(vm=/huistuinkeuken/wieisdechef/home/)/system/video/html/components/huistuinkeuken/wieisdechef/miMedia/2008/week28/vr18.Wie_Is_De_Chef_11-07-2008.xml)
-
Ik vind het een saai programma. Smaken verschillen (NET5) is veel leuker.
-
Net 5 heb ik nog niet gezien. Is het ongeveer hetzelfde? Ik heb geen tv gids toevallig net een half jaar abbonement Veronica afgesloten, maar de eerste gids nog niet gehad. Ik vind de toetjes er altijd erg lekker uit zien en heb op internet gekeken bij het programma, maar overal wordt gelatine gebruikt en ik heb niet veel ervaring met toetjes, maar gebruik niet graag gelatine.
-
Ik heb Wie is de chef een keer gezien. De chef was toen de chef van La Vallade (http://www.iens.nl/restaurantsVan/Nederland/restaurant.htms?r=1489). Haar armen zaten (zoals vaak bij koks volgens mij) onder de brandwondjes/littekens en daarmee was meteen duidelijk wie de professional was.
Wel erg leuk die kookprogramma's, lekker een beetje ongegeneerd bij een ander in de keuken kijken ;-)
-
Ik vind het een saai programma. Smaken verschillen (NET5) is veel leuker.
Me too. Grappig die combinaties van mensen. Vind ze soms wel een beetje zeuren om niks.
-
Ik keek net toevallig de herhaling van "Smaken verschillen" en wat schetst mijn (gevleide) verbazing? Sabine kookt en maakt als dessert mijn chocoladetaart! Tja, hoe weet ik dat zo zeker....? Kijk hier (http://www.net5.nl/web/show/id=189059/langid=43/contentid=24370) maar. Wat moet ik hier nu mee doen? Want op de site van Smaken verschillen wordt dit recept als "Sabine's" recept weer gegeven. Ik vind het leuk dat mensen dit recept als zo lekker beschouwen dat ze ermee op tv willen, maar het is míjn recept....
-
Ik heb na het recept gekeken, maar hoe weet je zo zeker dat het jouw recept is en dat ze het niet uit één of ander kookboek heeft?
Of vraag ik nu iets doms?
-
Misschien moet je hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=31;action=display;threadid=13754;start=0) even kijken, daar is al een hele draad over dit onderwerp.
-
Ik vind het een saai programma. Smaken verschillen (NET5) is veel leuker.
Op dit moment op tv op Net 5 een vegetarisch menu.
-
Ik vond het jammer van die kwarteleitjes (die zagen er gewoon yuk uit, maar vleeseters eten natuurlijk nog veel viezere dingen dus die vonden het misschien niet erg) en van die groentenkrans.
Ik geloof best dat zo'n groentenkrans lekker is, voor vega's onder elkaar, maar als ik echte vleeseters wil imponeren dan kies ik toch liever voor iets minder tuttigs.
-
Het is ook haast knap hoe de media altijd weer mensen weet te presenteren die wat meer ouderwets 'stereotype' zijn voor vegetarisme dan de mensen die ik ken en vegetarier zijn.
-
Gisteravond had ik tijdens het zappen in mijn hotelkamer ook zomaar ineens Smaken Verschillen op de buis. Christy kookte (http://www.net5.nl/web/show/id=197288/langid=43) voor een groep carnivoren. Allemachtig, wat een gezeik. En helaas ook geen reclame voor vegetariërs. De gastvrouw was een prototype vegetarische betweter, beetje truttig alternatief. Commentaar was leuk bedoeld, met net iets te veel 'wat zijn vegetariërs toch raar'. En de gasten: stelletje zeikstralen, die al gaan huilen als ze een avondje geen vlees eten. Geen leuk programma.
-
Het is ook haast knap hoe de media altijd weer mensen weet te presenteren die wat meer ouderwets 'stereotype' zijn voor vegetarisme dan de mensen die ik ken en vegetarier zijn.
Misschien moeten alle Leidse of alle Amsterdamse vegatopianen zich opgeven, zodat Net5 een week lang leuke jonge vegetariers kan presenteren.
-
en dan op youtube zetten zodat ikke het ook kan zien ;)
-
Ik vind het een saai programma. Smaken verschillen (NET5) is veel leuker.
Smaken verschillen idd. Ik heb nu toevallig een paar uitzendingen van net 5 gezien, maar Wie is de chef vind ik echt beter.
-
Ik heb het eigenlijk allebei wel afgeschreven.
-
Misschien geef ik me als vega wel op voor smaken verschillen. En mogen jullie 1x raden wat ik als toetje ga maken ;D
-
Wat me trouwens opvalt is dat er iedere dag in één van de twee programma's tenminste één van de volgende dingen op tafel staat: tartaar van tonijn, coquilles of iets met garnalen en avocado.
Dat is nu allemaal blijkbaar heel hip in de vleeseterskeuken, dus dat ga ik met Kerst vast tegenkomen. Wat zijn nou de vegetarische equivalenten daarvan? En wat is er hip in de vegakeuken?
-
Ik kom wel onderdelen van dieren tegen waar ik nooit eerder van gehoord heb en van gruwel zoals bijvoorbeeld zwezerik.
-
Waarom gruwel je van zwezerik (meer dan van ander vlees)?
Ik vind het beter zo'n beest helemaal op te eten dan er twee biefstukjes af te snijden en de rest weg te gooien...
-
Waarom gruwel je van zwezerik (meer dan van ander vlees)?
Ik vind het beter zo'n beest helemaal op te eten dan er twee biefstukjes af te snijden en de rest weg te gooien...
Stukje van de bil, pleister er op, en lopen maar weer. ;)
-
Wat me trouwens opvalt is dat er iedere dag in één van de twee programma's tenminste één van de volgende dingen op tafel staat: tartaar van tonijn, coquilles of iets met garnalen en avocado.
Dat is nu allemaal blijkbaar heel hip in de vleeseterskeuken, dus dat ga ik met Kerst vast tegenkomen. Wat zijn nou de vegetarische equivalenten daarvan? En wat is er hip in de vegakeuken?
Hip in wiens vegakeuken? Bij veel restaurants toch wel het crea met groenten zijn. Groenten op een stokje bijvoorbeeld. Of groenten in een torentje. Gelukkig is het ei er wel een beetje uit, geloof ik. "Vroeger" kreeg je in restaurants gewoon ipv vlees een ei (in welke vorm dan ook).
Grote salade's zijn volgens mij ook nog steeds in. Met feta, nootjes, olijven ect ect. En het vegetarisch koken met "vergeten groenten" is volgens mij ook nogal "in". Pompoen soep, aardperensoep, wortelsoep.
Ik vind het "Wie is de Chef" ook nogal saai. Er staat bijna nooit iets op tafel dat ik denk:"goh, wat verrassend!". Geef mij maar lekker vega ;)
-
Ze zouden eens een hele week met alleen maar vegetariers/vegetarisch eten moeten doen! Misschien een idee voor rond dierendag? En dan wel mensen uitzoeken die echt competitief zijn en gastronomische hoogstandjes uithalen.
-
Waarom gruwel je van zwezerik (meer dan van ander vlees)?
Ik vind het beter zo'n beest helemaal op te eten dan er twee biefstukjes af te snijden en de rest weg te gooien...
Daar zit wat in, maar ik vond het er heel smerig uitzien meer dan ander vlees.
-
Ze zouden eens een hele week met alleen maar vegetariers/vegetarisch eten moeten doen! Misschien een idee voor rond dierendag? En dan wel mensen uitzoeken die echt competitief zijn en gastronomische hoogstandjes uithalen.
Ik geloof dat ik zo twee Vegatopianen kan opnoemen, die dat wel zouden kunnen. Daarbij wil ik niet anderen voor het hoofd stoten, die de laatste tijd actief geworden zijn en ik nog niet in real life gezien heb.
-
Gisteren werd er bij Smaken verschillen! een vegetarisch menu gemaakt (door een niet-vega voor niet-vega's). En leuk & lekker! Hij kreeg erg hoge cijfers van de anderen.
-
Leuk! Heb net even gekeken naar het menu, ziet er inderdaad lekker uit. Voor een ander die ook even wil kijken, hier de link (http://www.net5.nl/web/show/id=229830/langid=43)
-
Gisteren werd er bij Smaken verschillen! een vegetarisch menu gemaakt (door een niet-vega voor niet-vega's). En leuk & lekker! Hij kreeg erg hoge cijfers van de anderen.
Zag er goed uit inderdaad. Vond ook de reacties erg leuk. Het wonderkind :)
-
Dat is nu allemaal blijkbaar heel hip in de vleeseterskeuken, dus dat ga ik met Kerst vast tegenkomen. Wat zijn nou de vegetarische equivalenten daarvan? En wat is er hip in de vegakeuken?
Bij uit eten gaan valt me op dat zachte geitenkaas met sla helemaal je van het is, ze serveren het zo overal dat ik het ondertussen een beetje zat ben, de kaas warm of koud, met of zonder walnoten, met mosterd of mosterd/honigdressing, met dadels, als vooraf of als hoofdgerecht.Het begint een beetje fantasieloos te worden, laatst zelfs een restaurant gemeden omdat het enige vegetarische hoofdgerecht iets met geitenkaas was. En dat terwijl ik geitenkaas erg lekker vind en het zelf best wel vaak in huis heb.
Ook populair, zeker in deze tijd van het jaar, zijn pompoenen en portobello's. Maar die geitenkaas is erger want niet seizoensgebonden.
Toen ik mijn eerste prille alto-eten schreden zette was pompoensoep één van mijn eerste openbaringen. Het was in een macrobiotisch restaurant, pompoen kende ik alleen van de Halloweenplaatjes en praatjes en het was in Nederland een ongewone groente en bijna nergens te krijgen. Dat moet in '78 of '79 geweest zijn, toen geitenwollen sokken nog hip waren...
-
Ik heb volgens mij al twee jaar geen salade met geitenkaas meer gehad in restaurants, dus ik dacht dat het al voorbij was.
-
hier in belgië alvast ook nog niet. dat en lasagna.
-
Vergeet de gevulde paprika niet :P
-
die ben ik nog nooooit tegengekomen
echt dan!
-
die ben ik nog nooooit tegengekomen
echt dan!
Consider yourself lucky...als ik nog één keer een óf vrijwel rauwe, óf zwarte paprika met ongeinspireerde vulling (denk: rijst met peterselie) krijg, ga ik gillen.
-
gelukkig hebben wij die traditie dan niet :D
dan liever lasagna, dat kan maar heeeeel moeilijk echt slecht. hoewel ze het al wel 1 keer hebben klaar gespeeld hebben... ::)
-
Hier in Rotterdam wel tegengekomen hoor: groentenlasagna waarin de courgette en de aubergine nog rauw waren. Bij klagen kregen we te horen dat het volgens de kok zo hoorde...! :Thumbsdown:
-
Ik heb net de eerste uitzending gezien van de serie met de raw-foodist (zie begin deze draad), en ik moet zeggen dat ze op mij geen positieve indruk maakte. Ik vind het nogal raar om je voor een kookserie op te geven als je geen vlees, vis, (koe)zuivel, ei, alcohol eet; en dat dan ook nog eens niet van tevoren te melden. Raar ook dat ze wel een mening had over het eten van de vleeseters, maar niks zei over wat de kok nog op de nipper voor haar in elkaar had geflansd.
-
Ik heb het ook gezien. Beetje onbeschoft dat je een gastheer/vrouw zo voor het blok zet door pas als het eten voor je neus staat te melden dat je geen vlees/vis eet.
Die kok deed het wel netjes trouwens; het vega-eten wat hij à la minute in elkaar flanste zag er erg mooi uit!
-
Ik zit nu half te kijken en ik snap niet hoe ze zoiets in haar hoofd haalt! Ze had het sowieso van tevoren moeten melden maar dat ze het niet even zei voordat hij met het voorgerecht aankwam vind ik echt belachelijk. Misschien wilde ze hem zo uittesten ofzo, kijken hoe snel hij iets leuks in elkaar kon flansen?
-
Misschien heeft ze van de redactie de opdracht gekregen om niets te zeggen, om te kijken hoe de kok zou reageren?
-
Misschien heeft ze van de redactie de opdracht gekregen om niets te zeggen, om te kijken hoe de kok zou reageren?
Ja dat zou wel kunnen maar dat vind ik dan wel oneerlijk, aangezien de anderen het daarna dus wel wisten en zich erop konden voorbereiden.
-
mss dacht ze dat hij dat wel wist?
ik heb ook al eens een voorgerechtbord teruggegeven met de mededeling dat ik de vegetariër was. waarop de kok uit de lucht kwam vallen. sommige schoonouders vergeten zo'n dingen wel eens te melden ::) grmbl.
is macrobiotisch raw-food automatisch vegetarisch?
-
is macrobiotisch raw-food automatisch vegetarisch?
Niet per definitie: rauwe haring bijvoorbeeld voldoet prima aan de rawfoodideologie en is niet vegetarisch. In de praktijk eten de meeste rawfooders echter wel vegetarisch volgens mij, maar dat is dan meer omdat ze geen dierlijke vetten willen binnenkrijgen dan omdat het tegenstrijdig zou zijn aan het rawfoodprincipe.
-
sommige schoonouders vergeten zo'n dingen wel eens te melden ::)
:yes: Daarom vraag ik dit bij weddings, parties everything altijd discreet even na bij het personeel ('is doorgegeven dat...'). Ik geloof dat sommige gastheren (m/v) dat niet eens hebben gemerkt (op de mooiste dag van je leven hoef je je met zulke dingen niet bezig te houden, vind ik :) )
-
lesje dat ik geleerd heb. ander lesje: als je tegen de jobstudent zegt dat je de vegetariër van het gezelschap bent als ie met hapjes langskomt, moet je niet verwachten dat er ergens een belletje gaat rinkelen...
het was nog in het begin van m'n relatie en ervoor had de mama dat altijd op tijd doorgegeven. maar die was nu op reis, en toen m'n vriend het twee keer aan zijn vader had gevraagd, was hij kwaad geworden zelfs. hij had iets gezegd in de trand van "ja seg, dan eet ze maar wat er op haar bord komt " :o
enfin, van de mama hebbek excuses gekregen, van z'n papa? vergeet het maar. en dat vind ik eigenlijk nog erger dan 5 minuten te moeten wachten op het eten. wat toen verrasend lekker was, trouwens.
-
Ik keek net toevallig de herhaling van "Smaken verschillen" en wat schetst mijn (gevleide) verbazing? Sabine kookt en maakt als dessert mijn chocoladetaart!
Als ik het goed heb wordt deze aflevering vanavond wederom herhaald.
-
Ik keek net toevallig de herhaling van "Smaken verschillen" en wat schetst mijn (gevleide) verbazing? Sabine kookt en maakt als dessert mijn chocoladetaart!
Als ik het goed heb wordt deze aflevering vanavond wederom herhaald.
Is zij die blonde krullenbol? Ik zag gisteren nog een stuk en ik ga dat kokosijs eens maken, want dat schijnt wel heel goed te zijn.