Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: animal lover op 19 augustus 2008, 22:19:35
-
Ik weet niet of dit onderwerp hier hoort, maar wat is het kookboek waar je het meest uit kookt?
-
Geen boek maar een site: webchef. Daar tik ik ter inspiratie de ingredienten wel eens in waarmee ik wil koken. Vervolgens kook ik nooit de suggestie van de chef maar ik doe er wel ideeen op.
-
Op dit moment Vegan with a Vengeance, omdat ik die net nieuw heb en alles wat ik er uit maak heerlijk is. Maar ik krijg binnenkort weer een nieuw kookboek, dus we zullen zien... (tot mijn schande maak ik ook best veel dingen uit de Allerhande, trouwens)
-
Heb veel recepten gemaakt uit de Vegatarische stamppotten en ovenschotels-kookboek van AH. Makkelijk en lekker en je hebt er nooit veel ingredienten voor nodig. Maar de laatste tijd heb ik er niet vaak iets van gemaakt.
Allerhande of de AH-site bekijk ik ook vaak. Of andere sites, zoals die van Annemieke, Vegatopia natuurlijk of als ik een recept via Google vind (via ingredienten of soort recept (bijv couscoussalade). Soms combineer ik er ook gewoon twee of meer.
Verder heb ik redelijk wat boeken, waar ik zo af en toe wat uit maak. Bijvoorbeeld Vegan with a vengeance. En natuurlijk het Vegatopiakookboek!
-
Ik kijk ook erg vaak op de AH-site. Gemakszucht, want je kan daar zo makkelijk zoeken op een bepaals ingrediënt. Ik maak ook regelmatig wat uit 'veggie hoofdgerechten' van Worldfood en uit diverse andere kookboeken die ik hier heb staan.
-
Ik kook amper meer uit kookboeken, het is tegenwoordig vooral koken uit repertoire voor mij.
-
Ik heb nog maar iets van drie kookboeken, maar dan ga ik voor het grote vegetarische kookboek. Is zal/oranje met asperges op de voorkant. Meestal zoek ik recepten op internet of haal ik ze uit tijdschriften van de supermarkt.
-
Ik heb nog maar iets van drie kookboeken, maar dan ga ik voor het grote vegetarische kookboek. Is zal/oranje met asperges op de voorkant. Meestal zoek ik recepten op internet of haal ik ze uit tijdschriften van de supermarkt.
ps: Vegetarisch vanaf de wieg wil ik nog wel hebben om lekkere dingetjes strakjes voor dochterlief te maken.
-
maar dan ga ik voor het grote vegetarische kookboek [...] met asperges op de voorkant.
De bekende Könemann...
-
maar dan ga ik voor het grote vegetarische kookboek [...] met asperges op de voorkant.
De bekende Könemann...
Wie heeft het niet? (Ik heb het boek al eens 3 keer op een verjaardag gekregen, kon het gelukkig ruilen...). Maar ik heb er echt nog nooit iets uit gemaakt. Nooit.
-
Er is een toetje/taart-iets, met een bodem van koekjes, kokos en kersen, dan een geel laagje en dan een laagje chocola: heeeeeel lekker, en ik heb het vaak gemaakt voor de mensa van de studentenvereniging.
Incidenteel ook wel andere dingen er uit gemaakt. Ik krijg bijna zin om hem nu te gaan doorbladeren, maar ga toch uit eten vanavond ...
-
maar dan ga ik voor het grote vegetarische kookboek [...] met asperges op de voorkant.
De bekende Könemann...
Wie heeft het niet?
Ik!
-
maar dan ga ik voor het grote vegetarische kookboek [...] met asperges op de voorkant.
De bekende Könemann...
Wie heeft het niet?
Ik!
Zie je ze vaak voorbijkomen op het werk?
-
Net vaak genoeg om 'm wel te kunnen hebben.
-
zo'n Hongaarse schotel, die erin staat is toch wel een gerecht dat ik regelmatig maak.
-
Ik kook amper meer uit kookboeken, het is tegenwoordig vooral koken uit repertoire voor mij.
Ragout van linzen, prei en courgettes uit Claudia Roden.
-
Ik kook amper meer uit kookboeken, het is tegenwoordig vooral koken uit repertoire voor mij.
Ragout van linzen, prei en courgettes uit Claudia Roden.
;D
-
Ik kook amper meer uit kookboeken, het is tegenwoordig vooral koken uit repertoire voor mij.
Ragout van linzen, prei en courgettes uit Claudia Roden.
;D
En ik dacht dat vrouwen zo goed waren in het lezen van subtiliteiten... :nooo:
-
Op dit moment Vegan with a Vengeance, omdat ik die net nieuw heb en alles wat ik er uit maak heerlijk is. Maar ik krijg binnenkort weer een nieuw kookboek, dus we zullen zien... (tot mijn schande maak ik ook best veel dingen uit de Allerhande, trouwens)
Vegan with a vengeance& the asian vegan kitchen, zo nu en dan afgewisseld met 2 boeken van Rose Elliot
-
Volgens mij mis ik een hoop doordat mijn engels niet zo goed is dat ik een Engels recept kan volgen. Best jammer :(
Ik heb trouwens wel een Duits vegetarisch kookboek, maar dat ik daar vaak uitgekookt heb,nee
-
Ik kan denk ik niet kiezen.
Ik ben heel blij met Delia's vegetarische favorieten (http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004001838546&Section=BOOK) en met De beste vegetarische gerechten van de wereld (http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004002892365&Section=BOOK), maar meestal kook ik uit m'n hoofd (doordeweeks). Als er mensen komen eten, als ik lekker de tijd heb of als ik taart wil bakken (weekend) dan lees ik vooral veel kookboeken om ideeën op te doen. Ik heb al een aardige collectie, ik koop ze ook heel graag, maar gebruik ze eigenlijk te weinig.
Deze dame (http://www.101cookbooks.com/) kocht altijd heel veel kookboeken, maar kookte er ook nooit uit. Op een dag besloot ze daar verandering in te brengen en nu schrijft ze in haar (vega) blog over alle gerechten die ze maakt.
-
Deze dame (http://www.101cookbooks.com/) kocht altijd heel veel kookboeken, maar kookte er ook nooit uit. Op een dag besloot ze daar verandering in te brengen en nu schrijft ze in haar (vega) blog over alle gerechten die ze maakt.
En ging ze haar eigen kookboeken (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1189963021&archive=&start_from=&ucat=1&) uitbrengen! Ja, zo schiet het ook niet op;).
-
Deze dame (http://www.101cookbooks.com/) kocht altijd heel veel kookboeken, maar kookte er ook nooit uit. Op een dag besloot ze daar verandering in te brengen en nu schrijft ze in haar (vega) blog over alle gerechten die ze maakt.
En ging ze haar eigen kookboeken (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1189963021&archive=&start_from=&ucat=1&) uitbrengen! Ja, zo schiet het ook niet op;).
Ah, kijk ns aan, ik loop nogal achter. Zo schiet het inderdaad niet op. Maar ja, je eigen kookboek schrijven is natuurlijk wel errug leuk...
-
een recensie en recepten uit mijn favoriete kookboek.
juist tegengekomen...
de schrijver is een beetje maf als het op voedsel aankomt, zowat mijn smaak meer en goed voor iemand die originele maar eenvoudige dingen wil.
eigenlijk is het een vleeseter die toevallig een vegetarisch restaurand opende, en dat merk je. (geen vleesvervangers, er zijn erg weinig carnivoren die dat lusten, eigenlijk, en ook een hele rijke en volle smaak)
ik heb de filo-strudel (zie site) en een soort frituurballetjes al gemaakt, en wil dringend de kaas-worst eens proberen. en de chinese mushroom pancakes staan ook al op de to-do lijst.
en ook eigenlijk de pasta met asperges en gebakken aardappelen.
http://www.bbc.co.uk/food/vegetarian_and_vegan/simonrimmer.shtml (http://www.bbc.co.uk/food/vegetarian_and_vegan/simonrimmer.shtml)
-helemaal onderaan staan de recepten...-
-
Ik heb Vegetarisch vanaf de wieg ontvangen en denk dat ik dit boek wel veel zal gebruiken straks voor lekkere hapjes.
-
Wat ik momenteel redelijk gebruik is Mijn keuken van de zon van Virginie Besancon (met c-cedille). En natuurlijk de bijbel; Ons Bakboek van de Vlaamse boerinnenbond.
-
Vaak op tafel hier voor de basics: Wannée. Verder wisselt het wat. Madhur Jeffreys is een must, evenals wat boeken van Rose Elliot, daar kook ik ook wel uit. Meestal doe ik maar wat, en de laatste tijd heb ik de bbc good food site ontdekt als ik inspiratie zoek.
-
Vaak op tafel hier voor de basics: Wannée. Verder wisselt het wat. Madhur Jeffreys is een must, evenals wat boeken van Rose Elliot, daar kook ik ook wel uit. Meestal doe ik maar wat, en de laatste tijd heb ik de bbc good food site ontdekt als ik inspiratie zoek.
Het boek van Madhur Jeffreys heb ik hier ook al een paar jaar in de kast staan. Een paar jaar *schrik* dit boek voor mijn afstuderen gekregen. Maar ik heb er nog nooit iets uit gekookt. De ingrediënten viond ik op de één of andere manier te ingewikkeld.
-
De Zilveren Lepel natuurlijk. Het meest geraadpleegde kookboek hier in huis, weliswaar niet vegetarisch maar wel een schat aan informatie. De vleesafdeling slaan we gewoon over.
-
Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk. Leuke gerechten met groente. De vlees-en visdingen zijn goed te vegetariseren. Ik gebruik het boek meer als inspiratiebron.
-
Vaak op tafel hier voor de basics: Wannée. Verder wisselt het wat. Madhur Jeffreys is een must, evenals wat boeken van Rose Elliot, daar kook ik ook wel uit. Meestal doe ik maar wat, en de laatste tijd heb ik de bbc good food site ontdekt als ik inspiratie zoek.
Het boek van Madhur Jeffreys heb ik hier ook al een paar jaar in de kast staan. Een paar jaar *schrik* dit boek voor mijn afstuderen gekregen. Maar ik heb er nog nooit iets uit gekookt. De ingrediënten viond ik op de één of andere manier te ingewikkeld.
Ow dat staat nog op mijn wishlist! Verder haal ik veel inspiratie van allerlei (amerikaanse) veganblogs/websites.