Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Kookboeken en zo => Topic gestart door: esthers op 03 juni 2008, 20:49:08
-
hoi allemaal!
Ben nieuw hier en heb nog niet alles kunnen lezen, dus ik weet niet of jullie dit boek al hebben gerecensceerd, de link:
http://www.vetvrij.com/vegeterranean-een-vegetarisch-kook-boek-van-antoinette-hertsenberg.html
mijn moeder heeft het me de laatste keer cadeau gedaan omdat er niet zoveel culinaire kookboekn voor vegetariers bestaan....waanzinnig mooi boek en heerlijke , makkelijk uitvoerbare recepten, een echte aanrader!
-
klik (http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?BOL_OWNER_ID=1001004005750837&Section=BOOK)
-
hé jaaaa! dat is hem! dus blijkbaar is ie al bekend hier, top!!
-
Binnenkort is er een recensie van het boek te bewonderen in ons kookmagazine Koken & Zo :
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/
-
Binnenkort is er een recensie van het boek te bewonderen in ons kookmagazine Koken & Zo :
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/
Haha, die zoch ik eerder al omdat ik er al veel over had gehoord. Laatst ook weer iemand, die gek op vlees is overigens. Goede marketing met dit boek.
-
Hertsenberg? Was die niet getrouwd met Koffeman? Die samen de reden zijn dat Thieme opnieuw geboren is?
-
Dit boek krijgt maar liefst 4,5 sterren in onze kookboekenrubriek op Koken en Zo!
http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1214767510&archive=&start_from=&ucat=1&
-
Hmm, klinkt toch wel interessant. Mijn bank heeft een aanbieding dat als ik geld op mijn spaarrekening stort ik zo'n boek krijg, misschien toch maar doen dan.
-
Hmm, klinkt toch wel interessant. Mijn bank heeft een aanbieding dat als ik geld op mijn spaarrekening stort ik zo'n boek krijg, misschien toch maar doen dan.
Hee wat toevallig, mijn bank had ook zo'n aanbieding! ;)
Hij lag gister in de brievenbus (het slotje te blokkeren zodat ik de bus bijna niet open kreeg).
Ik moet hem nog bestuderen maar heb al best lang weinig tijd besteed aan leuk koken, dus heb wel zin om er wat mee te gaan doen. :)
-
Ik kreeg hem gisteren ook in de bus. Mooi boek.
-
Welke bank is dat? Ik kreeg een fotoboek over (de afwezigheid van) kinderarbeid. Best mooi hoor, maar wat moet ik ermee? (Terugsturen met een pissig briefje.) Ik wil ook een kookboek!
-
Welke bank is dat? Ik kreeg een fotoboek over (de afwezigheid van) kinderarbeid. Best mooi hoor, maar wat moet ik ermee? (Terugsturen met een pissig briefje.) Ik wil ook een kookboek!
Triodos.
-
Ik kreeg het ook bij de Triodos, afgelopen zaterdag is het voor het eerst uitgeprobeerd. Wat was dat veel werk, maar wat was het lekker! :-*
Enige nadeel is wat mij betreft dat ze het constant over lekkere kaasjes hebben die dus echt NIET te krijgen zijn.
-
heeft iemand de strudel van zuchine al geprobeerd? Bij mij ging dat echt niet goed, deeg werd niet gaar: heel veel werk en dan geen resultaat...
-
Ik heb het boek voor mijn verjaardag gevraagd. Heb al zo veel kookboeken dat ik het niet van mezelf mocht kopen. Maar vragen kan dan leuk weer wel :D
-
Ik heb m voor mn verjaardag gekregen! Hij is echt geweldig, maar wel veel werk.
Er was ook een of andere uitzending op T.V. over dat boek geweest maar weet niet meer welke...
dat voorgerechtje met die asperges in dat glas... :kwijl::kwijl::kwijl:
-
Er was ook een of andere uitzending op T.V. over dat boek geweest maar weet niet meer welke...
De TV-Show had er vorig jaar een stuk over.
-
O dat stomme "een vegetarranean kookboek" dat je ergens bij kon krijgen als je lid werd?
Zoiets klinkt te veel als fout in uitspraak om nog serieus te nemen.
-
Samenvoeging Mediteraans en Vegetarisch toch gewoon?
Vond het eigenlijk wel grappig gevonden. En de recepten zijn echt top.
De TV-Show had er vorig jaar een stuk over.
De tv show ja! Ze lieten ook dat hotel zien dat geheel vegetarisch was, ik wil er wel voor sparen!
Zag er wel idyllisch uit.
-
O dat stomme "een vegetarranean kookboek" dat je ergens bij kon krijgen als je lid werd?
Zoiets klinkt te veel als fout in uitspraak om nog serieus te nemen.
Ik geloof niet dat ze zichzelf 'een vegeterranean boek' noemen hoor. (Of ik heb niet goed gekeken.) Vegeterranean is de titel, dat wel. Maar dat is wat anders imho.
-
Ik heb hen vorige week binnengekregen (inderdaad bij het openen van een rekening bij Triodos)
Heb er nog niets uit gemaakt, maar vind de gerechten er heel mooi uitzien. Ik ga het zeker proberen, wie weet kan ik iemand overtuigen die "echt niet zonder vlees kan"...
-
Vegetarranean is een mooi vormgegeven en goed kookboek die ik kreeg na een rekening te hebben geopend bij de Triodos Bank (www.triodos.nl). Toen het boek net uit was wilde ik 'm al kopen, bij Kookpunt Rotterdam zien liggen. Kookpunt is een supergoede kookwinkel, in Rotterdam 2 vestigingen. Maar die in Rotterdam Noord is de aanrader hoor! Qua vegetarische/veganistische kookboeken in het assortiment valt de winkel beetje tegen, ze hebben enkel de meest 'hippe' kookboeken.
Bij Selexyz Donner in Rotterdam kwam ik bijv. Quick Vegetarian Dishes tegen. Ook een super goed boek, vooral omdat de gerechten vrij makkelijk zijn.
Bij De Slegte Rotterdam kwam ik Vegetarisch Kookboek van Dijkstra tegen die ik kocht voor 10 euro, als ik 't boek nu google kun je bij Bruna voor 7 euro kopen! Ik kook er al een jaar uit en vind dit absoluut een aanrader.
-
Ik heb het boek zojuist gekocht, want hoorde er veel positieve verhalen over en Mediterraans eten vind ik super, dus ben erg benieuwd!
-
heeft iemand er al iets uit gekookt? Hij staat bij mij al twee jaar in de keuken mooi te wezen, maar ben er nog niet aan toegekomen.
Ben wel benieuwd naar ervaringen.
-
Volgens mij heb ik de bietencarpaccio met geitenkaas en pacannoten uit dat boek gehaald (maar ik heb tegenwoordig zoveel kookboeken dat het ook heel goed een ander boek zou kunnen zijn). Het was een erg lekker gerecht in ieder geval, zeker voor herhaling vatbaar!
-
Ik heb er ook een aantal keren uit gekookt; vaak tijdrovende en dure recepten, maar zeer de moeite waard! Ik heb de 'torri di zucchine ripiene con crema di piselli' gemaakt, die was erg lekker! Ook de asparagi con salsa all' arancia (mwah, wat simpel) Parmentier (erg lekker, wederom) Timbalo alla teramana, pasticcio di melanzane (totnogtoe mijn favoriete recept, echt heel lekker!) en de empadinhas (zonder palmharten, die waren niet te krijgen en zijn volgens mij ook niet erg Italiaans). Wow, dat was meer dan ik dacht, maar er staan echt heel lekkere dingen in voor als je een keer de tijd hebt, uitgebreid te frutselen met eten.
-
Heb tot nog toe maar 1 ding gemaakt, de veganistische sacher taart, maar die was wel erg lekker!
-
Klinkt lekker.
Dit boek staat nu ook op m'n kookboekenverlanglijstje. :)
-
Ik ben net terug van een rondreisje Toscane met de camper en speciaal voor het hotel-restaurant waar dit boek op gebaseerd is zijn we omgereden naar Umbrie, Perugia. Na uren zoeken en steeds weer terugrijden, in de bergen over een onverhard pad over steeds smaller wordende weggetje -dan weet je op een gegeven moment wel zeker dat je aan het verkeerde adres bent- hadden we het alsnog gevonden. Zo'n tien km over een onverhard pad helemaal op de top van een bergje. We kwamen om een uur of drie aan denk ik, de planning was 12 uur -voor de lunch :), En wat bleek... het restaurant was net dicht, en ging pas om acht uur weer open. Het onverharde pad bleek vanzelfsprekend onverlicht en dat zagen wij met de immiddels ietwat gehavende camper niet meer zitten, dus ik kan niet anders zeggen dan dat het water lekker is en het uitzicht adembenemend.
-
;D
Maar shit dat je er niet hebt kunnen eten. Zou ik ook graag nog een keer heen willen:).
-
Ga op tijd rijden, in een gewone auto (heel goed te doen dan trouwens) en deel vooral je ervaringen. Ben ook wel benieuwd hoe t daar is :)
-
Wij hebben vorige week twee nachten in het hotel van het kookboek overnacht, als onderdeel van onze huwelijksreis. Met de wegbeschrijving van de hoteleigenaar, was het heel goed te doen om het hotel vlot te vinden. Alles was er piekfijn in orde, het eten was overheerlijk. Het eten daar past zeker in mijn top-3 van wat ik al geproefd heb qua vegetarische keuken!
Telkens kreeg je een antipasti (de soesjes met paddenstoelen uit het boek, maar dan gepimpt met truffel, waren zonder meer het beste dat ik ooit in mijn mond gehad heb...), een primi, een secondi en een dolci. Er werd een wijnsuggestie gedaan, omdat je vooraf niet wist wat je te eten zou krijgen. Ook bij het ontbijt kreeg je een waardig gerecht voorgeschoteld, naast brood en croissants. Zes van de tien gerechten die wij kregen, vonden we achteraf terug in het boek. Dat met die paddenstoelen heb ik direct bij thuiskomst uitgeprobeerd :-). De bediening was zeer correct en vriendelijk.
Voor ons was het een onvergetelijke ervaring om de mensen achter dit boek te leren kennen. We hebben er al veel gerechtjes uit gemaakt, sommigen lukken inderdaad beter dan andere, en er zijn echt toppers bij (de pannekoekjes gevuld met aubergine... mmm!) Het is veel geld, maar als je in de buurt bent, is het de moeite waard om er eens langs te gaan.
-
ohwwwwwww ik ga vriendje heeeeeeeel lief aankijken ;D
-
Jammer dat Triodos die actie niet meer heeft...