Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: blingda op 12 mei 2008, 17:13:24
-
Dit is heel makkelijk te maken een erg lekkerere friszurige komkommersalade met een pittige nasmaak. Lekker bij aziatisch eten of bij barbecue gerechten!
Wat heb je nodig:
1 halve komkommer in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels suiker
1 eetlepel zout
halve theelepel sambal
Mix eerst de vloeibare ingedrienten door elkaar, voeg dan suiker en zout toe. Laat de komkommer intrekken in de dressing.
-
Ik doe vaak met groene Spaanse peper en limoenrasp
-
Ik met een beetje slasaus, yoghurt en veel versgemalen zwarte peper.
-
ik maakte zoiets laatst volgens een indonesisch recept en daarbij moest de azijn enz eerst gekookt worden, daarna over de komkommer gieten en even ( minstens 1 uur) laten intrekken.
-
Toevallig liep ik hier gisteren over na te denken, eet nu best vaak komkommer en had ineens trek hierin.
Onze toko heeft het ook, heel lekker!
Ik maak zelf vaak komkommersalade met verschillende verse kruiden maar vandaag ga ik weer eens voor een pittige als lunch.