Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 27 april 2008, 22:36:33
-
Ik heb 1000 gram champignons. De helft staat reeds in een marinade en wordt geserveerd met een gegrild stukje paprika (gemarineerd in arachide en walnotenolie).
Wat doe ik met de rest?
Het moet koud te serveren zijn en het liefst geen smeerseltje.
Owja....en vegan ;D
-
Vullen met iets? Bv. pesto en een laagje broodkruim voor de bite.
Of in een beslag dopen en frituren.
-
Thanx.
Dat zijn idd goede ideeën maar is dat koud/afgekoeld ook lekker???
-
Champignons 2 minuten koken, en voor 500 gr.: 4 eetlepels olijfolie, scheutje azijn, zeker 2 eetlepels tijm, teentje knoflook, wat peper en plakjes groene olijven. Even proeven, en als het naar je smaak niet zacht genoeg is een scheutje agave of andere zoetigheid erbij. Wordt koud gegeten.
-
Zo'n marinade truukje heb ik al voor de andere helft gebruikt. Nagenoeg dezelfde zelfs ;)
-
Champignons kun je ook lekker vullen met een mengseltje van kleingesneden seitan, het stammetje, broodkruim en wat kruiden.
-
Ik heb wel eens champignon chips gegeten, heel dun gesneden, bestrooid met een klein beetje olie, zeezout en peper en dan in de oven gebakken op 200 graden tot ze knapperig zijn (20 minuten ongeveer). Erg lekker met een 1/3 boursin-2/3 zure room dipsaus. Zou wel even uitproberen met een kleine hoeveelheid, ik ken het met kastanjechampignons en shiitake, ik weet niet of gewone champignons ook goed gaan en hoe lang ze nodig hebben in de oven. Als je ze mee moet nemen: zorg dat ze goed afgekoeld zijn en droog, anders worden ze zacht in een plastic bakje of zak.
-
klinkt lekker, champignons chips!
Ik had laatst heel eenvoudig champignons gevuld met knoflook/kruidenboter met daar overheen amandelschaafsel op een feestje, was erg lekker.
Wel uit de oven, en weet niet of het koud nog wel lekker is...
-
Op de markt heb ik weleens koude met iets kazigs gevuld champignons gehaald en zo gegeten, smaakte prima. Denk dat de tips van Hiziki koud ook goed te doen zijn, ook het gefrituurde :) Je kan ze natuurlijk ook in een deegjasje verwerken en daarna koud opeten..
-
Oja, had Sam niet ook eens een vegan romige pastasaus met gepureerde champignons?
Andere pastasaus, misschien voor linguine: champignons verticaal halveren, dun snijden, goed stevig bakken in milde olijfolie met peper en zout. Op smaak brengen met verse knoflook. Dressing maken van wat citroensap, klein beetje rode peper, verse peterselie en tijm. Nog wat noten roosteren, zoals amandelen en pecan, fijn stampen. Dan alles door elkaar gooien. Zorg voor genoeg 'saus', anders wordt het te droog.
-
Champignons à la grecque
Champignons à la grecque is een populair koud slaatje dat je in de meeste Belgische supermarkten vindt. Hoewel het letterlijk 'champignons op Griekse wijze' betekent, is het helemaal geen Grieks gerecht. De naam verwijst eerder naar de mediterrane bereidingswijze.
Source: Champignons à la grecque (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12995-champignons-a-la-grecque)
-
Ã
Bÿna goed!