Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Eelco op 22 april 2008, 01:09:43
-
Tussen ontbijt en avondeten is er nog zoiets als lunch. In het buitenland is ons twaalf-uurtje berucht: een paar miezerige schijfjes brood met kaas, appeltje, glas karnemelk. Liefst uit een broodtrommeltje, of - als we voor luxe gaan - prefab dubbelzoute soep, vet snackgeval en peperduur slap puntbroodje met brie en verlepte sla. Is de lunch ook bij Vegatopianen een stiefkindje?
Bij mij in ieder geval wel. Door de week smeer ik 's ochtends wat broodjes voor tussen de middag. Wel lekker bruin brood, met naar keuze kaas, brie, tomaat, paprika, bieslook, hummus, paprikapasta etcetera. Die werk ik dan tussen de activiteiten door naar binnen. Mijn Duitse collega's vinden dat maar niets: die eten een complete maaltijd in de mensa.
In het weekend ben ik een fanatieke bruncher: Turks brood met kaas, paprika en pepertjes uit de oven; verse broodjes en gekookt ei; hartige pannenkoeken; tosti's; salade.
Vertel (of beken): waaruit bestaat jouw lunch normaliter?
-
Ik beken: 5 boterhammen met hagelslag :-[
Op luxe dagen met pindakaas erbij.
Kaas is me te veel werk in de ochtend, geen vleeswaar, jam plakt nogal, heeeel soms heb ik hummus gemaakt. Tja, dan houdt het wel op.
-
Ik fiets een uur heen en dus ook een uur terug naar mijn werk. Om de zaak in stand te houden bestaat mijn lunch uit twee delen: om 11 uur 3 plakken roggebrood met sesampasta en om 1 uur 4 speltboterhammen met geitenkaas en tomaat. Toe appel.
-
Ik vrees dat ik ook een echte Hollander ben... eigenlijk moet ik niets hebben van uitgebreid lunchen, 2x warm eten al helemaal niet. Meestal 2 of 3 boterhammen met pindakaas/jam/kaas, soms met wat groente erbij. In de zomer maak ik er vaker wat meer werk van, dan wil ik nog wel eens een kidneybonensalade of taboule in elkaar draaien.
-
In het weekend ben ik een fanatieke bruncher: Turks brood met kaas, paprika en pepertjes uit de oven; verse broodjes en gekookt ei; hartige pannenkoeken; tosti's; salade.
:marry:
-
Op het werk lunch ik inderdaad met een broodje kaas, pindakaas-met-appel en eventueel soep ofzo. En thuis meestal met boterhammen, al vind ik een restje van gisteravond ook altijd lekker.
Wel ga ik graag uit lunchen: lekkere broodjes, soep, salade, quiche, dat soort dingen: heerlijk!
-
Als ik brood meeneem, is het al op voor tienen. Dus ik haal meestal wat in de kantine of kiosk. En dat verschilt. Soms 2 boterhammen en een soepje en yoghurt. Soms een mueslibol en een broodje kaas.
Soms eet ik warm, maar dan eet ik 's avonds niet weer warm.
Uit lunchen gaan vind ik ook heerlijk. En dan met een glas witte wijn erbij ofzo :)
-
Hier ook een stapeltje simpele boterhammen, wel met fruit erbij.
Uit lunchen gaan vind ik heerlijk, maar doe het eigenlijk nooit.
Ik ben in het weekend meer van de uitgebreide brunches.
En ach, alleen uitgebreid lunchen is ook maar zozo, wat eigenlijk stom is, want je mag jezelf ook best verwennen.
Maar die boterham met pindakaas smaakt in de lente en zomer buiten in ieder geval al veel beter 8)
-
Ik neem een paar dagen per week mijn eigen brood mee en koop dan wat beleg in de kantine. Dan is het niet zo klef.
En de andere dagen koop ik in diezelfde kantine een broodje met beleg en neem er een schaaltje rauwkost bij. Als ik geluk heb dan hebben ze wel eens biologische broodjes. Zowieso is de keus aan broodjes goed.
Goed, dat is als ik aan het werk ben.
Ben ik vrij, dan is mijn man meestal aan het werk en ga ik rond lunchtijd naar de stad, waar ook zijn werk zit. En dan gaan we samen uit lunchen! Dat is heel gezellig en lekker!
Zijn we allebei vrij, dan maak ik er meetal ook wel iets lekkers van. Warme broodjes met een lekker zelfgemaakt smeerseltje en romatomaatjes, sterrekers en ander rauwkost. Avocado is dan ook één van mijn favorieten :kwijl:
Ik zie trouwens fruit bij een aantal lunches staan: ik red dat nooit in mijn lunchtijd! Ik kauw al heel langzaam, dus zelfs bij brood komt lukt het maar amper om het in een half uurtje te eten!
-
Als ik thuis lunch: gebakken vega worstjes op vers witbrood, tosti, geroosterd brood met koriander-humus, tomatensoep, aardappelsalade met stokbrood, restje eten van gisteren... Het moet in ieder geval warm zijn! Of een uitgebreid engels ontbijt. Ik kan het eerste uur na opstaan niet eten, maar daarna kun je me alles voorzetten, zelfs opgebakken zuurkoolstamppot.
Als ik op mijn werk lunch: In de kantine een pistoletje met rauwkost en aardappelsalade, af en toe smeerkaas met veel sambal. Toe een wit broodje hagelslag of suiker. Beetje saai...
-
Als ik er bewust aan denk, dan ben ik wel voor het uitgebreide lunchen met luxe broodjes, soepjes, salades hartige taartjes, pizza etc. Of twee keer warm eten, vind ik ook lekker.
Maar meestal vergeet ik het, en dan heb ik om drie uur opeens honger en dan smeer ik maar een boterham.
Ik heb nu wel ontzettend veel zin om even naar de winkel te gaan om spullen te kopen voor een goede lunch.
-
Hier ook een uitgebreide bruncher. Bij voorkeur ook warm, en dan 's avonds nog een keer warm. Soep, vers gebakken broodjes, stukje quiche als dat er is (of ik maak hem gewoon), salade, etc. Als ik 's ochtends bezigheden heb, dan probeer ik altijd wel een boterham weg te werken. Dat lukt niet altijd, want ik ben niet zo'n ochtendmens en slaap wel graag uit. Dan brunch ik wat uitgebreider als ik terugkom van mn bezigheden.
Als student kan ik gelukkig redelijk mn hele week zelf inplannen aan tijden, dus ik ben nooit de hele dag van huis bezig.
-
Doordeweeks: Wat de kantine schaft, kan van alles zijn. Maar meestal slechts een halve portie, want 's avonds eet ik ook nog een keer warm, en twee keer uitgebreid dat valt niet goed.
In het weekend onbijt ik iets (ernstig understatement) later, en dan eet ik wel een boterhammetje meer. Dan vaak ook een gekookt of gebakken eitje erbij. O wacht, het ging over de lunch; nou, dat raakt tegenwoordig steeds vaker overgeslagen in het weekend. Soms een paar krentenboterhammetjes, soms een pakje noedelsoep, of een restantje van het een of ander. Een enkele keer gaan er een paar prefab pizzabroodjes de oven in.
U ziet, ik ga me voor de lunch niet ook nog eens omstandig uitsloven.
En ik mis hagelslag op m'n brood.
-
pitabroodjes met tempeh of gerookte tofu in combinatie met spinazie, paprika en andere rauwkost, wat tomaatjes, radijsjes of komkommer. Soms wraps met groente, of danwel wraps danwel pita's of goed donkerbrood met tartex en weer rauwkost. En minstens 2 stukken fruit.
-
Doordeweeks wordt het bij mij niet meer dan een bruine boterham met kaas uit de broodtrommel en een appel. Als ik er tijd voor heb maak ik in het weekend graag iets warms (een verse soep bijvoorbeeld) of een kleine salade klaar.
-
En ik mis hagelslag op m'n brood.
Bij wijze van uitzondering had ik vanochtend hagelslag op mijn brood! 'Schokostreußel' van Droste - Neerlands trots in de Duitse supermarkt, niet bij het broodbeleg, maar bij de bakprodukten. Je zou daar ook eens kunnen kijken naar 'chocolate vermicelli'.
-
Het lijkt er op dat ook de Vegatopianen - enkele uitzonderingen daargelaten - de lunch als een noodzakelijk kwaad beschouwen. In ieder geval door de week - lekker efficient snel een schijf bruin brood met kaas naar binnen schuiven, voor de vezels-vitamines-mineraaaaluh.
Maar ik bespeur wel iets als een brunchcultuur!
-
Vind een bruine boterham met kaas ook wel erg lekker hoor, zodra ik terugkom uit het buitenland is dat meestal het eerste wat ik eet :)
-
Door de weeks uit de kantine, bruinbrood met kaas of smeerkaas/roomkaas en soms een pistoletje of ander bruin broodje en soms salade en als er is soep en soms een snack als die veggie is.
Als ik thuis lunch tosti's en landbrood met lekkere sla en smeersels.
Uit lunchen is ook leuk, dat kan overal. Lunchen bij Maoz is ook lekker. Een Surinaams broodje voor lunch is ook niet verkeerd.
-
ik vind het best lekker om tussen de middag warm te eten, maar het is als je werkt niet echt haalbaar. in de vakanties doen wij dat wel eens, en dat 's-avonds een beetje crackertjes smeren en komkommertjes en tomaatjes knabbelen. voel je je ook veel lichtvoetiger bij. maar gewoon op normale dagen is het dus inderdaad brood mee.
's-ochtends eet ik een bordje brinta thuis. dan op het werk rond 11.00 gaan mijn eerste boterhammetjes eraan. en de anderen rond een uur of 13.00. vaak om 15.00 ook nog wel een eetmomentje of cupasoupje met een pakje crackers.
Wat zit erop:
uiteraard kaas ( alle soorten: smeerkaas, strooikaas of plakje kaas) ook wel met pindakaas. soms komkommer. of tomaat met mayo. of ik maak op het werk een tosti. we hebben een tosti-ijzer lekker ! probeer ook wel fruit te eten maar dat is altijd een beetje tegen heug en meug bij mij. als ik het eet dan zo rond 11.00 uur. helpt wel weer dan om zonder al te veel scheurende trek naar 13.00 te gaan.
-
Vanochtend (ehm, vanmiddag) heerlijk gebruncht met pannenkoeken. Ik hartige pannenkoeken met groente, kaas en verse salie (groeit als onkruid!), Kristof zoet met appelmoes en kaneel-suiker. Mjam! En het mooie is, Kristof is de kok als het om pannenkoeken gaat :D.
-
Hee, dat is bij ons ook zo!
Geldt ook voor frituren hier. ;D
-
Bij ons is dat aardappel bakken en frituren.
Pannekoek bakken kan ik zelf, maar dat mag alleen als toetje of een flensje als onderdeel van de maaltijd gevuld met groenten ofzo.
-
Mijn vriend bakt ook de pannenkoeken. Ik kan dat best, maar hij vind dat zo leuk en daarom worden ze ook lekkerder.
Hij maakt ook lekkere broodjes klaar 's ochtends.
Frituren doe ik nooit.
-
Bij ons is dat aardappel bakken en frituren.
Pannekoek bakken kan ik zelf, maar dat mag alleen als toetje of een flensje als onderdeel van de maaltijd gevuld met groenten ofzo.
Oja gebakken aardappels ook! Die kan ik ook al niet..
-
De pannekoeken van mijn vriend zijn meestal lekkerder, en volgens mij komt dat omdat ik altijd net te weinig boter wil gebruiken ...
-
Bij ons is dat aardappel bakken en frituren.
Pannekoek bakken kan ik zelf, maar dat mag alleen als toetje of een flensje als onderdeel van de maaltijd gevuld met groenten ofzo.
Oja gebakken aardappels ook! Die kan ik ook al niet..
ik ook niet en dan vind ik ze ook helemaal niet lekker, terwijl als een ander ze bakt ik het wel lekker vind :heehee:
-
Eenvoudig doch voedzaam eet ik al jaren als lunch alinson-meergranen-brood met (marmite en pindakaas).
Gewoon thuis klaargemaakt en gegeten op klokslag 10:00, 13:00 en 15:00.
-
Op mijn werk krijgen we lunch (hoe geweldig luxe is dat??). Iemand doet boodschappen, we dekken de tafel en eten met z'n allen aan tafel. Er is dan altijd lekker vers brood, heel veel soorten beleg, salade, komkommer, tomaat. Bij mij komt het dan nog steeds neer op de Hollandse lunch van belegde boterhammen en karnemelk en dat bevalt me prima!
Als we op een vrije dag uit lunchen gaan (wat mijn vriend erg graag doet en ik ga graag mee) dan eten we eigenlijk ook altijd een broodje (luxer dan de gewone boterham) en niet iets warms ofzo. Er staat vaak ook weinig anders op de kaart.
Als ik op vakantie buiten de deur lunch wil ik wel nog ns voor de maaltijd gaan, dat lukt daar ook een stuk makkelijker natuurlijk. En dan een middagdutje en dan 's avonds weer uit eten 8)
-
Mooie plek om eens te beginnen over vega clubsandwiches; ik ken welgeteled één recept; brood, mayo met tuinkruiden, rucola, romaantjes, rode ui, brood, avocado, ger. pijnboompitjes, plakjes ei, beetje mayo met tk en afsluiten met brood.
Half gejat uit een vegetarisch ikea kookboek, maar dan lekkerder.
Iemand nog andere succes ideeen?
-
Thuis vind ik het heerlijk om 's middags soep te eten, of broodjes tussen de grill (gewoon met kaas of mozzarella-pesto-rucola) of vegihotdogs!
Op stage ga ik altijd 's middags verse broodjes halen, dat varieert van Turks brood, tot keizerbroodjes e.a. We hebben een koelkast dus daar ligt mijn beleg in, kruidenkaas, gewone kaas, geitenkaas (en honing), Ramboll met noten, vega salami, vega boterhamworst, ... Als ik van de dag ervoor restjes pasta heb maak ik daar soms pastasalade van om mee te nemen..
Op uni ga ik me meestal een broodje halen, ze zijn niet te duur en best lekker (en ik heb momenteel maar 1dag/week les).
-
Vega clubs op het inet:
http://www.bigoven.com/19437-Vegetarian-Club-Sandwich-recipe.html
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2555/vegetarian-club
http://keyingredient.com/recipes/1086/grilled-vegetarian-club-sandwich/
-
:heart: Dank je dank je dank je!
-
Als ik thuis ben, eet ik meestal wel vrij veel. De lunch is wel mijn favoriete maaltijd. Het liefst met soep erbij.
Op mijn werk behelp ik me met een bakje cup a soup en 3-4 boterhammen: vaak pindakaas of kaas met tomaat.
-
Als drukbezette eindexamenklant, moet ik mijn middagmaal meestal op school nuttigen, waar het dan ook bestaat uit schamele witte bammetjes met iets zoets, vooral hagelslag of hazelnotenpasta, of kaas. Verder een flesje water of sap, maar daar houdt het dan wel mee op.
Op maandag, dinsdag en woensdag, echter, heb ik maar 3 uurtjes les, waardoor een iets luxere lunch is toegestaan. Geroosterd brood met roomboter en kaas, met een flinke omelet, is mijn absolute favoriet :-*
Pannenkoeken bak ik veel en graag, vooral wanneer mijn papa niet thuis is (hij heeft een hekel aan die dingen). En dan niet met mix, maar met volkorenmeel, melk en eieren, en dan gewoon net zolang bloem en melk toevoegen tot het beslag de perfecte dikte heeft. Zo heb ik het van mijn oma geleerd, toen ik daar als 13-jarige snotneus een lang weekend aan het logeren was. Als avondeten met kaas of appel meegebakken, of simpelweg met stroop. Bij het ontbijt koud, bestrooid met kristal suiker, en dan opgerold en in een stukje keukenpapier gewikkeld zo uit het vuistje. Heerlijk :yummie: :vork:
-
*Schop*
Het is voorjaarsvakantie, dus alle tijd voor de lunch. Gisteren groentepannenkoeken gemaakt en vandaag tomaten-Mexicaanse groentesoep met lekker veel knoflook, chilikruiden en een lepeltje zure room. Erbij zelfgebakken brood met verse roomkaas :yummie:
-
Vandaag een heerlijk noten/rozijnen/tutti frutti-brood gebakken met ei, melk, kaneel en vanillesuiker erdoor en royaal bestrooid met sesamzaad.
Er zijn slechts vier plakjes over voor in de vriezer.
-
klinkt idd erg lekker!
Hier wordt t zo een broodje van de subway, uhm ja ik hem zo pas lunch..
-
Een tosti van heel donkerbruin brood met kaas en jalepeno ;D
-
Tomaten-groentesoep met vermicelli en vers gebakken speltbrood met roomkaas en rucola.
-
panini oude kaas
-
Boterham met St. Félicien, boterham met Bleu des Causses en boterham met hagelslag.
-
Vanmiddag verloren brood.
-
Vanmiddag verloren brood.
Wat is dat?
-
Oeps sorry Nederland, wentelteefjes?!
-
Lekker, Joske, moet ik ook weer eens maken!
-
Vanmiddag verloren brood.
Zo'n mooie naam!
-
Op z'n Frans klinkt het helemaal geweldig. Pain perdu.
-
Zelfgebakken brood met gekookte eitjes van "eigen" leg.
-
Vanmiddag een gevarieerd boxje mee naar de koorrepetitie meegenomen: bulgur met venkel- en komijnzaad; geblancheerde bloemkool met nigella; schijfjes wortel met korianderblad; rode linzen met mosterdzaad en szechuanpeper; komkommer met balsamico; stukjes feta. Een soort midden-oosterse bentobox dus :).
-
Ik zit vandaag lekker luxe te lunchen met brood met pompoensoep en tempeh. Heerlijk!
Het was een overblijfseltje van de avondmaaltijd van gister, en die pan met soep was zo groot dat ik ook morgen weer kan lunchen met pompoensoep :D
-
Op de voorpagina hebben we een nieuwe rubriek met leuke lunch-gerechten, geschreven door Meta van Leuke Lunch.
Dit gerecht, versierd met viooltjes, ziet er zo mooi uit!:
http://www.vegatopia.com/vega/koken/achtergronden/11418-leuke-lunch-thaise-rolletjes-met-viooltjes
-
Vanmiddag wordt t subwa: een veggie delite met pittige kaas, pepers en chipotle saus ;D hopelijk "proef" ik dat branden wel ;)
-
Zelfgemaakte hummus, wat is dat toch fijn spul, zó gemaakt en dan ondertussen denken 'bij de natuurwinkel kost dit drie keer zo veel en dan krijg ik de helft'. En nu al twee dagen mee geluncht, gisteren met toost, zhoug en Turkse yoghurt en vandaag met vers brood en wat restjes gegrilde courgette.
Jum, en dan thee én karnemelk met sap erbij.