Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: blingda op 21 april 2008, 21:41:15
-
Ik at een tijdje terug in Londen in een marokkaans restaurant een vegetarische tajine..Nu zat er een vage substantie in, het leek een beetje op feta maar dan niet met een uitgesproken kaassmaak..kan iemand mij misschien vertellen wat dit zou kunnen zijn? Het was te zacht om tofu te zijn denk ik (of het moest gestoomd zijn) Ik denk zelf aan saag paneer (indiase kaas) Maar misschien weten jullie iets wat in marokkaanse tajines voorkomt wat erop lijkt?
-
Misschien huisgemaakte kaas a la paneer? Dat wordt veel gebruikt in soortgelijke keukens.
-
Het is niet na te zoeken op de restaurant website? Het is toevallig niet die Leuke Marokaan in Covent Garden?
Een kruising tussen hangop en panir wellicht? Of gewassen haloumi?
-
Haloumi is wel logisch in een Marokkaans restaurant...
-
Haloumi is wel logisch in een Marokkaans restaurant...
Hey ik heb even opgezocht wat haloumi is en het klinkt inderdaad juist. Een beetje zachte mozarella smaak en structuur toch?
Zo proefde het ook wel. En het was geloof ik echt wel een traditioneel marokkaans restaurant, saag paneer staat dan weer te ver van de keuken af denk ik.
Heel erg bedankt!
-
Het is niet na te zoeken op de restaurant website? Het is toevallig niet die Leuke Marokaan in Covent Garden?
Een kruising tussen hangop en panir wellicht? Of gewassen haloumi?
het was een schattig klein restaurantje in Soho.
ik heb het trouwens nog kunnen vinden op internet: http://www.zaytouna.co.uk/
het gerecht was de vegetarische tajine bij main courses.
Echt een aanrader! Heel knus en mooi ingerecht. Wel een beetje sjaggie serveerder, maar goed ik vond zoiezo de mensen in Londen niet echt uber vrolijk :)