Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Bast op 20 februari 2008, 22:56:48
-
Geïnspireerd door Masterchef en leuk allitererende forummers als Pizza-Poek en Curry-Christiaan (al is je linzenpasta inmiddels een forumfavo), Italiaans a la Annemieke, de boerenkoolkroketjes van Bart en ga zo maar door...
Wat is je succesgerecht of maak je veel/graag?
Welk gerecht komen mensen graag bij je eten?
Kortom, wat is jouw "signature dish"?
-
Knoflooksaus :devil:
-
Brownies.
-
Moussaka, en taart!
-
Ik word tegenwoordig op feestjes door vrienden weer teruggestuurd als ik geen bladerdeeghapjes bij heb.
En ik hou natuurlijk van bakken, das misschien wel mn specialiteit.
Taarten, cakes, koekjes, quiches, pizzas, muffins, etc.
-
Er wordt bij mij nooit geklaagd als ik weer eens bloemkoolcurry maak.
-
in de lente kregen we en kaart: we realy enjoy your erwtensoep,
we nemen elke dag een stukje bij de koffie > hahahahaha die is leuk !!
Tja, mijn signaturedish... helaas, die heb ik geloof ik niet...
-
Ik maak erg graag stoofschotels. Met ui, look, meestal tomatensaus, dikwijls met rode wijn, vele verschillende groenten, nogal pikant gekruid en ook wel met sojareepjes of quorn erbij.
Ik laat die dan meestal niet gedurende twee uur pruttelen zoals in grootmoeders- of Indiase recepten, maar net genoeg om goed gaar te zijn, dus ruim een half uur. Makkelijk en lekker.
Verder ovenpie met laag van groenten in een saus en laag aardappelpuree, soms met gemalen kaas.
Als het allemaal aan het garen is kan je nog even opruimen en vooral iets lekker drinken, wat ook meegenomen is.
-
Hoe breng je je ovenschotels op smaak?
-
Ik zie zelf niet zo het verschil met bvb stoofschotels.
Dat natuurlijk als je de groenten in een saus, die je naar believen kan kruiden, erin verwerkt. Maar inderdaad, buiten tomatensaus, gebruik ik wel graag een mengeling van (soja-)room, gemalen kaas en eventueel eieren als vocht voor de groenten.
En in dat mengsel doe ik nootmuskaat en dikwijls ook wel wat soja-saus en wat tabasco (wij zijn nu
eenmaal nogal pittige eters).
Als er geen saus is, hangt het wat van de groente af.
Iets Italiaans van groenten en mozzarella is bvb lekker met verse basilicum. Rozemarijn of dragon kan ook een lekkere smaakmaker zijn.
-
Hoe breng je je ovenschotels op smaak?
En jij??
-
couscous met afrikaans stoofpotje
-
Karl, Ik zou wel eens bij je willen eten hahaha, klinkt allemaal erg lekker. :hungry:
Mijn kook'kunst' :chef: lijkt er veel op, maar noem ik de "Skørniemørniehøkmøk-schotel" (en ja, dat is geinspireerd op de Zweedse kok van de muppets). Oftewel: mik van alles en nog wat aan groente in de wok en roeren maar!! Ik hou ook heel erg van de zoete variant met zoete chilisaus. Overigens gebruik ik tabasco ook wel eens in het kookwater van de aardappels of andere groenten :o...
Mijn 'pittige bonen' vinden misschien ook liefhebbers op dit forum. Bruine bonen een nacht laten weten in heel sterke (veg. uiteraard) bouillon met flink wat tabasco erdoor. In ditzelfde vocht koken, afgieten, evt wat gedroogde kruiden naar eigen smaak erdoor en klaar.
En last-but-not-least, mijn favoriet: (kweet alleen niet in hoeverre geschikt voor veganisten, maar iig wel voor de flexitariërs.)
Voor 4 personen. 2 zakjes KlopKlop opkloppen, ca. 500 gram zachte (vanille-)kwark* erdoor. Ondertussen ongeveer 100 gram chocola in de magnetron laten smelten: steeds 30 sec. op hoogste stand, roeren en weer opnieuw tot alles smeuiig is.
Chocola bij het geklopte kwarkmengsel en eventjes (ik gok minimaal een uurtje) in de koelkast laten afkoelen. Het mengsel wordt dan ook ietsje steviger.
* tot nu toe gebruikte ik Almhof, maar ik zag dat daar gelatine in zit. Heb mijn receptje nog niet met de Soja-yoghurt geprobeerd.
-
Hoe breng je je ovenschotels op smaak?
En jij??
Ik bedoelde natuurlijk stoofschotels. :-X
-
O ja. In stoofschotels laat ik dikwijls laurier en thijm meepruttelen. Voor het pikante is er een hele rits waartussen kan gekozen worden, zoals chilipoeder, cayenne, pikant paprikapoeder.
Laatst vond ik de jeneverbessen uit
Monique's stoofschotel ook een mooie toevoeging.
Heb jij een geheimtip?
-
Ik moet ook eens stoofschotels leren maken, het klinkt erg smakelijk.
De laatste tijd ben ik vooral van de (vegan) taarten, op verjaardagen van mijn schoonfamilie gaat men er ondertussen al vanuit dat ik voor de taart zorg (maar dat vind ik natuurlijk geen probleem :)).
Verder is mijn eten altijd wel ok, maar het lukt me nooit om het naar een wat hoger niveau te brengen. Het is wel lekker maar niet geweldig.
-
Eigenlijk vind ik stoofschotels maken makkelijk.
Basis is (bij mij) altijd ui en wat later look aanfruiten in olie, daarna stukjes groente poosje meebakken, eventueel tomatenpuree bijvoegen, vocht in de vorm van wijn/bier en/of
groentenbouillon erbij. Vooral ook goed kruiden.
De kruiding smaakt nog meer door als je, zoals in Indiase recepten, al kruiden als gember met de ui meebakt, voor het vocht wordt toegevoegd. Ook op het laatste nog bijkruiden kan natuurlijk, vooral dan met kruiden die er niet van bij het begin in mogen, zoals peper of garam massala. Verder laat je gewoon de warmte en de tijd het werk doen.
Ik ben dan weer geen taartenman en
frituren doen we al helemaal niet omdat het zo een vettig zootje is en zo heet. Dus eten we gefrituurde dingen buitenshuis en omdat we als we buitenshuis eten niet telkens gefrituurd eten, is dat dus wel gezond.
-
Ik zit nog volop in de experimenteerfase wat inhoudt dat ik weinig gerechten herhaal omdat er nog zoveeeeeel lekkers is..Denk dat mijn signaturedish nog in ontwikkeling is.
Vriendlief vraagt ( en krijgt) herhaaldelijk om pindasoep, laksa en iets mexicanerigs.
-
Signature dish?
Wat een lariekoek! Een goede kok moet minstens 15 gerechten hebben van zichzelf. En niet eentje. :O
-
Mijn favoriet, en één die ik gasten vaak voorzet
(nu iets minder, want ik wil ook weer gaan minderen in de dierlijke producten):
Tortellini met spinazie- ovenschotel.
1 zak tortellini (jaha, ook daarvan heb je vegetarische versies) koken, in een cakevorm/ovenschaal doen, wat (ontdooide diepvries)spinazie eroverheen, hoopje room, hoopje kaas, 10 minuutjes grillen tot je een mooie korst hebt, klaar.
Oh en Annemieke: haast alles kun je prima op smaak brengen met boullionblokjes. Mijn favorieten zijn de vierkantjes van Maggi, maar bij toko's of andere 'aparte' eetwinkels kun je soms ook paddestoelenboullion kopen (gaat heel goed bij pasta). Groenteboullion in strooivorm staat bij mij ook altijd onder handbereik, voor als het allemaal net niet lekker is.
-
Hallo V,
Welkom op het forum! Het zou leuk zijn als je je even voorstelt in de de voorsteldraad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=8;action=display;threadid=10165;start=1590)
-
Excuus! Die had ik nog niet gevonden.
*Gaat posten in voorsteldraad*
-
Signature dish?
Wat een lariekoek! Een goede kok moet minstens 15 gerechten hebben van zichzelf. En niet eentje. :O
Ja, dat vind ik het knappe bij een Masterchef bijvoorbeeld. Maar het deed me ook afvragen of mensen nou echt in bepaalde stijlen koken (Selly heeft bijvoorbeeld veel bijgerechtjes en Karl gaat graag voor stoofschotels) en of er bepaalde gerechten uitspringen.
Bij mezelf kan ik eigenlijk constateren dat ik bevliegingen heb met bepaalde dingen of juist tig varianten doe op hetzelfde.
Desgevraagd krijg ik uit bepaalde hoeken dezelfde verzoeknummers, maar het loopt zo uiteen dat ik eigenlijk zelf geen signature dish kan noemen.
Maar ik zou mezelf dan ook geen kok willen noemen. Het is een beroep, of als je Buford of Bourdain leest en mag geloven praktisch een roeping en ik vind eten fantastisch, maar het heeft grenzen.
Je instelling/mening zal wat dat betreft je stijl van koken weer beinvloeden en dat maakte me nou juist nieuwsgierig naar anderen.
Niet alleen wat, maar ook hoe het gemaakt wordt. Dus vind ik het extra leuk om te lezen hoe Karl z'n stoofpotten maakt en van Annemieke's blog kreeg ik gister spontaan enorme vreetbuien.
Goh, wat is het hier toch leuk :heart:
-
Dat heb ik dus ook. Dat het extra leuk en lekker is hier, om van een ieder te lezen én er de nodige inspiratie van op te doen!
( heeft al dagen stevige trek in stoofschotel....)
-
Ooit maakte ik zo vaak risotto dat ik de "risottokoningin" werd genoemd, maar dat maak ik zelden meer. Ik kook te weinig meer vrees ik.
Een vriendin van me kookt heel erg vaak een prutje van kikkererwten en allerlei andere groenten, nadat ze dat ooit bij mij had gegeten. Dat is erg grappig om te zien. Ik heb er ook zin in als ik bij haar ga eten en bijna teleurgesteld als dat er niet is ;)
-
Ik kan geen feestje meer geven zonder tofuballetjes. En sinds de laatste twee feestjes ook niet zonder dolmaatjes.
Als mensen komen eten maak ik vaak een of andere indiase schotel (curry), met sinaasappelrijst bijvoorbeeld.
Oh en mijn soepen doen het ook wel goed. En taarten.
-
Ik had het gisteren nog met een vriendin over mijn onfortuinlijk vermogen voor koken (ik ben maw een Complete Ramp als het om koken gaat).
Zij ontkende dat volledig en haalde er een voorbeeld bij; ze herinnerde zich nog dat ik eens een zalig ontbijt had klaargemaakt toen we bij haar verjaardag samen aan zee waren.
Ze loofde mij om mijn 'zelfbedachte pannekoekpasta' van toen (die ze trouwens, daar had ik geen weet van, aan een hoop mensen had aangeraden - haha)
Wat er toen eigenlijk echt gebeurde > vriendin was jarig, ik zou ontbijt maken, zij moest blijven liggen. Na 3 (mislukte) pannekoeken (ja, zelf dat kan ik niet zonder scheuren ;)), heb ik het pannekoekendeeg telkens half opgebakken, dan in een kommetje gedaan, een beetje melk en een beetje bruine suiker erbij en mijn pannenkoekenpasta (voor mij de pistoletjes ;)) was klaar!!
:) :) ;D
-
Ik kan geen feestje meer geven zonder tofuballetjes.
Die zijn ook erg lekker als dat de balletjes zijn die ik ook een keer heb geproefd! :D
-
Selly heeft bijvoorbeeld veel bijgerechtjes
Oh ja, dat is wel zo, dat was ik alweer vergeten. Dat hadden wij thuis vroeger ook, dus het is kennelijk iets van opvoeding.
-
Signature dish?
Wat een lariekoek! Een goede kok moet minstens 15 gerechten hebben van zichzelf. En niet eentje. :O
Inderdaad, ik kan van alles koken. In het algemeen eenvoudig doch voedzaam. Gasten en gezin hebben zelden buikpijn en alles gaat op.
-
Wat een lariekoek! Een goede kok moet minstens 15 gerechten hebben van zichzelf. En niet eentje. :O
Tuurlijk, maar er zijn gewoon gerechten die altijd bij mensen blijven hangen, niet omdat je andere dingen niet kookt of niet kunt koken. Omdat die knoflooksaus in iedereens herinnering gebeiteld staat om een of andere vage reden, noem ik dat wel mijn signature dish.
-
Ik zou het eerder "in het geheugen gebrand" noemen. Maar er is meestal wel iets waar je om bekend staat en waar je niet omheen kan.
-
Ik kan geen feestje meer geven zonder tofuballetjes.
Die zijn ook erg lekker als dat de balletjes zijn die ik ook een keer heb geproefd! :D
Ja, in Leiden! Dat was de eerste keer dat ik ze had gemaakt.
Ik heb net ook een verzoekje binnen of ik 'mijn' tofuballetjes mee wil nemen naar een feestje... ha ha. Ik kom er echt noóit meer vanaf.
-
Eigenlijk geen... alhoewel, een boterham met rinse appelstroop maak ik elke dag klaar! :hungry:
-
Ik heb jaren beweerd dat het enige dat ik klaar kon maken kaasfondue was.
-
Wat wel weer grappig is, want ik vind dat ik best kan koken, maar kaasfondue wordt bij mij nooit écht homogeen. (Maar ik kan ook geen eieren koken, dus misschien ligt het toch wel aan mij...)
-
Mijn ouders gingen zeer lang geleden bij vrienden eten. Het kaasgerecht kreeg de commentaar: mijn vrouw lust wel pap.
Ik vermoed dat de bereiding ook niet tot een vast, homogeen resultaat had geleid.
Werd één van de familie-grappen, waardoor ik het hier kan herhalen.
-
Verse pasta; gevuld, opgerold, uit de oven, in lapjes of in sliertjes. Met ouderwetse tomatensaus of met paddenstoelen. Vroeger ook nog wel met ragù. Verder soep, koekjes, polenta met gesmolten boter, versgemalen peper en parmezaanse kaas. Maar wat mensen altijd bijblijft is de pasta. Mijn signature style is eenvoud: zo min mogelijk maar wel goede ingrediënten. Lekkere, voedzame, simpele dingetjes. Ik schijn te koken als een boerin, heb een ontzettende hekel aan dat verfijnde geneuzel. Geen gelul.
-
Ik kan dat wel beamen. Zeker pasta vraagt niet veel ingrediënten om goed te zijn.
Zeer verfijnde dingen, waar uren op gewerkt wordt, zijn daarom niet echt lekkerder dan eenvoudige die minder tijd vergen. En ze worden allebei vrijwel even vlug opgegeten.
Ik vind ook wel dat je moet zien wat je eet, reden waarom de Spaanse espuma-rage mij niet bekoort.
Je hoort van sommige top-koks dat zij zeer verse, goede zaken zo eenvoudig mogelijk bereiden, zodat je het product proeft zoals het is.
Waardoor een boerin dan weer wat op een top-kok lijkt.
-
Mijn signature dish is nasi. Mensen eten het graag bij me en ik ben dan ook altijd trots als ik het mag maken. Zelfs mijn vleesetende vriend heeft het tot een favo gerecht in zijn top 3 gebombardeerd. Mijn geheim? Eenvoud :P
-
eiersla met kiwi.
dat is altijd 1 van de hapjes voor de fondue op oudjaar, en de familie die langskomt kijkt er altijd naar uit :D
en verder ook wel een beetje mijn balletjes in tomatensaus en mijn goulash, ook al heb ik die nog maar 2 keer gemaakt, iedereen blijkt er dol op.
-
eiersla met kiwi.
???
-
ja hoor ... heeeeeeeerlijk!
bij drie eieren 1 kiwi ofzo ongeveer, en mayonaise, beeeetje mosterd en vooral de ketchup niet vergeten.
afwerken met wat paprikapoeder, zout, peper... wat er maar ontbreekt.
zoooo lekker bij van die gekruide italiaanse toastjes of thijmbroodsticks ofzo :yummie:
-
Dat doet me ineens denken aan de kookkunsten van schoonmoeders. Die maakt slasaus op basis van kwark en
jam! :-X
-
dan daag ik iedereen uit om het eens te maken en niét lekker te vinden...
anderen eten kip met annanas en coctailsaus, wat is er dan zo raar aan eiren en kiwi ?
-
Kip met ananas vind ik ook niet lekker. Cocktailsaus ook niet eigenlijk.
Het doet me over het algemeen een beetje denken aan een bepaalde vorm van smaakoverheersing. Kinderen die alleen maar warm eten lusten als er appelmoes overheen zit etc.
Deze 'verzoeting' is overal gaande. Hapjes van de cateraar op een schaal, waaronder gevulde eieren. Zit er ineens een stuk aardbei op.
Is niet persoonlijk bedoeld hoor, maar ik ik hou er niet zo van.
ik geloof dat Johannes van Dam er ook weinig gecharmeerd van is.
-
Een vriendin maakte (voor ze vegetariër werd) altijd kip-kerrie-kersentaart, met van die zoete kersen uit blik. Het smaakte nog best wel okee, maar dat kwam denk ik door de grote hoeveelheden kerrie en kaas waardoor je het zoete niet meer zo proefde.
Het dieptepunt was wat mij betreft op kamp met studentenvereniging: zuurkoolstamppot met erdoor fruitcocktail op zware siroop :-X. Voor de vleeseters in een lekkere combi met rookworst.
-
En nog even on topic: eiersalade met ananas vind ik wel lekker, ei en zoet lijkt me niet zo'n heel vreemde combinatie, alleen met kiwi lijkt het 'mondgevoel' me minder. Maar dat klinkt weer heel culinair-zweverig.
-
Een vriendin maakte (voor ze vegetariër werd) altijd kip-kerrie-kersentaart, met van die zoete kersen uit blik. Het smaakte nog best wel okee, maar dat kwam denk ik door de grote hoeveelheden kerrie en kaas waardoor je het zoete niet meer zo proefde.
Het dieptepunt was wat mij betreft op kamp met studentenvereniging: zuurkoolstamppot met erdoor fruitcocktail op zware siroop :-X. Voor de vleeseters in een lekkere combi met rookworst.
kipkerriekersen. ja, dat lijkt me echt smerig. hoe kom je er in vredesnaam op??
-
je moet de kiwi er gewoon onder pletten, samen met de eiren... dat zorgt voor een frisse toets, smaakt het niet zo duf meer. (wat ik vind van gewone eiersla)
-
Oh, dat deed ik altijd met augurk.
edit: frisse smaak dan, niet pletten.
-
Een vriendin maakte (voor ze vegetariër werd) altijd kip-kerrie-kersentaart, met van die zoete kersen uit blik. Het smaakte nog best wel okee, maar dat kwam denk ik door de grote hoeveelheden kerrie en kaas waardoor je het zoete niet meer zo proefde.
Het dieptepunt was wat mij betreft op kamp met studentenvereniging: zuurkoolstamppot met erdoor fruitcocktail op zware siroop :-X. Voor de vleeseters in een lekkere combi met rookworst.
kipkerriekersen. ja, dat lijkt me echt smerig. hoe kom je er in vredesnaam op??
Een vriendin van me maakt dat ook weleens, ik meen dat het ooit eens in een of ander blaadje stond.
-
Lasagna, kerrieaardappeltjes, seitan, surinaamse kikkererwten en tegenwoordig ook wat indiase verzoekjes :)
-
"Wat is je succesgerecht of maak je veel/graag?"
Pasta's: lekker snel, ook voor meerdere gasten geschikt en lukt me altijd.
Toetjes maak ik ook graag. Bij voorkeur niet-nederlandse toetjes als trifle, crumble, cake-achtigen.
"Welk gerecht komen mensen graag bij je eten?"
Mijn pasta van verse tagliatelle en een saus van verse bladspinazie in kruidenroomsaus. Los zet ik er dan nog feta of blauwe kaas, pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes bij. Dan pakt iedereen wat hij/zij lekker lijkt. Dan nog een lekkere verse knapperige salade en warm stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter erbij.
Verder maak ik, al zeg ik het zelf, goede aardappeltjes uit de oven. Lekker met schil, in olijfolie, rozemarijn, thijm, knoflook en grof zeezout. Die zorgen ook altijd wel voor een "mmmmm!"effect ;D
"Kortom, wat is jouw "signature dish"?"
Het bovenstaande dus....
-
als mensen bij mij komen eten zijn ze teleurgesteld als ze niks krijgen met chocolade erin,.. dat kan ik het hoofdgerecht (quorn in chocolade saus), toetje of in het lekkers bij de koffie zijn maar chocolade zit er altijd in :$
het is zelfs zo erg dat mijn schoonmoeder altijd grapt dat als we werkeloos worden we gewoon een chocolade winkel kunnen openen
en ik heb een paar dingen die ik graag maak als mensen van ver weg komen.. (zodat je lekker met ze kan kletsen en dus niet de hele tijd in de keuken staat, terwijl het een maand of 3 geleden is sinds je ze gezien hebt): pompoenovenschotel, witloftaart, quorn in chocoladesaus en zelfgemaakte pasta met zlefgemaakte pesto en ovengedroogde tomaatjes
-
quorn in chocoladesaus
Recept?? ;D
-
quorn in chocoladesaus
Recept?? ;D
ik wist dat ie nog ergens op t forum stond ;) dus ff gezocht... en tada:
men neme:
ui
knoflook
geroosterde paprika
een blik tomaten in blokjes
een zakje cashewnootjes
peper
groentenboullion
kidneybonen
een paar blokjes pure chocolade
wat quorn
koriander
bak de ui en knoflook, doe er de paprika tomaat en groentenboullion bij. hak de helft van de cashews fijn en doe die er ook bij. Kidneybonen spoelen en toevoegen net als de quorn. dan de chocolade smelten in de pan en as laatste de rest cashew, peper en koriander toevoegen. evt. nog verder naar smaak kruide toevoegen
en nu precieser wordt t niet want ik heb het ook maar een x in elkaar geflanst :p en improviseer nu ook gewoon naar gelang we er zin in hebben. ook lekker met rijst en brocolli of gegrilde zuiderse groenten.
-
Mijn succesrecept is zoete-aardappelsoep, al dan niet met pompoen.
Nodig: 1 kilo zoete aardappel, 1 oranje pompoen of 2 winterwortels, 3 uien, 3 tenen knoflook, 2 tl tandoorikruiden (AH), 1 el kerriepoeder, 3 flinke tl groentebouillonpoeder, 2 tl sambal, 1 l water.
Groenten wassen, schillen en in blokjes snijden. Knoflook heel laten. Opzetten met water, kruiden, sambal en bouillonpoeder. Koken tot de groenten zacht zijn. Pureren met staafmixer tot een gladde soep. Voeg wat water toe als je hem te dik vindt. De soep hoort een beetje dik te zijn.
Lekker met broodjes vegaburger en een salade. Je kunt ook een pondje prei toevoegen aan de groenten. Zelfs mijn vader lust deze soep! ;D
Vegan boterkoek is ook altijd een succes.
Nodig: 200 gram volkorenmeel, 175-200 gram rietsuiker (net hoe zoet je hem wilt), 175 gr plantaardige margarine, zakje bakpoeder of 1 flinke eetlepel wijnsteenbakpoeder (allebei kan ook), snufje zout,1 tl kardemonpoeder, ongeveer een kopje sojamelk, zakje vanillesuiker.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zeef alle droge ingrediënten boven een grote kom. Smelt de margarine zachtjes in een pannetje. Meng dit door de droge ingrediënten samen met genoeg sojamelk om een samanhangend deeg te krijgen. Mix alles goed met een mixer of staafmixer. Vet een springvorm in met een beetje margarine. Doe het deeg erin en druk het een beetje aan. Ongeveer 25-30 min bakken in het midden van de oven. Af laten koelen voor je hem aansnijdt.
Mijn pasta's en rijstgerechten gaan er meestal ook goed in.
-
Ha, wat een leuke dingen staan hierin, een aantal vragen er ook om om uitgeprobeerd te worgen. :D
Zelf heb ik geen 'signature dish' maar binnenkort ga ik verhuizen en moet dan voor mijn eigen avondeten gaan zorgen, dus wie weet komt daar nog iets uit. ;)
-
Vegan boterkoek is ook altijd een succes.
Nodig: 200 gram volkorenmeel, 175-200 gram rietsuiker (net hoe zoet je hem wilt), 175 gr plantaardige margarine, zakje bakpoeder of 1 flinke eetlepel wijnsteenbakpoeder (allebei kan ook), snufje zout,1 tl kardemonpoeder, ongeveer een kopje sojamelk, zakje vanillesuiker.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zeef alle droge ingrediënten boven een grote kom. Smelt de margarine zachtjes in een pannetje. Meng dit door de droge ingrediënten samen met genoeg sojamelk om een samanhangend deeg te krijgen. Mix alles goed met een mixer of staafmixer. Vet een springvorm in met een beetje margarine. Doe het deeg erin en druk het een beetje aan. Ongeveer 25-30 min bakken in het midden van de oven. Af laten koelen voor je hem aansnijdt.
Ik ben erg benieuwd, staat nu af te koelen!
-
Mijn succesmaaltijd is meestal Mexicaans: tortilla's gevuld met wat ik maar in huis heb en lekkere kruiden, vegan 'kaas'sausje erop en in de oven, salade erbij met tomaat en kikkererwten, rijst met rode bonen, guacamole, maïskolven, sojaroomsausje.. En dan maar nemen waar je zin in hebt.. mmm..
-
Bijvoet soba(noedels) met spitskool, gerookte tofu en bieslook doet het altijd wel goed bij het bezoek. Verder zelfgemaakte pizza's en sauseitan broodjes.