Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: dnies op 13 februari 2008, 21:21:28
-
Van de week een pot kapucijners gekocht om het ouderwetse "prutje" van mijn pa eens na te maken. Echter bedacht ik me later dat de echte smaakmaker de stukjes salami waren...
Beetje jammer, want daar gaat mijn nostalgie.
Of niet..? Wie weet er een geschikt alternatief? Ik bedoel ik kan wel knoflook door het eten doen, maar dat is toch anders...
???
-
Knoflook in combinatie met gerookte paprikapoeder misschien? En dat weer in combinatie met rooktofu? Een vriendinnetje van mij gebruikt (goede, dus smaakvolle) gerookte paprikapoeder als vervanger voor chorizo in gerechten...
-
Ok, thanx...
Ik ga het zeker proberen!
;D
-
Een idee is ook om droge zongedroogde tomaten een halve dag te laten weken in een marinade van olie, citroen, heel veel knoflook, gerookt zout en cayennepeper.
-
Hier bij de ekoplaza heb ik vegatarische salami gespot.... geen idee of het wat is :P
-
Viana heeft velami, plakjes... en in een rol. Die is heel erg okee.
-
Datzelfde "probleem" heb ik met spek/bacon smaak....
Bijvoorbeeld in pannekoeken met spek en stroop ofzo... ( vooral dan die combinatie van het heftige zoute met het zoete kan je niet zo heel goed met iets anders nabootsen)
Ik overleef het overigens heus wel zonder, en moet er ook niet aan denken om spek te eten, mijn darmen gaan al rammelen bij de gedachte alleen al... en een pannekoek met belegen kaas is ook erg lekker. of met champignons.
En stamppotjes met extra gekruide vegeworst doet het bij mij ook goed.
-
Hele oude kaas proberen misschien?
-
Hoi Willem,
Jouw receptje: Een idee is ook om droge zongedroogde tomaten een halve dag te laten weken in een marinade van olie, citroen, heel veel knoflook, gerookt zout en cayennepeper.
wil ik morgen proberen.
Maarreh, wat is gerookt zout??
-
Hey, ik heb die zongedroogde tomaatjes geprobeerd (gewoon zout en tabasco gebruikt) en da's écht lekker Lijkt ook idd nog wel wat op salami qua smaak..