Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Hendrikius op 12 februari 2008, 10:32:05
-
Ik ben pas vegetarisch en mis toch nog mijn vlees bij de maaltijd.
Wat zijn goede vegetarische vleesvervangers? :-[
-
Wat bedoel je precies, hoe je het vlees in aardappelen-vlees-groente kan vervangen (b.v. Quorn, Valess, Tivall) of hoe je vlees in gerechten kan vervangen?
Vrijwel alle vleesvervangers die je in de supermarkt en natuurwinkel kan kopen zijn goed, maar ze zijn niet allemaal even lekker, en dat is een kwestie van uitproberen natuurlijk. Overigens zijn vleesvervangers niet per se nodig voor een goed vegetarisch dieet, maar er is dus ook niets mis mee.
-
Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan een natuurvoedingswinkel.
Ik ben zelf niet vegetarisch, maar ik varieer ermee in m'n dagelijkse maaltijden.
Ik eet vrij regelmatig dingen als tofu, vleesvervangers, biologische produkten en dat soort dingetjes.
Nu zag ik dus die tofuspeltburgers. :P Maar ik heb geen idee waar het lekker bij zou kunnen zijn.
Ik dacht aan misschien een stamppotje van het één of ander?
Iemand een leuk ideetje?
-
Ik heb ze twee keer geprobeerd en krijg ze niet naar binnen gewerkt.
Maar er zijn vast mensen hier die ze wel lekker vinden.
-
Niemand een idee verder? :'(
-
Ik hoor hier mensen nooit zoveel over vleesvervangers, ik denk ook dat het niet echt een culinaire uitdaging is voor de meesten hier. Hoogstens iets om te gebruiken als ze eens zin hebben in ouderwetsch aardappelsch-groenten-vleesch. Zelfs met stamppotten kan je andere creatieve dingen doen die veel leuker zijn dan een burgertje bakken.
Om het nog maar niet te hebben over goedkoper. Een burgertje neemt al zo één euro (dat is twee gulden twintig!) weg uit je portemonnee, als het er geen anderhalf is.
Kaas raspen is cliche, maar goedkoper en vaak ook lekkerder.
-
Ik hoor hier mensen nooit zoveel over vleesvervangers, ik denk ook dat het niet echt een culinaire uitdaging is voor de meesten hier. Hoogstens iets om te gebruiken als ze eens zin hebben in ouderwetsch aardappelsch-groenten-vleesch. Zelfs met stamppotten kan je andere creatieve dingen doen die veel leuker zijn dan een burgertje bakken.
Om het nog maar niet te hebben over goedkoper. Een burgertje neemt al zo één euro (dat is twee gulden twintig!) weg uit je portemonnee, als het er geen anderhalf is.
Kaas raspen is cliche, maar goedkoper en vaak ook lekkerder.
Eensch.
Maar ik kende deze dingen helemaal niet, vandaar dat ik ze een keer wil proberen. ^^
-
Nu ik tijdelijk weer bij mijn ouders woon ben ik weer gedoemd tot de vleevervangers en pff na 2 weken wist is weer waarom ik ze nooit kocht.
ze zijn zoals christiaan zegt duur in verhouding, ze lijken niet op vlees (dat is ook en pluspunt eigenlijk) dus heb ik niet het vervang gevoel,, ik heb tot nu toe maar 1 lekkere burger gevonden (en die is uit het assortiment) en er zijn inderdaad veel leukere en lekkerdere alternatieven ;)
-
Ik vind goodbite anders prima te eten.
-
De meeste vleesvervangers vind ik wel lekker hoor, maar die speltburgers , ieuw jakkes.
Ik lust ook niks van Valess, smaakloze troep, maar Tivall heeft fijne producten om je gerechten mee op te leuken. Goodbite is van de SuperdeBoer toch? Weleens geprobeerd, geen blijvende herinnering aan over gehouden. (Behalve dat ik de rookworst niet lekker vind.)
-
maar die speltburgers , ieuw jakkes.
Oh jee.. :P
Nou ja, gelukkig maar dat smaken verschillen. :D
Als ik het lef heb gevonden om hem te proberen, laat ik het weten. :P
Ik vind vleesvervangers over het algemeen ook niet smerig.
-
Kan ook aan mijn minder dan geweldige bereidingswijze liggen, dus probeer gewoon alles, leuk het een beetje op, en laat maar weten wat je ervan vond.
-
Ik gebruik regelmatig vleesvervangers. Vind er veel toch heel smaakvol, makkelijk en een prettig idee dat je volwaardige eiwitten, ijzer en B12 binnenkrijgt. Qua smaak is het in veel gerechten goed te doen om vlees gewoon weg te laten, maar vaak is het lastig om dat toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.
(Een beetje geraspte kaas is in mijn ogen geen volledige aanvulling op mijn maaltijd)
-
Dat is een kwestie van meer geraspte kaas, lijkt mij ;)
-
Kan ook aan mijn minder dan geweldige bereidingswijze liggen, dus probeer gewoon alles, leuk het een beetje op, en laat maar weten wat je ervan vond.
Ik vond ze goed te nassen. ;D
-
Als gehakt in bijv. Mexicaanse gerechten gebruik ik nog wel eens die Valess. Verder eigenlijk uitsluitend tofu. Goed klaargemaakt is het zeker lekker.
Een aanrader is eigenlijk goed kijken naar de Indiase keuken. Daar koken ze al zo lang vegetarisch, en heeft alles zoveel meer smaak dan hier. Je zal niks missen.
-
Ik vind quorn gehakt een goed ingrediënt voor pasta, tortilla's, chili en nog veel meer.
Eigenlijk alles van quorn wel, een goede indicatie voor mij is of mijn gezin ze lekker vinden, vooral mijn zoontje is niet zo van de vleesvervangers. De filetstukjes van quorn zijn hier ook geliefd (in de sla of in een schotel). Seitan gaat er ook wel in, maar ik geloof niet dat dat een volwaardige voedingsbron is. Maar goed je hoeft ook niet alle voedingsstoffen uit de warme maaltijd te halen natuurlijk.
Valt trouwens nog wel mee als ik Maya moet geloven..
http://www.maya-seitan.be/nl/health/nutritional/
-
Ik woon sinds kort naast de Aldi en heb ontdekt dat ze daar ook vleesvervangers hebben. De groenteburgers zijn lekker, eten wij vaak met stamppot, de balletjes iets minder (droog) maar zeker niet vies. Ik gooi die weleens in plakjes in een ovenschotel. De andere producten vonden wij er niet appetijtelijk uitzien maar dat gaat er vast ooit eens van komen.
-
Gespot: Piri Piri Burger
Dit keer spotten we de Piri Piri Hamburger van GoodBite
Source: Gespot: Piri Piri Burger (http://www.vegatopia.com/vega/gespot/13101-gespot-piri-piri-burger)
-
Gisteren aten wij de 'verse vegetarische hamburger' van Albert Heijn. Ik heb hem met het grill-ijzer (zo'n dubbelklapding) bereidt. Was echt superlekker! Geserveerd op een afbakbroodje met ketchup/sla/gorgonzola. Hmmm.
Onlangs heb ik de kipstuckjes van de Vegaslager daar ook in gegrilld, ook heerlijk :-).
Ik koop regelmatig vleesvervangers, onlangs de visburger van Vivera, ook erg lekker (met een toefje zeewiersalade er op voor extra visbeleving).
-
Heeft iemand de vegabiefstuk van Vivera al geprobeerd?
-
Heeft iemand de vegabiefstuk van Vivera al geprobeerd?
Ik heb hem zojuist meegenomen bij de boodschappen. Vanavond testen, ben erg benieuwd.
-
Gisteren gegeten en ik vond hem wel lekker maar op de een of andere manier ging hij me bij elke hap meer tegenstaan.
-
Ik vind de kaasschnitzel van Vivera altijd erg lekker, maar zie hem al een tijdje nergens meer liggen. Volgens de site zit ie gewoon in het assortiment. Iemand hier hem recent nog gezien?
-
Hmm nee. Zowel bij Picnic als AH niet online te krijgen, ik kan me herinneren dat AH ze wel had.
-
Hmm nee. Zowel bij Picnic als AH niet online te krijgen, ik kan me herinneren dat AH ze wel had.
Ja, AH had het onder huismerk en die is er ook niet meer. Jammer, ik vond ze lekker en kocht ze regelmatig. Ik ga Vivera misschien maar es mailen.
-
Vivera meldt dat er leveringsproblemen zijn, en ze verwachten de kaasschnitzels midden september. Is dat ook weer opgehelderd.
-
Wat goed dat ze zo snel reageren.