Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: casch op 29 januari 2008, 22:09:44
-
Voor een kamp met kinderen tussen 6 en 11jaar ben ik op zoek naar enkele recepten voor eenvoudige vegetarische / vleesloze maaltijden. Omdat de kinderen verschillende achtergronden hebben lijkt het mij handig om het menu zo veel mogelijk vegetarisch te houden. Ik ben daarom op zoek naar recepten die makkelijke voor een grote groep te bereiden zijn, niet te veel speciale ingrediƫnten vereisen, niet te duur zijn en bovenal bij kinderen goed in de smaak vallen. Ze moeten dus zowel in de smaak vallen bij kinderen die gewend zijn "Hollandse" pot met vlees te eten als kinderen die thuis gewend zijn aan een andere keuken (Surinaams, Turks etc.).
-
Hoe groot is de groep. Het hangt nogal af of je een groep van 25 of 300 hebt.
-
Altijd goed:
-hutspot
-pasta (schijnen de meeste kinderen buiten de mijne goed te eten)
-spinazie
-chicken tonight achtig iets, dus rijst met een sausje en groenten
Zowel bij pasta als bij spinazie kun je veel met kaas of een ei en is het makkelijk in grote hoeveelheden. Bij de hutspot kun je een gehaktbal optioneel maken.
-
Kinderen schijnen niet zo erg van groente te houden, tenzij je het 'verstopt'. Spaghetti met tomatensaus (en bijna zonder kruiden) lijkt me in ieder geval veilig. Misschien met broccoli er naast 'voor de durfals'. Of rijst met een (zeer milde) chili met tomaten, zeer fijngesneden ui, en bonen. Gekookte aardappelen en worteltjes (zoete worteltjes zijn volgens mij wel geliefd) en iets als geh@ktb@l cq. vegaworstjes erbij lijkt me ook wel wat.
Ik zou in ieder geval voor 'componentenvoer' gaan, want er zijn altijd kiddo's die hun spaghetti alleen 'puur' lusten e.d. Als kinderen geen gezonde groenten willen eten: niet moeilijk doen, dat moeten de ouders thuis maar oplossen. Met de hulp van ketchup, appelmoes en mayonaise krijgen de moeilijkste eters hun maagje ook wel gevuld. Een kamp moet tenslotte leuk zijn.
Voor extra vitamientjes: fruit voor het grijpen klaarzetten.
-
Het gaat om een groep van ongeveer 20-25.
-
Wat voor kookgelegenheid heb je daar? Als er een oven is, bak je thuis gewoon een aantal verschillende hartige taarten, die je daar opwarmt. Weinig werk op locatie, voor iedereen wel iets dat 'ie lust.
-
Voor 25 kan je ook makkelijk een keer pannekoeken bakken.
-
Da's waar, maar dan moet je wel een geoefend pannekoekenbakker zijn...
-
Da's waar, maar dan moet je wel een geoefend pannekoekenbakker zijn...
Dat valt wel mee vind ik, je moet het met zn 2en doen, met 3 pannen. En kinderen eten natuurlijk niet 10 pannekoeken de man.
Het is wel handig als je een keer eerder een pannekoek hebt gebakken ja ;)
-
Nou, veel pannen zijn behoorlijk ongeschikt om pannekoeken mee te bakken en dan kan het echt een fiasco worden. Dus je moet echt zeker weten dat je goede pannen hebt.
-
Nou 3 koekenpannen neem je makkelijk zelf mee natuurlijk.
-
Soepen? Met broodjes en smeersels natuurlijk....
Als er flinke ovens aanwezig zijn: een paar grote zelfgemaakte plaatpizza's bakken met wat losse komkommer en tomatenstukjes om apart erbij te pakken.
Pasta lijkt mij inderdaad ook goed. Een milde saus van spinazie ala creme/Boursin met bv geraspte kaas.
Succes ermee!