Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: LL de Ling op 23 december 2007, 18:26:18
-
Kreeg net te horen dat ik morgen iets moet maken om mee te nemen voor kerstavond.
Dat wil ik wel, maar ik wil het eigenlijk niet alleen voor mezelf maken en ook de anderen (vleeseters) mee te laten genieten.
Daarnaast moet ik het natuurlijk mee kunnen nemen. Ik zat te denken een een hartige taart of quiche. En dan komt het laatste, ik heb de laatste tijd erg weinig eetlust en dan krijg ik ook minder zin om te bedenken wat ik wil maken. Iemand een idee?
-
Misschien iets uit het portable kerstmenu? (http://www.vegatopia.com/kerst2007/kerstarchief.php?subaction=showfull&id=1161201685&archive=&start_from=&ucat=13&)
-
Hey die had ik nog niet gezien, die tortilla lijkt me op zich wel leuk. Ga nog even verder kijken, maar das al vast een idee.
-
Hoe quiche! all times favorite
1) bloemkool-broccoli
2) met paprika
En dan de gebruikelijke dingen he: room, eieren, kaas enz
Ik doe er ook vaak ajuin en ricolla kaas bij
:P
-
Had je al in de quiches en hartige taarten draad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=10021;start=30) gekeken? :)
-
As we speak ben ik bezig met de zoete aardappel- tortilla. Ik had natuurlijk geen stervormpjes en zin om ze te kopen. Dus zijn het beestjes geworden. Volgens mij is het een kameel, of een os of een ezel :P
-
Jamaar jamaaar.... nou is ie niet kerstig meer! (of stond er in die hut van geesoes nou ook een ezel?)
-
Jamaar jamaaar.... nou is ie niet kerstig meer! (of stond er in die hut van geesoes nou ook een ezel?)
Daar is Maria toch mee naar de stal gereden?
Ik gebruik het liefst voor mn quiche een korstdeegje overigens, ondanks dat meneer Heijn vindt dat alle quiches een soort van bladerdeeg dienen te hebben.
Korstdeegje maken, vormpje invetten, deegje even blind bakken, dan even zonder blind bakken.
je vulling voorbewerken (groente enzo snijden en kort wokken/bakken/koken). Vulling in de taartbodem en dan ei-roommengsel erover gieten en afbakken in de oven.
Lauw of warm serveren.
-
Als je een quiche vooraf maakt, hoe warm je't dan best weer op? Hoeveel graden en hoelang?
-
Jamaar jamaaar.... nou is ie niet kerstig meer! (of stond er in die hut van geesoes nou ook een ezel?)
Ja en een os, en schapen en wellicht ook wel andere beesten. Zelfs de heidense schoonfamilie snapte het.