Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: oenema op 21 december 2007, 14:45:34
-
Toen ik nog studeerde at ik vaak falafel bij Maoz in Amsterdam. Tweede kerstdag maak ik voor familie falafel en wat andere gerechten uit het middenoosten. Bij Maoz hadden ze altijd een geweldige, scherpe saus, beetje groenig van kleur als ik het me goed herinner. Wie kent deze saus en heeft een idee wat erin zit?
-
Het is een soort groene chili koriander chutney, die sauziger is gemaakt.
Daarnaast zit er veel kruidnagelpoeder door.
Je zou dit recept als basis kunnen nemen http://www.route79.com/food/mint-sauce.htm maar dan de munt er uit laten en geroosterde komijn in kruidnagelpoeder toevoegen.
-
Echt? Die kruidnagel heb ik er nou nooit in geproefd. Grappig, want ik ben dol op kruidnagel en herken het meestal direct.
-
Echt? Die kruidnagel heb ik er nou nooit in geproefd. Grappig, want ik ben dol op kruidnagel en herken het meestal direct.
Hij verschilt per filiaal en per keer heb ik het idee, en soms zit er meer in dan anders.
Bovendien is kruidnagelpoeder, kweenie, ik vind het anders (anijsiger?) dan verse kruidnagel.
Je zou zeggen dat ze standaardrecepten hebben, maar de couscoussalade varieert ook.
-
Ik gebruik ook meestal kruidnagelpoeder, dus dat zou ik toch wel moeten herkennen. Ga de volgende keer eens opletten. Maar ik lees het eerste bericht nu nog eens, en de groene koriandersaus die ik zo lekker vind is niet echt scherp, dus misschien heb ik het over een andere saus?
-
Ja , er zijn er 2: de hete en de gewone. De gewone staat meestal voor de hete.
-
De hete hebben ze in Leiden niet meer, omdat mensen er van gingen huilen :'(
-
De hete hebben ze in Leiden niet meer, omdat mensen er van gingen huilen :'(
Mietjes! Beetje gaan klagen als je denkt stoer te zijn en het toch niet blijkt.