Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Lynnova-Geerhartje op 21 december 2007, 10:40:55
-
Iemand een niet te moeilijk maar wel lekker zoet recept voor een leuk vegan kerstdessert?
-
In welke richting zoek je, behalve zoet? Warm, koud, snel klaar, of...?
-
Simpel:
Banaan in kokosmelk
800 ml kokosmelk, 150 g suiker, ½ tl zout, 6 kleine Thaise bananen, in de lengte doormidden gesneden.
Breng de kokosmelk met suiker en zout aan de kook. Roer goed door om te voorkomen dat de melk gaat schiften. Voeg de bananen toe en breng opnieuw aan de kook. Serveer warm of koud.
-
Stoofpeertjes en sorbetijs (kant-en-klaar)?
-
Ik heb in deze (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=9524) draad een veganistisch recept voor omgekeerde ananascake geplaatst. Misschien ook lekker om warm op te dienen met een bolletje sojaijs?
-
Die ananascake is zo gek nog niet. Maar andere suggesties nog altijd welkom. Zoet, warm, makkelijk en passend bij de fles dessertwijn die ik gekocht heb, een Sauterne. Dus liever geen ijs.
-
Oeh sauternes.
Lekker.
Lekker met iets met amandel.
Zijn er vegan bitterkoekjes te koop? Hm maar er zijn nu geen verse perziken.
Een trifle met gedroogde abrikozen dan. Maar dan moet je een cake gaan bakken, dat valt al onder veel werk.
-
Een crumble? Of een cobbler (soort crumble, maar dan iets meer cake-achtige topping dan bij een crumble in eilandjes op het fruit)?
-
Een crumble, why not? Kun je de ingrediënten daarvoor scoren bij de AH? Graag een receppie dan :).
-
Deze misschien? (http://www.theppk.com/recipes/dbrecipes/index.php?RecipeID=134) Deze gebruikt olie ipv margarine dus dan kun je echt alles bij de AH kopen. :)
Als je geen cup-maatbeker heb, let me know, dan weeg ik het wel even. Voor canola oil gebruik ik altijd zonnebloemolie, omdat koolzaadolie hier zo slecht verkrijgbaar is. Ipv alleen appels, kun je ook zo'n bakje bevroren zomerfruit/bosvruchten/frambozen of een blikje of potje fruit er bij doen. En ik zou veel minder suiker door de vulling doen, omdat je er dessertwijn bij hebt en dat is al zoet genoeg (ik doe eigenlijk nooit suiker door de vulling van een crumble...). Je kunt ook een simpel crumbledeegje maken van ongeveer 200 gram bloem, 150 gram suiker en 100-150 gram margarine.
-
Alrigthy then, dat gaan we proberen. Kun je de cupmaat geven dan?
Is het trouwens inderdaad de bedoeling dat er geen deeg onder moet?
Veel dank alvast!
-
Een cup is 236 mililiter, kun je daar iets mee?
En ja, een crumble is fruit met daarop 'crumbles' van deeg, zonder 'onderkant'.
-
Vielen dank nog Sanja, die Crumble is geluckt und er had sehr goed geschmeckt. Wir habben Ihnen hernennt zu Apfelstrumpfel, weil meine Mutti, sie sagte immer an das telefon das die Lynn und der Gerhard einen Strumpfel gemacht hatte.
Ich hoffe sie sprechen Deutsch.
-
Uhm, net genoeg om te begrijpen wat er staat. ;D
-
Verstehen dan toch.
-
Beter laat dan nooit, en het is ook niet per sé een dessert maar wel heel lekker en makkelijk.
Men koopt een zak cranberries en maakt de saus die achteropstaat (iets met een beetje water, cranberries en veel suiker) en voegt daar een snufje kaneel aan toe.
Men koopt een blik gehalveerde perziken, laat die uitlekken en vult de perzikken met de cranberriesaus.
Mjam :)