Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 06 december 2007, 22:08:05
-
Ik wil hangop maken met sojayoghurt. Ik weet eigenlijk niet zo heel goed wat ik ermee kan hoor. Wil het als een soort kaas voor warme gerechten maken maar ik zag ook nagerecht opties.
Wat is haalbaar?
Tips om het te kruiden? Ik kan me voorstellen dat de kruiden naar de 'bodem' zakken.
Thanx! :)
-
Ik dacht dat hangop altijd dat nagerecht was. Met bessennogwat.
-
ik ben benieuwd of het nog gaat lukken met de hangop. ik vind zelf de sojayoghurt niet zo heel lekker ( alle andere dingen met soja vind ik juist heerlijk, dus ik verbaasde me erover dat ik dat niet lustte), misschien dat het als hangop wel weer lekker is.
wij deden vroeger altijd hangop met appeltjes, suiker en kaneel.
-
Ja hangop is inderdaad meer een toetje volgens mij.
Ik ben nu zelf een soja-roomkaasje aan het maken maar heb een praktische vraag. Ik neem aan dat je de kaasdoek met het goedje ergens moet laten hangen, heeft iemand tips hoe en waar ik dat het beste kan doen?
Edit: laat maar, je kan hem natuurlijk gewoon in een vergiet zetten.
-
Hangen gaat vaak sneller (althans, bij hangop).
Als ik hangop maak, leg ik een theedoek in een vergiet en stort ik daar yoghurt in. Daarna pak ik de punten van de theedoek bij elkaar en bind ik ze met een touwtje samen. Dat touwtje hang ik dan vervolgens aan het handvat van een keukenkastje (heet dat zo, een hadvat, als het aan een kastje zit?). En dan met een bakje eronder voor lekvocht.
Ik denk trouwens dat hangop nooit snijdbaar wordt, maar zeker als je het ophangt kan het wel goed dik worden. Je kunt het dan ook in plaats van yoghurt ofzo eten bij Indiase of Griekse/Turkse dingen.
-
Het wordt zeker ook wel hartig gebruikt hoor. Da's juist wel hip op 't moment. Bv in voorgerechtjes. Hangop met wat biet lijkt me wel mooi, en dan wat dille door de hangop en een chip van sja, schorseneer ofzo? Beetje limoenschil erbij
-
Ik neem aan dat je de kaasdoek met het goedje ergens moet laten hangen, heeft iemand tips hoe en waar ik dat het beste kan doen?
Volgens mij hingen mensen het vroeger vaak aan de kraan boven de gootsteen.
-
Ik deed vroeger altijd gewone, volle yoghurt in een theedoek aan de kraan hangen, een paar uur en gebruikte het dikke, lobbige resultaat om er tzatziki ofzo mee te maken. Sinds ik over ben gestapt op de sojaproducten, doe ik hetzelfde met de alpro yoghurt. Tzatziki, toetjes, hmmmm!
Denk wel dat een kaasdoek prettiger werkt dan vaak dikkere theedoeken.
-
Ik heb ook wel eens een koffiefilter gebruikt, voor een klein beetje.