Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 25 november 2007, 10:58:20
-
Heeft iemand een suggestie voor hoe ik de paneer in de palak veganistisch kan maken?
Ik kom zelf niet verder dan tofu blokjes maar dat klinkt zo saai. En een marinade smaakt al snel niet meer kazig...
*help*
edit: ik kan me niet voorstellen dat sojamelk hetzelfde 'doet' als melk als je zelf paneer wilt maken?
-
Nou, sojamelk 'curdled' wel door azijn, en dat is ook het idee achter paneer toch?
Ik heb trouwens wel een recept voor paneer, maar dat is met tofu. :P
-
Nou, sojamelk 'curdled' wel door azijn, en dat is ook het idee achter paneer toch?
Ik heb trouwens wel een recept voor paneer, maar dat is met tofu. :P
Dat mag ook hoor ;D
-
Ik vind hie (http://veganfeastkitchen.blogspot.com/2006/08/vegan-panir-paneer-indian-fresh-cheese.html)r deze!
-
Hmz...het is niet echt alle moeite waard. Volgende keer doe ik er gewoon blokjes tofu in.
-
Niet? Hoe smaakte het dan, want het klinkt wel alsof het de moeite waard is. :)
-
Tofu met citroen is sowieso de moeite waard.
-
Jaaaaaaaaaaaaaaaah.
-
De smaak was ok maar ik had niet het idee dat ik met al dat werk (vooral geduld dan) écht iets supers had gecreëerd.
Mijn vriend was er meer over te spreken en die is nog wel verslaafd aan de echte variant en eet zelf ook kaas.
Het is dus wel het proberen waard als je dit zo leest ;)
-
Ik heb aan het begin van de avond een poging gewaagd, staat nu in de koelkast te 'chillen'. Bij mij bubbelde er niks..zou ik dan toch verkeerd omgerekend hebben? Of zou het komen doordat de pan te groot was? Morgen zal ik het resultaat zien en proeven, hoop ik!
-
Ik heb aan het begin van de avond een poging gewaagd, staat nu in de koelkast te 'chillen'. Bij mij bubbelde er niks..zou ik dan toch verkeerd omgerekend hebben? Of zou het komen doordat de pan te groot was? Morgen zal ik het resultaat zien en proeven, hoop ik!
Ik kon t resultaat al na een half uur/uur zien hoor. Het wordt vrij snel hard.
-
Zou het niet lekker zijn om er ook gistvlokken aan toe te voegen, dat maakt het toch wat kaziger lijkt me.
Edit: ik vond een aantal recepten waarbij ze echt paneer maken op de normale manier, maar dan met sojamelk ipv gewone melk. Ik ga dat toch een keer proberen, kan ik meteen de kaasdoek gebruiken.
-
Ben benieuwd of het lukt! :D
-
Ik heb net dit (http://www.joriso.nl/verhaaltjes-Hoofdgerecht-saagpaneer.html) recept gemaakt, met de paneer 'van' Apraxia. Het was heel erg lekker maar de paneer viel totaal uit elkaar, het was dus een grote brij geworden. Het was wel echt hard toen ik het uit de ijskast haalde.
Wat ik me bedacht; als je paneer maakt door sojamelk en citroensap bij elkaar te gooien dan ben je gewoon tofu aan het maken. Ik heb wel een leuke tip gekregen van mijn kook orakel: als je naturel yofu in een kaasdoek gooit en 1-2 dagen laat hangen en er vervolgens knoflook en kruiden doorheen mengt heb je een lekker fris kruidenkaasje!
-
Ik heb aan het begin van de avond een poging gewaagd, staat nu in de koelkast te 'chillen'. Bij mij bubbelde er niks..zou ik dan toch verkeerd omgerekend hebben? Of zou het komen doordat de pan te groot was? Morgen zal ik het resultaat zien en proeven, hoop ik!
Ik kon t resultaat al na een half uur/uur zien hoor. Het wordt vrij snel hard.
Ik ook, maar ik ging het vandaag pas gebruiken in de saag paneer :) Overigens viel mijn paneer uit elkaar toen ik het door de saag roerde. Werd net niet een grote brij, maar was niet meer heel stevig. Heb toch moeite met het vertalen ( omrekenen) van het recept denk ik. Het was overigens wel erg lekker. Mijn saag paneer verdient, evenals de paneer zelf, wel wat fine-tuning.
Klinkt goed Marla, die kruidenkaas. Grappig trouwens, ik heb exact dezelfde saag paneer link gebruikt vandaag!
-
Ik wil proberen hangop te maken met sojayoghurt. Hoe dik wordt dat? Snijdbaar? Misschien ook wel een idee in dit gerecht.
Nog tips hieromtrent?
-
Ik heb nooit zoveel geduld met zulke dingen, dus of het echt snijdbaar wordt.. Dik in ieder geval wel.
-
Hangop is toch per definitie niet snijdbaar? Ik zelf maak het altijd met magere yoghurt of zelfs karnemelk, je krijgt dan een substantie met de dikte van kwark. Sojayoghurt vind ik zelf vrij dik, als hangop wordt het waarschijnlijk nog dikker. Misschien kun je zelfs wel sojamelk gebruiken, maar dat weet ik niet zeker want bij karnemelk lekt de wei eruit, ik weet niet welk deel daarvan (if any) correspondeerd met sojamelk.
-
Ik heb nog nooit hangop van dichtbij gezien dus ik heb geen idee van de dikte/substantie.
Misschien moet ik eerst eens een hangoptopic maken. Iig klinkt het leuk 8)
-
Aha! Ik heb de boosdoener ontdekt, iig waarom de paneer niet helemaal hard werd. Ik was weer eens te rap met lezen en heb het citroensap meteen aan het begin er bij in gedaan! Alhoewel, ik neem aan dat het daar aan ligt. Deze week poging 2!